przygotujecie ją w kilka chwil. Do przygotowania ryby potrzebujemy: 500 g łososia (bez skóry) 3 marchewki sól, pieprz do smaku szczyptę szafranu 1 łyżeczkę posiekanego rozmarynu kubeczek śmietany kremówki Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. W naczyniu żaroodpornym naczyniu układamy cienko pokrojone marchewki, dodajemy rybę i przyprawiamy. Śmietanę mieszamy z szafranem i rozmarynem i taką mieszaniną polewamy naszego łososia. Pieczemy
Szybko Tanio Smacznieowocami, który jest lżejszy od sernika pieczonego. Czytaj więcej >> 10) DYNIOWY PUSZEK Kolejny deser na zimno a'la sernik, ale bez sera - z mleczkiem kokosowym i śmietanką kremówką z dodatkiem puree z dyni. Ciasto tak delikatne, ze rozpływa się w ustach. Czytaj więcej >> 11) FIOLETOWA PANIENKA Lekki i orzeźwiający deser a'la sernik tylko
Kuchnia MagdaLenybrzoskwiń mieszamy z sokiem z cytryny, połową nasączamy biszkopt, smarujemy 1/3 kremu, układamy pokrojone brzoskwinie. Przykrywamy resztą kremu, wyrównujemy, układamy drugi biszkopt , nasączamy resztą syropu, dociskamy. Wierzch pokrywamy śmietana kremówką ubitą na sztywno z cukrem pudrem , cukrem waniliowym i fixem. Posypujemy makiem i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego! Wpis powstał we współpracy z marką LUBELLA
Ostra na Słodkorównej wielkości paski. Jeden z nich kroimy na małe kawałki. Pozostałe 3 wykorzystamy do przełożenia ciasta. Masa: 500 g mrożonych malin 50 g cukru pudru 700 ml śmietany kremówki 2 śmietan-fixy lub 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w minimalnej ilości wody) 80 g cukru drobnego do wypieków Rozmrożone maliny za pomocą widelca rozgniatamy razem z cukrem pudrem. Mocno schłodzoną śmietanę
Smaki Na Talerzułyżki masła orzechowego (u mnie z kawałkami orzechów) 1 łyżeczka przyprawy do pierników 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 średnie jabłka Krem: 200 g śmietany kremówki 150 g serka mascarpone 1 łyżeczka cynamonu 1-2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać jajko, śmietanę oraz masło orzechowe i wymieszać mikserem
zadanie-gotowaniejajka 80 g rodzynek 200 ml czerwonego słodkiego wina, ewentualnie półsłodkiego; dobrze sprawdza się porto skórka pomarańczowa z 1/2 pomarańczy sok z połowy pomarańczy (razem z miąższem) 80ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru 2 łyżeczki masła Wykonanie: Rodzynki zalać winem, odstawić. Kawałki karpia umyć i osuszyć. W głębokim talerzu rozbełtać jajka. Na dwóch osobnych talerzach uszykować mąkę i płatki migdałów
Pociąg Do Kuchniłyżeczka sody 2 łyżeczki cynamonu po 1 łyżeczce zmielonego imbiru, kardamonu po 3/4 łyżeczki zmielonych goździków, gałki muszkatołowej, ziela angielskiego Nadzienie: 200-250g powideł śliwkowych Polewa: 200ml śmietanki kremówki 36% 140g połamanej, gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 3 łyżki płynnego, naturalnego miodu Dodatkowo: złoty barwnik spożywczy w proszku Ciasto: 1. Do rondelka przełożyć miód, olej, masło, cukier podgrzewać
Mała Cukierenkapełna łyżeczka * cukier 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mleko gotujemy z mlekiem kokosowym, zalewamy kawę Inka, rozpuszczamy, dodajemy likier kokosowy. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej ze śmietaną kremówką. Wiórki kokosowy przesmażamy z masłem i cukrem. Na dno szklanki układamy porcję kokosu. Zalewamy kremem białej czekolady i przygotowaną kawą. Dekorujemy ubitą na sztywno śmietaną 36% ( dodatkową ) i posypujemy lekko podprażonym kokosem
Ostra na SłodkoSkładniki: 6 białek 300 g cukru pudru 1 łyżeczka octu winnego 400 ml śmietany kremówki do ubicia 100 g rodzynek Sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni Celsjusza, blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ubij białka na sztywną pianę, delikatnie dosypuj do niej cukier puder i cały czas ubijając wlej ocet winny. Piana będzie gotowa, kiedy stanie się jednolita
Przepisy kulinarne babci Antoninytakie ciasta. Każde ciasto przekroić wzdłuż na dwie części. Trzy części ciasta wykorzystujemy na tort a z jednej części ciasta robimy "bajaderki" do dekoracji. Krem śmietanowy: Do zimnej kremówki dodać zimne mascarpone i zmiksować na sztywno. Pod koniec miksowania dodać cukier puder. Krem podzielić na trzy części. Na pierwszym cieście rozsmarować część kremu, przykryć drugim ciastem, rozsmarować drugą
Ala piecze i gotujestopni.Podajemy go bez przekładania lub przełożyć powidłami śliwkowymi i masą jak ja ,a najlepszy jest podany do kawy.Smacznego. Masa do przełożenia piernika: *********************************** 1/2 szkl.śmietany kremówki 30% 1/2 szkl.cukru 1 galaretka pomarańczowa 200 g.dżemu powideł też do przełożenia placka 20 dag.masła ********************************* Masło włożyć do rondelka razem z cukrem i śmietaną , postawić na małym gazie,roztopić
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiłyżki gęstej śmietany 1 duże jajko pół łyżki maki ziemniaczanej pół szklanki drobnego cukru Polewa kajmakowa; 3 dag masła 5 dag brązowego cukru 150 ml śmietany kremówki 30% lub 36% Przygotowanie; Miękkie masło ubijamy na jasny puch, dodajemy jajko (jeśli masa się zwarzy to nic nie szkodzi)dodajemy mak i mieszamy. Do drugiej miski wkładamy
Radość kipiąca uśmiechem.kawą inka i po prostu odpocząć. Zapraszam do zapoznania się z przepisem i trzymajcie kciuki za udział w konkursie. :) Przepis: Składniki: na lody: 500 ml śmietany kremówki 36% 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 2 łyżki Kawy inka o smaku karmelowym dodatkowo: na jedną porcję kawy: 200 ml wody 5 łyżeczek Kawy inka o smaku
Mój pomysł naszczawiowy doskonale współgra z makaronem. Składniki makaron świderki sól Sos : 200 ml rieslinga 300 ml śmietany kremówki 80 g szczawiu (może być ze słoiczka 1 łyżeczka soku z cytryny 4 łyżki masła natka pietruszki Przygotowanie Wino zagotowałem na patelni. Do wina wlałem śmietanę, gotowałem bez pokrywki tak długo, aż 1/3 odparowała. Masło włożyłem do lodówki
R'n'G KitchenChłodzenie: 2 godz. Dla 6-8 osób Składniki na biszkopt : ● 4 jajka ● 90 g cukru ● 90 g mąki pszennej Składniki na krem: ● 30 cl śmietany kremówki ● 500 g serka mascarpone ● 50 g cukru pudru ● kilka kropli ekstraktu migdałowego Składniki na karmel: 125 g cukru 10 cl wody Do dekoracji: ● ok. 15 całych, nieobranych migdałów ● srebrne
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska