Dziś zapraszam na bardzo smaczny deser z płatkami migdałowymi Składniki : chałka drożdżowa - 1 szt dżem brzoskwiniowy - 1 słoik serek mascarpone - 250g śmietana kremówka - 80 ml cukier puder - 1 łyżka Polewa :Deser z chałki drożdżowej polewa czekoladowa - 1 opak migdały płatki Kresto Przygotowanie: Z chałki odciąć brzegi i boki ze skórki, pokroić na kanapki. Śmietanę schłodzoną ubić
Kuchnia Danusikremem śmietankowo - cytrynowym 4. Ciasto łaciate 5. Ciasto Świętego Jakuba 6. Ciasto pianka cytrynowa 7. Piernik przekładany powidłami śliwkowymi 8. Kremówka 9. Ciasto 4 w 1 10. Ciasto Doroty 2 11. Leśny mech 12. Ciasto afrykańczyk 13. Chałwowiec z brzoskwiniami 14. Słonecznikowiec
kruche babeczkicukru do wypieków 1 jajko 40g mąki 1 łyżeczka przyprawy korzennej do piernika (opcjonalnie) Na masę serową: 1 kg twarogu, dwukrotnie zmielonego szklanka cukru 5 jajek pół szklanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki mąki pszennej łyżeczka ekstraktu z wanilii kilka kropel aromatu pomarańczowego lub 2 łyżki likieru pomarańczowego skórka otarta z połowy pomarańczy pół szklanki kandyzowanej skórki pomarańczowej
Smak mojej kuchnigranulkach!) Na masę kajmakową: puszka gotowej masy krówkowej Na polewę czekoladową: 2 tabliczki czekolady deserowej lub mlecznej 100g orzeszków ziemnych niesolonych lub laskowych 1/3 szklanki śmietanki kremówki (30 lub 36%) Wykonanie: Orzeszki grubo siekamy i podprażamy na słoty kolor na suchej patelni. Odstawiamy do wystudzenia. Masa mleczna: mleko wlewamy do rondelka, dodajemy cukier, cukier
Smak mojej kuchnifarsz: 300g pieczarek, pokrojonych w plasterki 150g szynki wieprzowej, pokrojonej w paseczki 1 cebula ząbek czosnku 1 por przyprawy: sól, pieprz świeża natka pietruszki Na masę jajeczną: 100ml śmietanki kremówki 100g jogurtu naturalnego 3 jajka sól, pieprz 100g startego żółtego sera Wykonanie: Kruche ciasto: wszystkie składniki szybko zagniatamy, aż powstanie gładkie ciasto. Ciasto schładzamy około 60 minut, następnie rozwałkowujemy
Smak mojej kuchnipodobno był pyszny! Składniki : * biszkopt z 3 jajek : 3 jajka, szklanka mą ki pszennej, pół szklanki cukru , łyżeczka proszku do pieczenia * 1 galaretka malinowa * 500ml śmietany kremówki * 3 łyżki cukru pudru * 2 śmietan-fixy * sok pomarańczowy do nasączenia biszkoptu * owoce i ozdoby do dekoracji Przygotowanie : Galaretkę rozpuścić w szklance wody, wylać na płaski talerz
Magiczne Życie Martymleka 3 batoniki snickersy + 1 do dekoracji 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao Polewa 200 g cukru 65 g wody 200 g śmietany kremówki 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej Do rondelka wsypać cukier i wlać wodę. Podgrzewać na wolnym ogniu aż cukier się rozpuści i lekko zbrązowieje.Wlać śmietanę i podgrzewać
O kuchni z uczuciemnasza propozycja na wielkanocne śniadanie. Zachwycicie nim swoich gości, ale nie napracujecie się specjalnie Do przygotowania potrzebujemy: 7 płatów żelatyny 3 łyżki soku z cytryny 500 ml śmietany kremówki 200 g creme fraiche 200 g łososia 1 mała cebula, bardzo drobno posiekana koperek i szczypiorek sól, pieprz do smaku Żelatynę moczymy w zimnej wodzie przez ok 10 minut. Śmietanę ubijamy
Szybko Tanio Smaczniebiałego wina 1 duża szalotka 2 – 3 ząbki czosnku sól, świeżo zmielony czarny i czerwony pieprz, świeży tymianek oliwa z oliwek, masło 150 – 200 g śmietany kremówki 1 duża polędwiczka wieprzowa kilka suszonych pomidorów pokrojonych w paski Wykonanie: Kaszę, makaron lub ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w drobno kostkę, czosnek posiekaj. Polędwiczkę oczyść z błon, pokrój w 1 cm plastry
Moja pasja smakuchwilę do lodówki i mogła pojawić się na stole jako deser na zakończenie obiadu, na podwieczorek lub słodkości podczas imprezy. Galaretki owocowe w różnych kolorach (przynajmniej trzy), śmietana kremówka (około 500 ml na trzy galaretki), cukier puder, wanilia, czekolada do przybrania Przygotować galaretki według przepisu na opakowaniu. 1 sposób: Wlać do naczyń z płaskim dnem, odstawić do zastygnięcia. Zastygnięte galaretki
królestwo garówpięciu minutach wyjąć z formy i studzić na kratce Moja baba ma tez polewę i tak ją zrobiłam: 1/3 szklanki śmietany kremówki(słodkiej) 1 łyżka kawy inki 100g gorzkiej czekolady 1 łyżka Golden syrop (jeśli nie macie może być miód) Śmietanę podgrzać
Piekarz-Kucharz-Garkotłuksezamu białego (opcjonalnie) Farsz 1 spory brokuł ( blanszowany) 1 spory ząbek czosnku ser feta 60 g parmezanu (opcjonalnie) 4 duże jajka 200 ml śmietany kremówki Z mąki, tłuszczu, soli i reszty składników zagnieść ciasto. Owinąć folią spożywczą i na 1h do lodówki Po schłodzeniu rozwałkować na wielkość formy (wałkuję przez
Piekarz-Kucharz-GarkotłukDesserts- step by step instructions' Przepis na około 15- 20 sztuk 240 g mąki 3 łyżki cukru 400 ml mleka 100 ml Śmietany kremówki (double cream) 3 jajka 120 g rozpuszczonego klarowanego masła 2 łyżki oleju do smażenia aromat waniliowy lub pasta waniliowa, może być otarta skórka z cytryny Mąkę wymieszać
Piekarz-Kucharz-Garkotłuksezon na gorąca czekoladę !!!! Nic nie rozgrzeje tak jak prawdziwa gorąca czekolada z chili i cynamonem Macie swoje ulubione przepisy na ten przeciwdepresyjny napój bogów ?????? 200ml mleka 100ml śmietany kremówki 30% 100 g czekolady ( gorzka dla smakoszy... mleczna łagodniejsza) Cynamon do smaku i chili jak kto lubi ( jeśli jest za słodka dodajcie mleka) Mleko ze śmietanka zagotować. Zdjąć
Piekarz-Kucharz-Garkotłukpozostanie on suchy znaczy ze biszkopt gotowy) Po wyjęciu z piekarnika upuścić na podłogę z wysokości 40 cm (dzięki temu biszkopt nie opadnie ). Wystudzić. Krem waniliowy 800 ml śmietany kremówki 500 g mascarpone 1 łyżeczka pasty waniliowej 6 łyżek cukru pudru 2 puszki frużeliny wiśniowej ( możecie zamiast frużeliny położyć ulubione owoce ) Śmietanę, mascarpone, wanilię, cukier puder wymieszać i ubić mikserem
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk