ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:554/892)

Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami. 212

przyprawy firmy PLENUS- https://www.galeriaherbat.pl/przyprawa-do-kurczaka-bez-glutaminianu.html. Zapraszam :) Składniki : 500 g piersi z indyka około 10 pieczarek małych 2 cebule średnie sól, pieprz, szczypta chili do smaku 500 ml śmietanki kremówki  2 łyżki czerwonej papryki 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżka przyprawy do kurczaka Plenus   4 łyżki masła Wykonanie : Mięso myjemy, osuszmy ręczniczkiem papierowym i kroimy w grubą kostkę

Sama słodycz i szczypta chili
Rolada kokosowa z galaretką 178

galaretką Składniki : Biszkopt jajka - 5 szt cukier - 5 łyżek mąka - 5 łyżek proszek do pieczenia - 1 łyżeczka sól szczypta Masa serowa  serka mascarpone - 250 g  śmietanki kremówki 30% - 350 ml   wiórki kokosowe - 90 g cukier puder - 3 łyżki żelatyna - 1 łyżka woda gotowana - 3 łyżki do żelatyny Dodatkowo: galaretka truskawkowa - 1 opak Przygotowanie: Biszkopt: Białka oddzielić

Kuchnia Danusi
Sernik z dynią 221

ciemnego kakao 3 jajka pół szklanki cukru 135g mąki pszennej Masa serowa: 800g twarogu sernikowego 4 jajka 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej szklanka cukru 250g puree z dyni 70ml kremówki 30% pół łyżeczki cynamonu 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej Wierzch: szklanka świeżych jeżyn łyżka cukru Przygotowanie sernika: Spód brownie: Masło i połamaną na kawałki przekładamy do rondelka i na bardzo małym

NiePieprz.pl
SPAGHETTI Z CUKINIĄ , ZIELONYM PIEPRZEM I KAPARAMI 150

Kolejne danie z makaronem w tle.Pyszny sos,cienkie plasterki cukini i zioła.Pycha:). 1 OP.MAKARONU PENE 1 PUSZKA POMIDORÓW KROJONYCH Cukinia Masło Kremówka Kapary   1 MAŁA CEBULKA OLIWA Z OLIWEK 3 ZĄBKI CZOSNKU KAPARY ZIELONY PIEPRZ BAZYLIA OREGANO SÓL PIEPRZ PARMEZAN ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ W  RONDELKU ROZGRZAĆ OLIWĘ Z OLIWEK.CEBULKĘ OBRAĆ I BARDZO DROBNO POSIEKAĆ.CZOSNEK OBRAĆ I WYCISNĄĆ

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym 290

Przekładamy do ponownie do miski i odstawiamy na bok. Sos śmietanowo-pieczarkowy: 1 cebula 500 g pieczarek 2 łyżki masła 1 szklanka bulionu warzywnego lub drobiowego 400 ml śmietany kremówki (30 %) 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 1 łyżeczka cukru szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz 1-2 łyżki mąki Na patelni, na której smażyliśmy kurczak rozpuszczamy

Cooking Monster
MAKARON ZE SZPINAKIEM , SEREM CHEDDAR I SERKIEM TOPIONYM 227

Kremowy sos okalający sprężysty makaron długi jak " sznurówka" ,zielony" mech" szpinakowy i pyszne ser ,lekko ostry CHEDDAR.Dla mnie fuzja smaku.Polecam. 1op.szpinaku 1/2szkl.śmietany kremówki 1 mały serek śmietankowy topiony 3 ząbki czosnku masło ser cheddar pieprz gałka muszkatołowa 1op.makaronu  spaghetti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Masło rozgrzać na patelni dodać rozmrożony szpinak i przeciśnięty czosnek.Smażyć,mieszając,na małym ogniu,aż płyn odparuje,dodać

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Muffinki budyniowe 177

jedzenia, jeżeli mamy ochotę możemy je również udekorować.  Dekoracja: Składniki:  - 150 g serka mascarpone lub  naturalnego serka homogenizowanego - 3 łyżki cukru pudru - 100 ml śmietany kremówki 30 %  - śmietan fix (opcjonalnie)  - kokos  Muffinki  Śmietanę ubić na sztywno (można dodać śmietan-fix ). Serek wymieszać z cukrem pudrem i delikatnie dodawać bitą śmietanę i wszystko razem

Aromatyczne Podróże
Zapiekanka z cukinią 171

cukinią i ziemniakami  Składniki :  800 g ziemniaków  300 g surowego boczku  600 g cukinii  ( może być mieszana zielona i żółta )  6 łyżek śmietany kremówki 30 % 1 większy pomidor  10 dkg sera żółtego do utarcia  1 całe jajko  świeża bazylia  sól , pieprz , ulubione suszone zioła , gałkę muszkatołową  łyżka sosu sojowego

Aromatyczne Podróże
Dla zabieganych. Makaron z zielonymi warzywami i boczkiem 180

Makaron z zielonymi warzywami i boczkiem 3-4 porcje 300 g dowolnego makaronu 200 g wędzonego boczku 300 g brukselki 1 mała cukinia pół pęczka szczypiorku 200 ml śmietany kremówki sól pieprz Makaron ugotować al dente. Brukselkę podgotować przez 5 min. i każdą pokroić na ćwiartki. Cukinię razem ze skórką pokroić na cienkie plasterki. Najlepiej zetrzeć na tarce na plasterki

Posadzone i zjedzone
Błyskawiczne lody cappuccino z czekoladą i wódką 184

alkoholu. Robi się je w kilka chwil, a później na kilka godzin do zamrażarki i gotowe. Błyskawiczne lody cappuccino z czekoladą i wódką 4 małe porcje 200 ml śmietany kremówki 36% 3.5 łyżki cukru pudru 2 łyżki kawy cappuccino w proszku 2 łyżki startej gorzkiej czekolady 2 łyżki wódki Ubić śmietanę z cukrem, aby była prawie sztywna. Dodać kawę, czekoladę

Posadzone i zjedzone
Tarta truskawkowa z creme patissiere 154

mąki 20 dkg zimnego masła pokrojonego w kostkę 8 łyżek cukru pudru 2 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany Krem 4 żółtka 15 dkg cukru 240 ml śmietany kremówki 1-2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 3 łyżeczki żelatyny połówki truskawek (500- 600 g ) Ciasto: Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto (można mikserem). Włożyć do lodówki na 1 godzinę. Wyjąć, rozwałkować na grubość

Posadzone i zjedzone
Barszcz czerwony z ziemniakami i cebulką 136

listek laurowy 3 ziarna ziela angielskiego 4 spore buraki 3 grzybki suszone sól i szczypta cukru do smaku 1 łyżka soku z cytryny 0,5 szkl śmietanki kremówki panadto ziemniaki puree 1-2 cebule drobno posiekane i zeszklone na maśle Warzywa oczyścić, pokroić na mniejsze części i zalać wodą. Dodać również listek laurowy, ziele angielskie i grzybki. Zagotować. Gotować

Posadzone i zjedzone
Torcik bezowy czekoladowo-kawowy 152

Torcik bezowy czekoladowo-kawowy Blaty bezowe: 4 białka 200g cukru 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki kakao do pieczenia Masa kawowa: 200 g śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki gorącej, świeżo zaparzonej mocnej kawy 1 płaska łyżeczka żelatyny 1 łyżka zmielonej kawy ½ szkl. posiekanych orzechów włoskich Warstwa czekoladowa: 70 g czekolady deserowej

Posadzone i zjedzone
Jabłka w cieście waniliowym 162

łyżki oleju 1 małe jajko 2 łyżeczki naturalnego ekstraktu z wanilii 3/4 szkl. mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Do posypania: brązowy cukier, ew. cynamon Do podania: śmietana - kremówka lub kwaśna albo lody waniliowe Piekarnik nastawić na 180°C . Foremkę wysmarować dokładnie masłem - dość grubą warstwą, żeby ciasto się nie przykleiło. Jabłka pokroić na małe kawałeczki, włożyć do foremki

Posadzone i zjedzone
MUS MALINOWY 168

zimnej wodzie, aż dokładnie się rozpuści. Dodaj mleko i dokładnie wymieszaj z żelatyną. Maliny przetrzyj przez sito, możesz je również zblendować na gładki mus, dodaj sok z cytryny. Kremówkę ubij z cukrem pudrem, stopniowo wlewaj rozpuszczoną żelatynę z malinami. Mus przełóż do pucharków i odstaw do lodówki na kilka godzin

Kukuleczki