ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:617/1376)

Jagodowa Esmeralda 400

kieliszek likieru czekoladowego, Pianka jagodowa: 250 ml śmietany 30%, 1 szklanka jagód, 2 opakowania galaretki fioletowej, Dodatkowo: bita śmietana i jagody do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję żółtka oraz cukier. Następnie stopniowo dodaję olej, ocet oraz mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewam(...)Masło ucieram razem z cukrem pudrem i kakao na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimny budyń. Dokładnie ucieram. Na końcu do masy wlewam likier czekoladowy. Ucieram. Masę wykładam na jeden blat biszkoptu. Wyrównuję i przykrywam drugim blatem ciasta. 3. Jagody miksuję blenderem na mus. Mus przelewam na garnka i doprowadzam do wrzenia. Wsypuję galaretki. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto cukiniowe 143

jest bardzo wilgotne i w smaku przypomina piernik. Dla mnie rewelacja! W dodatku bardzo proste do przygotowania. Z cukiniowych wypieków przygotowałam również muffinki czekoladowe i muffinki wytrawne -które wkrótce pojawią się na blogu- jednak to ciasto cukiniowe w tej chwili jest moim Nunber 1 ! Zapraszam do wypróbowania!Ciasto cukinioweSkładniki na 2 chlebki: (wszystkie w temperaturze pokojowej)2 jajka1

UgotujmyTo.pl
Ciasto Wuzetka Z Kwaśną Śmietaną 78

składa się "z samej bitej śmietany" ale również z kwaśnej śmietany i to jest ten smaczek który sprawia że ciasto staje się wyjątkowo smaczne, spróbujcie tylko z dobra kwaśną śmietaną! ;) Składniki na blaszkę 21 x 21 cm ciasto: 3 jajka kl L 1/2 szkl mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3 czubate łyżeczki kakao 3 łyżki oleju 1/2 szkl(...)się jej) 5. Dół biszkoptu smarujemy dżemem, na to wykładamy masę śmietanową, wyrównujemy i przykrywamy drugim biszkoptem. Chowamy do lodówki. Polewa czekoladowa 6. Wszystkie składniki umieszczamy w garnuszku/rondelku i rozpuszczamy na niewielkim ogniu. Gotową polewę wylewamy na ciasto 7. Pozostałą śmietankę ubijamy na sztywno, przekładamy do rękawa cukierniczego i tworzymy kleksy na górze każdego ciastka. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Kawowy deser Lusette 157

musu czekoladowego), mieszamy łyżką.  Wykonanie: Mus z wafelkami nakładamy do 1/3 wysokości półokrągłych foremek. Na środku musu układamy krążek z galaretki kawowej, a na nim krążek z musu czekoladowego. Pustą przestrzeń między krążkami, a ściankami foremki wypełniamy musem z wafelkami. Na wierzchu układamy biszkoptowy krążek.  Tak przygotowane foremki odstawiamy na noc do lodówki.  Następnego dnia foremki zanurzamy(...)formy w której piekliśmy biszkopt wlewamy na spód większą część musu z wafelkami , na nim układamy galaretkę kawową, potem mus czekoladowy,biszkopt a brzegi wypełniamy resztą musu w wafelkami.  Po zastygnięciu kroimy w kostkę jak ciasto

Bon appetit mon amie
TORT RYBKA 191

Taką rybkę zrobi każda osoba, nawet mało utalentowana plastycznie (jak i ja :) ). Upiekłam  Tort Orzechowy , na wierzchu znajduję się polewa, która bardziej przypomina mus czekoladowy (2 tabliczki czekolady i około 100 g kremówki). Ciasto przełożyłam masą orzechową, posmarowałam nią też wierzch i boki ciasta. Wstawiłam na noc do lodówki. Dzisiaj przygotowałam mus. Odkroiłam spory kawałek ciasta, dzięki temu powstała

Przepisy Aleksandry
Jeżynowa rolada od serca 112

Rolada biszkoptowa z sercem i od serca. Z jeżynami mrożonymi i galaretką z tych owoców. Jest delikatna, puszysta, do tego czekoladowa. Bardzo lubię rolady owocowe bo nie są mdłe, a jeżyny dodatkowo kwaskowe i przełamują słodycz ciasta. biszkopt: 5 dużych jaj 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 50 ml mleka 1/2 szklanki cukru(...)galaretka jeżynowa: 450 g jeżyn mrożonych 4 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru krem jeżynowy: galaretka jeżynowa 1/2 porcji 300 ml śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru pudru dekoracja: polewa czekoladowa puder Galaretka jeżynowa: Jeżyny przekładam do garnka, dodaję cukier i na wolnym ogniu gotuję aż będą miękkie. Przecieram przez gęste sito. Żelatynę namaczam w 1/5 szklanki wody. Dodaję do musu

wesoła kuchnia
Dżemowiec (szybki oszukany piernik) 199

wyglądem i smakiem jednak nie zawiera miodu a ciasto jest wilgotne i raczej bliżej mu do murzynka. Dla nas właśnie to ciasto jest takim świątecznym piernikiem bo za tymi tradycyjnymi długo dojrzewającymi nie przepadamy. Obowiązkowo zawsze z czekoladową polewą i udekorowany posypkami. składniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 3 jajka 1 łyżeczka sody(...)Keksówkę  o wymiarach 30x10 natłuścić i posypać tartą bułką. Do foremki przelać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 170 C i piec do suchego patyczka ok 50 minut. Gdyby wierzch za bardzo się przypiekał można nakryć folią aluminiową. Po wystudzeniu dowolnie udekorować, u mnie polewa czekoladowa i kolorowe posypki Delecta. Polewa czekoladowa: Do rondelka wlać 4 łyżki wody

Monia miesza i gotuje
Domowe wypieki, czyli książka znanej blogerki Joanny Niedobeckiej - recenzja 81

zawiera mnóstwo podstawowych przepisów i porad oraz receptur o zróżnicowanym poziomie trudności .  Znajdziemy w niej pyszności całoroczne i sezonowe: torty malinowe, karmelowe i czekoladowe, w kształcie pociągu - czy ula, serniki orzechowe, kajmakowe i dyniowe, ciasta straciatella, makowce i szarlotki, florentynki, muffinki i ptysie, bezy i zapiekany deser lodowy, pralinki, ciasteczka. Jest z czego wybierać! Prawda, że wszystko wygląda apetycznie

Di gotuje
Ciasta na święta – bez jajek i mleka 243

jogurtowe jest lekko wilgotne i puszyste. W diecie bezmlecznej można łatwo przyrządzić go wykorzystując jogurt kokosowy, sojowy czy owsiany. Dla mnie świetnym dodatkiem do ciasta jogurtowego są mrożone maliny. Możecie też ozdobić je cukrem pudrem. Czekoladowy jagielnik, czyli „sernik” bez sera „Sernik” jaglany to nie tylko pyszny ale i zdrowy deser. Po nocy spędzonej w lodówce masa „sernikowa

Dieta bez mleka
Keks - zdrowsza wersja bez cukru 147

mnóstwem kolorowych bakalii, długo utrzymuje świeżość, a właściwie im starszy tym lepszy. Mój ulubiony to keks biszkoptowy bez dodatku tłuszczu oblany polewą czekoladową (przepis tutaj ). Dzisiejszy keks to tradycyjny keks, ale taki "babkowy", ucierane ciasto z dodatkiem masła. Równie pyszny! Cukier zastąpiłam ksylitolem, także polecam nieco zdrowszą wersję! Ksylitol zamiast cukru doskonale sprawdza się we wszystkich ciastach ucieranych. Przepis pochodzi(...)dodać do ciasta przełożyć ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać wierzch szpatułką. Piekłam w jednej dużej foremce 31x13x8 cm piec w 180`C 1 godzinę i 10 minut w małym garnuszku doprowadzić do wrzenia śmietankę, dodać połamaną na kawałki czekoladę i pozostawić na kilka minut, następnie dokładnie wymieszać. Posmarować polewą czekoladową wierzch keksu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik orzechowy na spodzie z herbatników 204

ludzie uwielbiający czekoladowe wypieki, są tacy, którzy nie wyobrażają sobie weekendu bez szarlotki, są również osoby, które nie mogą obyć się bez sernika. Rozumiem ich. Rzadko go robię, ale zawsze gdy już znajduję czas jestem w siódmym niebie! Gdy go jem, zastanawiam się dlaczego tak długo musiałam czekać na ten wypiek. Kiedyś ktoś mnie nastraszył, że sernik jest taki trudny(...)opada, że nigdy nie wychodzi. Ej! Przecież sernik zawsze wychodzi! Są po prostu dwa rodzaje - pierwszy to lekki i puszysty, drugi cięższy i bardziej przypominający ciasto. Lubię oba, choć bardziej skłaniam się ku temu drugiemu. A jak jest z Wami, lubicie serniki? Mam nadzieję, że tak, ponieważ dzisiejszy przepis jest propozycją dla każdego.  Zapraszam na sernik orzechowy na spodzie

Słodkie Przyjemności
Tarta z kremem czekoladowym i czereśniami 89

towarzystwie nalewki orzechowej i chrupiących platkow migdałowych. Przepis na ciasto zaczerpnęłam stąd ( klik ) a krem jest juz moją inwencją. Składniki: Ciasto: 250 g mąki 100 g masła 100 g cukru pudru 2 łyżki kakao 2 jajka szczypta soli Masa czekoladowa: 200 g gorzkiej czekolady 200 g śmietany kremówki 50 g masła 3 łyżki nalewki orzechowej (lub ulubionego alkoholu) 3 łyżeczki(...)międzyczasie nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni. Po upływie tego czasu nakłuć ciasto widelcem, wyłożyć na wierzch papier i wsypać fasolę w celu obciążenia. Piec w piekarniku przez 20 minut. Następnie usunąć papier z fasolą i zapiekać jeszcze przez 15 minut. Pozostawić do wystudzenia. Krem czekoladowy: Do garnka wlać śmietanę, dodać połamaną na kawałki czekoladę i masło. Całość trzymać

My simple kitchen
Piernik z kremem pomarańczowym 424

tabliczka czekolady białej 2 budynie śmietankowe 2 galaretki pomarańczowe 150g masła Dodatkowo: 1 mały słoiczek powideł śliwkowych 1 pomarańcza do dekoracji Polewa czekoladowa: 100g masła 100g cukru pudru 3 łyżki mleka 3 łyżki kakao Sposób przygotowania Ciasto: Wszystkie składniki wyrabiamy na stolnicy, owijamy w folię spożywczą i pozostawiamy w lodówce na min. 24 godziny. Następnie dzielimy na 3 równe części(...)obranej pomarańczy zatopione w polewie. Polewa czekoladowa: W rondelku topimy masło, dodajemy przesiany cukier puder oraz mleko, a po zestawieniu z ognia także kakao. Mieszamy intensywnie cały czas, najlepiej blenderem z założoną ubijaczką na najniższych obrotach. Gdyby polewa oddzielała się od tłuszczu należy dodać łyżkę wrzącej wody i nadal mieszać. Gotową dekorujemy wierzch ciasta

Kuchnia w czekoladzie
Jogurtowa pianka truskawkowa (deser). I jakie ozdoby do deserów warto mieć w kuchni. 251

które mają różnorodne zastosowanie. Polecam Wam np. ozdoby czekoladowe 4w1 Amus Łączą w sobie łezki z białej czekolady, czekoladowe nitki, toffi-czekoladowe żujki oraz czekoladowe płatki. Można ich używać zarówno jako posypki do deserów, ciast, lodów, ale i też jako dodatku do ciasteczek (łezki z białej czekolady dodaję często do domowych piegusków). A wracając do przepisu… Składniki

Słodkie okruszki
SZYBKIE CIASTO KINDER 285

Zamiast babeczek zrobiłam ciasto, lekko zmodyfikowałam. Ciasto, które zawsze wychodzi.  ~~PRZEPIS~~ tortownica ok. 24-26 cm.  margaryna np. Kasia lub Palma 200 g. cukier puder 50 g. proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki mąka 170 g. jaja 3 szt. mleko 4 łyżki czekolada mleczna 1 tabliczka ( 100 g. ) masło czekoladowe typu Nutella 4 łyżki masło orzechowe(...)masło orzechowe 2 łyżki masło czekoladowe 2-3 łyżki Mascarpone ubić ze śmietaną kremówką ( krem będzie gęsty ). Dodać masło orzechowe i czekoladowe. Zmiksować tylko do połączenia się składników. Wyłożyć na ostygnięte ciasto. Włożyć na 1 h do lodówki.  * ciasto można posypać orzechami

Kuchnia Paulettes