Babeczki keksowe - do popołudniowej kawy polecam! ;) Składniki: 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru szklanka mleka, 1/2 szklanki oleju, jajko, mieszanka keksowa 100 g, kilka kropel aromatu pomarańczowego Przygotowanie: W jednej misce łączmy ze sobą składniki mokre (jajko, mleko i olej), w drugiej suche (mąka, cukier, proszek do pieczenia). Łączymy ze sobą mieszając na jednolitą masę. Na sam koniec dodajemy mieszankę keksową i kilka kropel aromatu pomarańczowego. Mieszamy. Nakładamy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...