ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:519/892)

Ekspresowe owoce w sosie z białej czekolady / Easy berries with white chocolate sauce 219

sosie z białej czekolady (2 porcje) Składniki: 250-300 g świeżych owoców jagodowych, u mnie truskawki i borówka amerykańska, umytych 100 g białej czekolady, posiekanej 200 g śmietanki kremówki, w temp. pokojowej mięta do podania Przygotowanie: Włóż owoce do 2 miseczek lub pucharków i wymieszaj. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub włóż na ok. 15 sekund do mikrofalówki. Wlej

karmelowy
Makaron z sosem brokułowo-śmietanowym 231

dużą ilością zieleniny. Ja dodaję świeżą pietruszkę i szczypiorek. Składniki na 2 porcje: 150-200 g makaronu (u mnie pełnoziarnisty penne) 500 g brokułów świeżych lub mrożonych 250 ml kremówki 1 cebula 2 ząbki czosnku natka pietruszki szczypiorek sól, pieprz odrobina oleju lub masła klarowanego do podsmażenia Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Brokuły zblanszować. Cebulę pokroić

Ze smakiem i z pasją
Tort cytrynowo miętowy- oldschoolowy 171

Można przechowywać w lodówce nawet tydzień (u mnie nie utrzyma się długo, w tajemniczy sposób znika ;) Krem cytrynowy 300 g lemon curd 200 g mascarpone  200 g śmietany kremówki oraz resztę lemon curd który pozostanie  Śmietanę z mascarpone wymieszać i ubijać na średnich obrotach, dodając łyżka po łyżce schłodzony lemon curd. Wymieszać do uzyskania gęstego kremu.  Lemon

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Semifreddo z truskawkami i czekoladą 271

deserowa 1 szklanka cukru 0,5 litra śmietanki 30% 4 jajka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Truskawki zmiksować z 2 łyżkami cukru na gładką masę, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietankę kremówkę ubić na sztywną pianę. Białka oddzielić od żółtek. W drugim naczyniu ubić na sztywno białka, a w trzecim żółtka rozetrzeć z resztą cukru na kogel mogel. Ubite białka i żółtka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Tort makowy z malinami 156

Klasyczny biszkopt z dużą ilością maku,przełożony kremem patissiere(po naszemu budyniem 😜) i kremem z ricottą na bazie białej czekolady i kremówki.Pyszny,niesłodki i sycący,jeden kawałek wystarczy na zaspokojenie potrzeb łasucha. Biszkopt 5 jajek 1 szklanka suchego maku (u mnie mielony) 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka octu łyżeczka wody szklanka

Anielskie wypieki
Rafaello 175

właściwie powstawał w trakcie robienia mojego „Rafaello” (tortownica średn. 26 cm) Składniki: 2 galaretki cytrynowe 200 g białej czekolady połamanej na cząstki 300 g wiórków kokosowych 600 ml śmietany kremówki (30%) biszkopty podłużne Wykonanie: Do   rondelka wlałam 500 ml wrzącej wody, wsypałam galaretkę i dokładnie wymieszałam, żeby się rozpuściła. Do gorącej galaretki wsypałam kosteczki czekolady. Mieszałam tak długo

Kuchnia u Krysi
Kopiec kreta 161

Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 100 g margaryny 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao szklanka maślanki Krem: 500 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 50 g gorzkiej czekolady 3-4 banany sok z połówki cytryny Margarynę rozpuścić w garnuszku i odstawić do wystudzenia. Wszystkie suche składniki wsypać

Domowa cukiernia Ewy
ŁOSOŚ W SOSIE CHEDDAR 162

skropić sokiem z cytryny , odstawić na 30 minut.Jeszcze raz osuszyć po tym czasie , posypać pieprzem  i usmażyć na złoty kolor . Patelnię rozgrzać z masłem , przesmażyć pokrojoną szalotkę , wlać kremówkę , zagotować sos.Dodać starty ser cheddar , doprawić pieprzem i gałką muszkatołową.Na talerze ułożyć rybę , kaszę lub ryż i polać sosem.Podawć z sałatką z pomidorów i natki.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Brownie z malinową glazurą i bitą śmietaną 209

zdjęciach. Polecam piec co najmniej 5 minut krócej. Upieczone ciasto odstawiamy do ostudzenia. Dodatkowo: – słoiczek dżemu malinowego – 1,5 listka żelatyny – 100 ml śmietany kremówki 30% + łyżeczka cukru pudru. Dżem miksujemy w blenderze, żeby pesteczki nie były tak mocno wyczuwalne. Żelatynę zalewamy zimną wodą do napęcznienia. Po 10 minutach odsączamy ją z wody i zalewamy łyżeczką mocno

Relaxtime
Tarta z łososiem, fasolką i groszkiem 135

zimnego masła 1 łyżka zimnej wody 1 żółtko szczypta soli Tarta z łososiem, fasolką i groszkiem – farsz: 200-300 g świeżego filetu z łososia 250 ml śmietanki kremówki 30% 2 jajka + 1 żółtko 2 czubate łyżeczki musztardy dijon 1 łyżka oliwy z oliwek 1 dymka (z dużą cebulką i szczypiorem) 1 szklanka mrożonej fasolki szparagowej Bonduelle 1/2 szklanki mrożonego

Poezja smaku
Zapiekane cannelloni z kurczakiem i grzybami 194

Składniki: Sos pomidorowy: cebula ząbek czosnku rozmaryn dwie puszki pomidorów szczypta cukru sól, pieprz oliwa Sos beszamelowy: 20 g masła 25 g mąki 250 ml mleka 250 ml śmietany kremówki 40 g potartego parmezanu sól Farsz: 300 g pieczarek cebula 400 g piersi z kurczaka oliwa 1-2 łyżeczki suszonego tymianku pęczek pietruszki 150 g mozzarelli około 20 sztuk rurek

KasiaiKrzysiu.pl
Rolada bezowa z bitą śmietaną i musem z truskawek 177

chcieć więcej.....Dziękuję za przepis Ewelinko :) polecam gorąco szczególnie teraz jak sezon truskawkowy w pełni Składniki: 8 białek, 2 szkl.cukru łyżka octu winnego, łyżka mąki ziemniaczanej 500 ml śmietanki kremówki 36 %(najlepiej takiej w worku nie w kartonie) 3-4 łyżki cukru pudru 2 śmietan fixy ok 700 g truskawek(+do dekoracji) cukier puder do smaku do truskawek Przygotowanie: Białka

Swojskie jedzonko
Kremówka w biszkopcie. 142

śmietankę. Do masy budyniowej dodać ubitą śmietanę, miksując na najniższych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Biszkopt przekroić na dwie części i przełożyć przygotowaną masą. Wierzch posypać cukrem pudrem. Gotową kremówkę wstawić na kilka godzin do lodówki

Agusiowe smakołyki
NAJLEPSZA ZUPA KREM ZIEMNIACZANA 111

Kremowa,pachnącą świeżym ,polskim czosnkiem , zupa krem , moja ulubiona!.   50 dag.ziemniaków 1 litr bulionu 2 ząbki czosnki 1 marchewka 1/2 szkl. kremówki sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.Gotujemy w bulionie.Dodajemy wyciśnięty czosnek,sol i pieprz.Gotujemy do miękkości.Wszystko razem miksujemy.Marchew obieramy,kroimy w cienkie paski,dodajemy do zupy i chwilkę gotujemy.Zaprawiamy śmietaną i jeszcze

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
WEGETARIAŃSKI OMLET Z WARZYWAMI 416

rozgrzanym piekarniku przez około 40 minut, około 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij pergamin. Pozostaw do ostudzenia na co najmniej pół godziny.** *typu śmietana do sosów i zup, lub kremówki **Omlet łatwiej się kroi po przestygnięciu, ale można go również podawać na gorąco, bardzo dobrze smakuje również odgrzany na drugi dzień

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska