Są niezwykle aksamitne i rozpływają się w ustach. Można je przygotować również z dodatkiem innych owoców sezonowych. Idealnie będą pasować maliny, czy borówki. Poziom zaawansowania: Łatwy Składniki 5 szt. 15 szt. truskawek 50 g masła 150 g białej czekolady (50 do polewy) 50 ml śmietanki 30 % 2 jajka (2 białka do ubicia) 4 łyżki mąki laska wanilii łyżeczka miodu/ cukru (muscovado) łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Roztapiamy masło z białą czekoladą. W oczekiwaniu, aż masa trochę przestygnie miksuj... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.