ciasto czekoladowe - 21138 przepisów (strona:592/1410)

Tort Marcepanowy z Konfiturą z Róży, Masą Śmietanową oraz Polewą Czekoladową 193

polewa z gorzkiej czekolady idealnie ze sobą komponują tworząc słodki i wyjątkowy w smaku tort. Torcik idealny dla wielbicieli marcepanu i słodkich ciast.   Tort Marcepanowy z Konfiturą z Róży, Masą Ś m ietanową oraz Polewą Czekoladową - Składniki: Biszkopt: 4 jajka (osobno żółtka i białka) 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki tortowej  1 łyżeczka proszku(...)częścią tortu i smarujemy cienką warstwą śmietany. Całość pokrywamy rozwałkowanym marcepanem. Polewa czekoladowa: Połamaną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z pociętym na mniejsze kawałki masłem. Gdy czekolada ulegnie roztopieniu delikatnie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji, zdejmujemy z ognia, chwilę czekamy aż troszkę przestygnie i polewamy wierzch ciasta (można na wierzchu tortu wykonać "zygzaki", stworzyć "pajęczynkę" - tak jak u mnie

Słodka Strona
Puszysty sernik z mlekiem w proszku 889

Puszysty sernik z mlekiem w proszku Delikatny i puszysty serniczek z polewą czekoladową, który wprost rozpływa się w ustach… Do wypieku ciasta użyłam foremki o wymiarach 26 x 26 cm.     Składniki: ok 20 sztuk herbatników 1 kg mielonego sera z wiaderka 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 6 jajek 2 budynie śmietankowe lub waniliowe

Blog z Apetytem
Muffiny z likierem o smaku słonego karmelu 46

jajka rozmiar L 100 ml oleju roślinnego 150 ml likieru - u mnie o smaku słonego karmelu 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki czekoladowych groszków do pieczenia Czekoladowa masa na wierzch muffinek: 1 łyżka serka mascarpone 1 łyżka kremu czekoladowego 1 łyżka masła orzechowego Wykonanie: Jak to w muffinach - w jednej misce mieszamy suche składniki:  mąkę, proszek budyniowy, mielone orzechy(...)suchych, od razu wsypujemy  czekoladowe groszki i krótko mieszamy trzepaczką,  tylko do powstania jednolitej masy,  nie ubijamy całości zbyt dokładnie,  by muffiny nie stały się zbyt zbite. Składniki na masę czekoladową mieszamy ze sobą,  wystarczy po prostu utrzeć je widelcem lub łyżeczką. Do przygotowanych papilotek przelewamy ciasto - tak do 3/4 wysokości,  na wierzchu każdej

Kronika Piekarnika
Kuchnia Austrii i Niemiec. Taka bliska a tak nieznana 113

Austrii jest także niejednolita, gdyż łączy w sobie wpływy niemieckie, węgierskie, francuskie, czeskie, włoskie. Lecz najwięcej ma wspólnego z kuchnią niemiecką. W kuchni Austrii dominują potrawy mięsne i ciasta. Do najbardziej popularnych dań tej kuchni należy sznycel wiedeński, czyli kawałek mięsa w panierce usmażony na maśle i serwowany z sałatką ziemniaczaną. Daniem typowo narodowym jest suflet przyrządzany z białek, lane(...)kraju lubią jeść ciasta i potrafią je przygotowywać. A zwłaszcza strudle, które są nadziane makiem lub jabłkami. A także czekoladowy sacher, który jest wyśmienitym deserem. Jest to torcik czekoladowy przekładany marmoladą i oblewany płynną czekoladą. Bardzo cenione w Austrii jest ciasto przypominające pączki zwane kipfle. Artykuł Kuchnia Austrii i Niemiec. Taka bliska a tak nieznana pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Ciasto arbuz. 263

jest ciasto arbuz. Postanowiłam wypróbować. Jest to ciasto szpinakowe z masą śmietanową i galaretką truskawkową. Borówki, imitują pestki arbuza :) Zamiast borówek, można użyć czekoladowych kropelek. Ze względu na porę roku, wybrałam borówki :) Muszę przyznać, że ciasto jest smaczne, a w dodatku,bardzo ładnie wygląda :) Nie jest też trudne do zrobienia. Ciasto upiekłam wieczorem, a rano zrobiłam masę i galaretkę. Wypróbujcie

Agusiowe smakołyki
Czarno- białe muffinki; muffinki marmurkowe 145

suchych składników. Powstałą masę dzielę na dwie części, do jednej dodaję kakao, do drugiej mleko. Do foremek wlewam na przemian ciasto białe i ciasto ciemne. Na końcu układam po kilka drażetek czekoladowych. Piekę ok. 15 minut w temp. 170'C (grzałki góra/dół ). SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
kakaowy miodownik z prażonymi orzechami i czekoladą 563

chwilkę do połączenia się składników. Spody ciasta smarujemy kremem Ostatni spód tez ma być posmarowany, wstawiamy na 20 minut do lodówki. wylewamy czekoladową polewę i posypujemy orzechami. Wstawiamy na całą noc do lodówki, i ciasto gotowe. Rozpływa się w ustach, polecam serdecznie :-)  Smacznego. PS ciasto to piekłam na swoje imieniny :-)  Między innymi dostałam takiego cudnego kwiatuszka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Naleśniki według Gordona Ramsaya 1970

mąki100ml mleka10g masła1 małe jajkoszczypta soli+ dżemkrem czekoladowyWszystkie składniki dokładnie miksujemy i smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni. Nie musimy jej natłuszczać, bo ciasto naleśnikowe ma już w sobie masło. Gotowe naleśniki smarujemy dżemem/ kremem czekoladowym, składamy w trójkąciki i podajemy

Kuchenny Skrawek Nieba
PIERNIK Z POWIDŁAMI I KREMEM KOKOSOWYM (keto, LCHF, optymalny, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 182

kokosowych bez siarki i cukru 230 g (1 szklanka) mleka kokosowego 1 łyżeczka żelatyny 3 łyżki zimnej wody Polewa czekoladowa 60 g gorzkiej czekolady (u mnie 81%) 15 g oleju kokosowego 10 g kakao 100% Dodatki: orzechy, migdały itp. Przygotowując ciasto w jednej misce zmiksować wszystkie mokre składniki: olej kokosowy, mleko kokosowe i jajka. W drugiej misce wymieszać suche składniki(...)dokładnie wymieszać i zostawić do wystudzenia. Wystudzone ciasto przekroić na 3 lub więcej części w zależności od wysokości ciasta i ilości przekładanych warstw. U mnie 3 części które przełożyłam powidłami śliwkowymi bez cukru oraz wystudzonym kremem kokosowym Do przygotowania polewy czekoladowej można użyć gorzkiej czekolady np 81% , oleju kokosowego i kakao, które rozpuszczamy i mieszamy lub przygotować własną polewę

Ola la LCHF
Czekoladowe ciastka z soczewicy 134

Dodawanie warzyw do ciast czy deserów jest coraz bardziej popularne. Przepis na te czekoladowe ciasteczka z soczewicy pochodzi z książki Marii Banach "Strączki". Ciastka są bardzo czekoladowe, a soczewica wręcz niewyczuwalna. Autorka książki zaleca czerwoną lub żółtą soczewicę, ja użyłam tej pierwszej. Jedną rzeczą, którą zmieniłam to ilość cukru. Moim zdaniem 180 g to w tym przypadku o wiele(...)blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia (może się okazać, że potrzebne będą dwie). Wilgotnymi rękoma uformować z ciasta kuleczki układając je na blaszce w dużych odległościach (ciastka podczas pieczenia rozpłyną się na boki). Każdą kuleczkę lekko spłaszczyć i wcisnąć w nią odrobinę groszków czekoladowych lub drobno pokrojoną czekoladę.   Piec w 180 st.C przez ok. 10 minut. Upieczone pozostawić

Nastoletnie Wypiekanie
Fit Ciasta Bez Pieczenia – 10 Najlepszych Przepisów 143

ciasta bez pieczenia . Każdy z przepisów jest bardzo ciekawy i mega smaczny. Który z nich wybierzecie? Przepisy te są dowodem na to, że fit wcale nie oznacza niesmacznie. Przekonacie się sami, jeśli wypróbujecie poniższe przepisy! Zapraszamy! 1. Raffaello bez pieczenia Przepis na: Przepiski.pl 2. Wegetariańskie ciasto Kinder Country Przepis na: zdrowystyljoanny.pl 3. Fit jagielnik czekoladowy Przepis na: elinowak.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Damusia.pl
Ciasto z karmelizowanymi gruszkami 148

wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni z termoobiegiem lub o 10 więcej, jeśli termoobiegu nie mamy. Ciasto będzie się piekło na środkowej półce.  Do wystudzonej czekoladowej polewy dodajemy po jednym jajko i miksujemy. Następnie wsypujemy partiami przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy pokrojone owoce i mieszamy łyżką.  Gotowe ciasto

Kuchnia od dwojga
Czekoladowe warsztaty w Szkole Artystycznej Wiesław Kucia 179

przy ul. Zemborzyckiej 59F. W środku jest przestronnie, jasno, na uczestników czekają 24 stanowiska pracy, profesjonalny sprzęt. W kameralnym gronie 10 osób zaczynamy naszą czekoladową przygodę. Na początek miłe  powitanie, kawa, herbata, pyszne ciasta. Wiesław opowiada o planowanych w przyszłości warsztatach, a ja odnotowuję w pamięci te, które najbardziej by mnie interesowały, m.in. wypiekanie bagietek, chlebów, dekorowanie tortów, robienie

Obiad gotowy