Babeczki brokułowe z krakersami 216Zapraszam na babeczki idealne na imprezę, dla niezapowiedzianych gości albo na przekąskę w ciągu dnia. Bardzo szybkie w wykonaniu i równie szybko znikają. Składniki: - 1 opakowanie brokułów Bonduelle - 12 krakersów - 120 g sera Scamorza (można dać też cheddar ) - 2 jajka - pieprz Przygotowanie: Brokuły gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Dziesięć krakersów dokładnie miksujemy. Ser kroimy w drobną kostkę i mieszamy(...)brokuły, ponownie mieszamy, przyprawiamy pieprzem do smaku. Jajka lekko roztrzepujemy, wlewamy do mieszanki i dokładnie łączymy składniki. Przekładamy do formy muffinkowej spryskanej olejem. Pozostałe dwa krakersy miksujemy i posypujemy babeczki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, pieczemy około 15 minut. Czy wiesz że warzywa Bonduelle są uprawiane przy minimalizowaniu środków ochrony roślin. Firma osiąga to dzięki szerokiej wiedzy
Kulinarne życie
Babka piaskowa 364Dziś klasyka gatunku – spisze się nie tylko do popołudniowej kawy i herbaty, ale także od święta :) Krucha, delikatna, idealnie puszysta… powiecie, że to tylko
Ciastkozercy
Tort truskawkowy 259Truskawki znajdziecie w większości moich tortów, oprócz tego, że świetnie się prezentują, są po prostu pyszne :) ale przeglądając dotychczasowe torty zdałam sobie sprawę, że jeszcze nigdy
Ciastkozercy
Muffinki z truskawkami i kruszonką migdałową 179poręczne, nie brudzą rączek. Idealne do zabrania w plecak na wypad za miasto czy na piknik. A te muffinki z truskawkami, kryją w sobie całkiem sporo owoców. Góra babeczek zwieńczona jest kruszonką, ale nie byle jaką, bo z mąki migdałowej. Ta kruszonka, doskonale komponuje się ze smakiem truskawek. Dodatkowo, zupełnie przypadkiem okazało się, że upiekłam je w obchodzony w Stanach(...)marzenie. Uwielbiam zapach kawy. Nie tyle jej smak co zapach a taka kawiarnia z własnymi wypiekami, byłaby moim królestwem. Normalnie bym się denerwowała, że sok z truskawek wypływa z babeczek na zewnątrz. Ale wiecie co? Mi to nie przeszkadza, bo właśnie wygląda to świetnie. Artykuł Muffinki z truskawkami i kruszonką migdałową pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy
Mieszam w Garnku
Budyniowe babeczki z truskawkami 166Sezon truskwkowy w pełni, warto wykorzystać je do upieczenia maleńkich, uroczych słodkości. Proponuję pyszne, mięciutkie waniliowe babeczki z zatopioną truskawką w środku. Bardzo proste do przygotowania, na bazie puszystego ciasta ucieranego. Nie jest to tradycyjne ciasto muffinkowe- wymieszać mokre i suche składniki, potrzeba kilku minut, by utrzeć masło z cukrem. Świetne na letnią porę, do zabrania na wycieczkę(...)imprezę pod chmurką. Babeczki będą bardziej treściwe, gdy podasz je z frostingiem z białego serka. Przepis na smaczną polewę z serka znajdziesz tutaj . Zapraszam do przepisu! Składniki na 12 muffinek: 100 g masła 100 g cukru/ksylitolu 2 jajka 150 g mąki orkiszowej jasnej 1 budyń waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 50 ml mleka 12 truskawek cukier
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tarta Oreo z truskawkami 416Tarta z Oreo, pyszny krem waniliowy i świeże truskawki – takie połączenia zawsze są strzałem w 10! Dodatkowo ogromnym plusem jest czas przygotowania – korzystając z
Ciastkozercy
Ciasto z truskawkami 210Dzisiejsze ciasto pojawiło się już kiedyś na blogu w wersji ze śliwkami . To proste ciasto ucierane, które bez trudu utrzyma nawet sporą warstwę owoców i kruszonki
Ciastkozercy
Tarta migdałowa z białej fasoli z malinami (wegańska, bezglutenowa, bez cukru) 221mojprzepisna.pl | Tarta migdałowa z białej fasoli z malinami (wegańska, bezglutenowa, bez cukru) Oj bardzo, bardzo chciałam zrobić tę tartę, zachęcona słowami autorki przepisu, że jest przepyszna
moj przepis na
Tarta czekoladowa z czerwonej fasoli 240mojprzepisna.pl | Tarta czekoladowa z czerwonej fasoli Tarta czekoladowa, która skrywa w sobie bogactwo dobrego białka, minerałów, dobrych węglowodanów. Zrobiona dla rodzinki, bardzo im smakowała, nawet mamie
moj przepis na
MUFFINKI RYŻOWE Z PIECZARKAMI 213Babeczki jajeczne z ryżem i pieczarkami to pomysł na szybką i smaczną przekąskę. Możemy w ten sposób wykorzystać ryż, który został nam z obiadu, a dodatki skomponować jak tylko lubimy - także w wersji mięsnej, np. z chudną wędliną 😉 Muffinki są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno, więc można je zabrać ze sobą do pracy, szkoły czy na piknik
Kuchnia MagdaLeny
Bezy z truskawkami 423Tegoroczny sezon truskawkowy otwieram bezami. Super prosta propozycja na pyszny deser: kruchy i delikatny spód bezowy, na górę krem śmietankowy i duużo truskawek! Czy może być
Ciastkozercy
Cytrynowe muffinki z borówkami 168Mięciutkie, wilgotne, pyszne muffinki z dużą ilością soczystych borówek i przyjemnym, lekko orzeźwiającym cytrynowym posmakiem. Idealny, prawdziwie letni dodatek do mrożonej kawy. Składniki (12 babeczek): Babeczki: 0,5 szklanki (60 g) mąki pełnoziarnistej pszennej 0,5 szklanki (75 g) mąki pszennej 0,5 szklanki (100 g) cukru 0,5 szklanki (125 ml) oleju 1/3 szklanki (80 ml) mleka 1 jajko
Fitsweet.me
Wegańskie „krówki” morelowe z czerwonej fasoli 266mojprzepisna.pl | Wegańskie „krówki” morelowe z czerwonej fasoli Jeżeli tylko została wam fasola czerwona z wczorajszego obiadu, nie zużywajcie jej do sałatki, tylko zróbcie zdrowe
moj przepis na
Domowy karmel 263Składniki: 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 200 ml śmietany kremówki 100 g masła Cuker wsypujemy na patelnie lub do rondelka. Na małym ogniu podrzewamy do
Ciastkozercy
Lemon curd 210dodatek lub baza do wielu ciast i deserów. Moje ulubione połączenie to sernik cytrynowy z lemon curd. Lemon curd w połączeniu z serkiem mascarpone tworzy wyśmienity krem do kruchych babeczek, muffinek lub bezy. Na jego bazie stworzycie wyśmienite desery oraz ciasta na zimno lub pieczone. Doskonale smakuje wyjadany samodzielnie wprost ze słiczka. Przygotowanie lemon curdu nie jest wymagającą czynnością, wystarczy(...)ustawić na małym ogniu. Cały czas mieszając, gotować lemon curd, aż zacznie gęstnieć. Gotowy lemon curd przelać do słoiczka. Używać do polewania ciast ( serników ), wypełniania kruchych korpusów tart lub babeczek, jako baza do kremów lub zajadać wprost ze słoiczka. SERNIK CYTRYNOWY Z LEMION CURD - przepis Smacznego
kolorowotorcikowo