ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:515/892)

3 bit ciasto bez pieczenia. 183

przygotowanie zajęło niecałe 30 minut. Składniki na ciasto 3 bit bez pieczenia. puszka masy korówkowej herbatniki, ja zużyłam 500 g herbatników na blaszkę 20 cmx30 cm 400 ml śmietany kremówki 3 opakowania śmietan fix mleczna czekolada, lub posypka czekoladowa Masa budyniowa: 500 ml mleka 0,5 szklanki cukru 2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej

Pani domowa
Czeko - ciacho 163

szkl. cukru trzcinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek kakao 90 g czekolady mlecznej (tabliczka) 1 łyżka margaryny (do posmarowania blaszki) - krem czekoladowy ok. 200 ml śmietanki kremówki 36% 150 g serka mascarpone 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru - polewa: 3 łyżki śmietanki 36% 90 g białej czekolady (tabliczka) 3 łyżki płatków migdałowych Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek

Alutka-Gotuje
Czekoladowe muffinki 192

Napełniamy je do ok. 3/4 wysokości. Muffinki pieczemy w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Upieczone muffinki studzimy na kratce. Polewa czekoladowa: Do miseczki wsypujemy pokruszoną czekoladę i dodajemy kremówkę. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej, mieszając od czasu do czasu. Gotową polewą smarujemy muffinki. Ozdabiamy cukrową posypką oraz wtykamy pikery. Gotowe. Smacznego

MyCookBook.pl
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE, Z KRUSZONKĄ I OWOCAMI 220

minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. Po schłodzeniu okroiłam boki i wyjęłam z tortownicy. Ja swój jeszcze delikatnie polukrowałam lukrem marcepanowym: 2-3 łyżeczki pudru trzcinowego + kremówka + kilka kropli olejku migdałowego. Wszystko wymieszałam do uzyskania pożądanej konsystencji (u mnie dość gęste) i porobiłam wzorki na kruszonce. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Ciasto „Fiona” – bez pieczenia 238

blaszkę z biszkoptami. Gdy masa nieco ostygnie układamy na niej delicje, galaretką do góry. Jedną galaretkę rozpuszczamy w około półtorej szklanki wrzącej wody. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy. Pod koniec dodajemy wymieszany z cukrem pudrem zagęstnik do śmietany. Obroty miksera nieco zmniejszamy i wlewamy tężejącą galaretkę, miksujemy chwilę, do połączenia. Śmietanową piankę od razu przelewamy na delicje, gdyż

Smaki Na Talerzu
Prinsesstarta - tort księżniczki 185

zagotować, często mieszając, aż budyń zgęstnieje. Zdjąć z ognia i dodać masło, wymieszać do jego roztopienia. Gotowy krem przykryć folią spożywczą, wystudzić. Krem śmietankowy: 675 ml śmietanki kremówki 36% 125 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru Śmietankę i mascarpone przełożyć do miski, zmiksować do uzyskania gęstego kremu. Na koniec dodać cukier i wmieszać w masę na małych obrotach miksera

kulinarnyswiatdomi
Zdrowa tarta czekoladowa snickers z karmelem bananowym 262

zmiksować na gładką masę. Dodać banany i olej, ponownie zmiksować.Wyłożyć masę na schłodzony spód., ponownie umieścić w lodówce.  Polewa: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70% 1/2 szklanki śmietanki kremówki lub chudszej według gustu Śmietankę podgrzać, dodać połamaną czekoladę i mieszać, aż do rozpuszczenia i powstania gładkiej masy. Wylać na ciasto. Schłodzić. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Makaron penne z brokułem i kalafiorem w sosie śmietankowym 203

dnia dla wszystkich i zapraszam do zapoznania się z przepisem.  Przepis: (dla 4 osób) Składniki: 500 g makaronu penne 1 mały kalafior 2 małe brokuły 500 ml śmietany kremówki 30% 5 serków topionych (każdy po 100 g) sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie Wykonanie: 1.    Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu na al'dente

Mój pomysł na
Ciasto 3 bit 140

kilka razy jadłam u kogoś wreszcie przyszła pora na zrobienie u siebie.   Składniki: 400 g herbatników, puszka mleka skondensowanego lub gotowej masy krówkowej, 500-600 ml mleka śmietany kremówki 30% lub 36%, 1 łyżka cukru pudru, 100 g czekolady. Masa budyniowa: 750 ml mleka, 3 jajka, 3 czubate łyżki mąki pszennej, 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 1 opakowanie cukru

Państwo Wojtczuk gotują
Lody kakaowe 114

miałam dużo czasu na przygotowanie. Przepis częściowo z książeczki dołączonej do urządzenia a częściowo zmieniony (zamiast czekolady, ja dałam kakao). Składniki: 270 ml mleka, 170 ml śmietanki kremówki 30%, 40 g cukru pudru, 2 łyżki kakao gorzkiego Przygotowanie: zimne mleko, cukier puder i kakao zmiksować i najlepiej włożyć do lodówki żeby się nie ocieplało. W osobnej miseczce ubić śmietankę. następnie

Państwo Wojtczuk gotują
Tort czekoladowy z musem czekoladowym 150

toleruje. Składniki:   Biszkopt: na 1 jajko, 3 dkg mąki, 3 dkg cukru, kakao. Masa: 500 g mascarpone (temp. pokojowa), 200 g czekolady deserowej (ciemnej), 500 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% (zimnej), 1/3 szklanki cukru pudru. Poncz: czarna herbata, cukier, sok z cytryny. Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywno. Dodajemy stopniowo po 1 żółtku ciągle miksując. Następnie

Państwo Wojtczuk gotują
Rafaello ciasto przepis. 178

przepisów na ciasto rafaello - moja ulubiona wersja to ta na biszkopcie z białą czekoladą.  Rafaello Ciasto - przepis Składniki: biszkopt z 4 jajek ( biszkopt przepis ) 1/2 litra śmietany kremówki 2 śmietany śnieżki 2 białe czekolady 25 dag kokosu płatki migdałowe Sposób przygotowania: 1. Biszkopt pieczemy według przepisu ( Biszkopt przepis ).  2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać śmietanę

Pani domowa
Ciasto prince polo - przepis. 140

zrobiłam po swojemu :) Ciasto wyszło przepyszne, więc postanowiłam się podzielić z Wami przepisem na nie :) Prince polo składniki: biszkopt z 4 jajek - przepis znajdziecie tutaj , 500 ml śmietany kremówki, 4 łyżeczki żelatyny, 4 wafelki prince polo - xxl, tabliczka czekolady - 100 g., 4 brzoskwinie, jeśli dodamy z puszki ciasto będzie słodsze. Ja dałam świeże. 2 galaretki brzoskwiniowe. Prince polo sposób przygotowania

Pani domowa
CZEKOLADOWY SERNIK BEZ PIECZENIA 274

twarogu sernikowego 1 szklanka cukru pudru 400 g czekolady deserowej Polewa: 100 g czekolady deserowej  łyżka masła 2 łyżki oleju roślinnego lub  250 ml śmietany kremówki tarta czekolada Zaczniemy od pokruszenia ciasteczek. Zmieliłam je w malakserze. Dodałam rozpuszczone masło. Można dołożyć łyżkę masła orzechowego. Dokładnie wymieszałam. Masą ciasteczkową wyłożyłam spód i lekko boki tortownicy o średnicy

potrawyregionalne
TORT RAFFAELLO 227

biszkopt: 2/3 szklanki mąki 6 jaj 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżka tłuszczu (masła lub margaryny) Składniki na krem Raffaello: 500 ml słodkiej śmietany kremówki 30% 2 bite śmietany Śnieżki 100 g wiórków kokosowych 1 duży wafelek typu "Grześ" Sposób przygotowania biszkoptu: Żółtka wybić do misy. Białka wybić do większej misy i wstawić do lodówki

Przepisy kulinarne babci Antoniny