mojprzepisna.pl | Wegańskie i bezglutenowe ciasto marchewkowe bez cukru Ciasto marchewkowe, przepyszne, bardzo wilgotne, wręcz zakalcowate, pełne orzechów, z dodatkiem jabłek. Przepis pochodzi z blogu True Taste
moj przepis namojprzepisna.pl | Pasta z siemienia lnianego z brązowym ryżem Świetna pasta do posmarowania chleba, bułeczek, czy naleśników. Po zjedzeniu kanapeczek z pastą długo pozostaję najedzona. Pasta jest
moj przepis naJuż dawno nie miałam takiego odwyku od internetu i blogowania. Przeprowadzka do nowego domu pochłaniała mnie bez reszty przez ostatnie kilka tygodni. Ale wróciłam :) Uporałam się
CiastkozercyUwielbiam te babeczki ;) robi się je szybko i są naprawdę pyszne,pulchne i bardzo słodkie :). Składniki (wychodzi 8 szt.babeczek o średnicy ok.6cm) 1 dojrzały banan 120g suszonych daktyli 100g mąki gryczanej 80g miękkiego masła 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 min.Następnie odcedzamy na sitku(...)miękkie masło. Napełniamy ciastem muffinkowe foremki niemal po brzegi :).Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok.20-25 min.Wyjmujemy muffinki z piekarnika czekamy 10 min. a nastepnie wyciągamy babeczki z foremek.Przestudzone muffinki mozna polać karobem płynnym lub udekorować według siebie. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaBezglutenowe babeczki szybkie w wykonaniu. Ciasto wyszło wilgotne i smaczne, ładnie wyrosły. No i udało mi się przemycić trochę marchewki dziecięciu memu(...)dodatek rodzynek i brązowego cukru sprawia, że tak bardzo go nie czuć. Można jednak dodać cynamonu i/lub kakao - 1 łyżeczkę kakao i/ lub 1/2 łyżeczki cynamonu. Do formy na babeczki włożyć papilotki i posmarować je olejem. Może to kwestia papilotek, które mam, ale po upieczeniu papier nie chce odchodzić. Posmarowane olejem ładnie puszczają. Nakładać ciasto do papilotek - do pełna
Ze smakiem bez glutenumleczka. Ogólnie bardzo je lubimy ale kiedy w szafie leży pięć paczek a obok góra innych, kuszących słodkości no to mus coś z tym zrobić. Akurat potrzebowałam polewy do babeczek i wyszła bardzo fajna glazura, którą wykorzystałam również na pierniczki. Składniki: polewa na ok 30 babeczek 1 opakowanie dowolnego ptasiego mleczka łyżka masła 100-150 ml mleka 1-2 łyżki
Ze smakiem bez glutenuLekkie i puszyste babeczki z warzyw, również mrożonych. Bardzo sycące. Mają bogaty smak, doskonale smakują na ciepło, podane z dipem chrzanowym lub czosnkowym. Parówki można z powodzeniem zastąpić szynką konserwową lub całkowicie z nich zrezygnować, tworząc wersję bezmięsną. Do wykonania zarówno w wersji glutenowej jak i bezglutenowej. Składniki: mrożone warzywa: fasolka szparagowa, kalafior, cukinia - po ok. 200 g puszka(...)ciasto o konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego. Dodać do warzyw i wymieszać. Sprawdzić słoność i ostrość - smaki te powinny być dosyć wyraźne. Ewentualnie doprawić jeszcze. Masę nakładać do foremek na babeczki - nie używać papierowych foremek. Należy nakładać z górką, ciasto i tak nie wyrośnie ale dzięki proszkowi do pieczenia będzie puszyste. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, z termoobiegiem
Ze smakiem bez glutenupewnie dlatego, że muffunki robi się niesamowicie szybko). Nie zawiodłam się ani trochę. Jeśli lubicie marcepan, jego smak i zapach to zakochanie się bo uszy w tych pysznych babeczkach. Mięciutkie, puszyste, wilgotne i aromatyczne. Przepyszne! Nie sposób było się od nich oderwać ... 😉💗 Przepis cytuję za autorką, zmniejszyłam jednak ilość cukru dodanego do ciasta, a górę babeczek
Walijskie Pichceniedół. Przygotowujemy formy do muffinek. Jeśli są silikonowe, nie trzeba nic z nimi robić. Natomiast metalowe musimy wyłożyć papilotkami. Dobrze jest również posmarować dno papierka odrobiną oleju, dzięki temu babeczki łatwiej nam odejdą. Do suchych składników powoli wlewamy płynną masę ciągle mieszając. Powstałe ciasto powinno mieć gęstą, ale płynną konsystencję. Przygotowane foremki wypełniamy do 3/4 wysokości i wkładamy do nagrzanego(...)piekarnika na środkową półkę. Pieczemy 25 min. Po tym czasie wyciągamy ciasteczka z piekarnika i pozwalamy im wystygnąć w foremkach. Gotowe babeczki posypujemy cukrem pudrem lub polewamy roztopioną gorzką czekoladą zmieszaną z odrobiną zaparzonej kawy, dla podbicia smaku. Smacznego
Kuchnia od dwojgamojprzepisna.pl | Fit batoniki śniadaniowe z rodzynkami i kokosem Dziś zapraszam na szybkie batoniki, które powstały z resztek ze śniadania, tj. owsianki. Batoniki robi się w jednej
moj przepis namojprzepisna.pl | Leśny mech Leśny mech, ciasto, które chciałam upiec bardzo dawno temu. W końcu się zmobilizowałam i upiekłam je dla męża, jako że uwielbia wszelkie ciasta
moj przepis naciacha mogą posłużyć za przekąskę do pracy, szkoły, drugie śniadanie czy deser po obiedzie. Pulpę z marchewki w połączeniu z kilkoma składnikami możemy uformować w duże ciastka, muffinki lub babeczki (kształt do wyboru, smak ten sam - niesamowity!). Polecam tę ekspresową (bo szybką w wykonaniu i błyskawiczną w pochłanianiu) słodycz recyclingową! Dodam, że ciacha są bez cukru i glutenu, a więc(...)konfitury wiśniowej (u mnie bez cukru, słodzonej sokiem jabłkowym), 1 łyżka oleju kokosowego. Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Wilgotnymi dłońmi formujemy ciastka lub wykładamy do foremek na muffinki czy babeczki. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego
Jeść, by żyć w zdrowiufareast-language:EN-US;} Święta, święta i po świętach... Pora wrócić do codziennych obowiązków oraz przyjemności.. Niewątpliwie jedną z nich jest przygotowanie pysznego, zdrowego deseru! Cały pomysł na babeczki zrodził się po rozpoczęciu współpracy z jednym ze sklepów oferujących bogatą paletę interesujących produktów spożywczych. http://greenfamily.pl/ . Z całej paczki na pierwszy plan wysunęły się suszone morele przez(...)pozostawiamy najlepiej na całą noc, aż nadmiar serwatki spłynie. Gęsty twór przekładamy do miski, dodajemy miód oraz rozpuszczoną (ostudzoną) galaretkę w ½ szklance wody, miksujemy wszystko. Na spód babeczki wykładamy dżem na to 1 łyżkę kremu oraz stroimy owocami i czekoladą. Smacznego! Wszystkie produkty, oraz wiele innych znajdziecie na http://greenfamily.pl
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Planując wielkanocne menu zakładam, że podam sprawdzone, tradycyjne dania, ale staram się też co roku zrobić coś innego i zaskakującego. W tym roku postanowiłam zaserwować na wielkanocne śniadanie zielone babeczki z zielonym kremem. Będą ładnie wyglądać na świątecznym stole a smakują wyśmienicie więc będą bardzo przyjemnym akcentem. Przyznacie, że są bardzo apetyczne, prawda? Te babeczki , choć wytrawne, na pewno spodobają
Smaczna PyzaZapraszam na zdrowe babeczki które można zrobić na obiad lub kolację. Moje są jarmużowo-szpinakowe a więc bardzo zdrowe. Polecam Składniki: 100 g mrożonego jarmużu(można użyć świeżego) 10 kostek mrożonego szpinaku( można użyć świeżego) 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju kokosowego 50 g sera żółtego 2 łyżki mąki 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz Przygotowanie: Jarmuż(...)się rozpuści i zdejmujemy z ognia. Odstawiamy na chwilę aby przestygło. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i jajka. Mieszamy dokładnie i przekładamy ciasto do foremek na babeczki-równo z krawędzią foremki. wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego. Przepis na 6 sztuk
słodkie i nie tylko historie kulinarne