ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:574/1376)

Hiszpańskie churros z cynamonowym cukrem i sosem czekoladowym 129

Przygotowanie churros z sosem czekoladowym: W rondlu umieść wodę, pokrojone na kawałki masło, cukier oraz sól i podgrzewaj na średnim ogniu do momentu rozpuszczenia się masła i zagotowania całej mieszaniny. Gdy tylko mieszanina zawrze, zdejmij ją z ognia, wrzuć mąkę i ekstrakt z wanilii i bardzo energicznie wymieszaj wszystko drewnianą łyżką. Powinno powstać gęste ciasto, które zacznie odstawać od boków(...)tacę wyłożoną ręcznikiem papierowym oraz drugi wysypany cynamonowym cukrem (do obtaczania). W czystym rondelku umieść składniki sosu czekoladowego i ostrożnie podgrzewaj je na małym ogniu, do rozpuszczenia czekolady. Wymieszaj sos i trzymaj w cieple (np. na malutkim ogniu), aby pozostał płynny. Przełóż ciasto na churros do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie głęboko wyciętej gwiazdki. Ciasto jest bardzo lepie, możesz

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciasteczka Na Mleku Skondensowanym 53

kiedy najdzie nas ochota aby coś słodkiego przegryźć, a nie musi to być ciasto ;) Składniki na 1 blaszkę ciastek: 100 g masła miękkiego 2 tubki mleka skondensowanego (po 75 g) 200 g mąki pszennej tortowej 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru waniliowego groszki czekoladowe do środka ciasteczek (niekonieczne) 1. Masło miksujemy z mlekiem(...)skondensowanym i cukrem waniliowym. 2. Dodajemy partiami mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy do utworzenia ciasta które da się formować w kulki. 3. Blachę do pieczenia wykładamy papierem. 4. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, w każde wkładamy po dwa trzy groszki czekoladowe, (możemy tez pozostawić puste ciasteczka) i układamy na blaszce.   Ciasteczka pieczemy w 180 stop przez

Gotowanie...to proste !
Czekoladowe doniczki z kremem i owocami 23

Oryginalne deserki czekoladowe w kształcie doniczek z puszystym kremem w środku i owocami. Składniki 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 250 g serka mascarpone

Wasze Przepisy
Czekoleonka 143

Czekoladowym Napoleonie pora na czekoladową napoleonkę. Taka tam klasyka w nieco odmienionym wydaniu. 2 łyżki kakao, a różnica w smaku i wyglądzie kolosalna. Mimo tych kombinacji jest prosto, pysznie i elegancko. Ciasto: 3/4 kostki margaryny lub masła 3 łyżki cukru 6 łyżek śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao mąka ile ciasto pochłonie Z podanych składników zagniatamy kruche

Cynamonowe szczęście
Ciasto ze słonecznikiem na 1 urodziny 7015

biszkopt przygotowanym ponczem, wyłożyć masę (odłożyć trochę na wierzch) położyć drugi nasączony blat biszkoptu, posmarować wierzch biszkoptu i posypać resztą słonecznika. Można zrobić gorzką polewę czekoladową (na zdjęciach w wersji z polewą i bez). Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Pieczone ravioli z czekoladą / Baked chocolate ravioli 171

ulubionego kremu czekoladowego 1 jajko rozbełtane z 1 1/2 łyżki wody do posmarowania 1/4 szklanki cukru perłowego do posypania (opcjonalnie) cukier puder do podania (opcjonalnie) Przygotowanie: W misce miksera wyposażonego w mieszadło typu hak wymieszaj mąkę z solą, po czym wlej olej i ponownie wymieszaj. Następnie dodaj masło i miksując dolewaj po odrobinie wody, aż z ciasta uformuje się kula(...)Możesz też klasycznie rozwałkować ciasto za pomocą wałka. Za pomocą pędzelka wysmaruj 2 pasy mieszanką jajeczną, na środek każdego wyłóż po łyżeczce kremu czekoladowego w odległości około 5 cm od siebie i przykryj pozostałymi 2 arkuszami ciasta. Delikatnie przyciśnij ciasto wokół nadzienia i za pomocą foremki do wycinania Tescoma wytnij piękne ciasteczka w ulubionym kształcie. Przełóż je na wyłożoną papierem

karmelowy
Prosty i pyszny piernik wileński- na mące żytniej 167

przyprawa do pierników- 2 czubate łyżki * kakao- 1 czubata łyżka * proszek do pieczenia- 1 czubata łyżeczka * szczypta soli Dodatkowo: * masa marcepanowa- 400 g * powidła śliwkowe- cały słoiczek *  polewa czekoladowa do piernika * posiekane orzechy Przygotowanie: Mąkę lekko zrumienić na suchej patelni (trzeba cały czas mieszać i uważać, żeby jej nie spalić. Powinna mieć kolor kawy z mlekiem) i przesypać(...)przełożyć marcepanem i powidłami. Składać w kolejności: spód piernikowy -> powidła śliwkowe (2 czubate łyżki) -> masa marcepanowa -> powidła śliwkowe (2 czubate łyżki) -> ponownie ciasto piernikowe itd., a na koniec polewa czekoladowa -> posiekane orzechy włoskie. * inspiracją był przepis z bloga  Przy Dużym Stole

Kraina Miodem Płynąca
Fit lody bananowo czekoladowe 107

słodkie i wystarczy mała ilość, aby mieć dość. Uwierzcie mi, że tak ciężko dostać lody z dobrym składem. Ale dzisiaj przepis fit, który jest niebezpiecznie wciągający. Fit lody bananowo czekoladowe nie zawierają mleka ani śmietanki. Co wcale nie oznacza, że są o wiele gorsze od tradycyjnych, które mają w swoim składzie więcej wody niż mleka. Dzięki bananom i dodatkowi masła(...)białka. Więcej fit słodkich przepisów tutaj: Fit kasza manna o smaku szarlotki Szybkie ciasteczka owsiane z masłem orzechowym bez pieczenia Orzechowo-białkowe batony bez pieczenia Pełnoziarniste ciasto z truskawkami Artykuł Fit lody bananowo czekoladowe pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie

Słodkie Gotowanie
Babeczki mocno czekoladowe z syropem różanym 154

najsmaczniejsze zastosowanie :) "Odkopując" stare przepisy trafiłam na babeczki, które są bardzo puszyste i świetnie komponują się zarówno z bitą śmietaną, owocami, jak i z najróżniejszymi polewami - nie tylko czekoladowymi. Dzisiaj zatem to właśnie wspomniany syrop stał się polewą :)Składniki na około 18 muffinkowych foremek:250 g margaryny,3/4 szklanki cukru,1/2 szklanki wody,6 łyżek gorzkiego kakao(...)babeczki upiekłam w innych, niż muffinkowe, foremkach. Jednak ilość ciasta jest przewidziana na około 18 standardowych.)Babeczki same w sobie nie są zbyt słodkie, dlatego wyśmienicie smakują polane syropem różanym.  Gorąco polecam Wam ten z Anielskich Przysmaków. Jest gęsty, aromatyczny i idealnie komponuję się nie tylko z czekoladowymi wypiekami.Smacznego!Tych, którzy nie znają jeszcze produktów Anielskich

Codzienna kuchnia niecodzienna
Mazurek Paryski Wielkanocny 172

wierzch gotowego ciasta czekoladą, polewą lub kajmakiem, dzięki czemu nasze smaczne kolorowe ozdoby przykleją się do mazurka i będą się pięknie prezentowały na czekoladowym lub lukrowym tle. Mazurek przygotowuje się zazwyczaj z kruchego ciasta, może być przekładane warstwą kolejnego ciasta, np. ciastem maślanym (ja taki Wam dziś zaprezentuję). Można przygotować go także z ciasta piaskowego (połączenie

Zasmakuj Kuchni
kostki czekoladowo-piernikowe z marmoladą 113

pojedyncze piernikowe kostki. Ciasto ma dodatek czekolady więc jeśli ktoś nie lubi pierników, może pominąć dodatek przyprawy do piernika, wtedy kostki będą po prostu czekoladowe.  *foremka 23*23 czyli 9 dużych kostek Składniki: na ciasto: 150 g masła 150 g mąki tortowej Lubella 6 jajek 150 g czekolady deserowej lub gorzkiej 150 g cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Brownie 158

Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem, wlewamy nasze ciasto i pieczemy ok 18 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza. Po wyjęciu i ostudzeniu ciasta, możemy dla dodatkowego efektu smakowego, na wierzch nałożyć polewę czekoladową. Rozpuszczamy czekoladę wraz z masłem w kąpieli wodnej i odstawiamy do lekkiego wystygnięcia. Polewa powinna lekko zgęstnieć, wówczas nakładamy na ciasto. Smacznego

Kolizje Smaków
Makowiec japoński. 252

Witajcie Kochani! Dziś zapraszam na soczysty makowiec japoński. Jest to ciasto makowe, pieczone bez spodu, przypominające masę makową, wzbogacone dodatkiem jabłek, które nadają mu wyjątkowej soczystości. Polewa czekoladowa dopełnia smaku, tworząc harmonijną całość.  Składniki na makowiec japoński: forma 28x40 cm 400 g suchego, mielonego maku szklanka gorącego mleka 9 jajek 450 g cukru pudru 220 g masła w temperaturze(...)pieczenia, dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy ubite na sztywną pianę białka i delikatnie mieszamy do połączenia. Tak przygotowane ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę i pieczemy w nagrzanym do temperatury 180°C piekarniku około 55-60 minut. POLEWA CZEKOLADOWA: 150 g gorzkiej czekolady 50-60 ml śmietanki 30%      Połamaną w kostki czekoladę zalewamy śmietanką

Rozpustne gotowanie
CZEKOLADOWE PIEROGI Z TRUSKAWKAMI 113

Pierogi w wersji na słodko... czekoladowe z truskawkami 🍓🍓🍓 Czekoladowe pierogi uzyskałam dodając kakao do standardowego przepisu na ciasto na pierogi.  Następnie nadziałam je kawałkami świeżych truskawek, ugotowałam i podałam z sosem truskawkowo-śmietanowym. Proste, a zarazem takie pyszne. Dzieci je uwielbiają! Takie słodkie pierożki to świetna propozycja na deser, podwieczorek, a nawet letni obiad - o ile lubicie obiady

Kuchnia MagdaLeny
Sernik z czekoladą i orzechami 144

Niewątpliwie bomba kaloryczna, no ale cóż to znaczy przy rozkoszach podniebienia ;)ciasto:80 g masła roztopionego1/4 szklanki cukru1 i 1/4 szklanki pokruszonych herbatnikówmasło i cukier wymieszać, dodać herbatniki i zagnieść lekkomasę rozłożyć na blaszce zakładając na brzegii na 10 minut do piecyka (180 stopni)  masa czekoladowa:2/3 szklanki kremówki1 szklanka posiekanej czekolady1 szklanka grubo posiekanych orzechówŚmietankę zagotować(...)wyłączyć, uchylić drzwiczki i dać lekko przestygnąć w piecyku przed wyjęciem.Wyjmować z tortownicy jak ostygnie do zimnego.Trzymamy w lodówce, ale najlepiej podawać ciasto o temperaturze pokojowej. Można  udekorować polewą karmelową i wiórkami czekoladowymi albo tylko polewą czekoladową. To już zależy od upodobania. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna