Pyszne, pachnące migdałami, babeczki na jeden kęs. Niekoniecznie musicie je zrobić w takiej formie. Świetnie będą się prezentować również jako tradycyjne muffinki, a zrobicie je w kilka chwil :) Polecam :) Ciasto: 1,5 szkl mąki pszennej 0,5 szkl zmielonych migdałów 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 jajko 1 szkl mleka 1/2 szkl oleju szczypta soli czekolada kolorowa posypka Babeczki: W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej wymieszać mokre. Połączyć wszyst... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...