ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:537/892)

Sernik na zimno 117

względu na sezon postawiłam oczywiście na dodatek w formie truskawek. Zapraszam do wypieków :) Składniki: >Spód * biszkopty podłużne lub okrągłe >Masa *700g jogurtu waniliowego homogenizowanego *250ml śmietanki kremówki 36% *7 łyżeczek żelatyny *4 łyżku cukru pudru *400g truskawek >Ponadto * garść truskawek do dekoracji *2 galaretki truskawkowe rozmuszczone w 750ml gorącej wody Przygotowanie: 1.Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia

FITBUuK
New York Cheesecake 100

około godzinę (można krócej jak ktoś jest niecierpliwy) Składniki na masę serową: 900g serka mascarpone 200g cukru 3 łyżki mąki pszennej cytryna 3 jajka jedno żółtko 200ml śmietany kremówki szczypta soli W mikserze na niskich obrotach mieszać powoli serek mascarpone. Stopniowo dodawać cukier do uzyskania kremowej konsystencji. Następnie dodać mąkę oraz szczyptę soli. Cytrynę zalewamy wrzątkiem a następnie ścieramy

wysmienity
Scones z rodzynkami i kandyzowanymi wiśniami. 104

250g mąki pszennej łyżeczka sody oczyszczonej łyżeczka proszku do pieczenia 50g masła 50g cukru 50g rodzynek 50g kandyzowanych wiśni 150ml mleka Dodatkowo: masło do posmarowania dżem do posmarowania śmietana kremówka do przełożenia (około 200ml) Sposób przygotowania: ► Nagrzać piekarnik do 200 º C. ► Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną. ► Dodać masło i wcierać je w mąkę

wysmienity
Sernik na zimno z malinami 140

żelatyny Jogurt połączyć z cukrem pudrem oraz olejkiem waniliowym. Dodać rozpuszczoną żelatynę i wylać na 2 warstwę. Odstawić do lodówki by masa stężała. Dodatkowo: maliny do dekoracji 200ml śmietany kremówki łyżka cukru pudru Kiedy wszystkie warstwy stężeją dekorujemy nasz sernik na zimno ubitą śmietaną z łyżka cukru pudru i świeżymi malinami

wysmienity
Sticky toffee pudding 106

rodzynek 200g mąki łyżeczka cukru waniliowego łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 80g masła 150g cukru brązowego 100ml mleka Składniki na sos: 200g cukru brązowego 50g masła 200ml śmietany kremówki łyżeczka mąki kukurydzianej Sposób przygotowania: Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na 30 minut by trochę napęczniały. Następnie odlej wodę i zmiksuj na drobną masę. W czasie kiedy rodzynki się moczą

wysmienity
Tort świąteczny z żurawiną i białą czekoladą 146

biszkopt: 400g masła 400g cukru 6 jajek 400g mąki łyżeczka cukru waniliowego 4 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 200g białej czekolady 100g masła 500g dżemu żurawinowego 750ml śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru cukrowe lizaki do ozdoby Sposób przygotowania: Aby przygotować biszkopt miksujemy masło z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku naraz cały czas

wysmienity
Ciasto piernikowe z cynamonową śmietanką i pierniczkami. 112

jajka łyżeczka esencji waniliowej 300g maki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka cynamonu pół łyżeczki imbiru pół łyżeczki gałki muszkatołowej pół łyżeczki sproszkowanych goździków Dodatkowo: 500ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru pół łyżeczki cynamonu pierniczki do ozdoby Sposób przygotowania: Aby przygotować ciasto miksujemy masło z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy jajka jedno po drugim cały czas

wysmienity
Ciasto "Nocka" 232

jajka 3 łyżki cukru 1 i  1/2 łyżki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1 litr śmietanki kremówki 30% 5-6 łyżki cukru pudru 5-6 łyżki kakao 5 łyżeczek żelatyny 1/3 szklanki zimnej przegotowanej wody Warstwa galaretkowa: 4 opakowania galaretki o smaku czarnej porzeczki

talerz przyjemności
Kretowisko. 339

Młynów Stoisław 3/4 szklanki cukru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia  2 łyżki kakao gorzkiego 1 łyżka wody 1 łyżka oleju Składniki na masę : 830 ml śmietany kremówki 30 % 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 2 galaretki agrestowe 500 ml przegotowanej wody 6, 7 bananów o równej długości 10 kostek czekolady Milka oreo blaszka o wymiarach 26/37 Wykonanie

Sama słodycz i szczypta chili
Pomarańczowo-miętowe orzeźwienie 233

ponownie doprowadzamy do wrzenia. W gorącej rozpuszczamy zieloną galaretkę. Przygotowaną dzień wcześniej śmietankę wyjmujemy z lodówki, przecedzamy przez sito. Liście mięty dokładnie wyciskamy, po czym możemy je wyrzucić. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając 2-3 łyżeczki miętowego pudru oraz galaretkę (na samym początku procesu tężenia – gdy ma już lekko gęstniejącą konsystencję). Od razu wykładamy na ciasto

Smaki Na Talerzu
Czekoladowo jagodowe ciasto a'la zebra 122

minut lub do suchego patyczka. Zostawiamy w formie do lekkiego przestudzenia, a następnie odwrócić spodem do góry na kratkę do całkowitego ostygnięcia. Ganache z czekolady 2 szklanki śmietany kremówki  1 ½ szklanki czekolady pokruszonej lub takich specjalnych kulek Przygotowanie: W średniej wielkości garnku ustawionym na małym ogniu, wymieszać śmietanę i czekoladę, aż czekolada się rozpuści i będzie miała gładką konsystencje

Życie zaczyna się w kuchni
tort z winx (czarny las, wersja 2) 180

składniki: biszkopt: 8 jaj 2 szkl cukru 3 łyżki wody 1 szkl mąki pszennej 3/4 szkl mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 1200ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 25 g żelatyny 15 g cukru waniliowego ponadto: słoiczek wiśni w syropie ew. kieliszek wiśniówki czekolada do dekoracji Jaja z dodatkiem wody

6niebo
Pomarańczowy zawrót głowy 159

odrobiną nuty mandarynki dla tych którzy uwielbiają cytrusy. Składniki: - 2 galaretki pomarańczowe - 200 ml soku pomarańczowego Hortex - 1 puszka mandarynek w zalewie - 125 g serka mascarpone - 200 ml śmietanki kremówki 30 % Przygotowanie: Jedną galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody a drugą w 450 ml. Gdy pierwsza przestygnie dodajemy sok pomarańczowy, mieszamy i po przelaniu do pucharków wstawiamy do lokówki. Mandarynki

Kulinarne życie
Ciasto czekoladowo – miętowe 307

pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do ostudzenia, a ostudzone kroimy w poprzek na pół. K rem czekoladowo – miętowy: – 250 ml śmietanki kremówki – 150 g czekolady z nadzieniem miętowym – 1 galaretka cytrynowa – 250 ml wrzątku Śmietankę ubijamy na sztywno i odstawiamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wrzątku i odstawiamy

Relaxtime
Tort Leśny mech z mascarpone, truskawki i poziomki. 157

szpinaku 250 g ksylitolu Kłos -Pol 3 jajka niepełna szklanka oleju 300 g mąki tortowej typ 500 Kłos-Pol 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 350 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 2 łyżki ksylitolu Kłos Pol poziomki 3 garście     Truskawki w żelu: 300 g truskawek 30 g wody 30 g cukru 5 g skrobi kukurydzianej( może być

Różowa kuchnia