
Zostało mi trochę białek, wykorzystałam je do babeczek,które zapakowałam do wielkanocnego koszyczka. SKŁADNIKI 3 białka, 1 szkl. mąki, 70 ml mleka, 70 ml oleju, 1/3 szkl. cukru, aromat pomarańczowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, lukier, 1 łyżka suszonej żurawiny WYKONANIE Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier. Następnie olej, mleko, a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i aromat. Dodajemy suszoną żurawinę. Przekładamy do foremek. Pieczemy ok. 25 minut w 170 stopnia... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...