ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:628/1376)

Placuszki jogurtowe 77

najlepsze pankejki, jakie udało mi się zrobić w mojej kulinarnej karierze i teraz bardzo często powtarzam ten przepis. Ciasto na placuszki można przygotować dzień wcześniej, a nazajutrz usmażyć i podać z ulubionymi dodatkami. Moja propozycja podania to sos czekoladowy (to tylko jogurt i kakao, a smakuje jak Monte!) i maliny. Placuszki są wyjątkowo delikatne, nie potrzebują grama proszku do pieczenia(...)smaku  W jednej miseczce łączymy rózgą kuchenną wszystkie składniki - jajko, płatki owsiane, proszek budyniowy, jogurt i słodzik. Odstawiamy gotowe ciasto na co najmniej 10 minut. Smażymy na lekko natłuszczonej patelni po kilka minut z każdej strony.  sos czekoladowy jogurt ntaturalny 0% - 3 łyżki kakao naturalne - 1 czubata łyżeczka słodzik - do smaku Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dokładnie

Kuchnia Ellie
Lody czekoladowe z nadzieniem orzechowo-miodowym 132

Nic tak nie poprawia nastroju, jak ulubiony deser. W tym wypadku są to domowe lody czekoladowe z nadzieniem z orzeszków ziemnych i miodu. Niesamowicie pyszne i

Oryginalny smak
Mazurek orzechowo – jabłkowy 209

włoskich 0,5 szklanki gorącego mleka 60 g cukru pudru 75 g masła Składniki na polewę czekoladową: 50 g czekolady gorzkiej 50 ml śmietanki 30 % Dodatki dekoracyjne (takie jak chcecie): 50 g orzechów włoskich 2 łyżeczki płatków migdałów biały pisak dekoracyjny Przygotowanie: CIASTO NA SPÓD Mąkę przesiać na stolnicę, żółtka przetrzeć przez sito, dodać, cukier puder, szczyptę soli, skórkę(...)Masło ucieramy z cukrem pudrem, dokładamy po łyżce mielonych orzechów, cały czas mieszając. Gotową masę orzechową, wykładamy na wierzch oraz boki przestudzonego ciasta, w boki wciskamy kawałki orzechów. Schładzamy w lodówce. W tym czasie przygotowujemy polewę czekoladową. POLEWA CZEKOLADOWA Do garnuszka wlewamy śmietankę, kruszymy czekoladę i podgrzewamy. Uważać aby nie zagotować, czekolada rozpuści się w ciepłej śmietance, wystarczy cierpliwie mieszać

Kierunekuchnia
W - Z, czyli Wuzetka 20346

mieszamy, dodajemy następną łyżkę kremówki, mieszamy i dopiero tak zahartowaną żelatynę dodajemy do ubitej kremówki i mieszamy. Polewa czekoladowa: 60 g mlecznej czekolady 60 g gorzkiej czekolady 40 g masła Wykonanie: Czekolady posiekałam. Wszystkie składniki rozpuściłam w kąpieli wodnej. Wykonanie ciasta: Wystudzone ciasta wyciągnęłam z tortownic, każde przekroiłam na pół. Na blacie ułożyłam dwa dolne blaty, mocno nasączyłam nalewką wiśniową(...)położyłam górne blaty, lekko docisnęłam.Wierzchni blat również nasączyłam nalewką. Wylałam na wierzch polewę czekoladową. Udekorowałam kleksami bitej śmietany i wiśniami. Jeśli chodzi o wiśnie to wyciągnęłam zamrożone wiśnie i około godziny moczyłam w nalewce wiśniowej (domowej roboty). Żelatynę dodajemy tylko wtedy jeśli nie zdołamy ciasta zjeść w ciągu jednego dnia. Ciasto z dodatkiem żelatyny możemy przechowywać w lodówce

Blondynka Gotuje
Tort podwójnie czekoladowy z bezą 85

podsumowanie... Przez 4 lata udało mi się opublikować ponad 850 przepisów, a najchętniej odwiedzane przez Was przepisy to: 1) Sałatka z serkiem wiejskim 2) Cytrynówka 3) Ciasto z pianką budyniową i wiśniami 4) Ciasto bydyniowe ze śliwkami 5) Udka maślano-jogurtowe Cieszę się bardzo, że 4 lata temu zdecydowałam się założyć ten blog, bo robię to co kocham. Nie powiem(...)wszystkie lata - na Facebooku jest już nas prawie 49 tys.!!! Dopiero dzisiaj udało mi się ogarnąć jakiś tort, bo wcześniej czekałam na piekarnik.  Tort podwójnie czekoladowy - z dwiema różnymi masami czekoladowymi - jedna z gorzką czekoladą, a druga z białą czekoladą, przygotowane na bazie kremówki i serka mascarpone. Składa się on z bezy, która znajduje się na samym wierzchu oraz

Kuchnia MagdaLeny
Kruche ciasto z pianką waniliową i jagodami 136

spożywcza i umieścić w zamrażarce na min. 2 godziny.  Do pozostałej części dodać kakao i dokładnie zagnieść. Uformować wałek i umieścić w zamrażarce na min. 2 godziny. Ciemne ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Piec 18 minut z termoobiegiem w 180°C. Wyjąć, wystudzić. Masło rozpuścić i przestudzić. Budyń wymieszać z połową(...)sokiem z cytryny na sztywną pianę. Dodać mieszankę budyniową i zmiksować na niższych obrotach. Na koniec wmieszać masło. Wyłożyć piankę na upieczony spod czekoladowy. Na wierzch wysypać borówki oraz zetrzeć na tarce jasne ciasto.  Piec 50 minut z termoobiegiem w 180°C. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowe ule wielkanocne 165

jeszcze zostanie mi wersja na Boże Narodzenie i będę miała komplet tych świetnych foremek. Pewnie się powtórzę, ale uwielbiam je. Można kombinować ze składem ciasta, nadzieniem czyli dla każdego coś dobrego. Przechodzimy do przepisu na czekoladową wersję. W środku nutella, ale może być inny krem czy budyń.  Składniki : * pół paczki biszkoptów * pół tabliczki mlecznej bądź gorzkiej czekolady * 2 łyżki

Magiczne Życie Marty
Drożdżowa gwiazda 71

szklanka mleka szczypta soli dodatkowo: jajko kilka łyżek nadzienia np. masy makowej, kremu czekoladowego, dżemu W dużej misce wymieszać przesiana mąkę, drożdże, sól i cukier. Masło rozpuścić i przestudzić. Do suchych składników dodać mleko, masło i wbić jajko.  Zagnieść całość na gładkie i elastyczne ciasto, które uformować w kulę i odstawić w misce pod przykryciem w ciepłe miejsce

wyzwania kuchenne
WEGAŃSKIE BROWNIE Z FASOLI 123

jego wykonania zainspirował mnie przepis z książki "Super odporność" dra J. Fuhraman'a. Zmodyfikowałam nieco składniki i dodałam polewę. Wszyscy je uwielbiamy za czekoladowo-karmelowo-waniliowy smak. Polecam! Składniki na formę 20x20 cm + 15 trufli: Ciasto:  9 szklanek ugotowanej czarnej fasoli (4 szklanki suchej fasoli), 7 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego, 3 łyżki zmielonych ziaren chia, 1 1/4 szklanki

Jeść, by żyć w zdrowiu
Babeczki czekoladowe 137

nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez około 15-20 minut, funkcja piekarnika góra-dół. Każdy piekarnik jest inny, należy zobaczyć patyczkiem, czy ciasto się nie klei. Wyjąć i ostudzić na kratce. Można udekorować polewą czekoladową i na to wiórki kokosowe lub posypka kolorowa. Choć i tak bardzo dobre są bez niczego i szybko znikają. Smacznego ;) Sypkie składniki Mokre składniki Sypkie

Wołowina od rekina
Kakaowa rolada bez pieczenia 201

dobie ładnych i wykwintnych ciast, raczej mało kto pamięta o starym poczciwym bloku czekoladowym czy waflach przekładanych kajmakiem lub kakaową masą. Dlatego dzisiaj pomysł na coś pomiędzy blokiem czekoladowym a andrutem z kakaową masą. Zapraszamy na naprawdę dobrą a przy okazji ładną roladę, której przygotowanie nie zajmie dłużej niż kwadrans. :) Jest to deser fantastyczny także dlatego, że końcowy smak, zależy(...)starając się pokryć nią równomiernie cały arkusz. Z krótszych stron zostawiamy ok. 2 cm wolnej powierzchni. Zwijamy i zawijamy w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na kilka godzin, aby ciasto stężało. Kroimy bezpośrednio przed podaniem. Smacznego

Kuchnia od dwojga
Polewa czekoladowa 52

Domowa polewa czekoladowa z przepisu mojej babci. Idealnie nadaje się do różnego rodzaju deserów i ciast. Ma dość miękką konsystencję po zgęstnieniu, dzięki czemu łatwo się ją kroi i nie pęka. Składniki Mleko 3 łyżki Cukier puder 2 The post Polewa czekoladowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tarta z malinami i białą czekoladą 130

Ciasto energicznie zagniotłam i wyłożyłam nim posmarowaną masłem formę do tarty, o średnicy 29 cm.  Na ciasto położyłam papier do pieczenia i wsypałam obciążnik (suchy groch, fasola, ryż). Ciasto piekłam 15 minut w temperaturze 180 st. C na złoty kolor.  Nadzienie: - 400 ml śmietany 36% - 250 g białej czekolady - 2 jajka - 500 g mrożonych malin - garść mrożonych jagód(...)kąpieli wodnej. Następnie dodałam śmietankę, mieszając do uzyskania jednolitej masy. Do szklanki wbiłam dwa jajka, rozmieszałam do uzyskania jednolitej masy i przelałam do masy czekoladowej. Na podpieczony spód wyłożyłam mrożone owoce i zalałam masą. Ciasto piekłam 30 min. w temp. 170 st. C. Smacznego

Receptura smaku
Wegańskie ciasto czekoladowe :) 143

obłędnie pyszne i bardzo mnie to zaskoczyło, bo nie spodziewałam się aż tak dobrego smaku i niezwykle udanej struktury, co może być niekiedy problematyczne w ciastach wegańskich. Jest mięciutkie, puszyste, idealnie słodkie i wyraziście czekoladowe. Dodatkiem wzbogacającym jest białko w proszku, oczywiście roślinne od marki Plantforce ze sklepu Siła Roślin . Produkt ten odznacza się wysoką jakością, czystym składem oraz adekwatną(...)piekarniku, w termoobiegu przez 60 minut.  Gotowe pozostaw do ostygnięcia. Następnie rozsmaruj na wierzchu masło orzechowe, ułóż plasterki banana i posyp wiórkami kokosowymi.  Wartości odżywcze (dla całego ciasta / dla 1 kawałka, dzieląc na 8 części): energia: 1815 kcal / 227 kcal białko: 69 g  / 8,5 g tłuszcze: 92 g / 11,5 g węglowodany

Zdrowie na języku :P
Biały blok z herbatnikami – bez pieczenia! 30

poznaliście już blok czekoladowy   to z pewnością zasmakuje wam biały blok z herbatnikami – bez pieczenia. Śmiało można powiedzieć, że przygotowanie go zajmuje raptem 10 minut! Wystarczy kilka razy zamieszać łyżką, wylać do keksówki, schować do lodówki i gotowe! Bez użycia miksera! Banalnie proste, czyż nie? A jakie pyszne, po prostu rewelacja! Takie łatwe ciasto wychodzi każdemu Spróbuj koniecznie

Gotuj z Prezesem
Truskawkowe i czekoladowe naleśniki z musem 210

miksujemy. Do drugiej połowy ciasta dodajemy 2 garści truskawek i miksujemy. Smażymy naleśniki na delikatnie wysmarowanej olejem patelni z obu stron. Później wykonujemy sosy: pierwszy z 2 łyżek nutelii i odrobiny mleka (mieszamy w mikserze / blenderze), drugi sos to zmiksowane truskawki z dodatkiem cukru. Naleśniki dekorujemy bitą śmietaną, sosami oraz truskawkami. Naleśniki truskawkowe i czekoladowe

Bon Appetit Małgorzaty