Tort bezowy dacquase

Tort bezowy dacquase

Tort bezowy dacquase

Tort ten przygotowywałam już dwa razy, raz z pomocą mamy i siostry a drugi raz sama. Za każdym razem się udał i jest przepyszny. Żeby nie był taki słodki pominęłam dodanie masy karmelowej do kremu, wg mnie bez tej masy w kremie jest przepyszny. Zawsze zastanawiałam się czy dam radę przygotować i upiec blaty bezowe i się udało! Teraz wiem, że już nic nie jest mi straszne :) Składniki na 2 blaty bezowe: 6 białek w temperaturze pokojowej 300g drobnego cukru do wypieków 2 łyżki cukru demerara 1 łyżeczka białego octu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Motylkowa Kuchnia

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Autor

Anna WojtkowiakAnna Wojtkowiak

Witam!
Jestem z natury spokojną dziewczyną, lubiącą piec różne słodkości i zbierać przepisy z zamysłem wykorzystania ich w późniejszym czasie. ;)

Pozdrawiam
Ania

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, orzechy, mascarpone, bez pieczenia, ciastka kremówki, tort, torty, krem mascarpone, drugie danie, tort bezowy

Inne przepisy z Motylkowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.