ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:520/892)

Słodkie risotto z mlekiem szałwiowym, karmelizowanymi truskawkami i płatkami 144

świeżych truskawek 2 łyżki cukru brązowego trzcinowego 1 łyżka masła Słodkie risotto: 1 łyżeczka masła  100 g ryżu arborio 350 ml mleka 50 ml słodkiej śmietanki kremówki 3-4 listki szałwii ½ łyżeczki cukru Szczypta soli Płatki Lubella Corn Flakes  kakao i miód-dowolna ilość Sposób przygotowania: Truskawki myję, kroję na kawałki, posypuję cukrem, na patelni rozgrzewam masło, wrzucam

Wanilia i Kardamon
Sernik jogurtowy na Dzień Ojca 144

sobie życzył.  Życzył sobie sernik na zimno z truskawkami.  Proszę bardzo ... na zimno, z truskawkami, dietetyczny, więc można jeść bez wyrzutów sumienia.  Bez jajek i śmietany kremówki.  Lekki i kwaskowaty. Pyszny. Sernik zrobiłam w metalowych obręczach- 4 sztukach.  Możecie zrobić w małej tortownicy. Spód  150 g ciasteczek owsianych  40 g masła Ciasteczka

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Letnia kostka owocowa 150

galaretki krystaliczne Dr.Oetker Sposób przygotowania: Biszkopciki układamy na dnie kwadratowej tortownicy. Galaretki -truskawkową i agrestowa, rozpuszczamy  osobno w szklance gorącej wody, zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietanę kremówkę, prosto z lodówki ubijamy na puszystą masę, dodajemy zmielony twaróg wymieszany z cukrem pudrem, delikatnie miksujemy aż do połączenia. Masę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy truskawkową tężejącą galaretkę, miksujemy, wsypujemy

Wanilia i Kardamon
Rolada zielone jabłuszko 149

biszkopt (jeszcze gorący) przełóżcie na ściereczkę. Zdejmijcie delikatnie papier do pieczenia i zwińcie w wzdłuż dłuższego boku. Odstawić do wystygnięcia. Mus jabłkowy 300 g prażonych jabłek 300 ml śmietany kremówki 1 galaretka jabłkowa Jabłka zmiksować na gładką masę.  Galaretkę rozpuścić w 100ml gorącej wody i dokładnie wymieszać aby się rozpuściła. Do przestygniętej galaretki dodać zmiksowane jabłka

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Torcik truskawkowy z biszkoptami 177

tortownicę o średnicy 23 cm Czas przygotowania:  40 minut + czas chłodzenia Składniki: 500 g truskawek 70 g cukru 6 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki wody 500 g zimnej śmietany kremówki 30% sok z cytryny 300 g podłużnych biszkoptów truskawki do ozdobienia ciasta Wykonanie:  Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia. Truskawki miksujemy razem z cukrem.  Tortownicę wykładamy folią

Kulinarne przygody Gatity
Sernik Śnieżny Puch - bez pieczenia, z kokosem i cytryną 106

pieczenia a na jej dnie układamy herbatniki (forma o wymiarach ok. 25x25 lub prostokątna ok. 20x30). Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w gorącej wodzie, mieszamy porządnie i odkładamy do wystudzenia. Kremówkę ubijamy na sztywną piankę dodajemy do niej cukier puder i dokładamy po łyżce sera. Na samym końcu wlewamy do serowej masy wystudzoną (ale nie ściętą) galaretkę cytrynową. Wlewamy ją małym strumieniem

Mania Wypiekania
Truskawkowy raj ciasto bez pieczenia 175

rozpuszczoną żelatynę w odrobinie wody i wszystko dokładnie wymieszać z musem truskawkowym. Odstawić do przestudzenia. Masa serowa 1 kg sera twarogowego wiaderkowego 3/4 szklanki cukru pudru 200 g śmietany kremówki Ser zmiksować z cukrem pudrem i zmieszać z ubitą śmietaną. Do sera dodać 1/2 musu truskawkowego i zmiksować. Dodatkowo 1 galaretka truskawkowa 1 opakowanie okrągłych biszkoptów truskawki Na dno tortownicy

O kuchni z uczuciem
Grysikowiec z musem truskawkowym i lekką pianką – bez pieczenia 164

łyżka cukru Masa truskawkowa: 700-750 g truskawek 350 ml + 100 ml wody 100 g cukru 90 g mąki ziemniaczanej Masa jogurtowa: 700 ml jogurtu greckiego 200 ml śmietany kremówki (30% lub 36%) 4 łyżki musu truskawkowego (odłożone z masy truskawkowej) 4 łyżki cukru pudru 20 g żelatyny 70 ml wody Dodatkowo: 250 g herbatników Herbatniki wykładamy na dno wyłożonej

Smaki Na Talerzu
Red velvet cake 153

ostatnim kawałkiem ciasta, posmarujcie górę i odstawcie do lodówki na co najmniej 2 godziny. Schłodzony tort wyrównajcie dookoła zbierając nadmiar kremu. Czekoladowy drip 100 g czekolady 1 łyżka śmietany kremówki. Rozpuśćcie czekoladę ze śmietaną na gładką masę.  Niech ostygnie do temperatury 30-34 stopni Celsjusza.  Delikatnie oblejcie brzegi ciasta.  Ozdóbcie według własnej fantazji używając okruszków ciasta

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tarta cytrynowa z czekoladą 284

została odstawiłam do lodówki, gdzie może spokojnie posiedzieć do 10 dni. Oczywiście, jeżeli chcecie, żeby wasz krem był bardzo cytrynowy możecie zużyć całość Polewa czekoladowa: – 100 ml śmietanki kremówki 30% – 75 g gorzkiej czekolady Śmietankę delikatnie podgrzewamy na najmniejszym ogniu (nie gotujemy). Wrzucamy połamaną czekoladę i mieszamy do momentu rozpuszczenia czekolady i połączenia się składników. Zdejmujemy z palnika

Relaxtime
LEKKI DESER TRUSKAWKOWY Z SYROPEM Z RÓŻY 115

przekąską  na popołudniowy deser.Uwielbiam takie proste ,nieskomplikowane dania z pełnią smaków i zapachu róży i limonki. 15 dag.umytych i obranych z szypułek truskawek 1-2 łyżki ubitej śmietany kremówki z łyżeczką cukru pudru 1 łyżeczka syropu z róży starta skórka z limonki odrobina kakao ********************************** Truskawki przekroić wpół ,ułożyć na talerzyki,nałożyć łyżką bitą śmietanę ,polać syropem z róży

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Omlety biszkoptowe z salsą owocową 158

theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Owoce obieramy i kroimy w kostkę.   Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Odrobiną smarujemy każdy omlecik, nakładamy sałatkę owocową i dekorujemy boki pozostałym kremem śmietanowym. Posypujemy cukrem pudrem. Normal 0 21 false false false PL X-NONE

Kuchnia w czekoladzie
Błyskawiczne lody truskawkowe i bananowe + film 520

miski, następnie blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Umyte i obrane z szypułek truskawki umieszczemy w drugiej misce i rozdrabniamy blenderem na gładki mus. Do trzeciej miski wlewamy schłodzoną śmietanę kremówkę, wsypujemy cukier puder i wszystko dokładnie łączymy mikserem, zmiksowaną śmietanę dzielimy na dwie równe części. Jedną część śmietany wlewamy do zblendowanych bananów i całość dokładnie razem łączymy, pozostałą śmietanę mieszamy

Smakowite Dania
Zupa z jarmużem i tortelloni 183

pietruszki 0,5 mniejszej cebuli 2 ząbki czosnku 2 garści młodego jarmużu (około 100 g) 2 płaskie łyżki mąki pszennej 0,5 szkl zimnej wody 0,5 szkl śmietany kremówki Do smaku: sól pieprz   Dodatkowo: tortelloni z grillowanymi warzywami serem i oliwą z oliwek hilcona Przygotowanie: Warzywa obrać. Marchew i pietruszkę pokroić w półplasterki. Seler w większe kawałki

Ala piecze i gotuje