Bezglutenowe babeczki z maślanką i wiórkami czekoladowymi

Bezglutenowe babeczki z maślanką i wiórkami czekoladowymi

Bezglutenowe babeczki z maślanką i wiórkami czekoladowymi

Przepis na : deser

Pyszne, aromatyczne, wilgotne muffinki, które znikają w oka mgnieniu.  Łatwe w wykonaniu i na pewno się udadzą. Doskonale smakują zaraz po upieczeniu jak i następnego dnia - chociaż nazbyt długą nie leżakują. Moja córa uwielbia je ze szklanką ciepłego mleka... mąż również 😊 Składniki: 80 g margaryny/ masła 130 g cukru pudru 8 g cukru waniliowego 2 duże jaja 230 ml maślanki 270 g mąki bezglutenowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/2 tabliczki czekolady lub czekoladowe łezki ewentualnie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bezglutenowe, czekolada, babeczki, ciasto, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, bez pieczenia, ciasto ucierane , ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasta z masa, polewa czekoladowa, szybkie ciasto bez pieczenia, proste i szybkie ciasto, proste ciasto, szybkie ciasto, łatwe ciasto

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.