ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:572/1376)

Murzynek z jagodami 161

duża ilością jagód mocno czekoladowy murzynek z jagodami. Ciacho to jest moim wspomnieniem dzieciństwa kiedy robiła je moja mama.  ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej typ 500 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki kakao 4 jajka 3/4 szklanki cukru trzcinowego polewa: 50 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka masła 6 łyżek mleka

wesoła kuchnia
Czekoladowy tort z chrupiąca warstwą 218

Pulchny biszkopt, puszysta masa i co najlepsze – chrupiąca, czekoladowa warstwa! Ten tort to prawdziwy przysmak dla smakoszów czekolady! : ) Biszkopt czekoladowy: 4 jajka, rozmiar 120 g

AleTorcik
Czekoladowy tort z chrupiąca warstwą 217

Pulchny biszkopt, puszysta masa i co najlepsze – chrupiąca, czekoladowa warstwa! Ten tort to prawdziwy przysmak dla smakoszów czekolady Biszkopt czekoladowy: 4 jajka, rozmiar 120 g

AleTorcik
Sernik zebra 123

ciasteczkowy spód wylewać po 2 łyżki każdej z mas (najpierw 2 łyżki masy krówkowej, potem 2 łyżki masy dyniowej, potem 2 łyżki masy czekoladowej) aż masy się skończą. Jeśli masy są gęste to na koniec ciasto wyrównać, jeśli rzadkie to ciasto się samo ładnie rozleje. Sernik piec ok. godziny w 180 stopniach. Wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Na wystudzony sernik

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto orzechowo - truflowe 2252

Bardzo lubimy ciasta z kremem:) A z takim kremem w szczególności... Delikatny biszkopt przełożony kremem z dodatkiem czekoladowych cukierków trufli oraz chrupiących orzechów włoskich to po prostu idealne połączenie. Ciasto wydaje się dość pracochłonne, jednak wcale nie jest takie trudne w wykonaniu. foremka 25x36cmBiszkopt: 6 jajek, szklanka mąki tortowej, szklanka cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Z miłości do słodkości
Torcik naleśnikowy z dżemem i kremem 138

Zapraszam na słodki torcik naleśnikowy przekładany dżemem oraz kremem czekoladowym. Do zrobienia torciku użyłam mąki pszennej tortowej od Podlaskich Zakładów Zbożowych S.A. Torcik naleśnikowy może być smakowitym, słodkim śniadaniem lub podwieczorkiem. Polecam Składniki: ciasto: 3 szkl mleka 2 szkl mąki pszennej tortowej od PZZ S.A. 2 jajka 3 łyżki oleju(...)łyżeczki proszku do pieczenia oraz: 1 mały słoiczek dżemu (ja miałam borówkowy) 200 g serka śmietankowego 4 łyżki kremu czekoladowego cukier puder do posypania Przygotowanie: Wszystkie składniki na naleśniki umieszczamy w misce i miksujemy, aż nie będzie grudek. Odstawiamy ciasto na 15 minut. Następnie smażymy naleśniki na złoty kolor z obu stron (ja miałam patelnię o śred. 26 cm). Odstawiamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciastka orzechowo-czekoladowe 69

dokładnie wyrabiamy . Następnie na papierze do pieczenia układamy kulki ciasta wielkości orzecha włoskiego i je rozpłaszczamy ( ciastka powinny znajdować się w centymetrowych odstępach , gdyż lekko urosną). Wypiekamy przez 15 minut w temperaturze 190 stopni ( u mnie górna grzałka + termoobieg ) do zarumienienia , a następnie studzimy na kratce . Ciastka orzechowo-czekoladowe przechowujemy w puszce , słoiku lub szczelnym pudełku . Więcej przepisów na ciastka(...)Ciambelle al Vino Błyskawiczne kokosanki Ciastka lawendowe Jeszcze więcej wegetariańskich słodkości Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Trufle kokosowe (keto) Ciasto Lion bez pieczenia Ciasto krówka bez pieczenia Brownie z kremem orzechowym Popękane ciasteczka Bułeczki cynamonowe A może coś na słono? Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Fritatta ze szpinakiem (keto) Chaczapuri adżarskie

WegePrzepis
COMBER 128

mogła by być to inna nazwa jakoś mi nie pasuje do ciasta, ale skoro już jestem posiadaczką  foremki   musiałam popełnić to ciasto. Jest bardzo wilgotne dzięki procentom które są w nim ukryte :) , czekoladowe, i pomimo upałów wygrało z lodami, tym bardziej polecam. Jest jedno ale nie wiem czemu na  cieście  niema charakterystycznego  wzoru, który powinno

RAROSSA
Bananowiec 111

ciasto, piec w 175 stop.przez ok.30 minut. Upieczony i ostudzony biszkopt, przekroić na połowę. KREM  Dobrze schłodzoną śmietankę czekoladową, ubić ze śmietan fiks na sztywno. Banany obrać ze skórki, połowę pokroić w plastry, resztę w kostkę. SKŁADANIE CIASTA biszkopt nasączyć ajerkoniakiem, nałożyć na ciasto połowę kremu i ułożyć banany pokrojone w plastry. Przykryć drugą połową biszkoptu, wyłożyć resztę

Kuchnia Danusi
Sernik tradycyjny z polewą czekoladową 168

Mam coś pysznego dla fanów wszelkich odmian serników, jego najprostsza postać – tradycyjny, udekorowany roztopioną czekoladą, z dodatkiem orzechów. Jest pyszny, delikatny, a czekoladowa skorupka rozpływa

Pink Envelope
Czekoladowy Tort Fedora 289

 Jest taki tort który jadłam kilka razy w życiu i który uwielbiam a nie wiem jak brzmi jego nazwa,  kiedyś szperałam w Googlach i

Z butelką mleczka w tle
Sernik straciatella na zimno na spodzie brownie 88

zielonej łące. Do tego lody, gofry, kosze i miski świeżych, soczystych owoców, wypchane po brzegi owocowe ciasta i serniki na zimno. I właśnie z pomysłem na ten ostatni przychodzę dzisiaj! :D Sernik na zimno na spodzie z ciężkiego, wilgotnego brownie i czekoladowymi wiórkami w masie serowej to idealny deser na chłodniejsze letnie dni, popołudniowy odpoczynek przy ulubionej kawie, czy połaskotanie(...)garści truskawek Sposób przyrządzenia Brownie: 1. Czekoladę i masło roztop w kąpieli wodnej - odstaw do lekkiego przestygnięcia. 2. Do masy czekoladowej dodaj mąkę, cukier i jajka - wymieszaj wszystko bardzo dokładnie, żeby nie było żadnych grudek. 3. Wlej ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Piecz 20- 25min. w 180*C. Masa serowa: 1. Żelatynę rozpuść w 2 łyżkach letniej

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto czekoladowo-gruszkowe na Walentynki 124

Możecie użyć też innych owoców, np. brzoskwiń lub ananasów, ja zdecydowałam się na gruszki. W masie nie ma mleka więc ciasto mogą jeść osoby uczulone na produkty mleczne. No i efektowne serduszka z galaretki na wierzchu. Koniecznie spróbujcie! Biszkopt czekoladowy (przepis TUTAJ-KLIK ) Masa budyniowo-gruszkowa 4 żółtka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki margaryny bezmlecznej(...)ziemniaczana) rozmieszać dokładnie i wlać do gorącego soku. Mieszać na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Gruszki pokroić w nieduże kawałki. Dodać do masy i całość pozostawić do wystudzenia. Przegotować ciasto: połowa biszkoptu, masa budyniowa z gruszkami, druga połowa biszkoptu z wyciętymi serduszkami. Gdy galaretka będzie tężejąca wlać ją delikatnie do wyciętych serc. Włożyć do lodówki (najlepiej na noc), żeby wszytko

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kruche babeczki z bitą śmietaną i sharonem 127

kremówki 30% 1-2 łyżeczki cukru pudru – w zależności czy lubimy mniej, czy bardziej słodko 2-3 owoce kaki posypka czekoladowa Wykonanie: Mąkę dokładnie posiekałam z zimnym masłem, wymieszałam z przesianym cukrem pudrem, a następnie dodałam żółtka. Najpierw zarobiłam ciasto czubkiem łyżki, a następnie szybko wyrobiłam dłonią. Ponieważ składniki nie bardzo chciały się połączyć, dodałam troszeczkę śmietany. Kulkę ciasta zawinęłam(...)każdą z nich pokroiłam na plasterki. Całkowicie wystudzone babeczki wyjęłam z foremek, napełniłam bitą śmietaną, obłożyłam plasterkami sharona i posypałam posypką czekoladową. Nie zabezpieczałam babeczek przed nasiąknięciem, bo były przeznaczone do natychmiastowej konsumpcji. Z takiej porcji ciasta wychodzi kilkanaście babeczek, w zależności od tego jakie mamy foremki i jak grubo rozwałkujemy ciasto

Kuchenne zapiski Edyty
Torcik z masą z kaszy manny 296

też inne przepisy z tego okresu: ciasto bez pieczenia na ciastkach i sernik bez pieczenia, czyli Domek Baby Jagi . Torcik z kakaową masą z kaszy manny to deser / ciasto mojego dzieciństwa, które przypadło właśnie na lata PRL. Ten torcik potrafiła wykonać każda dziewczyna z mojej klasy w podstawówce. Polecam, zrobiłam w nim trochę modyfikacji, gdyż dodałam do masy trochę Ballantin(...)ciasteczek. Smarujemy polewą czekoladową, ozdabiamy migdałami i suszoną żurawiną, a gdy torcik ostygnie, wkładamy do lodówki, a następnie kroimy na kawałki.   W wodzie moczymy żelatynę, aż napęcznieje. Margarynę rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy cukier puder, napęczniałą żelatynę, mieszamy aż żelatyna i cukier się rozpuszczą. Wyłączamy kuchenkę, dodajemy kakao, dokładnie mieszamy. Ta polewa jest idealna do ciast, gdyż jest lśniąca

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię