Jogurtowa babka czekoladowa z polewa czekoladową

Jogurtowa babka czekoladowa z polewa czekoladową

Jogurtowa babka czekoladowa z polewa czekoladową

Ciasto zrobione w oparciu o przepis ze strony Moje wypieki . Składniki: Ciasto: 190 g masła, 1 szklanka drobnego cukru do wypieków, 3 jajka, 1 1/2 szklanki kremowego jogurtu greckiego, 3 szklanki mąki pszennej, 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, 3/4 szklanki kakao. Polewa czekoladowa: 50 ml mleka, 50 g czekolady (70% kakao), 1 łyżka cukru, 1 łyżka masła. Przygotowanie:   Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, kakao, sodę, proszek przesiać,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Państwo Wojtczuk gotują

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.