
Babeczki keksowe - do popołudniowej kawy polecam! ;) Składniki: 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru szklanka mleka, 1/2 szklanki oleju, jajko, mieszanka keksowa 100 g, kilka kropel aromatu pomarańczowego Przygotowanie: W jednej misce łączmy ze sobą składniki mokre (jajko, mleko i olej), w drugiej suche (mąka, cukier, proszek do pieczenia). Łączymy ze sobą mieszając na jednolitą masę. Na sam koniec dodajemy mieszankę keksową i kilka kropel aromatu pomarańczowego. Mieszamy. Nakładamy... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...