ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:625/1376)

Bożonarodzeniowa gwiazda drożdżowa. 107

Składniki: 500 g mąki 2 jajka 180 ml mleka 60 g cukru 30 g masła 8 g suchych drożdży 1 rozmącone jajko krem czekoladowy 1.   Mleko podgrzewamy do temperatury pokojowej. Drożdże i 1 łyżeczkę cukru rozpuszczamy w 2 łyżkach mleka - odstawiamy aby zaczęły pracować. 2.   Mąkę przesiewamy przez sitko do dużej miski. Jajka ubijamy z pozostałym cukrem. Masło(...)tortownicy). 5.   Pierwszy placek układamy na wyłożonym papierem do pieczenia dnie tortownicy, smarujemy go kremem czekoladowym, pozostawiając nieco wolnej przestrzeni od brzegu. Czynność powtarzamy z drugim i trzecim plackiem. 6.   Na wierzch układamy ostatni krążek drożdżowy. Brzegi ciasta lekko dociskamy. 7.   Ciasto kroimy jak tort, na 16 kawałków, pozostawiając nienacięte kółko w środku (można odcisnąć szklankę będziemy

Moje-pitraszenie
Ciasto z borówką amerykańską 168

połączenie kilku przepisów w jeden.  To bardzo lekkie, delikatne i smaczne ciasto. Dla osób które, liczą kalorie jest to świetny wybór. Smak ciasta jest wyjątkowy. Składniki:   Spód  - 400g herbatników o smaku czekoladowym - około 200g masła Masa borówkowa - 600 ml jogurtu greckiego - 150 ml śmietanki kremówki 36% - 4 łyżki cukru - 2 łyżki soku z cytryny - 4 czubate łyżki(...)masę. Wylewamy na spód z herbatników i wstawiamy do lodówki. Najlepiej na około godzinę. ( czekamy aż masa stężeje) Serek mascarpone miksujemy ze śmietanką i cukrem. Powstały krem wykładamy na ciasto. Dekorujemy borówkami

Pan i Pani Smith w kuchni
Jak uniknąć strat po świętach 40

chrzanowa, barszcz – choć można też je zawekować by nie zajmowały miejsca w zamrażarce bigos, kapusta z grochem, gulasz pieczywo ciasta np babki, mazurki, serniki, makowce oprócz tych z galaretką czy z kremem czekoladę – jeśli dostaniecie nadmiar czekoladowych zajączków pierogi, uszka śledzie surowe, śledzie w oleju pascha z twarogu Czego lepiej nie mrozić: galarety – ciasta z galaretką, mięso

Dorota Smakuje
Sernik z gotowanymi malinami i galaretką 142

Witajcie :) Nie znam takiej osoby która pogardziła by kawałkiem sernika. Dzisiaj taki prosty przepis bez ciasta kruchego którego nie cierpię w sernikach a na herbatnikowym spodzie. Na wierzch zamiast lukru czy polewy czekoladowej proponuję galaretkę z gotowanymi malinami,  o tej porze roku to tylko mrożone ale też wybornie smakują.  Ciasto jest lekkie i delikatne,  do niedzielnej kawki

Sama słodycz i szczypta chili
Makaronowo-jogurtowa buzia z owocami 120

naturalny świeże owoce (u mnie truskawki i borówki) opcjonalnie świeża mięta Sposób przygotowania: Makaron gotujemy tak, aby był al'dente (zarówno czekoladowy jak i kokardki, ale w osobnym garnkach). Na talerzu formujemy buzię - ja położyłam obręcz do wycinania ciasta na pierogi i wlałam jogurt do środka, dzięki czemu uzyskałam równomierny, okrągły kształt. Powyżej jogurtu z czekoladowego makaronu układamy "włosy", które

Kolorowy Przepisownik
Brownies z kremem orzechowym 115

takiego założenia. Przyznam, że codziennie muszę zjeść coś z nutą słodyczy takie przyzwyczajenie ale nie pociagają mnie cukierki czy batoniki tylko ciasto swojego wypieku.W związku z tym, że dzięki moim córką;) mam trochę zapasów czekolady i ulubionego kremu czekoladowego nie pozostało mi nic innego jak połączyć te dwa smaki. Placek jest bardzo smaczy i oczywiście mega czekoladowy dla mnie bomba

Kubki smaku
Mazurek czekoladowy z mlekiem w proszku 35

Przygotowanie: Wszystkie składniki zagniatam na gładkie ciasto. Ciasto rozwałkowuję i wykładam na wysmarowaną blaszkę zgrabnie formując boczki, dno nakłuwam widelcem. Jeśli zostanie Wam trochę ciasta, możecie wyciąć różne kształty, posłużą do dekoracji.  Blaszkę z ciastem wstawiam do zamrażarki na ok. 15 minut, a w tym czasie nagrzewam piekarnik do 180 stopni. Wyciągam ciasto z zamrażarki i wstawiam bezpośrednio(...)piekarnika na 15-20 minut, aż lekko się zarumieni. Ewentualnie powycinane kształty układam na osobnej blaszce i piekę razem z ciastem. Kruche ciasto odstawiam do wystygnięcia. W tym czasie przygotowuję nadzienie. Składniki na nadzienie: 3 szklanki mleka w proszku 1 ½ szklanki cukru 250 g miękkiego masła 150 ml mleka 2 łyżki cukru waniliowego 150 g ulubionej czekolady ( u mnie taka

Słodki sentyment
Muffinki podwójnie czekoladowe 157

Smażenie, tłuczenie kotletów, miksowanie ciast czy nawet jak pieczemy ciasta on potrafi usiąść przed piekarnikiem i obserwować co się w środku dzieje :) Wszystko dla niego jest niesamowicie fascynujące! Trochę nas nie było, więc mamy całkiem sporo zaległych przepisów, które uparcie czekają na dodanie! I dziś możemy Was zaprosić na pyszne czekoladowe mufinki! Są wspaniałe, mocno czekoladowe i wilgotne! Przepis(...)jajka) wraz z cukrem. Wymieszać zawartość obu misek - suche składniki dodać do mokrych i wymieszać do ich połączenia. Następnie dodać 3/4 posiekanej czekolady i wmieszać w masę. Nakładać ciasto do foremek do pieczenia muffinek wyłożonych papilotkami, następnie posypać pozostałą czekoladą.  Piec przez około 20 minut, do tzw. suchego patyczka.  Ps. Piekliśmy muffinki z połowy podanej porcji i wyszło

Plate of Joy
Waniliowy jabłecznik z budyniem. 177

Jakiś czas temu publikowałam mój sprawdzony przepis na  czekoladowy jabłecznik z budyniem , a dziś przyszedł czas na waniliowy jabłecznik z budyniem. Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy i jest pyszny! Ciasto jest kruchutkie, jabłka kwaskowe,a wszystkie smaki łączy kremowy budyń. Jest spektakularne i zawsze się udaje. Polecam! Składniki na waniliowy jabłecznik z budyniem 3 szklanki mąki krupczatki

Rozpustne gotowanie
Tradycyjna babka marmurkowa waniliowo - czekoladowa ( babka piaskowa) 788

TRADYCYJNA BABKA MARMURKOWA WANILIOWO-CZEKOLADOWA Jedna z najsmaczniejszych jakie upiekłam. Szczerze polecam ten przepis :) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 225 g masła 1 szklanka drobnego cukru do wypieków ( 1,5 szklanki dla tych co wolą słodsze wypieki) 4 duże jajka pół łyżeczki ekstraktu z wanilii pół szklanki mleka 120 g gorzkiej(...)przemian z mlekiem, miksując delikatnie tylko do wymieszania się składników. Można mąkę wymieszać szpatułką, bo wtedy raczej nie wyjdzie zakalec. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, pozostawić do lekkiego wystygnięcia. Ciasto podzielić na pół, do jednej części dodać lekko przestudzoną czekoladę, wymieszać łyżką. Formę o wymiarach 29 x 11 cm wysmarować masłem, a następnie oprószyć mąką pszenną. Wykładać do formy

Calzonella.com
JABŁECZNIK POD JOGURTOWĄ PIANKĄ 343

smaku duży kubek jogurtu greckiego 3 łyżki żelatyny 2 opakowanie herbatników pełnoziarnistych Petit Beurre  CUKRY NYSKIE 1 opakowanie kakaowych herbatników Petit Beurre  CUKRY NYSKIE Dodatkowo: wiórki czekoladowe na wierzch  Wykonanie: *Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy do garnka, doprowadzamy do wrzenia.  * Galaretki rozpuszczamy w szklance wrzątku, dodajemy do jabłek, doprowadzamy do wrzenia a następnie(...)Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder do smaku wedle uznania, dodajemy jogurt grecki, wlewamy przestudzoną żelatynę, miksujemy.  * Masę jogurtową wylewamy na ciasto, przykrywamy z wierzchu kolejną warstwą herbatników, posypujemy pokruszonymi wiórkami czekoladowymi, odstawiamy do lodówki do stężenia, najlepiej na całą

Z Majeczką w kuchni
Brownie z kremem twarogowym nadziane owocami leśnymi 82

Pomysł na szybkie do przygotowania ciasto - brownie z kremem twarogowym i kwaśnymi owocami. Idealne połączenie smaków. Ciasto dla osób, które ograniczają cukier w swojej diecie.  Składniki na formę do tortownicy o średnicy 18 cm: brownie 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady (150 g) 1 niepełna szklanka mąki orkiszowej (90 g) 1 białko + 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)pomocą robota kuchennego, wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Na dno wyłożyć 1/2 czekoladowej masy, następnie krem twarogowy, owoce (bez soku!) i na sam wierzch 1/2 masy czekoladowej. Piec około 35-45 minut w 180 ºC  (ciasto może być lekko wilgotne) . Przygotowywanie kremu i masy na brownie 1/2 masy na brownie, krem twarogowy, owoce

Ugotować
Prosta babka czekoladowa 60

przyozdobić, zdecydować się jak ja na polewę z białej czekolady Wedel lub wybrać klasyczną gorzką czekoladę. Babę możecie posypać orzechami, bakaliami, czekoladowymi jajeczkami lub wiórkami czekolady. Za każdym razem ta babka może wyglądać odrobinę inaczej PROSTA BABKA CZEKOLADOWA Przygotowanie : około 1 h Składniki: – 450 g mąki pszennej – 3/4 szklanki cukru – 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego – 3 jajka rozmiar M – 3 łyżki(...)zmiksuj, dosłownie do połączenia składników. Ciasto przelej do jednej dużej (pojemność 1,5 l) lub 2 mniejszych form na babkę. Wstaw ciasto do piekarnika i piecz je przez 35-45 minut w zależności od wielkości formy. To czy ciasto się upiekło sprawdź patyczkiem, nie powinien się lepić po wyjęciu z ciasta. Ciasto wyjmuj z formy po lekkim wystudzeniu. Do małego

nietylkopasta.pl
Biszkopt czekoladowy z bitą śmietaną i owocami 148

Trupa się nie reanimuje, tylko zakopuje i pali po nim ciuchy. Pewnie się zastanawiacie, co ma czekoladowy biszkopt do zrywania zaręczyn? Otóż ten wysłannik piekieł, mój niedoszły na szczęście mąż, na odchodne oświadczył mi, że jestem beznadziejną gospodynią, bo umiem tylko 4 ciasta piec, a jego mamusia umie wszystkie. Oooooo! Nagle trafił mnie szlag, a furia zalała me lico(...)słodkie śliwki i pokruszony ten kawałek biszkoptu, który odcięliśmy. Można dodatkowo posypać orzechami i płatkami migdałów. To jak będzie wyglądało ciasto zależy od waszej inwencji twórczej. Tort jest prosty, rustykalny i fajnie wygląda. Smacznego! Post Biszkopt czekoladowy z bitą śmietaną i owocami pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Tort Prince Polo 180

kieliszek spirytusu, Dodatkowo:  50ml mocnej kawy parzonej, krokant z orzechów laskowych BARIMA z Cukieteria.pl , czekoladowe kuleczki. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywno. Nie przerywając miksowania dodaję żółtka oraz cukier. Następnie dodaję olej, mąkę, kakao, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto przekładam na tortownicę (śr.24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę 20 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzony(...)dodaję zimną masę jajeczną. Na końcu wlewam spirytus. Dokładnie ucieram. 4. Połowę masy wykładam na biszkopt, wyrównuję. Na masie układam ciasto  wafelkowe. Pozostałą masą smaruję boki oraz wierzch tortu. Boki tortu obsypuję krokantem orzechowym. Wierzch tortu dekoruję czekoladowymi kuleczkami

Tradycyjna kuchnia Kasi