Mocno czekoladowe brownie z sernikiem i dżemem wiśniowym to pyszny i nie za słodki wypiek,który zasmakuje każdemu! Składniki: na formę ok 25 x 30cm
Lena Gotujeśniadanie. To danie, które powstało w mojej głowie, gdy zastanawiałam się w jaki sposób można wykorzystać nadmiar poświątecznego ciasta. Nie wiem jak u Was, ale u mnie w domu na Boże Narodzenie piecze się duże ilości pierników i pierniczków. To ciasto, które może długo leżeć , dlatego pieczemy ich więcej. No, ale sami rozumiecie, jak długo można jeść piernik w wersji(...)wersji podstawowej :)? Dlatego po Bożym Narodzeniu kombinuje, jak go wykorzystać, przerabiając go na inne pyszności. W tamtym roku z poświątecznego ciasta przygotowałam Cake balls , natomiast w tym roku postanowiłam wykorzystać ciasto do przygotowania śniadania Jeśli pamiętacie czekoladowy bowl z letnimi owcami to wersja piernikowa na pewno również bardzo Wam posmakuje. Proteinowy krem piernikowy Składniki: 60 g ciecierzycy z zalewy średni
365 dni dookoła kuchnichwili spienienia. Stopniowo dodajemy mąkę, mieszamy tak aby uzyskać jednolitą konsystencje. 4. Przygotowaną masę przekładamy do formy, pieczemy w temperaturze 180* około 45 minut. 5. Gdy ciasto przestygnie możemy polać je polewą czekoladową
Dziś Ja gotujegodzinę w temperaturze 160 -170 % C, na funkcji termoobieg, gdyby sernik zaczął się przypiekać temperaturę jeszcze zmniejszamy. Po upieczeniu ciasto studzimy 1 -2 godziny przy lekko uchylonych dżwiczkach. Ciasto dekorujemy według uznania, ja zrobiłam czekoladową polewę i posypałam kokosem
Kulinarne Fantazje MarioliTort peanut butter cake- przepyszny tort, który wymyśliłam w sobotę. Wyszedł mi obłędny, polecam każdemu miłośnikowi: orzechów ziemnych, masła orzechowego czy czekolady. Tort składa się z
SMYKWKUCHNIDeserowe ciasto z truskawkami zatopionymi w masie czekoladowej i śmietankową pianką o smaku toffi. Do tego nasączony biszkopt i starta czekolada na wierzchu. Czytaj dalej
Arabeska waniliowaPralinki czekoladowe z rodzynkami, wiśniami (lub żurawiną) i orzechami, tak właściwie powinna brzmieć pełna nazwa tych małych pysznych kuleczek Bardzo szybkie i bardzo smaczne. Z jednej
Słodki sentymentWafle z masą z mleka w proszku są specjałem w naszej Rodzinie, który robimy od ponad 20 lat na święta lub rodzinne spotkania. Spośród wielu innych
niecodziennikparyIdealny biszkopt kakaowy Zwany także biszkoptem „rzucanym” bo zaraz po upieczeniu trzeba nim rzucić o podłogę z wysokości około 30 centymetrów. Biszkopt świetnie wyrasta
Blog z Apetytemcukiernie, a i blogerzy prześcigają się w pomysłach na nadzienie do pączków. Osobiście wciąż uwielbiam pączki ze śliwkowymi powidłami. Zdarza mi się jednak zrobić pączki z czekoladowym nadzieniem . Są pyszne. Lubię przyprawić ciasto cynamonem lub kardamonem. Obie przyprawy świetnie pasują do czekolady. Te pączki najlepiej smakują jak są jeszcze ciepłe. Czekolada jest lekko półpłynna i powoli wypływa po pierwszym kęsie
codojedzeniaBabeczki czekoladowe z buraczkiem, kremem mascarpone i pudrem z buraka Uwielbiamy buraki pod każdą postacią i chętnie je dodajemy nawet do wyrobów na słodko. Tym razem
Tajemnice Smakuprzygotować dobrą polewę czekoladową? Dziś wpis dotyczący polewy z dodatkiem czarnego kakao, intensywnej i pięknej w kolorze. Polewa idealnie dekoruje wypieki wszelakie, podkreśla ich urok, dodaje smaku i dodatkowej słodyczy. Jako dzieciaki wyjadaliśmy ją łyżką prosto z garnka, jestem wierna uczuciom domowej polewy, jest najlepsza! Polewę czekoladową przygotowuję na dwa sposoby: tradycyjnie z masła, mleka, cukru (drobnego, cukru pudru(...)puder, mieszam rózgą do połączenia. Wlewam mleko, dodaję oba rodzaje kakao, mieszam rózgą, gotuję na lekkim ogniu przez ok. 2-3 minuty do lekkiego zgęstnienia. Polewą czekoladową dekoruję wystudzone wypieki. Babeczki, serniki, ciasta czy torty wszelakie nabierają pięknego, głębokiego koloru! Smacznego
Zasmakuj Kuchniprawda nie przepadam za wegańskimi słodyczami, ale muszę powiedzieć, że ten przysmak bardzo przypadł mi do gustu. Mocno czekoladowy, z dodatkiem słodkich daktyli i oleju kokosowego. Całość obtoczona jest w gorzkim kakao. Wegańskie trufle czekoladowe -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikAmerykańskie, kruche ciasteczka czekoladowe z płynącą czekoladą w środku, z dodatkiem wanilii oraz na bazie masła. Idealne na święta, uwierzcie mi, że zrobią furorę w waszym domu! 🙂 Ciasteczka czekoladowe: 200g masła 310g cukru pudru 2 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 2 jajka 310g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 400g czekolady deserowej pół łyżeczki drobnej(...)soli Miękkie masło ubijamy do puszystości z dodatkiem cukru pudru, cukru z prawdziwą wanilią i soli, na samym końcu dodajemy jajka w temperaturze pokojowej. Amerykańskie ciasteczka czekoladowe -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikMus czekoladowy z aquafaby to genialna, wegańska wersja deseru! A czym jest aquafaba? To po prostu WODA Z CIECIERZYCY czy
Kolorowy Przepisownik