ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:600/1520)

Tort migdałowo-czekoladowy 130

Taki tort migdałowo-czekoladowy zmontowałam dla brata na urodziny Składniki na biszkopt o średnicy 20 cm: 4 jajka (plus jedno dodatkowe białko, jeśli akurat masz w lodówce po upieczeniu ciasteczek ) ½ szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier i ubijam, aż piana będzie lśniąca i sztywna(...)tortownicy wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Kiedy wystygnie, kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia tortu: 1 szklanka letniej wody Sok z połowy cytryny Sok z połowy pomarańczy Krem czekoladowy: 100 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej

Słodki sentyment
Babka czekoladowo - migdałowa 326

zmielone orzechy Ubijamy białka na pianę i mieszamy ostrożnie do momentu, aż wszystkie składniki się połączą Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany Przekładamy do natłuszczonej foremki z kominem Pieczemy w temp. 180-200 stopni C. przez 50-60 min. Składniki na polewę czekoladową : 4 łyżki łyżki kakao, 2-3 łyżki gorącej wody, 12 dag cukru pudru, łyżka masła. Cukier zmieszałam

Proste Potrawy
Sernik z budyniem czekoladowym 109

tego ciasta? W wykonaniu nie jest trudne. Wręcz banalne. Powiem, że nigdy nie piekłam gotowanego budyniu. Ale zawsze jest ten pierwszy raz. Wyszedł całkiem nieźle. Córka krążyła dziś wokół ciasta i pytała tylko: mamo kiedy będzie można jeść? Zapakowałam go później do lodówki, by trochę stężał. W końcu wszyscy się doczekali. Znikły od razu dwa spore kawałki ciasta. Ciasto(...)masą serową. Wyłożyłam na ciasto, na budyń. Piekłam 40 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Ciasto nie jest drogie. Najdroższy z tych składników jest ser. Upiekłam akurat to, bo wszystko miałam pod ręką. Czasami takie ciasto okazuje się przysmakiem. Ten sernik okazał się nim właśnie. smacznego Lidka Artykuł Sernik z budyniem czekoladowym pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Prażynka francuska do tortu, czyli chrupka prażynka Callebaut 73

płatków przypominających pokruszone herbatniki . Wyróżnia się delikatnym, karmelowym smakiem, dzięki czemu świetnie komponuje się z deserami. Jest używana do wzbogacenia tekstury i smaku tortów, kremów, musów czekoladowych, past pralinowych czy nadzień do ciast. Jej zastosowanie jest bardzo wszechstronne – można ją dodawać bezpośrednio do mas, kremów lub używać jako chrupiącej warstwy w deserach. Prażynka jest szczególnie ceniona przez cukierników za swoją

Gotujemy i jemy
Blok czekoladowy z ryżem preparowanym 67

Blok czekoladowy z ryżem preparowanym to idealna przekąska na słodko. Jest prosty w przygotowaniu, ma krótką listę składników i nie wymaga pieczenia. Składniki kostka masła 2/3

Wasze Przepisy
Pączki na Tłusty Czwartek 123

kursie kulinarnym jako młoda dziewczyna. PĄCZKI Z CIASTA DROŻDŻOWEGO ZAPARZANEGO To ciasto jest zupełnie inne od klasycznego, nieco inaczej smakuje i trochę inaczej się z nim pracuje. Pączki z niego zrobione wychodzą bardzo puszyste i mają piękna obrączkę po usmażeniu. PĄCZKI KLASYCZNE Przepis na te paczki jest chyba najbardziej klasyczny, z ciastem bardzo łatwo się pracuje i zawsze wychodzą(...)głębokim tłuszczu. MINI PĄCZKI SEROWE Bez wyrabiania, bez długiego czasu potrzebnego na wyrastanie ciasta, czyli mini pączki serowe na sodzie. Zdarza mi się robić je jako słodką przekąskę nie tylko w okresie karnawału. CHURROS – HISZPAŃSKIE PĄCZKI Zrobione z ciasta parzonego i podawane z sosem czekoladowym. Nie wymagają czasu na wyrastanie jak w przypadku tradycyjnych pączków Zapraszam również do przeglądania

Słodki Blog
Tarta ze słonym karmelem 70

Tarta czekoladowa ze słonym karmelem i orzechami nerkowca to prawdziwa uczta dla podniebienia. Ta wyjątkowa kombinacja smaków sprawia, że każdy kęs to czysta rozkosz. Przepis na

gotuj ze mną
Piernik Staropolski – pieczenie 80

takie minimum to 3 tygodnie. Przepis na ciasto do piernika dojrzewającego znajdziecie w innym miejscu na moim blogu. Tu wrzucam Wam odnośnik: Piernik staropolski dojrzewający Zapraszam do innych słodkich przepisów na ciasteczka i świąteczne ciasta: –  piernikowe muffiny –  ciasteczka brownie –  podstawowy przepis na pierniczki –  ciasteczka migdałowe –  tort czekoladowy z owocami –  ciasteczka z melasą –  wafle

nietylkopasta.pl
Sernik szachownica 88

pory go tutaj nie zamieściłam.  Jeśli  jeszcze nie mieliście okazji próbować to ten sernik to połączenie prostego sernika z murzynkiem, oblane domową polewą czekoladową, prosto, domowo i absolutnie przepysznie.    Ciasto:   1/3 szklanki mleka 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru 150 g masła (możecie użyć margaryny) 180 g mąki  3 jajka 1 łyżeczka proszku

Cynamonowe szczęście
Piernik staropolski dojrzewający 83

bardzo prosty w przygotowaniu, choć wymaga czasu na leżakowanie, bo jeśli to tylko możliwe to zrób ciasto nawet 8 tygodni przed jego upieczeniem. Oczywiście czas dojrzewania piernika staropolskiego nie musi być aż tak długi, ale takie minimum to 3 tygodnie. Do przygotowania ciasta na piernik staropolski dojrzewający wystarczy łyżka, garnek i miska. Rozpuszczone składniki nieco przestudź, wymieszaj z pozostałymi składnikami(...)ciasteczka i świąteczne ciasta: –  piernikowe muffiny –  ciasteczka brownie –  podstawowy przepis na pierniczki –  ciasteczka migdałowe –  tort czekoladowy z owocami –  ciasteczka z melasą –  wafle z kajmakiem –  kruche ciasteczka świąteczne –  ciasto makowe na biszkopcie – zestawienie  12 potraw na Wigilię  wraz z kalendarzem przygotowań PIERNIK STAROPOLSKI DOJRZEWAJĄCY Przygotowanie : 30 minut + 3-8 tygodni

nietylkopasta.pl
Truflle czekoladowo kawowe przepis 89

Truflle czekoladowo kawowe przepis to rozkoszna kombinacja smaków, która kusi podniebienia miłośników słodyczy na całym świecie. Te czekoladowe łakocie to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząc w

Smaczne Potrawy
Makowiec z roladkami w kruchym cieście 81

mleka ? 125 g masła ? 4 białka ? 1 szklanka cukru ? 3 łyżki mąki pszennej ? 3 łyżki mąki ziemniaczanej Polewa ? 1 czekolada mleczna ? 1/3 szklanki słodkiej śmietanki Wykonanie: Ciasto kruche ? Zagnieść wszystkie składniki ciasta. ? Ciasto podzielić na 6 części. ? 2 części rozwałkować na wielkość blaszki (u mnie 25×35 cm) i upiec każdy osobno w temp. 180 st.C przez 15 minut(...)gotować cały czas mieszając, aby nie przypalić masy. Składanie ciasta ? Blaszkę wyłożyć folią aluminiową. Ja użyłam prostokątnej z odpinanym bokiem. ? Na dnie położyć cienki upieczony placek i zalać połową gorącej masy kremowej. ? Na masę położyć upieczone roladki makowe i zalać pozostałą masą. ? Ciasto odstawić do wystygnięcia. ? Polać polewą czekoladową, rozpuszczając czekoladę ze śmietanką na parze wodnej

To co kocham
Tort marchewkowy 87

idealnie pasującą masą z serka mascarpone. Zniknął dość szybko. Ja upiekłam wersję bezglutenową, bez mąki, ale z mąką wyjdzie bardziej puszysty i wyższy. Inspiracja przepisem z Kwestii smaku. Składniki: Ciasto ? 300 g startej i odciśniętej z soku marchewki ? 300 g mąki migdałowej – starte migdały lub 300 g mąki pszennej ? 1 szklanka cukru ? 1 cukier waniliowy ? 3/4 szklanki oleju(...)dość szybko, aby masa się nie zważyła. ? Wystudzone ciasto delikatnie przekroić na dwa krążki. Ciasto jest dość wilgotne. ? Położyć jeden krążek na tortownicy, posmarować kremem i przykryć drugim krążkiem. Należy to robić ostrożnie, bo ciasto jest kruche, najlepiej delikatnie zsunąć krążek. ? Wierzch i boki ciasta posmarować resztą kremu. ? Posypać wiórkami czekoladowymi i schłodzić

To co kocham
Torcik brownie śmietankowo-migdałowo przekładany. 93

Torcik pełen czekoladowej rozkoszy, przełamany smakiem śmietanki z chrupiącymi migdałami. Coś wspaniałego! Nie jest trudny, każdy sobie z nim poradzi. Torcik inspirowany przepisem z Kwestia Smaku moje modyfikacje.   Co nam trzeba? 100 ml soku pomarańczowego 1 i 1/2 łyżki kawy rozpuszczalnej w proszku 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła 250 g drobnego cukru 3 jajka 80 ml jogurtu(...)jogurt i mieszamy łyżką. Do masy jajecznej wlewamy masę czekoladową i całość dobrze mieszamy. Do czystej miski wsypujemy mąkę, sól, proszek do pieczenia, sodę i kakao. Mieszamy i wsypujemy do masy czekoladowej . Mieszamy na jednolitą masę. Szykujemy tortownicę- ja wykorzystałam małą tortownicę- średnica do 15cm. Wyściełamy papierem, wylewamy nasze ciasto. Nagrzewamy piekarnik do 160 stopni i pieczemy przez

Latosiowydom

Proponowane wyszukiwania