babeczki - 15371 przepisów (strona:519/1025)

Drożdżowe babeczki z gorzkimi pomarańczami i lukrem. 124

przepisie chciałabym głównie zwrócić Waszą uwagę na ciasto drożdżowe. Jest ono delikatne i pyszne. Idealnie nadaje się również do słodkich bułeczek i dużych bab z rodzynkami. Ja postanowiłam nadziać babeczki konfiturą z gorzkich pomarańczy i przykleić kwiaty cukrowe, przy pomocy lukru królewskiego.   Można je również posypać cukrem pudrem, polać lukrem, lub użyć słodszego nadzienia i nie dekorować wierzchu. Składniki(...)upieczeniu. Użyłam do tej czynności rękawa cukierniczego i specjalnej, długiej tylki. Lukrem i kwiatami dekorujemy po ostygnięciu. Kolejną zaletą ciasta jest fakt, że świetnie smakuje na drugi dzień. Wierzchu babeczek nie dekorowałam żadnym kremem, gdyż nie chciałam zabijać wspaniałego smaku ciasta drożdżowego. :) Smacznego!  "Robocze" zdjęcie z telefonu moich pierniczków. Jest to mój trzeci raz, po cudownym szkoleniu z Panią

DominikaDolci
Niebiańsko pyszne muffinki z czekoladą i truskawkami. / Divinely delicious chocolate and strawberry muffins. 122

Witajcie Kochani! Dziś mam dla Was przepis na cudowne babeczki! Pochodzi on z książki Pierre Hermes "Pastries". Pierwotnie były to muffinki z jagodami, ale trochę je zmodyfikowałam. Będzie to również pierwszy post w języku polskim i angielskim. Mam nadzieję, że będzie to pomocne dla moich gości z innych krajów!❤ ⃟⃟⃟ Hello My Loves! Today I have a recipe for amazing muffins(...)gianduja)  / 200 g chocolate ( I used gianduja chocolate) - Opcjonalnie: domowy sos truskawkowy i  krem czekoladowy * / Optional: homemade strawberry sauce & chocolate cream * ⃟⃟⃟ * Kremu czekoladowego użyłam do posmarowania babeczek, przed nałożeniem lukru plastycznego. ( 100 g śmietanki + 100 g czekolady gianduja. Czekoladę topimy. Studzimy. Śmietankę podbijamy. Łączymy.) * I used chocolate cream to stick the sugar paste decoration onto

DominikaDolci
Leśny mech 207

Przyznam Wam się szczerze, że miałam moment zwątpienia zanim pierwszy raz upiekłam ciasto Leśny Mech. Szpinak lubię, ale raczej na słono (na blogu mogliście widzieć go

Ciastkozercy
Czekoladowy mazurek z chili 143

Na początek przygotowań wielkanocnych mam dla Was coś super! Czekoladowy mazurek na kruchym spodzie wypełniony delikatnym kremowym nadzieniem ze szczyptą chili. Cukiernicze eksperymenty zdecydowanie w tym

Ciastkozercy
Bezglutenowe muffinki z suszoną żurawiną i makiem :) 161

bezglutenowe i zrobione ze zdrowszych odpowiedników mąki pszennej. Nie mają także cukru białego, który zastąpiłam świetną alternatywą, a mianowicie ksylitolem. Mak, suszona żurawina i rodzynki dodatkowo usmaczniają puszyste babeczki i nadają im dodatkowej słodyczy.  Składniki (na 8 muffinek): 70 g mąki ryżowej pełnoziarnistej  60 g płatków gryczanych (można zastąpić mąką gryczaną) 20 g mąki gryczanej  1 łyżeczka(...)mleka (użyłam roślinnego) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie ze sobą wymieszaj.  Do foremek na muffinki nakładaj po ok. 1,5 łyżki masy.  Piecz babeczki w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 30 minut

Zdrowie na języku :P
Tłustoczwartkowy SWEETSBOOK 122

kruchuteńkie – po prostu najlepsze! PUSZYSTE PĄCZKI – mięciutkie i puchate w środku otoczone chrupiącą cieniutką skórką OKRĄGLUTKIE OPONKI – cudnej urody, delikatne i maślane – palce lizać BOSKIE BABECZKI – wszystkie babeczki są boskie, ale takie z kremem i owocami? To dopiero coś! PUCHATE PTYSIE – mięciutkie, puchate, kremem z % nadziewane Artykuł Tłustoczwartkowy SWEETSBOOK pochodzi z serwisu Kate

Kate's Kitchen
Minipavlove z granatem 195

Urodzinowych deserów ciąg dalszy :) Oprócz tortu jednorożca i sernika na zimno , zaplanowałam też minipavlove z granatem. Chciałam, żeby pracę można było rozłożyć sobie na części, dlatego

Ciastkozercy
Urodzinowy sernik na zimno 183

Powiem Wam, że sernik na zimno był moją zagwozdką od dłuższsego czasu – nie dlatego, że nie potrafiłam go zrobić. Tylko dlatego, że nie umiałam zrobić

Ciastkozercy
Tort jednorożec 281

Tort jenorożec (ang. unicorn cake) robiłam na urodziny mojej córeczki. Marzył mi się od dłuższego czasu, ale potrzebowałam specjalnej okazji, żeby się za niego zabrać. Pracę

Ciastkozercy
MALINOWE MUFFINKI – RÓŻOWE! (bez jajek, wegańskie) 457

Muffinki to jedne z tych słodkości, których przygotowanie wymaga jedynie wymieszania składników. Można je robić na wieeeele sposobów, więc dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na

Via Gusto
Tort Reese's z masłem orzechowym na 4. urodziny bloga 228

był lepszy niż poprzedni. W końcu urodziny, to ważny dzień w roku! Tym razem, na te 4., wyczarowałem ciasto z najlepszym kremem pod słońcem — z masła orzechowego z grzesznymi babeczkami Reese's, które są moim cheatem number one . Warstwy mięciutkiego czekoladowego ciacha na maślance nasączonego whiskey, skrywają w sobie słodko-słony krem, a całość została jeszcze ukoronowana czekoladą i popcornem(...)masła 200 g mascarpone 400 g masła orzechowego 100 % 100 g cukru pudru duża szczypta soli morskiej Dodatkowo: 150 g mlecznej czekolady duża paczka (226 g) mini babeczek Reese's garść popcornu 150 ml whiskey lub bourbonu * PRZYGOTOWANIE Ciasto czekoladowe Czekoladę posiekaj i wrzuć do rondelka wraz z masłem, cukrem i kakao. Podgrzewaj na małym ogniu, często mieszając

Food Square
Makaroniki serduszka 184

Zazwyczaj nie jestem specjalnie sztywna jeśli chodzi o proporcje przy pieczeniu, jedna łyżka mąki w tę czy tamtą rzadko jest w stanie zrujnować przepis. Inaczej jeśli

Ciastkozercy
Tłustoczwartkowy SWEETSBOOK 121

kruchuteńkie – po prostu najlepsze! PUSZYSTE PĄCZKI – mięciutkie i puchate w środku otoczone chrupiącą cieniutką skórką OKRĄGLUTKIE OPONKI – cudnej urody, delikatne i maślane – palce lizać BOSKIE BABECZKI – wszystkie babeczki są boskie, ale takie z kremem i owocami? To dopiero coś! PUCHATE PTYSIE – mięciutkie, puchate, kremem z % nadziewane

Kate's Kitchen
Ciasto pomarańczowe 253

Przepis na ciasto pomarańczowe przyszedł mi do głowy, kiedy po latach upiekłam cytryniaka mojej mamy. Postanowiłam nieco go zmodyfikować i zrobić w wersji „do góry

Ciastkozercy
Muffinki z żurwiną 107

dodać olej,wymieszać.  Wsypać mąkę z proszkiem i maślankę, wszystko ubić . Napełnić foremki do połowy wysokości. Żurawinę uprażyć lekko z 1 łyżką cukru ( do spękania ). Nałożyć na wierzchu babeczek Piec ok 25 min w 190 st C poz upieczeniu posypać cukrem pudrem smacznego

Z Marcepanem

Proponowane wyszukiwania