całość lekko wymieszać.Na przygotowaną dużą blaszkę ( 34 x 24 cm ) wylać biszkopt i piec ok 30 min w 180 st.C. Masa czekoladowa: 1 l śmietany kremówki 5 -6 łyżek cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny 4 łyżeczki kakao Galaretki: 4 zielone galaretki ( u mnie agrestowe) 6 szklanek wrzącej wody Rozpuszczamy galaretki: aby były równe warstwy rozpuszczamy
Niespełnione zdolności kulinarnezimnej wody; Biała część pora; 1/4 średniego selera; 1 średnia pietruszka; 3 średnie marchewki; Pęczek natki pietruszki; 200 g koncentratu pomidorowego; 200 ml słodkiej śmietanki 30 lub 36 % (tzw. kremówki); 2 łyżki mąki pszennej; 2 łyżki masła; Sól; Pieprz. Dodatkowo: Makaron (u mnie nitki cięte, Lubella); Drobno posiekana natka pietruszki do oprószenia po wierzchu. Sposób przygotowania: Makaron ugotować
Gospodyni Miejskaoraz solą krewetkową, podaną z bitą śmietaną i falującym chipsem z musztardy. Ryba była nienachalna w smaku (jak na przykład łosoś), delikatna i masłowa. Świetnie komponowała się z ubitą kremówką, a jej smak został idealnie wyważony przez wyrazistą czarnuszkę i kwaskowy mus z czerwonej kapusty. Danie główne Tutaj na talerzu działo się sporo, ale mimo tego danie nie było przekombinowane
Food Squarebezy z TEGO przepisu. W oryginalnym włoskim przepisie używa się surowych jajek, więc jeżeli jesteś w ciąży, karmisz piersią lub chcesz podać deser dziecku, to rozważ zastąpienie ich śmietaną kremówką. Tiramisu przygotowałam w naczyniu o wymiarach 31 x 21 x 6 cm. Tiramisu: 6 jajek od kur z wolnego wybiegu, wiejskich lub ekologicznych (6 żółtek oraz 3-4 białka
Cooking Monsterpodsmażamy,wlewamy bulion z kury,zagotowujemy,dodajemy liście szpinaku gotujemy ok 10-15 min.( kostki szpinaku gotujemy tylko 5 min.)i zmniejszamy gaz na malutki ogień.Wlewamy kremówkę.Przyprawiamy solą i pieprzem,curry do smaku i gotowe.Podajemy z szaszłykami
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwiśnie itp) ok 750g – opakowanie kisielu (truskawkowy, malinowy itp) – ok 1 litr wody – cukier do smaku – opcjonalnie mąkę ziemniaczaną sos waniliowy: – dwa kubeczki śmietany kremówki lub 1/2 l mleka (możne być śmietanka kokosowa) – dwa żółtka (w wersji wegańskiej pominąć) – wanilię – cukier Do garnka wrzucamy owoce, zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu
Szybko Tanio Smacznielodów potrzebujemy: – 400 ml mleka – skórka z 1 cytryny – 160 g drobnego białego cukru (spokojnie można zmniejszyć ilość cukru) – 4 żółtka – 150 ml słodkiej kremówki – 150 ml soku wyciśniętego z cytryny – 100 ml limoncello Mleko ze śmietaną zagotować po czym dodać skórkę z cytryny (mleko odstawiamy do ostudzenia). Żółtka ubijamy z cukrem powoli
Szybko Tanio Smaczniemleka – cukier waniliowy – opcjonalnie może być też trochę prawdziwej wanilii – 1/2 filiżanki cukru drobnego białego cukru – 4 żółtka – 150 ml słodkiej kremówki – 2 tabliczki gorzkiej czekolady – 2 łyżki kakao Zagotować mleko ze śmietaną, cukrem waniliowym i laską wanilii. Odstawić na bok. Wyłowić laskę wanilii. Mleko dodawać po woli do żółtek ubitych z cukrem
Szybko Tanio Smaczniepoczytać o właściwościach i historii rabarbaru. Wróćmy jednak do lodów. Zdradzę Wam, jak je przyrządzić. Do przygotowania lodów potrzebujemy: – 500 g rabarbaru – ok. 1 filiżanki cukru – 600 ml śmietany kremówki – odrobinę masła – pół szklanki czerwonego wina (ja używam wytrawnego lub półwytrawnego; jeżeli macie w domu słodkie wino zmniejszyłabym wtedy ilość cukru) Obrany i pokrojony w plastry rabarbar smażymy na rozgrzanej
Szybko Tanio Smaczniejabłka, rdzeniem i posiekane – 1/4 szklanki białego ryżu – 1 pierś z kurczaka bez kości pokrojona w kostkę – sól, pieprz – 1 szczypta suszonego tymianku – śmietana kremówka/jogurt Cebulę, seler, jabłko i marchew podsmażyć. Dodać mięso, przyprawy i bulion. Gotować jeszcze ok 20-30 minut. Podawać gorące w bulionówkach
Szybko Tanio Smacznieprzekonajcie się sami! Do przygotowania lodów potrzebujemy: – 500 ml mleka (ja używam 1.5%, ale można użyć bardziej tłuste) – ok 300 g jogurtu greckiego – kubek śmietany kremówki – 3 żółtka – 2 tabliczki białej czekolady – cukier waniliowy – 1/2 szklanki cukru Mleko zagotować z cukrem waniliowym i po chwili zestawić z kuchenki. Żółtka oddzielić od białek
Szybko Tanio Smacznieżółtym kolorze. Jeżeli lubicie połączenie mięsa i owoców to musicie koniecznie spróbować. Do przygotowania 2 porcji potrzebujemy: – ok 500g kurczaka/indyka – 1 puszkę brzoskwiń – 1 kubeczek śmietany kremówki – 1 cebulę – czosnek (wg uznania, ja dałam 3 małe ząbki) – odrobina tłuszczu do smażenia – przyprawy: pieprz cytrynowy, curry (bardzo dużo), płatki chilli, sól – zioła: kolendra
Szybko Tanio Smacznieczerwone pomarańcze (grejpfruty w oryginale) – 2 jajka – 2 łyżki cukru – 4 łyżki Veterano (pomarańczowy likier w oryginale) – 60g masy marcepanowej – 50g śmietany kremówki (ok 1/2 kubeczka) Żółtka oddzielić od białek, ubić z cukrem i alkoholem. Białka ubić na sztywną pianę. Marcepan zetrzeć na tarce a następnie dodać śmietanę i żółtka. Całość połączyć w jednolitą masę
Szybko Tanio SmacznieSernik Oreo z kremówką, mascarpone i ciasteczkami Oreo od dzisiaj trafia do kolekcji moich ulubionych serników, tuż obok sernika Snickers (zobacz przepis). Na podobną wersję sernika Oreo trafiłam na blogu Moje Wypieki – i już wtedy wiedziałam, że muszę się pokusić o swoją wersję :) Podane poniżej składniki dotyczą okrągłej blaszki o średnicy 21cm. Sernik oreo […] The post Sernik Oreo
Kulinarne PrzebojeCukier, miód i masło umieszczamy w garnuszku. Podgrzewamy do rozpuszczenia się wszystkich składników. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy jeszcze ok. 2-3 minuty. Następnie dolewamy kremówkę. W tym momencie należy bardzo uważać, ponieważ reakcja jest dość gwałtowna: płyn zaczyna się pienić. Całość mieszamy i gotujemy jeszcze kilka minut, aż sos zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy
MyCookBook.pl