ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:612/1520)

Sernikobrownie z rabarbarem, i nagły przypływ sił 220

żeby mieć dla bloga więcej czasu. Bo przecież ja to po prostu lubię robić, prawda...? Dzisiaj jednak nie o drożdżówce będzie mowa, a o cieście zupełnie innym, choć też z rabarbarem ( no ba! ). Połączyłam intensywnie czekoladowe brownie z delikatnym, waniliowym sernikiem i kwaskowym, dodającym całości charakteru, rabarbarem. Wyszło obłędnie! Ciacho zabrałam do koleżanki, i znikało w tempie błyskawicznym. C. wybłagał(...)jasną masę. Powoli wlewać czekoladę, cały czas miksując. Na końcu partiami dodać przesianą z kakao i proszkiem mąkę. Ciasto wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Serek, mleko skondensowane, jajko, mąkę i ekstrakt zmiksować tylko do połączenia składników. Wyłożyć na masę czekoladową, lekko przemieszać. Na wierzchu ułożyć rabarbar. Piec w 180 st. C. przez 25-30 minut. Wystudzić w piekarniku

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babka czekoladowa 104

Szybka, smaczna babka czekoladowa Składniki na formę o średnicy 22 cm: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju np. słonecznikowego ½ szklanki wrzącej wody 1½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki ciemnego kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego (dałam kilka kropel) Sposób przygotowania: Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia. Całe jajka zmiksować na puszystą masę(...)całość krótko zmiksować do połączenia się składników, dodać ekstrakt migdałowy. Formę na babkę wysmarować tłuszczem, wlać ciasto, wstawić do zimnego piekarnika. Nastawić temperaturę na 180ºC, piec 40-45 minut. Od razu po upieczeniu wyciągnąć z formy, przestudzić i polukrować. Artykuł Babka czekoladowa pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Ciasto Coca-Cola (z galaretką) 479

zobaczyłam na sklepowej półce galaretkę o smaku Coli, wiedziałam, że przygotuję z niej właśnie tego rodzaju deser/ciasto;) Ciasto, które w swym składzie posiada aż 3 elementy z dodatkiem/posmakiem coli. Może do najzdrowszych nie należy, ale jest smaczne, więc …. whatever Biszkopt: 4 jajka 200 g cukru 200 g mąki 125 ml Coca Coli 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku(...)smaku Polewa budyniowa: 1 op. budyniu czekoladowego bez cukru 400 ml Coca Coli 3-4 łyżki cukru Dodatkowo: 3 op. galaretki o smku Cola Jajka ubijamy wraz z cukrem na jasną i puszystą masę. Obroty miksera zmniejszamy do minimum. Dodajemy mąkę przesianą z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Stopniowo wlewamy coca colę. Ciasto przelewamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem

Smaki Na Talerzu
Ciasto dubajskie 84

Ciasto dubajskie z masą pistacjową pyszne i mega popularne :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Ciasto dubajskie 84

Ciasto dubajskie z masą pistacjową pyszne i mega popularne :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Rożki z ciasta francuskiego z jabłkami i masą krówkową 209

czekanie aż rożki się upieką. Nie są przesadnie słodkie, ale zaspokajają apetyty na słodycze. Z podanej porcji wyjdzie nam 6 dużych rożków. 1 arkusz ciasta francuskiego 1 jabłko 4 łyżki masy krówkowej, u mnie czekoladowa 1 jajko do smarowania 1. Jabłka kroimy w drobną kostkę, mieszamy z masą krówkową. 2. Ciasto francuskie kroimy na 6 dużych kwadratów. Na środek każdego

Szefowa kuchni
Rogaliki nadziewane czekoladą 217

łyżeczki sody 2 łyżeczki cukru wanilinowego Dodatkowo: jajko rozbełtane z mlekiem (kilka łyżek) 4-5 łyżek cukru + 2 łyżeczki cukru wanilinowego Nutella lub inny krem czekoladowy W naczyniu, w którym będziemy wyrabiać ciasto, rozmieszać drożdże z odrobiną wody i szczyptą cukru. Odstawić na 5 minut.Dodać lekko podgrzaną maślankę i 2 szklanki mąki. Dokładnie wymieszać. Gdy składniki się połączą odstawić

Praktyczna pl
Długo oczekiwany sernik na czekoladowym spodzie 234

sprawiało mi takiej przyjemności, pochłonęłam duży kawałek zanim jeszcze biedak zdążył ochłonąć. Według mnie wyszedł idealnie, delikatny z posmakiem twarogu, dobrze komponował się z czekoladowym spodem. Polecam przyprawę do sernika, świetnie dodaje aromat ciasto, nie trzeba bo dosładzać ani dodawać żadnych rodzynek czy skórek z pomarańczy, smakuje po prostu idealnie:) Mój naczelny łasuch skomentował tak, że ręce opadły

ciastkarnia na kruchym spodzie
10 pysznych przepisów na ciasta z makiem 136

push({}); 3. Makowa panienka przepis na: Kulinarne Przeboje 4. Kruche ciasto z makiem i kokosem przepis na: My Simple Kitchen 5. Piegusek przepis na: Czekoladowa Książka 6. Tort makowy przepis na: Fabryka Kulinarnych Inspiracji 7. Ciasto makowo-adwokatowe przepis na: Słodka Strona 8. Mazurek makowy z budyniem przepis na: W Kuchni Willa Maciejka 9. Ciasto „pijak” przepis

BabskiePorady.pl - Przepisy
Nie męcz się: 6 propozycji na ciasto bez pieczenia na Święta i nie tylko! 7523

elegancko. Jest to ciasto dla zwolenników zarówno gruszek jak i białej czekolady. Przepis znajdziecie TUTAJ STEFANKA CZEKOLADOWO-KOKOSOWA Stefanka kokosowo – czekoladowa Stefanka kokosowo-czekoladowa to świetny wybór dla wszystkich, którzy lubią tzw. grysiokowce, czyli ciasta z masą z kaszy manny. Jeżeli nie macie ochoty na miodownika z kaszą manną ponieważ nie chce wam się piec blatów, ta opcja

Relaxtime
Wyniki konkursu Pyszne na słodko 190

cukier puder konfitura z róży Wykonanie: Ugotowany ryż zmiksować na papkę razem z jajkami, dodać cukier, proszek do pieczenia oraz mąkę, wymieszać wszystko dokładnie ma powstać gęste ciasto. Z ciasta nabierać niewielkie porcje na środku ułożyć porcję konfitury i uformować małe pączki które dokładnie obtoczyć w wiórkach kokosowych, smażyć w gorącym oleju na złoty kolor, po usmażeniu osaczyć na papierowym(...)następnie połączyć z masłem i czekoladą. Masą napełniać foremki wysmarowane masłem, a w środek wkładać kawałek sera pleśniowego. Piec w temperaturze 200 stopni około 10 min. Ciasto powinno być w środku ,,niedopieczone,,. Sos czekoladowy: Zagotować cukier z niewielką ilością wody i dodatkiem miodu. Kakao rozrobić z wodą. Gdy syrop osiągnie odpowiednią gęstość wymieszać z kakao i zagotować.Deser po wyjęciu

Moje domowe kucharzenie
Seromakowiec 622

makowo serowe. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170°, wstawiamy seromakowiec na środkowa półkę, obniżamy temperaturę do 150°C i pieczemy 1,5 godziny. Wystudzony polewamy lukrem, polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem. Z pozostałego ciasta i masy pieczemy tartaletki makowo serowe (przepis w kolejnym wpisie). Ten seromakowiec jest połączeniem kilku przepisów. Ciasto kruche upiekłam takie, jak na kruchy placek morelowo budyniowy

mojewypiekiinietylko
Ferrero Rocher, czyli babko- wianek o smaku orzechów laskowych i czekolady :) 207

jest wyśmienite! Polecam na świąteczny stół, czy niedzielne spotkanie przy kawusi :) Ciasto: 180g margaryny 220g cukru 3 jajka 100g czekolady ( najlepiej deserowej) 1 duży cukier waniliowy 200ml letniego mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200g zmielonych orzechów laskowych 275g mąki Wierzch można pokryć, do wyboru: - gotową polewą czekoladową i prażonymi orzechami laskowymi* - cukrem pudrem, - lukrem, Na początek smarujemy tłuszczem(...)czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim ciasto na około 10 minut, po których wyjmujemy ciasto z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie ciasto zdobimy wg uznania. Ja oczywiście proponuje polewę czekoladową i prażone orzechy :) * Orzechy laskowe kroimy na dość grube kawałki, a następnie wrzucamy na gorącą patelnie i podpiekamy, cały czas mieszając. Następnie przesypujemy na talerz i zostawiamy

Smakowy Raj
Sernik gotowany na miodowych spodach 622

Sernik dotowany na miodowych spodach z domową polewą czekoladową. Przepyszny, zdecydowanie jeden z moich ulubionych serników w wersji gotowanej. Prosty w przygotowaniu, bardzo aromatyczny. U mnie w tym roku na pewno zagości na Świątecznym stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na miodowe spody: 3 szkalnki mąki pszennej, składniki odmierzane szklanką o pojemności 250 ml 2 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki(...)opakowanie cukru wanilinowego 2 budynie smietankowe lub waniliowe 1/2 szklanki mleka Składniki na polewę czekoladową: 1/3 kostki margaryny 1 czubata łyżka kakao 1 łyżka wody 3 czubate łyżki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Przygotowanie miodowych spodów: do miski lub na stolnicę dodajemy wszystkie składniki na ciasto kruche,( margarynę/masło wcześniej rozdrabniamy na mniejsze kawałki) a następnie zagniatamy ciasto

Blog kulinarny S9.PL

Proponowane wyszukiwania