ciasto czekoladowe - 21138 przepisów (strona:608/1410)

Tort Charlotte z serem i musem czekoladowym 187

Dzisiaj zapraszam Was na tort - mój pierwszy samodzielnie wykonany. Postawiłam na łatwiejszą opcję i wybrałam taki, którego nie trzeba piec. Owszem, jest trochę pracochłonny, ale uważam

Pasja Smaku
Proste, kruche ciasteczka z nutellą 34

Przepis na pyszne czekoladowe ciasteczka z Nutelli Składniki: 2 szklanki mąki pszennej tortowej pół szklanki cukru pół kostki masła 100g Nutelli 2 łyżki jogurtu naturalnego pół łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka cukru waniliowego Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, zagnieść dokładnie ciasto. Schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Następnie rozwałkować, wyciąć ciasteczka. Piec ok. 8-10 minut

Olcia gotuje!
Niemiecki tort wiśniowy 416

waniliowego 50 ml wiśniówki 600 g wiśni z kompotu Do dekoracji:wiśnie kandyzowane wiórki czekoladowe płatki migdałoweBiałka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier. Następnie po kolei dodawać żółtka, nadal ubijając. Mąki wymieszać, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta na bardzo wolnych obrotach miksera. Tortownicę o średnicy 22 cm wysmarować tłuszczem i wysypać kaszą(...)Tort z wierzchu i po bokach pokryć resztą bitej śmietany (fot.3). Boki tortu obłożyć płatkami migdałowymi (fot.4). Wierzch, ozdobić wiórkami czekoladowymi i wiśniami kandyzowanymi. Przyłożyć na paterę lub talerz. Przechowywać w lodówce. Najlepszy jest po kilku godzinach, kiedy ciasto przesiąknie wszystkimi składnikami.Torty na zamówienie znajdziesz tutaj

Świat Ciasta
Muffinki cytrynowo-makowe 194

Dziś jednak proponuję ciemną, gorzką czekoladę, o dużej zawartości kakao, wzbogaconą odrobiną likieru cytrynowego. Tak przygotowany krem czekoladowy smakuje niczym trufle i tak samo rozpływa się w ustach. Udekorować miałam babeczki skórką cytrynową smażoną w cukrze, ale z rozpędu dodałam całą do ciasta i musiałam posiłkować się cukrowymi śnieżynkami. Mimo że miało być inaczej, muszę przyznać, że efekt jest naprawdę(...)wyjątek stanowią silikonowe formy do ciasta, których nie trzeba natłuszczać ani oprószać mąką), wypełniając maksymalnie ¾ naczynka. Pieczemy ok. 20-25 min. w 180 stopniach. Kiedy muffinki ostygną, możemy nałożyć na nie kremy. Ganache po wyjęciu z lodówki miksujemy na puszystą masę. Stanie się wtedy jaśniejsze i trochę zwiększy swoją objętość. Tak przygotowany krem czekoladowy nakładamy na babeczki. Czubatą łyżeczkę

Ratunku obiad
Tort z niczego 363

wyboru składników, musieliśmy z synkiem improwizować. Ale dzięki temu powstał przepis, który możecie wykorzystać nawet, kiedy lodówka świeci pustkami. Zaledwie dwie dekoracje zrobiły swoje. Tort prezentuje się efektownie. A czekoladowe łezki są bardzo wydajne, nie zużyłam nawet połowy opakowania. Tort z niczego Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki biszkopt 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl(...)dodać do jednej trochę kakao. Nakładać masę łyżką (raz jeden kolor, raz drugi w łaty) do blachy wyłożonej pergaminem. Ja użyłam długiej i dużej blachy, bo chciałam z ciasta wyciąć dwa kwadraty. Jeden większy, drugi mniejszy. Można też użyć tortownicy w dowolnym kształcie w zależności od tego jak wysokie ciasto chcemy uzyskać. Krok 2 Odlać pół szklanki mleka. Rozrobić

CoolinarniePL
Ciasto „salceson” z jabłkami 1042

Bardzo proste ciasto salceson, które wykonasz w kilka chwil! Wilgotne, czekoladowe z dużą ilością jabłek. Składniki 5 jajek 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki oleju 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 łyżeczka cynamonu 4 duże jabłka Przygotowanie Ubić białka na sztywno. Następnie dodać do nich cukier i żółtka. Kolejno cały czas(...)proszkiem do pieczenia, sodę, kakao i cynamon. Na koniec dodać pokrojone w kostkę jabłka i całość wymieszać łyżką piec 45-55 min w 180 °C. Autor przepisu: Agnieszka Artykuł Ciasto „salceson” z jabłkami pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Murzynek 148

Dzisiaj u mnie skromnie, ale pysznie. Murzynek jest prostym w przygotowaniu ciastem, a zarazem jest w nim coś wyjątkowego. W smaku zdecydowanie bliżej mu do babki czekoladowej, niż do brownie. SKŁADNIKI 3 jajka szczypta soli 200 g cukru trzcinowego lub białego 1 opakowanie cukru waniliowego 150 ml oleju rzepakowego 50 g masła 100 g gorzkiej czekolady 200 ml mleka(...)część składników suchych, zmiksować, wlać mleko, po czym przesiać pozostałe składniki sypkie ponownie miksując całość na jednolitą masę. Ciasto przelać do formy i włożyć do piekarnika. Piec około 35 minut. Upieczonego murzynka ostudzić i posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową

Passions hobbies life
Drożdżowe zawijaski z kremem czekoladowym 137

Dr.Oetker Szczypta soli 1 słoiczek kremu czekoladowego typu nutella Lukier do dekoracji Dodatkowo: 1 jajko 1 łyżeczka mleka Sposób przygotowania: Masło rozpuścić do płynnej konsystencji, mleko podgrzać aby było dobrze ciepłe. Mąkę pszenną wymieszać w misce z solą, cukrem oraz drożdżami, wbić jajka, dodać pastę waniliową,   wlać ciepłe mleko i wyrobić ciasto pod koniec wlać rozpuszczone masło(...)elastyczne. Uformować kulę lekko oprószyć odrobiną mąki, przykryć ściereczką i odstawić na 1 godzinę w ciepłe miejsce.  Po tym czasie wyrośnięte ciasto podzielić na 12 równych części formując na stolnicy kuleczki. Każdą rozwałkować, smarować łyżeczką kremu czekoladowego i zawinąć w rulon jak naleśniki. Ostrym nożem przeciąć wzdłuż na połowę pozostawiając nieprzecięty około 1 cm od góry.  Spleść ciasto

Wanilia i Kardamon
Nadziewane ciasteczka z czekoladą i migdałami 247

Zapraszam na pyszne, czekoladowe, kruche, nadziewane ciasteczka. Wyglądają uroczo w kształcie serduszek i są proste w przygotowaniu. Będą miłym upominkiem na walentynki dla ukochanej osoby. Bardzo polecam… (inspiracja ze strony sallysbakingaddiction.com ) Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nadziewane ciasteczka z czekoladą i migdałami Składniki na około 22 sztuki: Ciasto: 2 i 1/4 szklanki(...)Śmietankę wlać do rondelka, dodać migdały i zagotować. Zdjąć z ognia i dodać połamaną czekoladę, mieszać, aż czekolada się roztopi ( patrz FILM ). Nadzienie czekoladowe nakryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego ostygnięcia. 3. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki i krótko zagnieść. Następnie, podsypując mąką cienko rozwałkować. Z ciasta powycinać serduszka lub ciasteczka o innym kształcie. 4. Brzegi jednego serduszka posmarować

Mała Cukierenka
Cynamonowe fit ciasto z cukinią 151

Cioci? Trzeba było coś dobrego z nich zrobić! Oprócz ciasta powstało wiele innych przepisów z cukinią, ale o tym wkrótce. Cukinia jest w cieście niewyczuwalna, wyczuwalny jest natomiast głęboki smak cynamonu. Ciacho polałam polewą czekoladową z dwóch składników- miodu i naturalnego ciemnego kakao. Jadłam je z jogurtem naturalnym i domową chałwą. Dopiszę, że miałam do tego ciasta dwa podejścia- pierwsze

Nastoletnie Wypiekanie
Czekoladowa szarlotka z budyniem - pyszna 167

Kolejne pyszne ciasto z jabłkami w roli głównej :) Tym razem w wersji mocno czekoladowej z dodatkiem budyniu :) Szarlotka jest pyszna po prostu. Następnym razem przepis troszkę zmodyfikuję pod siebie i pod rozmiar blaszki, składniki na ciasto były ok, dodałam trochę jabłek i według mnie za mało  budyniu. Dałam tak jak było w przepisie, ale jak by był o jeden

kruche babeczki
Bułeczki cynamonowe 87

tiramisu –  prosta szarlotka –  gruszki pieczone w miodzie –  chlebek bananowy –  florentynki –  przepis na chałwę –  truskawki z kruszonką –  blok czekoladowy BUŁECZKI CYNAMONOWE Przygotowanie : około 3 h Składniki ciasto drożdżowe: – 250 ml ciepłego mleka – 7-8 g drożdży suszonych (1 saszetka) – 500 g mąki pszennej – 50 g cukru białego – szczypta soli

nietylkopasta.pl
BAJADERKI 204

świętach prawie w każdym domu. Poza tym, bajaderki to również rewelacyjny sposób na zakalca czy nieudane ciasto. To tzw. deser z resztek czy odzysku 😉 Może nie brzmi to zbyt ciekawie, ale bajaderki są naprawdę pyszne! To miękkie i wilgotne w środku kule o czekoladowym smaku, nadziane bakaliami. W wersji dla dorosłych można dodać alkoholu, najlepiej rumu, dzięki temu zyskają ciekawy

Kuchnia MagdaLeny
Tarta pana cotta, dwu kolorow,a mocno piernikowa 126

Tarta, inna niż wcześniej przygotowywałam, bo mąki, do ciasta w ogóle nie dodawałam. Pierniki Toruńskie z wiórkami kokosowymi zmieszałam, masła, jajka dodałam, pomieszałam, pozagniatałam i do formy dałam. Po pieczeniu, dwie masy zrobiłam, białą i czekoladową  pana cotę,  tak sobie wymyśliłam. Na jedną i drugą, kawałeczki pierników w czekoladzie z nadzieniem owocowym powkładałam i dla przełamania smaków, świeże(...)czasu mieszamy.  Kiedy masa będzie delikatnie zastygać, ale jej konsystencja będzie jeszcze płynna, przelewamy na ciasto. Torcik Piernikowy z Nadzieniem Owocowym kroimy na małe kawałeczki. Część piernika dodajemy do białej pana cotty, dokładamy maliny i pozostawiamy do zastygnięcia w chłodne miejsce. czekoladowa pana cotta: W rondelku podgrzewamy mleko, dodajemy żelatyny, dokładnie mieszamy, do całkowitego rozpuszczenia. Wrzucamy pokrojone drobno kawałki

Moniki Smakołyki
Babka " Do góry nogami " w 20 minut 105

Ciasto robi się w 15-20 minut. To babka czekoladowa z flanem który w magiczny sposób podczas pieczenia ucieka z góry na dół. Flan smakuje jak ptasie mleczko. Cała trudność polega na wyjęciu babki z foremki, dlatego im prostsza foremka tym łatwiej. Przekonałam się o tym po zrobieniu babki.    Ciasto: mąka pszenna 128 g ciemne kakao

Smaczne moje