ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:541/892)

Muffiny bardzo owocowe bez cukru 197

jogurtu 2 jajka 3 male jabłka, obrane i pokrojone w kostkę 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli ½ szklanki borówek Składniki na krem: 250 śmietanki kremówki 2 serki kanapkowe 1 łyżka ksylitolu Do dekoracji: Borówki, maliny, jeżyny, listki mięty Mokre składniki łączymy ze sobą w misce, możemy to zrobić przy pomocy miksera: jogurt, olej, jajka, Suche

Bon Appetit Małgorzaty
Kostaka biszkoptowa z masą Danone, galaretką, malinami i jeżynami. 219

cukier waniliowy 1 szklanka mąki typ 550 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa z serków: 4 serki truskawkowe Danone 5 śmietan fix po 9 g 150 ml śmietany kremówki 30 % 1 galaretka wiśniowa   1 galaretka malinowa 1/2 l przegotowanej wody 1/2 szklanki malin 1/2 szklanki jeżyn 4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki Blaszka o wymiarach 26/32 Wykonanie: Jajka ubijamy

Sama słodycz i szczypta chili
PIEROGI Z DYNIĄ, BOROWIKAMI I SOSEM Z KURKUMĄ I CURRY 195

smaku Sól ciepła woda (około ½ szklanki)   Na sos : ½ szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego z kostki (najlepiej bio) 1 łyżka soku z cytryny 15 cl śmietany 36% lub kremówki ½ łyżeczki cukru 1 szczypta gałki muszkatołowej 3 szczypty kurkumy 3 szczypty curry Sól, pieprz Drobny szczypiorek (opcjonalnie) Dynię obierz, usuń pestki i skórę, pokrój w kostkę i ugotuj na parze

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Czekoladowe muffinki 202

łyżki kakao 1 łyżka proszku do pieczenia 1 duże jajko 1 rozpuszczona czekolada mleczna 1 szklanka mleka 1/2 szklanki rozpuszczonego masła +  wiśnie - świeże lub z kompotu, wydrylowane 330ml kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao   Przygotowanie: Wszystkie suche składniki wymieszać w misce. Składniki mokre roztrzepać w drugim naczyniu, a następnie wlać do suchych. Wymieszać niezbyt dokładnie, bawet

Cakes By Kejt
Panna cotta z kawiorem z owoców leśnych 239

Śmietankowa, kremowa i delikatna Panna Cotta w towarzystwie orzeźwiającego 'kawioru' o smaku owoców leśnych... O ile Panna Cotta brzmi znajomo (włoski deser na bazie kremówki i żelatyny), o tyle 'kawior' brzmi już tajemniczo i skomplikowanie, ale nic bardziej mylnego- przygotowanie jego zajmuje dosłownie 15 minut: wystarczy zagotować płyn z agarem, a następnie za pomocą strzykawki tworzyć kropelki, które lądują wprost

Kraina Miodem Płynąca
Deser śmietanowo galaretkowy z borówkami i ciasteczkami owsinymi z żurawiną. 174

propozycję pysznego i szybkiego w przygotowaniu deseru. Wystarczy śmietana, ciasteczka, galaretka i dowolne owoce, ja użyłam borówek. Zapraszam:)  Składniki:  250 g borówek 4oo ml śmietany kremówki 30% 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru 1 galaretka malinowa 1 szklanka przegotowanej wody 2 opakowania ciasteczek owsianych z żurawiną Cukry Nyskie Wykonanie: Galaretkę rozpuścić w przegotowanej wodzie i odstawić do przestygnięcia

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto jamajka 250

Ciasto JAMAJKA to połączenie ciemnego biszkoptu z galaretką i bananami przełożonymi kremem śmietanowym na bazie kremówki i serka mascarpone. Ciasto łatwe do przygotowania. Świetnie się kroi i ładnie prezentuje.  Składniki na blachę o wymiarach 20 x 30/35 cm: biszkopt 5 dużych jajek 1/3 szklanki cukru pudru (60 g) 4/5 szklanki mąki pszennej (100 g)  1 budyń czekoladowy

Ugotować
Kokosowy pudding chia z jagodami 228

zupełności wystarczy. Masa może przypominać troszkę galaretkę, jeśli wolicie bardziej wodnistą konsystencję to zwiększcie ilość mleczka kokosowego.   Koktajl jagodowy: 250 g jogurtu greckiego ok. 100 ml śmietany kremówki (30-36%) (lub więcej jeśli wolicie gęstsze koktajle) 2-3 łyżki cukru pudru (opcjonalnie) 100 g jagód i ok. 30 g do dekoracji Do malaksera wrzucamy jogurt, cukier (jeśli wolicie nieco

Cooking Monster
Makaron z sosem kurkowym i łososiem 263

makaronem i łososiem. Jest to świetny pomysł na smaczny obiad. Zamiast makaronu można użyć ryżu lub kaszy. Składniki: - 250g kurek - makaron - 4 łyżki białego wina - 150ml śmietany kremówki 30% - 100ml bulionu warzywnego - 200g świeżego łososia  - masło, olej - sól, pieprz Sposób przygotowania:  Kurki myjemy pod bieżącą wodą. Suszymy na ręczniku papierowym.  Kurki wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Dodajemy łyżkę

Pan i Pani Smith w kuchni
Lody jeżynowo porzeczkowe 226

zostało - więc jedliśmy bez dodatków. Ale i takie były bardzo smaczne. Składniki 450 g  jeżyn   250 g czerwonych porzeczek  330 ml śmietany kremówki ( dałam  30%) 100 ml mleka 3.2% 3 łyżki ksylitolu lub cukru Przygotowanie 24 godziny przed szykowaniem lodów misę maszyny do lodów wstawić do zamrażalnika – zgodnie z instrukcją Jeżyny i porzeczki

Stare Gary
Pierś kaczki w sosie wiśniowym z brandy 126

gram 1 szklanka wydrylowanych wiśni świeżych lub mrożonych 1 kieliszek brandy 1/3 szklanki bulionu szczypta soli i pieprzu 1 gałązka rozmarynu 1 łyżka masła 1 szalotka 1 łyżka śmietany kremówki 36% Pierś kaczki nacinam od strony skóry, tworząc ukośne linie na piersi. Na suchej patelni smażę mięso od strony skóry przez 10 minut a następnie przewracam na drugą stronę

Mango Papaja
Sernik na zimno z kokosowym spodem i musem owocowym od góry 193

Wstaw do lodówki. TERAZ sernik: - 1 kg sera na sernik 3 razy zmielony - 100 ml mleka - 4 łyżki żelatyny - szklanka cukru pudru - 3 cukry waniliowe eco - 250 ml śmietany kremówki - 1 śmietan fix Mleko podgrzej, dodaj 4  łyżki żelatyny, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Ubij 250 ml śmietany 30 z śmietan fix. Sernik przełóż z wiaderka do miski

Pasje Jolki
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym 252

kurek, 1 polędwiczka wieprzowa ok. 350 g, 2 łyżki masła klarowanego, 1/2 cebuli, 50 ml białego wytrawnego wina, 125 ml śmietanki kremówki 30%, szczypta kurkumy. Ostatnio na straganie zobaczyłam kurki. Wyglądały tak malowniczo, że od razu nabrałam ochoty na jakieś danie z ich wykorzystaniem. I stało się.... na obiad przygotowałam pyszne polędwiczki z kurkami. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu

Świat Domowej Kuchni
Mini serniczki kokosowe z borówką w czekoladowych pucharkach 265

czekolady 80 ml likieru kokosowego 100 g cukru pudru 25 dag świeżej borówki Wiórki czekoladowe do posypania Sposób przygotowania: Czekoladowe pucharki na czas przygotowania serniczków włożyć do lodówki. Śmietankę kremówkę ubić na pianę, ale nie bardzo sztywną. Ser twarogowy i mascarpone połączyć ze sobą, dodać puder, likier kokosowy oraz wiórka, zmiksować krótko mikserem, dodać rozpuszczoną wcześniej żelatynę tak jak podano

Wanilia i Kardamon
Wegańskie lody - 2 smaki 204

Domowa bita śmietana jest pyszna, ta kokosowa jeszcze lepsza niż zwykła, a zrobienie jej zajmuje dosłownie chwilkę! :) Domowa bita śmietana kokosowa: 3-4 łyżki mleka kokosowego 100 ml śmietanki kremówki (30-36%) 1-2 łyżki cukru pudru (w zależności od upodobań) Do naczynia wlewamy mleczko, dodajemy cukier i śmietanę. Wszystko ubijamy mikserem na sztywno. Gotowe Do wafelków nakładam

Cooking Monster