ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:583/1520)

Ciasto marchewkowo-dyniowe na Halloween 581

spirale zaczynając od środka ciasta, powiększając kręgi aż do jego brzegu. Następnie przy pomocy patyczka od środka pociągamy kreski do brzegu. Wówczas powstanie nam śliczna pajęczynka. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Z masy czekoladowej* formujemy pająki: robimy dwie kulki, mniejszą i większą. Mniejszą jako głowa układamy na większej. Następnie formujemy nóżki i przyczepiamy do większej kulki. Robimy włosy przy pomocy metalowego

Kolizje Smaków
Sernik marmurkowy 136

Fantastyczny sernik, pięknie wygląda i jest bardzo smaczny. Ciasto na dużą blaszkę, jeżeli spód chcemy cienki. Ja włożyłam do mniejszej, bo lubimy serniki na wyższym cieście.Doskonale smakuje z sosami owocowymi lub sosem czekoladowym. Wierzch oblany białą i ciemną czekoladą , kiedy czekolady jeszcze nie zastygły zrobiłam patyczkiem wzorki. Pyszny:) Składniki Ciasto 1 i 1/3 … Czytaj dalej Sernik marmurkowy

gotuj ze mną
Cappuccino z cytrynową pianką 219

lubi ciasta o smaku cappuccino, ten będzie zadowolony z tego wypieku. Delikatny biszkopt i dwie pianki – jedna o smaku czekoladowego cappuccino, druga na bazie bitej śmietany z galaretką. Pyszne i lekkie ciasto. Polecam. Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki drobnego cukru 3-4 łyżki oleju 1 łyżka zimnej wody 4 kopiate łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka(...)cappuccino czekoladowego (110g) 2 op. Śnieżki 2-3 łyżki żelatyny Pianka śmietankowa: 500 ml śmietanki 30% lub 36% 1 łyżka cukru pudru 1 op. galaretki cytrynowej Dodatkowo: około 70 g czekolady Jajka miksujemy wraz z cukrem na jasną i puszystą masę. Zmniejszamy obroty miksera, dodajemy olej oraz wodę. Następnie stopniowo wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewamy

Smaki Na Talerzu
Ciasto Egzotyczna Fantazja 183

owocowe kryształy. Pycha! Jeśli znudziły się Wam( chwilowo) tradycyjne maślane kremy- wypróbujcie ten wariant- nada się również do przełożenia standardowego biszkopta. „Egzotyczna Fantazja” to połączenie smacznego ciasta, orzeźwiających owocowych smaków i deserowej, czekoladowej glazury. Składniki na biszkopt kolorowy: 9 białek 1 ½ szklanki cukru 1 ½ szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2  szklanki oleju Białka ubijamy na sztywno(...)przesianą z proszkiem do pieczenia i olej. Mieszamy dokładnie do uzyskania gładkiej masy. Dzielimy na cztery części, wykładając do 4 misek. białe: ¼ bazy 3 łyżki mąki pszennej Do ¼ części ciasta bazowego dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. żółte: ¼ bazy 4 żółtka  2 łyżki mąki pszennej Do ¼ ciasta bazowego dodajemy żółtka i mąkę. Dokładnie mieszamy. różowe: ¼ bazy opakowanie różowego kisielu

Domowe ciasta
Brownie 138

Tego ciasta chyba nie trzeba zachwalać. Wystarczy powiedzieć: "brownie" i każdy wielbiciel czekolady odczuwa przyjemne pragnienie zanurzenia się w czekoladowej rozkoszy. Ja oczywiście też należę do fanów czekolady,  więc brownie jest dla mnie idealne,  nie dość, że smakuje obłędnie czekoladowo,  to jeszcze jest banalnie proste w wykonaniu,  każdy, nawet największy antytalent kulinarny,  poradzi sobie(...)podgrzewać. Jajka ubić z cukrem, aż powiększą swoją objętość i będą bardzo jasne, Do masy jajecznej powoli dodawać masę czekoladowo-maślaną,  ciągle miksując na wolnych obrotach.  Dodać mąkę i sól, wymieszać aż masa będzie gładka. Ciasto wylać do wyłożonej papierem blaszki (moja ma wymiary 24 x 28),  wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni

Moja kraina smaków
Tort czekoladowo-kawowy z powidłami śliwkowymi 162

masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 3 łyżki kakao DODATKOWO: 1 słoiczek powideł śliwkowych 50 - 70 g mlecznej czekolady, startej na tarce, do oprószenia boków tortu PRZYGOTOWANIE BLATÓW CZEKOLADOWYCH Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, proszek, kakao – wymieszać, przesiać i odłożyć. W misie miksera umieścić jajka (bez rozdzielania na białka i żółtka) i brązowy cukier. Ustawić prawie najwyższe(...)niskie. Piec w temperaturze 170ºC przez około 30 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Przestudzić w formie, następnie wyjąć i wystudzić na kratce. Wystudzone ciasto przekroić na 3 równe blaty czekoladowe. Robić to powoli i starannie, by wyciąć równe kawałki. PRZYGOTOWANIE KREMU ŚMIETANKOWEGO Z MLECZNĄ CZEKOLADĄ 400 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru

Calzonella.com
Piernik z jabłkami i orzechami 202

Ekspresowy przepis na świąteczny piernik z dodatkiem tartych jabłek oraz posiekanych orzechów włoskich. Jest pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu! Ma wspaniały korzenny smak oraz zapach

Kuchnia MagdaLeny
Polewa czekoladowa 116

Najlepszy przepis na polewę czekoladową. Jest dobrym dodatkiem do wielu ciast i deserów;) Czas przygotowania: 5 minut Ilość porcji: 1 Trudność przygotowania:  łatwe Cena:  tanie SKŁADNIKI: 100 g margaryny 50 g kakao 110 g cukru pudru 6 łyżek mleka 1. Margarynę roztapiamy w rondelku i zdejmujemy z ognia. Do roztopionej dodajemy przesiane kakao, cukier i mieszamy trzepaczką. 2.Stopniowo(...)dodajemy mleko i mieszamy trzepaczką do uzyskania jednolitej masy. Gotowe… Artykuł Polewa czekoladowa pochodzi z serwisu

karolgotuje
Gruzińskie ciasto herbaciane z powidłami 155

posmarowanie wierzchu ciasta powidłami ze śliwek… Pomyślałam, warstwa dżemu i heja. I tu się myliłam. Ten smak śliwek, doskonale współgra z aromatem ciasta i kto nie wie, spokojnie powie, że to polewa czekoladowa. Nie możemy też zapomnieć o podprażonych orzechach, jakie dajemy na wierzch ciasta, które tez robią robotę. Ogólnie ciasto jest bardzo aromatyczne, nie jest suche, zachwyca swoim

Mieszam w Garnku
Sernik czekoladowo-karmelowy 324

amatorów mocno czekoladowych słodkości:) Sernik jest wilgotny,pyszny, mocno czekoladowy. Polecam ! Składniki: spód: 1 szkl mąki 1/2 paczki masła 2 żółtka 1 czubata łyżka kakao Z podanych składników zagnieść ciasto ,wylepić nim dno tortownicy i podpiec przez 10 min w 200 st C. masa: 750 g twarogu 3 -krotnie zmielonego 4 jaja 350 ml śmietany kremówki 1 szkl cukru trzcinowego

Z Marcepanem
Mazurek pomarańczowy 380

wymieszać- na ostudzone ciasto nałożyć masę, wyrównać- wierzch udekorować kawałkami pomarańczy i płatkami migdałów Mazurek pomarańczowy można przechowywać w chłodnym miejscu przez kilka dni. Ciasto kruche zawiera więcej cukru niż w przepisie na mazurek czekoladowy, gdyż masa pomarańczowa jest zdecydowanie mniej słodka niż czekolada i słodycz ciasta równoważy jej gorzki smak

Smakołyki Bereniki
Czekoladowe naleśniki z serowo-orzechowym nadzieniem 123

Czekoladowe naleśniki z serowo-orzechowym nadzieniem Lubicie naleśniki? Ja uwielbiam. Dziś mam dla Was przepis na pyszne czekoladowe naleśniki z wyjątkowym serowo-orzechowym nadzieniem. Ich przygotowanie jest bardzo proste i zajmie Wam dosłownie kilka minut. Takie czekoladowe naleśniki to nie tylko świetny pomysł na śniadanie. Jeśli lubicie możecie je też podać na słodki obiad lub deser. Prosto, szybko i smacznie(...)łyżeczki cukru pudru 2 czubate łyżeczki masła orzechowego w proszku (u mnie wersja z truskawkową nutą) / można zamienić na normalne masło orzechowe Dodatkowo: sos czekoladowy lub rozpuszczona czekolada do podania Przygotowanie: Składniki na ciasto dokładnie ze sobą mieszamy, tak by nie było grudek. Na suchej patelni smażymy naleśniki (u mnie 2 sztuki). Składniki na nadzienie mieszamy w miseczce. Smarujemy nimi

Słodkie okruszki
Ciasto Biskup 80

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Biskup-warstwowe, na różne okazje. Bardzo smaczne  z kremem budyniowym,  bezą kokosowo -makową oraz galaretką. Ciasto samo rozpływa się w ustach. Połączenie galaretki ,bezy i maku daje niesamowity smak. Serdecznie zachęcam do wypróbowania mojego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 5 jaj  1 szklanka cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki(...)Składniki na polewę czekoladową: 100 g czekolady gorzkiej 64 % 2 łyżki śmietany kremówki 30 % 2 łyżki masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Biskup przepis: Blaszkę o wymiarach 23×33 cm,(jeżeli mamy trochę mniejszą wyjdzie wyższe ciasto)posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę, Pod koniec

Olcia gotuje!
DROŻDŻÓWKI Z RUMOWYM NADZIENIEM 164

Puchate, mięciutkie drożdżówki z aromatycznym czekoladowym budyniem. Nie za mocno słodkie, takie przyjemne dla naszych kubków smakowych :)Pewnie jestem monotematyczna z tym drożdżowym ciastem, ale co ja za to mogę, że ... je uwielbiam!:)))Składniki: (na 14 sztuk)500g  mąki pszennej30 g drożdży świeżych3 łyżki roztopionego masła3/4 szklanki  mleka2 jajka1/2 op. cukru waniliowego4 czubate łyżki cukruszczypta soliPonadto:100g(...)rodzynekkieliszek rumu2 budynie czekoladowe 38g1 rozkłócone jajko do posmarowania drożdżówekWykonanie: Rodzynki zalewamy rumem, moczymy je ok 1h. Jeśli nie mamy rumu lub za nim nie przepadamy pomijamy tę czynność. Budynie gotujemy w połowie mleka przewidzianego na opakowaniu, studzimy. Namoczone rodzynki odciskamy, dodajemy do budyniu.Zrobić rozczyn: z rozkruszonych drożdży, łyżeczki cukru, łyżeczki mąki i części podgrzanego wcześniej mleka. Odstawić

Walijskie Pichcenie