Zostało mi trochę białek, wykorzystałam je do babeczek,które zapakowałam do wielkanocnego koszyczka. SKŁADNIKI 3 białka, 1 szkl. mąki, 70 ml mleka, 70 ml oleju, 1/3 szkl. cukru, aromat pomarańczowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, lukier, 1 łyżka suszonej żurawiny WYKONANIE Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier. Następnie olej, mleko, a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i aromat. Dodajemy suszoną żurawinę. Przekładamy do foremek. Pieczemy ok. 25 minut w 170 stopnia... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...