ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:560/892)

Błyskawiczne piątki - podsumowanie 22.07.2016r. 134

prezentuje się dzisiejsza lista : Kasia Brus chetta al pomodoro   Makaron z warzywami   Sałatk a warstwowa z czarnym ryżem i tuńczykiem Dian a  Masełko z kremówki   Kruche ciasteczka z kokosem i pistacjami Agnieszka Łosoś pieczony na pomidorach Marzena Kwiaty cukinii nadziewane ricottą  Bożena Bułeczki z serem i szynką - zapiekane    Aga Czekoladowe muffinki z wiśniami

Magiczne Życie Marty
Brzoskwiniowy piegusek z malinami 360

jednak konieczne. Do jeszcze ciepłych brzoskwiń wlać rozpuszczoną żelatynę. Kiedy brzoskwinie zaczną tężeć przełożyć nimi ciasto makowe. Wstawić do lodówki. Galaretkę cytrynową rozpuścić w wodzie i wystudzić. Zimną kremówkę ubić na sztywno i połączyć z chłodną, ale płynną galaretką. Wylać na warstwę brzoskwiniową. Na wierzchu ułożyć świeże maliny, lekko wciskając je w piankę. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta przekładańce

https:KKuchniaMniam
Masełko z kremówki 108

Masełko z kremówki jest delikatne i takie... pysznie śmietankowe. Można je przyrządzić w różnych wersjach smakowych: na słono, słodko, z ulubionymi przyprawami, czy ziołami. Z czym tylko chcecie! Z reguły masła nie formuję w typową osełkę, tylko przekładam je do małej miseczki. I tak znika baaardzo szybko... (150g masełka) 500g śmietanki 30-36% Opcjonalnie: ulubione przyprawy (u mnie: sól, koperek

Di gotuje
Spaghetti carbonara 163

właściwie jest Spaghetti Carbonara? Jest to makaron w sosie jajecznym z dodatkiem boczku. Składniki: ok. 200 g makaronu spaghetti (może być zarówno penne jak i tagliatelle) 100 g śmietany kremówki (płynna śmietana 30%) 2 jajka 100 g boczku wędzonego 30 g startego parmezanu + do posypania sól, czarny pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku ½ cebuli Opis przygotowania

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Bezglutenowy tort urodzinowy z winogronową galaretką i kremem z quinoy i daktyli 225

cynamonu 2 czubate łyżeczki żelatyny  50 ml gorącej wody duże grono ciemnych winogron rodzynkowych 250  - 300 ml soku z ciemnych winogron 2 łyżeczki żelatyny 200 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka kakao 1 łyżeczka żelatyny 25 ml  ciepłej wody 3/4 szklanki mieszanki naturalnych mąk bezglutenowych*   3 jajka  150g cukru

Quinoa Raz!
Kakaowe babeczki z mascarpone i malinami 188

Składniki: Babeczki: szklanka mąki pszennej 2/3 kostki margaryny pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 żółtko 2 łyżki cukru łyżka kakao czubata łyżeczka śmietany 18% Masa:  200 ml śmietanki kremówki 36% 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki startej mlecznej czekolady Dodatkowo: maliny do dekoracji Mąkę siekamy z margaryną. Dodajemy żółtko, proszek, cukier i zagniatamy ciasto na gładką

Czerwona Porzeczka
Deser z kremem z serka mascarpone i czarną porzeczką 256

krem: 3 żółtka- jajka przed rozbiciem sparzone, 200 ml śmietany kremówki, 60 gram cukru, 500 gram serka mascarpone, 500 g czarnej porzeczki, spód orzechowo-czekoladowy: 90 g orzechów laskowych, 75 g cukru, 20 ml wody, 60 g czekolady deserowej, 50 g płatków kukurydzianych, cukier, 4 g żelatyny, Orzechy rozsypać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego

królestwo garów
Pyszne lody truskawkowe 194

Domowe, proste i szybkie w wykonaniu. Na ochłodę! Bez zbędnych składników. Składniki: 500 g truskawek 400 ml śmietanki kremówki 36% łyżeczka startej skórki z cytryny 50 g cukru białego 50 g cukru brązowego (jeśli nie macie, zamiast brązowego możecie użyć łącznie 100 g białego cukru) zmielone orzechy laskowe do posypania kilka truskawek do dekoracji Moja rada: Jeśli

Zasmakuj Kuchni
Najłatwiejsze lody z malinami + film 236

wsypujemy cukier, całość zagotowujemy od czasu do czasu mieszamy a następnie studzimy. Do miski wrzucamy opłukane maliny i blendujemy je do uzyskana jednolitej konsystencji. Do drugiej miski wlewamy śmietanę kremówkę i ubijamy ją do momentu aż zgęstnieje ( nie na sztywno). Ubitą śmietanę łączymy z wystudzonym mlekiem z cukrem, dodajemy mus z malin i całość jeszcze raz dokładnie miksujemy. Masę lodową

Smakowite Dania
Kasza pęczak z kalafiorem i kurczakiem 347

wystawać ponad powierzchnię. Dusić około 15 – 20 min, aż kasza będzie miękka i wchłonie cały płyn. W miarę potrzeby można dolewać wrzątek, a pod koniec duszenia wlać śmietankę kremówkę. Kalafiora można dodać troszeczkę później jeżeli chcemy, aby był chrupiący. W między czasie sparzyć pomidora wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Wmieszać w kaszotto dodając natkę pietruszki

https:KKuchniaMniam
Biskwity z bitą śmietaną i owocami 219

piekarnika i zaraz ściągamy z blachy na której się piekły. Zginamy je na pół, ostrożnie aby się nie złamały i pozostawiamy do wystudzenia. Dodatki: 330 ml zimnej śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru świeże owoce cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, jeśli uważacie że to za mało możecie dodać jeszcze ciut cukru pudru. Przekładamy ubitą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Lody z ciasteczkami oreo 178

słodzonego skondensowanego 600 ml śmietanki 36% 1 łyżka ekstraktu z wanilii 170 g ciastek Oreo Mleko i śmietankę schłodzić co najmniej 24 godziny w lodówce. Schłodzone mleko, śmietankę kremówkę i ekstrakt waniliowy przełożyć do wysokiej miski. Ubijać na najwyższych obrotach miksera, do powstania gęstego kremu.  Ciasteczka pokruszyć.  Do gęstego kremu dodać ciasteczka  i wymieszać szpatułką. Przełożyć

kulinarnyswiatdomi
Muffinki z czekoladą i bitą śmietaną 238

wysokości, nałóż krem (nadzienie) i przykryj pozostałym ciastem do 3/4 wysokości. Muffinki piecz przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Krem: 330 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Krem przełóż do rękawa cukierniczego i ozdób nim babeczki. Wierzch możesz dodatkowo posypać cukiereczkami, płatkami czekolady

Kulinarna (nie)codzienność
Muffinki z wiśniami 239

mnie na zdjęciach). Składniki: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3-4 łyżki oleju kokosowego 0,5 szklanki śmietany kremówki 3/4 szklanki mleka Składniki na kruszonkę: 50 g masła (1/4 kostki) 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta proszku do pieczenia Suche składniki mieszamy razem

Ciastkozercy
Torcik na zimno z jagodami i 4 urodziny bloga 136

ubite białka. Mieszam, przelewam do tortownicy, której spód wykładam papierem do pieczenia. Piekę w 180 stopniach przez około 15 minut do tzw. "suchego patyczka". Studzę. Masa : 500 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 białe czekolady 3 - 4 łyżeczki żelatyny jagody Żelatynę zalać odrobiną wody, poczekać aż napęcznieje, postawić na gaz, mieszać, ma się całkowicie rozpuścić

kruche babeczki