ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:619/1376)

Ciasto makowe z wiśniami 34

Ciasto makowe z wiśniami to obowiązkowy wypiek na święta. Ciasto pięknie prezentuje się na talerzu i wyśmienicie smakuje. Ten pyszny deser składa się z puszystego makowe biszkoptu, przełożonego galaretką z wiśniami i masą śmietankową. Polewa czekoladowa dodaje całości słodkiego akcentu. Jeśli szukacie nowych pomysłów na świąteczne wypieki, ciasto makowe z wiśniami będzie idealnym wyborem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO MAKOWE

Przepiski.pl
Ciasto z ptasim mleczkiem (kokosowe) 223

internecie. Zrobiłam jego własną wersję - z kokosową nutą.   W skrócie jest to: kakaowy biszkopt, krem budyniowy, ptasie mleczko, galaretka i polewa czekoladowa. Co prawda - zajmuje ono troszkę czasu, ale efekt wszystko nam wynagrodzi. Ciasto nie tylko ładnie wygląda, lecz ogólnie jest pyszne! (Robiłam w blasze o wymiarach około 15x25 cm.) Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki

Di gotuje
Ciasto czekoladowe z kaszy gryczanej - bez mąki i cukru (Zdrowe słodycze #1) 3383

już zapowiadałam na facebooku, zapraszam na pierwszy przepis z serii Zdrowe słodycze - zaskakująco pyszne ciasto na bazie gotowanej kaszy gryczanej, bez dodatku mąki i cukru. Wilgotne, czekoladowe, w sam raz słodkie. Choć ciężko sobie wyobrazić ten smak to zapewniam, że warto wypróbować. Jeśli kasza zostanie dobrze zblendowana to będzie praktycznie niewyczuwalna w cieście - aż ciężko będzie uwierzyć, że nie jest

Kto ugości moich gości?
Churros – hiszpańskie pączki 51

Churros to hiszpański smakołyk z ciasta parzonego, smażony na głębokim oleju. Idealnie smakują z kremem czekoladowym lub oprószone cukrem. Składniki 1 szklanka mąki 300 ml wody 2 łyżki masła 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 3 jajka Przygotowanie W garnku zagotować 300 ml wody z 2 łyżkami masła, 1 łyżeczką cukru i 1 łyżeczką soli. Następnie dodać mąkę i mieszać

Wasze Przepisy
Piernik staropolski dojrzewający 107

garści bakalii (rodzynki, orzechy). Ja nie dodaję, ale często spotykam się z taką praktyką. Otrzymuję lepiącą się i miękką masę ciasta, które stwardnieje dopiero po kilkutygodniowym dojrzewaniu. Krok 3 – masę ciasto odstawiam do dojrzewania Masę lepkiego ciasta przekładam do naczynia (szklane, stalowe, gliniane) i przykrywam czystą ściereczką kuchenną. Umieszczam w chłodne miejsce (lodówka, piwnica, strych, klatka schodowa, balkon(...)Krok 4 – Dojrzałe ciasto rozwałkowuję i dzielę na 3 części Tuż przed świętami i po kilku tygodniach dojrzewania, ciasto umieszczam na blacie kuchennym w temperaturze pokojowej na 15 – 30 minut. Dzięki temu będzie miększe i łatwiejsze w obróbce. Pamiętaj jednak, że im chłodniejsze jest ciasto, tym jest mniej klejące i łatwiejsze w wałkowaniu. Ciasto dzielę na 3 równe

Ania gotuje
Bajaderki – ziemniaczki, czyli drugie życie świątecznych ciast 180

zdecydować, co i w jakiej ilości dodajemy jeszcze. Ponieważ ja używałam głównie piernika, nie dodawałam do masy kakao bo i bez tego masa była ciemna. Jeśli jednak używacie jasnych ciast, warto dosypać 2-3 łyżki kakao. U mnie zdecydowanie w składzie przeważał piernik, mimo to, nie czuć posmaku piernikowego w ciastkach. Jeśli chcecie dalej czuć piernikową „magię Świąt(...)formować, dodajemy alkohol, dżem lub więcej masła. Formujemy kulki. Jeśli lubimy, obtaczamy w bakaliach, kakao lub cukrze lub traktujemy polewą czekoladową. Schładzamy. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/bajaderki-ziemniaczki-czyli-drugie-zycie-swiatecznych-ciast/ MieszamWGarnku       Artykuł Bajaderki – ziemniaczki, czyli drugie życie świątecznych ciast pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Babka migdałowa z czekoladową wiórą :) 131

okazje :) Polecam bo jest pyszna :) Składniki: 250g margaryny 1 ½ szklanki cukru 6 jajek 1 ½ szklanki mąki Szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250g drobno mielonych migdałów 100g wiórek czekoladowych 2 łyżki soku pomarańczowego, likieru lub nalewki* :) Dodatkowo: 2 łyżki cukru pudru do posypania Margarynę ucieramy z cukrem na gładką masę, następnie dodajemy po jednym jajku, po czym dodajemy(...)szerokich x 6 cm wysokich. Wyszły idealne. Babki pieczemy w temperaturze 180°C około 45 minut. Po czym zostawiamy na 10 minut w wyłączonym piekarniku. Wyciągamy do ostudzenia. Zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem. Oczywiście jeśli damy wszystko do jednej foremki, czas pieczenia wydłuży nam się do godziny. * ja dodałam nalewki miodowo- cytrynowej R E K L A M A google

Smakowy Raj
Sernik czekoladowy na kruchym cieście z rodzynkami. 174

urodziny, spotkania rodzinne czy tak po prostu na podwieczorek. Uwielbiam piec serniki. Tym razem mam dla Was pyszny sernik na cieniutkim kruchym cieście z masą serową z rodzynkami i z budyniową pianką. Sernik jest również lekko czekoladowy w smaku. Jak ktoś lubi bardziej czekoladowe smaki to można dać więcej kakao. Jak dla mnie to tyle ile dałam było

Izabelawkuchni
Cantuccini czekoladowe z pistacjami. 57

Cantuccini w wersji czekoladowej i pewnie nie ostatniej! Haha! Uwielbiam te ciasteczka, ciężko sobie ich odmówić i to bardzo! Do kawki są wyborne. Polecam każdemu kto lubi coś słodkiego kawki i tym bardziej lubi smak czekolady! W tym przepisie cantuccini postanowiłam zrobić z czekoladą, te z migdałami znajdziesz: przepis na cantuccini z migdałami . PRZEPIS NA CZEKOLADOWE CANTUCCINI - 80 g śmietany(...)czasie wymieszaj widelcem, aż rozpuści się całkowicie.  Masę wystudź do temp. pokojowej połącz z cukrem i dodaj do reszty składników odmierzonych w misce. Całość zagnieć na jednolite ciasto. Ciasto podziel na dwa wałeczki, ułóż na papierze do pieczenia. Wałeczki pieczemy w nagrzanym piecu do temp. 180°C przez 20 minut, blachę wyjmij z pieca daj odpocząć ciastu 5 minut

SMYKWKUCHNI
BARDZO PROSTY MURZYNEK BEZ JAJEK 153

przygotowania nie potrzebujemy nawet miksera. Wyszedł bardzo dobry, mięciutki i wilgotny. Dzieciaki porywały po kawałku czyli to znak, że i im przypadł do gustu.  Ciasto możemy również przełożyć jakimś kremem lub polać polewą czekoladową. SKŁADNIKI NA 2 FORMY KEKSOWE O WYMIARACH 12/26 CM: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki sody 2 łyżki ciemnego kakao 1 szklanka cukru 2 szklanki(...)mieszamy ze sobą. Wlewamy kefir, olej, olejek, dodajemy powidło. Za pomocą łyżki lub trzepaczki do jajek wszystko mieszamy do połączenia składników. Formy wykładamy papierem do pieczenia (sam spód).  Ciasto wlewamy po równo do form i rozsmarowujemy. Pieczemy ok. 45-50 minut do suchego patyczka (trzeba pamiętać że każdy piekarnik inaczej piecze) Po wyjęciu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem

Pani na deser
Nie pękaj, lepiej zjedz ciasteczko - czekoladowe ciasteczka pękające 101

pyszności im jakoś nie zmalało. Ciasta, ciasteczka, bułeczki, chleb, najlepiej jeszcze ciepłe. Pożerają wszystko. Zawsze słyszę, że te przepisowe porcje są śmiesznie małe. Natomiast dla mnie ostatnio największą przyjemnością jest pieczenie ciasteczek. To takie wdzięczne wypieki, a do tego najczęściej im prostszy przepis, tym pyszniejszy efekt. Ostatnio przypomniałam sobie o wspaniałych czekoladowych ciasteczkach, które parę lat temu robiłam korzystając(...)łyżce, dodawanym cukrem. Kiedy białka są już gęsta bezową masą, zmieniam końcówkę miksera na tę do ciast, dodaję żółtka i wanilię, mieszam i po chwili małym strumykiem dodaje przestudzoną czekoladę. Na koniec ta sama końcówka służy mi do wmieszania w masę czekoladowo-jajeczną mąki przesianej z proszkiem. Trzeba teraz masę porządnie schłodzić.  Najlepiej całą misę zafoliować i schować

I tu będę miała takie te
Czy nieudane ciasto może być dobre? – Fale Dunaju 188

wyglądało. Pomyślałam, że jak się schłodzi w lodówce to ten efekt zniknie. Ale nie zniknął. Na ostatnią chwilę ściągałam masę z ciasta i zastąpiłam ją bitą śmietaną, na której z kolei nie chciała się zbytnio trzymać polewa czekoladowa, która dla bitej śmietany okazała się zbyt ciężka. Stąd efekt taki jak na zdjęciach Koniec końców ciasto gościom smakowało, zresztą mi również

Relaxtime
Tort Sachera 156

pieczenia, dodać do masy i ponownie delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do tortownicy. Piec w temperaturze 175 stopni około 60 minut. Ciasto przecinamy na pół tak, aby powstały dwa krążki i nasączamy rumem i przekładamy konfiturą. Polewa czekoladowa 180 g śmietany 30% 180 g czekolady gorzkiej 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny  50 g masła zamrożonego Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie

Biały fartuszek
Placki z serem ricotta bez jajek 156

mleka cukier według własnego smaku 1 łyżka cukru waniliowego 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia posypka czekoladowa Wszystkie składniki umieścić w miseczce i zmiksować na gładko. Na patelni rozgrzać olej i nakładać ciasto na patelnię łyżką. Smażyć z dwóch stron na rumiany kolor. Podawać posypane cukrem pudrem lub posypką czekoladową. placki z serem ricotta

O kuchni z uczuciem
Rabarbarowa delicja 76

cały czas ubijając. Mąkę tortową i ziemniaczaną mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Blaszkę (25×30 cm) wykładam papierem do pieczenia lub smaruję dno masłem, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Krem budyniowy: ¾ litra mleka 2 budynie waniliowe 5 łyżeczek ksylitolu 250 g masła 1 łyżka wanilii 1 łyżka(...)budyniowy i wstawiam pierwszą warstwę do lodówki na 20 minut. Następnie wykładam warstwę rabarbarową i na górę kładę drugi blat biszkopta, który również nasączam. Ciasto wstawiam do lodówki na godzinę. Na koniec przygotowuję polewę czekoladową. Składniki: 150 ml śmietanki 30% 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady ciemnej 1 łyżka miodu. Śmietankę doprowadzam do wrzenia, ściągam z ognia i dodaję

Słodki sentyment
Blok czekoladowy z herbatnikami 20

Szybki i pyszny blok czekoladowy z herbatnikami. Pyszny deser, który sprawdzi się na różne okazje. Składniki 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 1 margaryna 1 opakowanie

Wasze Przepisy
Blok czekoladowy z mleka w proszku 58

Blok czekoladowy to pyszny deser bez pieczenia, który przypadnie do gustu wszystkim smakoszom czekolady. Składniki 250 margaryny Kasi 400 g mleka w proszku 200 kulek herbatnikowych

Wasze Przepisy
Świąteczne Warsztaty z E.Wedel 104

Piątek przed Mikołajkami spędziłam bardzo czekoladowo. Miałam okazję uczestniczyć w warsztatach E.Wedel, które prowadził Maestro Czekolady Janusz Profus .  Zostały przetopione kilogramy czekolady, a

Niezły Młynek
Czekoladowy pudding ryżowy 150

Kochani dzisiaj pudding czekoladowy z ryżem, na pewno każdy jadł ryż ze śmietana i cynamonem na deser, kiedyś to był rarytas jednak często sięgamy po niego

Niezły Młynek