regulować rodzajem użytej czekolady. Więcej lub mniej czekolady deserowej i mlecznej. 250 cukru pudru, 10 jajek, 250 g orzechów nerkowca, 30 g kawy drobno zmielonej, krem: 1 l śmietany kremówki (30 -36%), 200 g czekolady deserowej, 100 g czekolady mlecznej, 50 ml brandy Tortownicę (średnica 26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, lub wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, lub mielonymi
królestwo garówforemki wykładamy biszkoptami i wylewamy na nią masę. Pieczemy w 180 stopniach przez około 50-60 min. Po upieczeniu i wystudzeniu sernika ,szykujemy polewę. W rondelku zagotowujemy kremówkę, odstawiamy ja z ognia i dodajemy do niej połamaną czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia. Studzimy i wylewamy na ciasto
Gotowanie...to proste !Danie z kuchni niemieckiej Składniki 800 g małych ziemniaków 5 łyżek masła 800 g filetów z sandacza sól pieprz 200 ml rieslinga 200 ml śmietany kremówki 50 g szczawiu (może być ze słoiczka) 1 łyżeczka soku z cytryny cytryna do dekoracji Przygotowanie Ziemniaki ugotowałem w mundurkach. Obrałem, podsmażyłem na łyżce masła. Zabezpieczyłem przed wystygnięciem. Filety sandacza
R'n'G Kitchenzrobienia. Polecam jak chcemy zaskoczyć gości. ptysie: 1/2 szklanki mąki pszennej typ 500 1/2 szklanki wody 65 g masła 2 jajka duże szczypta soli krem: 350 ml śmietany kremówki 36 % 1 łyżka cukru 7 truskawek 1/3 mango cukier puder do posypania Do garnka wlewam wodę dodaję masło i rozpuszczam na gazie, do gotującego wsypuję mąkę i mieszam energicznie drewnianą łyżką
wesoła kuchniaPrzelewam do garnka i na wolnym ogniu krem gotuję aż pojawią się bąbelki. Wyłączam gaz i dodaję masło, mieszam. Gdy krem wyjdzie nam za gęsty można dodać do niego kremówkę ubitą i chwilę miksować. Oczywiście śmietanę dodajemy do kremu zimnego
wesoła kuchniaszklanka białek 180 g cukier kryształ drobny szczypta soli 1 łyżka octu winnego 1 łyżką mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka kakao krem czekoladowy: 100 g czekolady gorzkiej 1 szklanka śmietany kremówki 30 % truskawki do dekoracji czekoladowe słupki mięta Białka temperatura pokojowa ubijam ze szczypta soli na sztywno i dodaję łyżkę cukru ubijając dalej. Jak się rozpuści dodaję kolejną łyżkę cukru
wesoła kuchniapapierem do pieczenia. Na spodzie formy ugniatam szklanką masę ciasteczkową. Wstawiam do lodówki na 30 minut. Ser mielę dwa razy, przekładam do miski. Dodaję jajka, sok z cytryny, śmietanę kremówkę, cukier, budyń, skórkę z pomarańczy i miksuję ale nie za długo, do połączenia składników i uzyskania gładkiej masy. Zbyt długie miksowanie napowietrza sernik. Masę wylewam na spód z ciastek
wesoła kuchniałyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru brązowego 3 jajka jabłka: 1,5 kg jabłek kwaśnych 1 i 1/2 galaretki cytrynowej 2 łyżki cukru płaskie krem: 600 ml śmietany kremówki 30 % 1 galaretka cytrynowa 1/2 szklanki wody 200 g jeżyn 50 g czekolady gorzkiej Do miski wbijam białka temp pokojowa i ubijam mikserem ze szczyptą soli, na sztywno ale nie przebijam
wesoła kuchniaDeser lodowy ryżowo kokosowy z owocami sezonowymi. W mojej wersji mleczko kokosowe ale można je zastąpić śmietaną kremówką jak ktoś woli. Z ryżem preparowanym który przypomina mi smaki dzieciństwa który to był wielkim smakołykiem jak nic innego nie było. szyszki: 40 g ryżu preparowanego 1 łyżka miodu 50 g czekolady gorzkiej 1 łyżka masła pozostałe: 100 g malin
wesoła kuchniamasło klarowane natka pietruszki Por myję i kroję w krążki. Przesmażam na maśle klarowanym dolewam odrobinę wody i duszę na wolnym ogniu. Jak pora będzie miękka dodaję śmietanę ukwaszoną, kremówkę, doprawiam solą, pieprzem. Pierś z kurczaka kroję na plastry, sola, pieprzę, posypuję papryką czerwoną, przyprawą do kurczaka. Odstawiam na 30 minut. Ryż gotuję zgodnie z instrukcją opakowania. Naczynie do zapiekania
wesoła kuchniaszklanka mąki pszennej 1 szklanka mleka 2 jajka 1 łyżka masła sól szczypta 3 łyżki wody gazowanej olej do smażenia farsz: 250 g serka śmietankowego 1/2 szklanki śmietany kremówki 1 żółtko 2 łyżki cukru waniliowego owoce: 2 gruszki 1/2 cytryny 15 dkg śliwek 2 łyżki miodu Masło rozpuszczam w rondelku i studzę.Dolewam do ciasta. Do wysokiego pojemnika przekładam składniki
wesoła kuchniałyżki powideł śliwkowych 1 łyżka kakao 1 łyżka czubata przyprawy do piernika 3 jaja wielkość M 1/2 szklanki śmietany 36 % Polewa: 50 g czekolady gorzkiej 1/4 szklanki śmietany kremówki 1 łyżka masła Gwiazda: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Do miski przekładam masło, smalec i ucieram z pudrem mikserem. Jak masa będzie puszysta dodaję stopniowo żółtka i dalej ucieram. Dodaję przesianą
wesoła kuchniaDziś znów przepis na klasyka. Nie wiem jak Wy, ale ja po prostu kremówkę uwielbiam i nie mogę się jej oprzeć. Delikatne, kruche, ciasto i budyniowy krem - prosto i elegancko. Ciasto: 3 szkl. mąki 1 szkl. kwaśnej śmietany szczypta soli kostka margaryny Mąkę siekamy z margaryną. Dodajemy śmietanę i sól, zagniatamy. Schładzamy co najmniej godzinę
Cynamonowe szczęściewspaniały smak, polecam. Składniki: Ciasto: 500 gram mąki pszennej 250 gram masła 200 gram cukru 3 jajka 2 łyżki miodu 1,5 łyżeczki sody Masa śmietanowa: 750 ml. śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 4 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 1 puszka masy orzechowej Helio Orzechy włoskie do dekoracji Papier do pieczenia Forma 25x40 cm. Sposób
Bajeczna Kuchniazalewy i pokrój je w kostke wielkości zblizonej do kostki piernikowej. Galaretkę rozpuść w 150 ml wody z dodatkiem łyżki cukru. Odstaw do ostudzenia. Ubij kremówkę, wymieszaj ją z serkiem mascarpone, sokiem cytrynowym i skórką cytrynową po czym wymieszaj masę z t ężejącą galaretką. Wyłóż na ciasto połowę masy. Na górze ułóż
Gotuj Sam!