ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:560/1376)

10 pysznych przepisów na ciasta z makiem 86

push({}); 3. Makowa panienka przepis na: Kulinarne Przeboje 4. Kruche ciasto z makiem i kokosem przepis na: My Simple Kitchen 5. Piegusek przepis na: Czekoladowa Książka 6. Tort makowy przepis na: Fabryka Kulinarnych Inspiracji 7. Ciasto makowo-adwokatowe przepis na: Słodka Strona 8. Mazurek makowy z budyniem przepis na: W Kuchni Willa Maciejka 9. Ciasto „pijak” przepis

BabskiePorady.pl - Przepisy
Nie męcz się: 6 propozycji na ciasto bez pieczenia na Święta i nie tylko! 7468

elegancko. Jest to ciasto dla zwolenników zarówno gruszek jak i białej czekolady. Przepis znajdziecie TUTAJ STEFANKA CZEKOLADOWO-KOKOSOWA Stefanka kokosowo – czekoladowa Stefanka kokosowo-czekoladowa to świetny wybór dla wszystkich, którzy lubią tzw. grysiokowce, czyli ciasta z masą z kaszy manny. Jeżeli nie macie ochoty na miodownika z kaszą manną ponieważ nie chce wam się piec blatów, ta opcja

Relaxtime
Wyniki konkursu Pyszne na słodko 140

cukier puder konfitura z róży Wykonanie: Ugotowany ryż zmiksować na papkę razem z jajkami, dodać cukier, proszek do pieczenia oraz mąkę, wymieszać wszystko dokładnie ma powstać gęste ciasto. Z ciasta nabierać niewielkie porcje na środku ułożyć porcję konfitury i uformować małe pączki które dokładnie obtoczyć w wiórkach kokosowych, smażyć w gorącym oleju na złoty kolor, po usmażeniu osaczyć na papierowym(...)następnie połączyć z masłem i czekoladą. Masą napełniać foremki wysmarowane masłem, a w środek wkładać kawałek sera pleśniowego. Piec w temperaturze 200 stopni około 10 min. Ciasto powinno być w środku ,,niedopieczone,,. Sos czekoladowy: Zagotować cukier z niewielką ilością wody i dodatkiem miodu. Kakao rozrobić z wodą. Gdy syrop osiągnie odpowiednią gęstość wymieszać z kakao i zagotować.Deser po wyjęciu

Moje domowe kucharzenie
Seromakowiec 561

makowo serowe. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170°, wstawiamy seromakowiec na środkowa półkę, obniżamy temperaturę do 150°C i pieczemy 1,5 godziny. Wystudzony polewamy lukrem, polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem. Z pozostałego ciasta i masy pieczemy tartaletki makowo serowe (przepis w kolejnym wpisie). Ten seromakowiec jest połączeniem kilku przepisów. Ciasto kruche upiekłam takie, jak na kruchy placek morelowo budyniowy

mojewypiekiinietylko
Cytrynowe ciasto z cukinią 77

Kolejne ciasto z cukinią. Na blogu jest już wersja czekoladowa, korzenna, z orzechami, z dodatkiem innych warzyw i owoców, ale takiej jeszcze nie robiłam. To coś nowego i orzeźwiającego, w dodatku bardzo pysznego. Lubię "mokre", ciężkie ciasta, ale i takie w końcu mogą się znudzić, jeśli robi się je zbyt często ;-) To ciasto natomiast, pomimo, że zawiera cukinię

Arabeska waniliowa
Ferrero Rocher, czyli babko- wianek o smaku orzechów laskowych i czekolady :) 152

jest wyśmienite! Polecam na świąteczny stół, czy niedzielne spotkanie przy kawusi :) Ciasto: 180g margaryny 220g cukru 3 jajka 100g czekolady ( najlepiej deserowej) 1 duży cukier waniliowy 200ml letniego mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200g zmielonych orzechów laskowych 275g mąki Wierzch można pokryć, do wyboru: - gotową polewą czekoladową i prażonymi orzechami laskowymi* - cukrem pudrem, - lukrem, Na początek smarujemy tłuszczem(...)czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim ciasto na około 10 minut, po których wyjmujemy ciasto z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie ciasto zdobimy wg uznania. Ja oczywiście proponuje polewę czekoladową i prażone orzechy :) * Orzechy laskowe kroimy na dość grube kawałki, a następnie wrzucamy na gorącą patelnie i podpiekamy, cały czas mieszając. Następnie przesypujemy na talerz i zostawiamy

Smakowy Raj
Pomarańczowiec 160

Pyszne ciasto o wspaniałym aromacie pomarańczy, w sam raz na nadchodzące święta. Zauroczyło mnie już dość dawno. Przepis znaleziony na forum Smaczny.pl, autorką jest Apsik.Ciasto:3,5 szklanki mąki25 dag margaryny3 jajka1 szklanka cukru pudru2 łyżeczki proszku do pieczeniaskórka otarta(...)pomarańczy Masa kisielowa:sok z 3 pomarańczy0,5 szklanki cukru2 żółtka1 duży (na 3/4 litra wody) kisiel pomarańczowy2 łyżki mąki ziemniaczanejDo dekoracji:polewa czekoladowa wg dowolnego przepisu   Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić je na trzy części. Upiec 3 placki na blaszce 25x36 wyłożonej papierem do pieczenia, w temperaturze 180 stopni. Wystudzić. Zagotować wodę z cukrem. Sok pomarańczowy

Praktyczna pl
Tort Sachera 135

wspaniały i delikatny tort czekoladowy przełożony dżemem lub marmoladą morelową, idealny na niedzielne popołudnie w gronie rodziny. Ja z tej okazji skorzystałam witając tak swoich zacnych weekendowych gości. .. a czekolada zawsze smakuje, ucieszy, nikt nie odmówi..;) Świetny wybór, wspaniały smak czekolady i moreli, polecam taki tort! Tort Sachera stworzony został w XIX wieku przez cukiernika Franza Sachera w Wiedniu(...)równo wzdłuż i smaruję dżemem, składam, gotowy tort polewam polewą i dekoruję. SMACZNEGO!   Tort Sachera, tort czekoladowy z dżemem morelowym, pycha! Tort Sachera, tort czekoladowy, polecam i życzę smacznego! Źródło: książeczka Najlepsze ciasta , przepisy czytelników

Zasmakuj Kuchni
Ciasto a'la Kopiec kreta 156

całości i też posypałam wierzch ciasta pokruszonymi kawałkami ciasta. Nic to nie ujmuje mu smaku a kremu jest ciut mniej w porcji ;) Wymiary blaszki: 24 x 29 cm Czas pieczenia: ok. 20-25  minut Temp. pieczenia: 180 st. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1 szkl. cukru 2 szkl. budyniu czekoladowego ( ok. 6 budyniów po 40 g ) 1,5 łyżeczki proszku(...)studzimy. Śmietanę lekko ubijamy , dodajemy jogurty bananowe i ok. 3-4 łyżek cukru pudru do smaku. Dodajemy przestudzoną żelatynę . Na końcu można dodać płatki czekoladowe lub starta czekoladę. Wylewamy na poukładane banany. Górną część ciasta kruszymy na wierzch. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Ciasto a'la Kopiec kreta 617

się po całości i też posypałam wierzch ciasta pokruszonymi kawałkami ciasta. Nic to nie ujmuje mu smaku a kremu jest ciut mniej w porcji ;)Wymiary blaszki: 24 x 29 cmCzas pieczenia: ok. 20-25  minutTemp. pieczenia: 180 st. Składniki:Biszkopt: 5 jajek 1 szkl. cukru 2 szkl. budyniu czekoladowego ( ok. 6 budyniów po 40 g ) 1,5 łyżeczki proszku(...)studzimy. Śmietanę lekko ubijamy , dodajemy jogurty bananowe i ok. 3-4 łyżek cukru pudru do smaku. Dodajemy przestudzoną żelatynę . Na końcu można dodać płatki czekoladowe lub starta czekoladę. Wylewamy na poukładane banany. Górną część ciasta kruszymy na wierzch. Smacznego Smacznego

Słodkości i nie tylko
domowa karpatka z ciepłymi lodami w kremie kakaowym z dżemem z ciemnych winogron... 155

Składniki: CIASTO: woda 250 ml, masło 125 gram, mąka tortowa 200 gram, jajka 4 sztuki "XL", proszek do pieczenia 1 łyżeczka KREM i DODATKI: krem do karpatki 1 opakowanie, budyń czekoladowy 1 opakowanie, kakako 2 łyżki, mleko 800 ml, masło miękkie 15 dag, ciepłe lody 4 sztuki, dżem z ciemnych winogron - ile potrzeba, cukier puder - ile potrzeba nie otwierać piekarnika(...)ciasto piec przez 10 minut, następnie temperature zmniejszyć na 170 C i piec dalej 15-20 minut na złoty dość ciemny kolor, wystudzone ciasto przeciąć na połowę 500 ml mleka zagotować, krem do karpatki, kakao, budyń czekoladowy wymieszać w 300 ml mleka i wlać do gotującego się mleka i mieszać do zagęstnienia, krem zostawić do wystygnięcia zimny krem utrzeć

W Mojej Kuchni Lubię
Mleczna kanapka 103

czekoladowe płatki, czekoladowe kamyczki itp.) Prostokątną formę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą (moja forma ma 22x30cm). Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.   Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać jeszcze chwilę, po czym dodać żółtka i nadal ubijać. Dodać przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać by piana nie opadła.  Ciasto wylać do formy(...)jest bardzo gęsta i stabilna.  Gotową masą przełożyć ostudzony biszkopt. Czekoladę rozpuścić z mlekiem na parze, dodać kakao i energicznie wymieszać. Polewą polać przełożone ciasto i posypać  dowolną posypką (najlepiej orzeszkami lub czekoladową posypką

Gotowanie jest łatwe
Naleśniki bananowo-jaglane 188

takie same. Nie dość, że nadziewać możemy je różnymi farszami - słodkimi i słonymi, to jeszcze dobrze smakują z każdym dżemem, konfiturą, marmoladą oraz ze słodkimi kremami czekoladowymi, masłem orzechowym....oj długo by wymieniać. Ciasto naleśnikowe też nie zawsze musi być takie samo. Nie trzymajmy się tylko i wyłącznie klasycznego przepisu na domowe naleśniki. Czasem warto pokombinować i zrobić naleśniki(...)całe. A nawet jak nie będą, to też będzie smacznie. Naleśniki bananowe dobrze smakują solo, bez dodatków. Ja lubię podskubywać taki naleśnik. Dobrze smakują podane z bananem i kremem czekoladowym lub masłem orzechowym. Świetne ze świeżymi owocami i miodem. Składniki: 2 dobrze dojrzałe banany 1 szklanka napoju roślinnego lub chudego mleka ( dodałam napój kokosowy ) 2/4 szklanki mąki jaglanej 1/2 szklanki

kolorowotorcikowo
Sernik na spodzie brownie z musem czekoladowym 157

Bardzo dawno nie gościł tutaj mój faworyt wśród ciast - sernik! Delikatny, miękki, puszysty i rozpływający się w ustach! Na mocno czekoladowym spodzie brownie, a dodatkowo pokryty na górze warstwą niebiańskiego musu, oczywiście - czekoladowego! Mmm, musicie tego spróbować! Na pewno - zakochacie się :) Sernik na spodzie brownie z musem czekoladowym Składniki na spód: 50 g masła 50 g mąki 2 łyżeczki kakao(...)masę serową pieczemy w temp 160 st. przez 45-50 minut w kąpieli wodnej! Jak to zrobić przeczytacie TUTAJ . Gdy ciasto będzie gotowe, czyli sprężyste i dość zbite zostawiamy do przestygnięcia. Kiedy będzie już dość chłodne możemy przygotować mus czekoladowy. Składniki na mus czekoladowy: 300 ml śmietanki kremówki 30% 1 czekolada mleczna 1 łyżeczka cukru pudru (opcjonalnie) Śmietankę ubijamy

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Ciasto czekoladowe z białek 708

miałam zamrożonych sporo białek.  Na bezę nie bardzo mam amatorów w domu, więc trzeba było wymyślić coś innego.  Znalazłam doskonały przepis u Arabeski .  Ciasto podobne do murzynka, miękkie, delikatne, mocno czekoladowe.     Składniki: 100 g masła (temp. pokojowa) 200 g cukru 200 g czekolady gorzkiej 150 g mąki 8 białek   50 g czekolady(...)puszyste dodać przesiane kakao i mąkę.  Wymieszać.   Ostudzoną czekoladę dodać do utartego masła i wymieszać.  W osobnej misce ubić białka.  Delikatnie wymieszać je z czekoladową masą (najlepiej na początku dodać po kilka łyżek białek, potem resztę).  Masę przelać do przygotowanej keksówki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.  Piec około

Sto kolorów kuchni