Masę krówkową przekładamy do miski i łączymy z posiekanymi orzechami. Na biszkopcie równomiernie rozprowadzamy masę kajmakową z orzechami i przykrywamy drugą częścią ciasta. W wysokim naczyniu ubijamy schłodzoną śmietanę kremówkę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder oraz śmietan- fix. Ubitą śmietanę wykładamy na ciasto i równomiernie ją rozprowadzamy a na wierzch ciasta ścieramy na tarce o małych oczkach czekoladę. Gotowe
Smakowite Daniakoniec dodajemy cukier puder oraz cukier wanilinowy. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej (tylko do rozpuszczenia!). Do szklanki z żelatyną dajemy 1-2 łyżki ubitej kremówki i mieszamy. Tak zaprawioną żelatynę łączymy z resztą śmietany. Gotową masą przekładamy oba ciasta. Puszkę z masą kajmakową wkładamy do lekko gotującej wody i chwilę ogrzewamy. Gdy masa jest już
Smaki Na TalerzuMój ulubiony makaron , sos z kremówki i dużo parmezanu,pycha. 45 dag..makaronu pióra 4 ząbki czosnku 1 łyżka masła 150 g.kremówki 30% Sól pieprz *************************** Na patelni lub w rondelku rozpuszczamy masło.Dodajemy drobno posiekany czosnek,chwilę przesmażyć.Wlać śmietanę ,sól , pieprz oraz łyżkę parmezanu.Ugotowac makaron al'dente,odcedzić.Wymieszać makaron z sosem i posypać parmezanem.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipowidło ścieramy jedno ciasto kakaowe. Podpiekamy. składniki na masę serową: 1000 g sera 100 g masła, w temperaturze pokojowej 2 jajka 2 żółtka 200 g cukru 125 ml śmietany kremówki 30 g mąki ziemniaczanej wykonanie: Ser mielimy. Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy stopniowo żółtka oraz jajka. Następnie dodajemy ser, miksujemy. Dodajemy śmietanę oraz mąkę ziemniaczana i miksujemy do połączenia się
Domowy Smak Jedzeniatego mus z mrożonych malin :-). Udanego dnia Wam życzę :-) Składniki na 3 porcje: 1/2 szklanki mocnego/ostudzonego naparu kawy u mnie Caprissimo Belgique 250 g serka mascarpone 350 g śmietany kremówki 30 % 80 g gorzkiej czekolady 3 łyżki cukru pudru mrożone maliny - mogą być inne owoce Do miski blendera dajemy serek mascarpone i śmietankę 30%, miksujemy do momentu, aż powstanie pianka
kruche babeczkitylko kwestia wlewania na patelnię większej ilości ciasta. Chodzi mi o samą strukturę ciasta. Ktoś z Was może coś doradzi??? Składniki (na ok 12 sztuk): 100ml mleka 100ml śmietanki kremówki 150ml wody gazowanej 2 jaja 1 op. cukru waniliowego 1 szklanka mąki 1 łyżka oleju nadzienie: 300g twarogu półtłustego 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki cukru waniliowego świeże jagody jagody
Obiad gotowywysypać herbatniki, wyrównać i ugnieść. Masa serowa: 400g twarogu półtłustego lub tłustego 150g serka mascarpone 2 duże jajka 3/4 szklanki zagęszczonego mleka słodzonego 100ml śmietanki kokosowej (lub zwykłej, kremówki 30%) 2 łyżki budyniu śmietankowego 50g wiórków kokosowych Twaróg przetrzeć prze sito lub zemleć dwukrotnie. Do twarogu dodać mascarpone, śmietankę kokosową, mleko zagęszczone, jajka, budyń oraz wiórki, zmiksować krótko
Obiad gotowytężejącą galaretkę. Krążki biszkoptu skropić wodą z cukrem i łyżką soku z cytryny. Nałożyć obręcz na biszkopt i przełożyć masą. Wstawić do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia. Zimną kremówkę ubić na puch z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Udekorować boki tortu, zrobić szprycą rozetki. Na torcie ułożyć opłatek i udekorować cukierkami, bezami i śnieżynkami. Rada: Opłatek położyć na torcie
Smakołyki Asiminut. Po upieczeniu wystudzić. Ser 1 kg sera śmietankowego 3 jajka 2 żółtka 1 szklanka cukru 3 płaskie łyżki mąki pszennej skórka starta z jednej cytryny 300 ml śmietany kremówki Ser zmiksować z cukrem, a następnie dodać jajka, żółtka, skórkę z cytryny i ponownie zmiksować. Wsypać mąkę, wymieszać dokładnie i wlać śmietanę.Wszystko dokładnie zmiksować, ale krótko. Wlać masę serową
O kuchni z uczucieminne ulubione składniki. Są przepyszne! :) Przydatne info: Jeśli chcecie wykorzystać ten krem do tortu lub innego ciasta, wystarczy, że wymieszacie do kremu dodacie ubitą z cukrem pudrem śmietanę kremówkę. Możecie podwoić ilość składników
Cooking Monsterbiszkopt cienki: 1/3 szklanki mąki 3 jajka 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżka tłuszczu (masło lub margaryna) Składniki masy śmietankowej: 1 litr śmietany kremówki 36 % 1 i 1/2 łyżki cukru pudru 8 łyżeczek żelatyny 2/3 szklanki gorącej wody Dodatki: powidła 5 mandarynek 3 opakowania galaretek wiśniowych Sposób wykonania biszkoptu: Upiec 2 cienkie biszkopty. Żółtka
Przepisy kulinarne babci Antoninycynamonem, imbirem i innymi przyprawami korzennymi. Deser cudowny, bardzo zimowy, słodki i jednocześnie rozgrzewający ... Bardzo polecam Wam ten przepis, dopóki zima jeszcze nas nie opuszcza! :) Składniki: 200 ml śmietany kremówki syrop korzenny (do kupienia w dobrych sklepach) 50 gramów gorzkiej czekolady 50 gramów mlecznej czekolady 2 jajka kakao cukier puder sól Wykonanie: Syrop wlej na patelnię, odparuj (około
Garniec Magalieproszek do pieczenia - 1 łyżeczka soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki kakao ciemne - 3 łyżki cukier - 1 szkl mleko - 1 szkl olej - 1 szkl jajka - 2 szt banany - 4 szt śmietana kremówka - 500 g śmietan - fix - 2 op cukier puder - 3 łyżki sok z cytryny Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. mąkę, proszek, sodę oraz kakao przesiać i połączyć z masą
Camilla w kuchniSkładniki: 500 ml ostudzonej mocnej kawy 500 ml śmietany kremówki 12 % 150 g drobnego cukru bita śmietana do dekoracji Sposób przygotowania: Kawę i śmietanę schłodzić w lodówce. Zmieszać je ze sobą, dodać cukier. Całość dokładnie wymieszać, najlepiej zmiksować. Włożyć do lodówki na pół godziny. Po tym czasie zmiksować kolejny raz. Zmiksowaną masę zamrozić. Wyjąć z zamrażalnika
Menu Zdrowiagotowych nie brakuje. Zaoszczędzisz także pieniądze. Za litrowe opakowanie w sklepie trzeba zapłacić 8 zł, a w domu zrobisz je za 5 zł. Składniki: 2 szklanki mleka szklaka śmietany kremówki 4 żółtka
Menu Zdrowia