Malinowe to lekkie ciasto w sam raz na upały. Nie jest to ciasto zbyt słodkie i można go zjeść bardzo dużo, troszkę uzależnia 🙂 Ja sama nie
Pieprzyć z Fantazjąolejem i zostawiamy na pół godzinki w spokoju ( nie mieszamy). Po pół godzinie przychodzimy dodajemy mąkę mieszamy . Ciasto ma mieć konsystencję kleju. Wkładamy do formy do muffinów po jeden solidnej łyżce ciasta. Na wierzchu układamy wiśnie i posypujemy płatkami czekoladowymi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok.20-25
Kuchnia Pełna EmocjiDostali my kedyjś ôd naszego kōmrata szokoladowego jednorożca, stoł, stoł i w kōncu prziszło jednorożcobicie 😉 Tak sie cały czołs1 myśla, czy Murzynek to je [...] Artykuł Zista
Chop w kuchniBył już tort opona , teraz czas na kolejny wypiek związany z motoryzacją Jaki jest w środku tort Honda i Domo kun? Czekoladowy, z kremem śmietanowym i porzeczkami (zapieczonymi w cieście). Składniki (na 3 blaty): ciasto: 300g masła 180g cukru 6 łyżek kakao szczypta soli 300g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 jajek ok 0,5 szklanki mrożonych czarnych porzeczek
SandraFrej.comaluminiową i kontynuujmy pieczenie). Wyłączamy piekarnik, uchylamy jego drzwiczki, pozostawiając w nim babkę jeszcze przez około 10 minut. Ciepłą babkę delikatnie wyciągamy z formy. Wystudzone ciasto oprószamy cukrem pudrem, polewamy lukrem lub polewą czekoladową. Artykuł Babka piaskowa na oleju pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje
KulinarneImpresje.plwkręcamy szpatułką Przekładamy masę na spód, na który układamy ewentualnie biszkopty Pieczemy w temp.180*C przez 50-60 min. Pozostawiamy w piekarniku do wystudzenia ciasta. Jak dla mnie sernik smaczniejszy bez polewy czekoladowej. przepis stąd z moimi modyfikacjami
Proste PotrawyPierwszy raz jadłam te wafle na imprezie urodzinowej u znajomych. Tak mi posmakowały. że postanowiłam zrobić je u siebie w domu. Od tamtej pory nie robię
Prosty przepis nalubi pysznego czekoladowo - orzechowego kremu do smarowania pieczywa, czyli popularnej Nutelli? Chyba wiele osób ma do niej słabość. Jak się okazuje taki smakołyk można przygotować z łatwością w domowym zaciszu i nie potrzeba do tego dużej ilości składników. Przepisów na taki krem jest sporo. Różnią się one między sobą. Do jednych dodaje się mleko skondensowane, do innych daktyle, miód(...)Gotową nutellę przelałam do wyparzonych słoiczków. Zakręciłam je i po wystygnięciu wstawiłam do lodówki, aby nutella zastygła. W ten oto łatwy sposób uzyskałam bardzo smaczny czekoladowo - orzechowy krem, idealny do kanapek, naleśników, placków, ciast i innych deserów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również do zapoznania się z przepisem na nutellę śliwkową. Przepis znajduje się na moim blogu pod tym linkiem
Waniliowe ImprowizacjeMożna powiedzieć, że muffinki uwielbia każdy, jest to najbardziej uniwersalne ciastko. Co powiecie na babeczki czekoladowe ze słonecznikiem? Uwielbiam takie połączenia – słodkie, z chrupiącym elementem oraz pyszną, gorzką czekoladą. Babeczki czekoladowe ze słoniecznikiem -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikwiśniowy. Składniki na 5 porcji musu czekoladowego: 200 g czekolady gorzkiej 64% 3 jajka 60g cukru białego 60g masła 150ml słodkiej śmietanki 30% szczypta soli skórka starta z połowy pomarańczy Czekoladę łamiemy na małe kawałki i rozpuszczamy ja wraz z masłem. Mus czekoladowy z wiśniami -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikpołączenia składników. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec około 45-50 minut. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową i posypać posiekanymi orzechami
Danka Pichci40x25 cm, którą wcześniej wykładamy papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem. Czynność powtarzamy dwukrotnie w przypadku pozostałego ciasta. Blaty przekładamy powidłami śliwkowymi i polewamy polewą czekoladową --> PRZEPIS TUTAJ Smacznego
ChilliJemymasła 150ml słodkiej śmietanki 30% szczypta soli skórka starta z połowy pomarańczy Czekoladę łamiemy na małe kawałki i rozpuszczamy ja wraz z masłem. Mus czekoladowy z wiśniami -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikMiało być brownie z buraków, ale kolor wyszedł mało czekoladowy, bo bordowy, więc nie śmiałam nazwać tego ciasta brownie. W smaku i konsystencji jednak bardzo je przypomina. Jest to mój ostatni hit kulinarny, rodzina się codziennie domaga pieczenia tego ciasta. Z radością to czynię i również na tym korzystam. Takim wypiekiem to nawet anemię można zwalczać, hehe
Jeść, by żyć w zdrowiuspodzie z płatków jaglanych i orzechów włoskich. Zapewniam Was, że smakuję nieziemsko! Do przepisu wykorzystałam produkty rekomendowane dla sportowców, aby wzbogacić ilość białka w cieście. Jako polewę dałam odżywkę białkową o smaku czekoladowym, a zamiast zwykłych galaretek dałam proteinową o smaku nugatu. Oczywiście wykonałam taki sernik również ze standardowymi składnikami, czyli polewa z gorzkiej czekolady i zwykłe galaretki cytrynowe
zdrowo i aktywniejest to najbardziej uniwersalne ciastko. Co powiecie na babeczki czekoladowe ze słonecznikiem? Uwielbiam takie połączenia – słodkie, z chrupiącym elementem oraz pyszną, gorzką czekoladą. Babeczki czekoladowe ze słoniecznikiem -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikmąki pszennej szklanka mleka 2 jajka 3 łyżki masła 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru dodatki: bita śmietana, owoce, dżemy i konfitury, sos czekoladowy itp. Czas przygotowania: 10 minut na zrobienie ciasta + kilka minut pieczenia Liczba porcji: 10 gofrów var widgetParams = "{ 'Id':'7e35f10c-d4fb-4b8d-b121-3c07dbd69dfc','AffId':'32377'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify(widgetParams)); var link
Analiza Smakuspodzie z płatków jaglanych i orzechów włoskich. Zapewniam Was, że smakuję nieziemsko! Do przepisu wykorzystałam produkty rekomendowane dla sportowców, aby wzbogacić ilość białka w cieście. Jako polewę dałam odżywkę białkową o smaku czekoladowym, a zamiast zwykłych galaretek dałam proteinową o smaku nugatu. Oczywiście wykonałam taki sernik również ze standardowymi składnikami, czyli polewa z gorzkiej czekolady i zwykłe galaretki cytrynowe
Zdrowie i pysznie na talerzustrużka płynu, tzw. nitka). Studzimy, ale masa ma być lekko ciepła, dodajemy masło WYKONANIE: blat ciasta kruchego masa serowa blat ciasta kruchego masa kajmakowa blat ciasta kruchego ( marmoladą do wewnątrz) polewa lub lukier czekoladowy i biały Smacznego
Domowe ciastaCześć! Dziś podzielę się z Wami przepisem na moje ulubione jesiennie ciasto. Co powiecie na sernik dyniowy z polewą czekoladową? Jest delikatny, kremowy, rozpływa się w ustach… Koniecznie musicie wypróbować ten przepis! Uwaga: Sernik ten pieczony jest w kąpieli wodnej ! Warto przygotować go dzień wcześniej – gdyż kilka godzin musi spędzić w lodówce. Składniki: 1 kg twarogu zmielonego dwu – trzykrotnie
Moja pasja smakuBounty - smak raju. Musze przyznać, że jest w tym dużo prawdy :) Wielbiciele kokosa na pewno się ze mną zgodzą. Mięciutki biszkopt, masa kokosowa i polewa czekoladowa. Oto bounty :) Na blogu jest już takie ciasto, ale w trochę innej wersji. Od razu powiem, że obie wersje są pyszne. Ja osobiście wolę tę wersje, ponieważ dzięki dodatkowi kaszy manny lepiej się kroi
Agusiowe smakołykiTyle wytrwać, bo to już trzeci rok! :) Nawet nie zauważyłam jak szybko to minęło. Niestety tortu nie było, ale za to świętowałam urodziny bloga przy czekoladowym cappuccino, skubnęłam trochę sernika na zimno i ciasta marchewkowego. Blog przeszedł trzy zmiany i szykują się kolejne. Będą remonty, przebudowy, modernizacje i optymalizacje. Miejmy tylko nadzieję, że zmiany […] Artykuł Pink Envelope – trzeci
Pink EnvelopeHej! Tym razem najprostszy sernik na zimno. Pysznie kremowy i na dodatek z jagodami. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieDziś przedstawiam przepis na pyszne rogaliki, które nadziałam białym serem. Wy możecie je zrobić z czym tylko sobie zamarzycie: marmoladą, kremem czekoladowym lub budyniem. Nie zrażajcie się, że w cieście nie ma jajek, rogale wychodzą delikatne i puszyste nawet bez nich. Jedyny warunek to wyrobić dobrze ciasto :) SKŁADNIKI NA 16 ŚREDNICH ROGALI CIASTO: 0,5 kg mąki pszennej
Pani na deserwysłaną papierem do pieczenia wyłożyć biszkoptami/herbatnikami. Na ciastkach umieścić masę i kolejno warstwę biszkoptów/herbatników oraz delikatnie zastygające galaretki. Całość wstawić do lodówki, żeby ciasto całkowicie stężało. Dodatkowo gotowy sernik udekorowałam kremem czekoladowym
Di gotujezimnego masła 100 g cukru pudru 2 żółtka 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu Dodatkowo: lukier, polewa czekoladowa, itd. Przygotowanie: Z podanych składników szybko zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce minimum 1 godz. Po schłodzeniu wałkować na grubość około 2 mm i wycinać kształty ludzików (bądź inne dowolne kształty). Piec około
My sweet a lifedużo czasu..Koniecznie sięgnij ten szybki i smaczny przepis na ciasteczka:-) Czas przygotowywania: 5 minut Pieczenie: 20 minut Ilość ciasteczek: około 28 sztuk Składniki: • płat ciasta francuskiego – 275 g* • 2 łyżki dowolnego kremu czekoladowego • cukier puder do oprószenia po upieczeniu
AniaGotuje.plpuszysta masę. W drugiej misce mieszamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, którą następnie stopniowo dodajemy do ubitych jajek z cukrem wraz z masą czekoladową. Wszystko razem delikatnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto. Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Moja tortownica ma średnicę 26 cm, więc czas pieczenia wyniósł 35 min, im mniejsza tortownica tym czas pieczenia
Kolejny blog o gotowaniuDzisiaj dzień moich urodzin, kolejna „osiemnastka” osłodzona pysznym ciastem z suszonymi śliwkami, które uwielbiam i to na dodatek w ilościach hurtowych. (UPS już po
Pieguskowa Kuchniapuszysta masę. W drugiej misce mieszamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, którą następnie stopniowo dodajemy do ubitych jajek z cukrem wraz z masą czekoladową. Wszystko razem delikatnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto. Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Moja tortownica ma średnicę 26 cm, więc czas pieczenia wyniósł 35 min, im mniejsza tortownica tym czas pieczenia
Kolejny blog o gotowaniuzagotować. Użyłam budyń na 3/4 l mleka, ale dałam mniej mleka by masa była gęstsza. Przekrojone ciasto smarujemy lekko wystudzonym budyniem, p rzykrywamy drugim ciastem. Wierzch posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową
Proste Potrawymieć spokój. Za najsmaczniejsze konfitury uważa się te z agrestu, malin, moreli, śliwek, truskawek i wiśni. Można je podać gościom do herbaty, posmarować herbatniki, domowe czekoladowe ciasteczka... Świetnie nadają się jako dodatek do ciast i deserów, do wysmarowania upieczonych blatów biszkoptu, przełożonych dowolną konfiturą, polane czekoladą, udekorowane owocami, najlepiej sezonowymi, latem. Czy nie brzmi prosto i kusząco? Przygotowanie
Zasmakuj Kuchniodparowało. Zimne ciasto smarujemy płynną żelatyną i dekorujemy owocami. Albo jak tam kto woli. Po kilku dniach dostałam takiego maila: , ,Droga Pani Elżbieto ciasto wyszło przepyszne. Takie właśnie mieliśmy oczekiwania, mocno czekoladowe, wilgotne, ciężkawe, trochę podobne do Brownie, ale nie takie zbite. Słodycz delikatna i nie dominująca nad owocami. Tym którzy woleli słodsze, zrobiłem jak Pani radziła, podałem
Dieta moja pasjaWyjąć tortownicę i znowu wyłożyć 2 łyżki ciasta i rozsmarować , do piekarnika na ok. 10 minut i tak do momentu wykorzystania całej masy. Wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić. Można polać polewą czekoladową albo tylko posypać cukrem pudrem. Smacznego
Różne smaki w kuchnidrożdży 5 łyżek cukru 1/2 szklanki mleka 250 g margaryny szczypta soli 4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka marmolada,krem czekoladowy do nadziania mleko lub jajko do posmarowania Ciasta drożdżowego nie wyrabiamy w metalowej misce, ani przy użyciu metalowej łyżki. Najlepiej sprawdzają przyrządy drewniane lub plastikowe. Do dużej miski kruszymy drożdże i zasypujemy je cukrem. Podgrzewamy
Kuchnia od dwojgaPrzepyszne czekoladowe brownie, którego głównym składnikiem jest kasza jaglana :) Ciasto jest ciężkie, sycące, "zakalcowate", jak to brownies ;) Bardzo łatwe do zrobienia, wystarczy ugotować kaszą a później zmiksować ją z resztą składników ;) Polecam, zdrowsza wersja popularnego ciasta, która na pewno Wam zasmakuje ;) PS Wszystkich zainteresowanych tematyką aut używanych zapraszam na stronę autakrajowe.com.pl - wysokiej jakości usługi - sprzedaż części, skup, złomowanie samochodu
Domowa cukiernia Ewysmarujemy nadzieniem. Zwijamy. Możemy podsmażyć na patelni. Podajemy z sosem czekoladowym. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/nalesniki-mascarpone-orzechami-sosem-czekoladowym/ MieszamWGarnku Artykuł Naleśniki z serem białym, mascarpone, orzechami i sosem czekoladowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkubrownie. Smak nieporównywalny z niczym zaś: aromatyczny i słodki ale z lekką nutką goryczki- wspaniały! Podobnie zapach; unoszący się w kuchni jeszcze przed pieczeniem:) Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem albo udekorować polewą czekoladową, zrezygnowałam z tego bowiem moim zdaniem nie potrzeba mu już nic więcej-jest pyszne! składniki: 2 pomarańcze 1 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej
6niebowysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wylać ciasto do blachy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C. Piec około 35-40 minut. Ciasto można posypać cukrem pudrem albo udekorować polewą czekoladową
Zrób to smaczniePierniczki pieczemy w piekarniku nagrzanym wcześniej do 180 stopni około 8-10 minut (w zależności od wielkości i grubości, na jaką udało się nam rozwałkować ciasto. Studzimy na kratce. Możemy je oblać polewą czekoladową lub lukrem - zyskają na smaku. RADA: Powidła powinny być bardzo gęste, smak dowolny, ale najlepiej śliwkowy lub inny kwaśny
Kolorowy Przepisownikcynamonowe i już poporcjowane. Chyba smakowały, bo rozeszły się błyskawicznie. Jedliśmy je bez dodatków, ale z kulką lodów waniliowych i sosem czekoladowym będą jeszcze lepsze. Składniki na 20 babeczek: Ciasto kruche • 3 szklanki mąki pszennej • 250 g masła • 5 żółtek • 2 cukry waniliowe • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Jabłka • 1 kg jabłek
To co kochamprawda do Świąt jeszcze trochę czasu ale u mnie już dziś pyszny wpis na słodkie i pyszne babeczki. Do ciasta dodałam chałwę waniliową a babeczki wykończyłam musem czekoladowym i żółtymi gwiazdkami cukrowymi. Babeczki są mięciutki, puszyste i smaczne. Może się skusicie ? Do pieczenia babeczek użyłam papilotek w motywem bożonarodzeniowym, które możecie kupić w Papilart . Znajdziecie tam wiele papilotek, form
Ewa w kuchniSprawdzić stan upieczenia drewnianym patyczkiem. Jak jest suchy to ciasto jest gotowe. Jeśli będzie mokry to proszę przedłużyć czas pieczenia o kilka minut. Delikatnie wyjąć ciasto z formy, zostawić do ostudzenia. Polać polewą czekoladową i udekorować. Przepis na polewę czekoladową zobacz tu Super polewa czekoladowa Thermomix -założyć motykek, dodać jajka i cukier, ubijać 2 minuty, obroty 3,5 -zdjąć motylek
Kuchnia Pokoleńobrotach miksera. Do gotowej masy wsypać startą na tarce czekoladę, wymieszać szpatułką i przelać do formy. Piec na środkowej półce piekarnika około 30 minut. Gotowe ciasto ostudzić i udekorować cukrem pudrem lub polewą czekoladową
Passions hobbies lifemoja zmieniona wersja "pijaka". Polewę czekoladową zamieniłam na cytrynową galaretkę i dzięki temu ciasto było bardziej orzeźwiające i mniej słodkie. Nam bardzo zasmakowała taka wersja. Może i komuś z was też posmakuje? Czekam na opinie. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Blat kokosowo-makowy
Ala piecze i gotujeokoło 0,5 cm ponad ich poziom i wymieszać. Dodać mąkę, kakao, proszek do pieczenia, słodzidło i wymieszać. Na koniec dodać jajko i krem czekoladowy. Porządnie zmiksować i odstawić na 10 minut. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli będzie bardzo gęste, dodać odrobinę mleka. Smażyć na rozgrzanej, natłuszczonej patelni ok. 3 minut z każdej strony na małym ogniu
Poranek na słodkodosyp pomarańczowego pyłku i mielonych goździków. 4. Żurawinę pokrój na nieco mniejsze kawałki, to samo zrób z białą czekoladą ( ok. 4 mniejsze kawałki z jednej czekoladowej kostki) 5. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj z ciastem. 6. Napełnij ciastem foremki do muffin i piecz przez ok. 20min w 180*C z termoobiegiem. Smacznego
Kuchnia w Słońcu SkąpanaProste, szybkie ciasto z cukinii. Aromatyczne, pełne smaku, wilgotne, delikatnie czekoladowe. Poezja, bardzo prosta i zrozumiała dla każdego ;) Potrzebujemy: 600 g utartej cukinii (bez skóry i pestek) 6 jaj 1.5 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 szklanka oleju rzepakowy go 3.5 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody
MamaOskarkapuszysta masę. W drugiej misce mieszamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, którą następnie stopniowo dodajemy do ubitych jajek z cukrem wraz z masą czekoladową. Wszystko razem delikatnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto. Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Moja tortownica ma średnicę 26 cm, więc czas pieczenia wyniósł 35 min, im mniejsza tortownica tym czas pieczenia
Kolejny blog o gotowaniuNajlepsze ciasto rabarbarowo-jabłkowe. 3. Drożdżowe ciasto wieniec z nadzieniem serowo kokosowym i owocami. 4. Pyszne ciasto z truskawkami (na owocowo-naturalnych jogurtach). 5. Truskawkowo-jabłkowe ciasto weekendowe. 6. Cytrynowy sernik z malinowo-czekoladowym zwieńczeniem. Smacznego Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcia umieszczę
Słodkie okruszkiidealnie odciśniętym wzorem. W przeciwnym wypadku nie byłoby żalu, aby jako pierwsze poszło na spróbowanie... Ciastka są przeeepyszne, chrupiące i dodatkowo cudownie pachną. Ten czekoladowo-maślany smak kusił już podczas wyrabiania masy. Ciasto idealnie nadaje się do odciskania różnych wzorów, które nie tracą swoich kształtów podczas pieczenia. Osobiście użyłam foremek ze sklepu Protonik . Urocze wzory sprawiły frajdę nie tylko
Di gotujesztywno i dodajemy pozostałe składniki. Wylewamy masę do formy i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni około 30-35 min. Po ostudzeniu ciasta, dodajemy na wierzch polewę. POLEWA ✔ 15g odżywki czekoladowej ✔ 1 łyżka syropu klonowego ✔ 1łyżka syropu czekoladowego @waldenfarmsinternational ✔ odrobina mleka kokosowego Składniki mieszamy i mamy gotową polewę. SMACZNEGO!!! Zachęcam do obserwowania mojego profilu na ♥︎ ♥︎ Instagramie
TetiisheriNa pewno każdy z Was ma swój ulubiony sernik. Ja bardzo lubię taki z bakaliami, jednak nie przepadam, kiedy są zamoczone w masie serowej. Lubię chrupkie
WiszniówkaRolada biszkoptowa jest jednym z naszych ulubionych rodzajów ciast. Może być jasna i ciemna, owocowa i czekoladowa, z polewą i posypana cukrem pudrem
Kuchenne Wariacjeinnym blogu taką wersję Rafaello i musiałam go czym prędzej wypróbować. Ciasto okazało się niesamowicie pyszne i jest zdecydowanie w pierwszej piątce naszych ulubionych ciast:) Lekki, kokosowy biszkopt na samych białkach pokryty jest kremem śmietanowo-czekoladowo- kokosowym. Wierzch wieńczy polewa z białej czekolady. Jak dla nas rewelacja! Na kalorie nie zwracam uwagi i Wam też to radzę:) foremka 24x24cm Ciasto
Z miłości do słodkościpołączenia składników. Tak przygotowaną masę przekładany na upieczony spód i pieczemy w temp. 160 st. przez 50 - 55 minut w kąpieli wodnej. Właściwie ciasto już gotowe :) Ja dekoruje je jeszcze polewą czekoladową: 1 czekolada mleczna lub gorzka - jak wolicie 1 łyżka masła 2 - 3 łyżki mleka Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej, a następnie dodajemy mleko
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!małym ogniu przez kilka minut, aż zmiękną, a sok odparuje. Zdjąć z ognia, dodać galaretkę w proszku i dokładnie wymieszać. Masę jabłkową wyłożyć na ciasto, przykryć ostatnim plackiem, lekko docisnąć. Udekorować polewą czekoladową. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego
Domowa cukiernia Ewykostkę. Żó łtka i jajka utrzeć z twarogiem i cukrem. Dodać mąkę ziemniaczaną oraz stopioną czekoladę i utrzeć dokładnie. Wyłożyć na spód z płatków czekoladowych na przemian z pokrojonymi pralinami. Ostatnia warstwa ciasta ma przykrywać praliny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 189oC. Piec około 45 minut aż masa serowa zetnie się na wierzchu. Czekoladę do bezy również rozpuścić
Czerwień i błękitTyle wytrwać, bo to już trzeci rok! :) Nawet nie zauważyłam jak szybko to minęło. Niestety tortu nie było, ale za to świętowałam urodziny bloga przy czekoladowym cappuccino, skubnęłam trochę sernika na zimno i ciasta marchewkowego. Blog przeszedł trzy zmiany i szykują się kolejne. Będą remonty, przebudowy, modernizacje i optymalizacje. Miejmy tylko nadzieję, że zmiany wzniosą blog na wyższy poziom
Pink Envelopespowoduję abym zmieniła zdanie na ten temat. Ciasteczka te są wspaniałe - ich cudowny wygląd i ten niebiański mocno czekoladowy i delikatnie miętowy smak - ideał. CIASTECZKA CZEKOLADOWE ZE ŚWIEŻĄ MIĘTĄ łatwe 5 minut - przygotowanie ciasta 30 minut - mrożenie ok 25-30 sztuk Składniki * 1 szklanka mąki pszennej (musiałam dodać więcej) * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 szklanka cukru pudru (dodałam
sierotka maRysia w kuchniszklanki zmielonych orzechów do obtoczenia Rodzynki zalać rumem i odstawić. Płatki owsiane i biszkopty zmielić blenderem na proszek. Masło utrzeć z cukrem pudrem i kremem czekoladowym. Dodać pozostałe składniki i wymieszać dokładnie. Wstawić ciasto na pół godziny do lodówki żeby było twardsze, wtedy lepiej będzie się formować. Wilgotnymi rękami formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć w orzechach
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapogaduszkach z mężem, przy dobrym filmie… Dlatego nas ostatnio tutaj mniej niż więcej ale pasja do wspólnego pieczenia zawsze wygrywa Mamy dla Was wspaniałe ciasto. Idealne na tą porę roku. Serniczek na czekoladowym brownie spodzie, z jabłkami, z cynamonem i gałką muszkatołową, polane karmelem i posypane kruszonką. Czego chcieć więcej? Dla mnie bomba, zarówno smakowa jak i ta kaloryczna
Made By Mom And Sondaktyle zostały. Tu na ratunek przyszedł mi ten przepis, który z głowy wygrzebałam. Przyznam, że jestem tym zachwycona. Słodkie, mięciutkie, idealne do deserów i ciast. Polecam również jako alternatywa dla tych kupnych czekoladowych kremów typu nutella. W smaku dużo lepsze (nie jest tak strasznie ciężkie), a dodatkowo też zdrowsze. Polecam ! :) Składniki: 200 g. daktyli suszonych 3/4 szklanki mleka
Jedzeniomaniawięc zdecydowałam się na sernik gotowany z galaretką. Wykorzystałam maminy przepis na sernik, który już kiedyś zaprezentowałam na blogu ( sernik gotowany z polewą czekoladową ). Zamiast polewy użyłam do niego owoce sezonowe, truskawki i maliny. Schłodzone ciasto cudownie orzeźwi i poprawi humor :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy
Przepisy Aleksandrywymieszać rózgą. Ciasto wyłożyć do formy posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasto oprószyć cukrem pudrem bądź polać polewą np. czekoladową
Qchnia po prostuPrzed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest już upieczone. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić ciasto w formie do wystudzenia. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową
Mix smakudrugim dodawać żółtka, miksując. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Do białek dodać sól i ubić na sztywno. Przełożyć do czekoladowej masy i delikatnie połączyć drewnianą łyżką. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy (spód wyłożony papierem) o średnicy 25 cm i pieczemy w 160 stopniach przez 30-40 minut do tzw. suchego patyczka. Po wystudzeniu przekroić
kulinarnyswiatdomijadł z pewnością się nim zachwycił, a kto nie jadł koniecznie musi nadrobić błąd! To chyba najbardziej uzależniające ciasto! Absolutnie fantastyczne! Kremowe, z chrupiącym wierzchem. Mega czekoladowe, z kremowym serkiem i malinami. Połączenie idealne! Ciężko powstrzymać się przed upieczeniem drugiej blaszki, mnie się to nie udało ;) Przepis znaleziony przez Liskę na forum Nigelli. Troszkę przeze mnie zmieniony
Plate of JoyPrzepis na pyszny i zdrowy migdałowo-daktylowy spód z odrobiną soli, do tego mocno czekoladowa góra na bazie serka tofu. Nazwałam to ciasto 'BEZ' dlatego,że jest bez pieczenia i gotowania, bez jajek, bez mleka, bez mąki, bez glutenu oraz bez cukru. Konsystencja masy powinna być zwięzła i lepka - jak na zdjęciu powyżej - po odwróceniu szpatułki masa nie odkleja
Pora na pora i pomidoraśrednicy 15 cm. Idealny rozmiar tortu na świętowanie w gronie domowników. Przy tak prostym i subtelnym torcie istotna jest dekoracja, która sprawia, że ciasto wygląda okazale i nowocześnie. Mój pomysł na czekoladową ozdobę tortu jest bardzo prosty, ale warto przygotować ją wcześniej. Składniki (na mały torcik o średnicy 15 cm) 2 jajka pół szklanki mąki łyżka mąki
Kulinarne InspiracjeJeden z lepszych serników, jakie ostatnio jadłam. Delikatny, a zrazem puszysty. Kremowy, z dużą ilością jagód. Czekoladowy spód doskonale wpisuje się w kompozycję całego ciasta. Pięknie się prezentuje. Zapewniam, że będziecie oczarowani jego smakiem :) Polecam! Składniki na spód: 50 g herbatników 2 łyżki masła 25 g gorzkiej czekolady Herbatniki bardzo drobno rozkruszyć. Masło i czekoladę rozpuścić, połączyć z herbatnikami. Spód
Domowa cukiernia Ewyniż 1 godzinę , a do niego można użyć wszelkich owoców , które mamy pod ręką. Jeśli nie macie ochotę piec to ---> TUTAJ macie przepis na ciasto z kaszy manny z bakaliami i polewą czekoladową, ale bez pieczenia. SKŁADNIKI 2 szklanki mleka 6 łyżek kaszy manny 1 jajko 2 łyżki cukru ok.1/2kg śliwek (lub innych owoców) płatki migdałowe (do dekoracji) tłuszcz
Zofianasztywno. Do przestudzonej żelatyny stopniowo dodajemy bitą śmietanę połączoną z masą serową. Ciasta makowe kroimy na 2 placki i przekładamy kremem "biała dama". Wierzch ciasta możemy posypać cukrem pudrem lub posmarować polewą czekoladową. Smacznego
Salonik smakówPodłużne ciastka z parzonego ciasta, czyli eklerki - z kremem waniliowym i polewą czekoladową. Składniki na około 25 sztuk: szklanka wody 100 g masła szklanka mąki 4 jajka dodatkowo: krem budyniowy lub bita śmietana na ganache: 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietany kremówki Do garnka wlać wodę i dodać masło. Podgrzać całość, aż się roztopi. Wsypać mąkę i energicznie
wyzwania kuchennewylać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 40 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu można oprószyć ciasto cukrem pudrem lub oblać lukrem bądź polewą czekoladową
Ze smakiem i z pasjąWyjąć tortownicę i znowu wyłożyć 2 łyżki ciasta i rozsmarować , do piekarnika na ok. 10 minut i tak do momentu wykorzystania całej masy. Wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić. Można polać polewą czekoladową albo tylko posypać cukrem pudrem. Smacznego
Słodkości i nie tylkoEnglish. Karpatkę znają - i zapewne uwielbiają - wszyscy. Tradycyjna z kremem waniliowym jest oczywiście przepyszna, jednak ja nabrałam ochoty na nieco inną karpatkę. Przedstawiam karpatkę czekoladową z kremem kokosowym :) Składniki: (blaszka o wym. około 22/26 cm.) Ciasto: 150 ml. wody 100 ml. mleka 100 g. mąki pszennej 100 g. masła 1 łyżeczka cukru 2 szczypty soli 30 g. kakao 4 jajka(...)rozgrzej do 190°C. Z zimnego ciasta zdejmij folię, wbijaj po 1 jajku i cały czas miksuj na średnich obrotach miksera. Ciasto podziel na pół. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Rozsmaruj równomiernie połowę ciasta na papierze. Piecz przez 25 minut na środkowym poziomie. Po wyjęciu placka z blaszki powtórz czynność z drugą połową ciasta. Placki odstaw do wystudzenia, najlepiej
Delicious PlaceEnglish. Karpatkę znają - i zapewne uwielbiają - wszyscy. Tradycyjna z kremem waniliowym jest oczywiście przepyszna, jednak ja nabrałam ochoty na nieco inną karpatkę. Przedstawiam karpatkę czekoladową z kremem kokosowym :) Składniki: (blaszka o wym. około 22/26 cm.) Ciasto: 150 ml. wody 100 ml. mleka 100 g. mąki pszennej 100 g. masła 1 łyżeczka cukru 2 szczypty soli 30 g. kakao 4 jajka(...)rozgrzej do 190°C. Z zimnego ciasta zdejmij folię, wbijaj po 1 jajku i cały czas miksuj na średnich obrotach miksera. Ciasto podziel na pół. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Rozsmaruj równomiernie połowę ciasta na papierze. Piecz przez 25 minut na środkowym poziomie. Po wyjęciu placka z blaszki powtórz czynność z drugą połową ciasta. Placki odstaw do wystudzenia, najlepiej
Delicious Placemogel, następnie przesiewamy stopniowo mąkę tortową, ziemniaczaną i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy.Następnie dodajemy olej i wodę, jeszcze raz delikatnie mieszamy. Spód foremki wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Mieszankę bakaliową mielimy w blenderze. Do dużej patelni przekładamy wiórki i mieszankę, prażymy na złoty kolor. Gęstą część mleczka przekładamy do miski(...)wykładamy masę i odstawiamy na godzinkę do stężenia. Czekoladę rozpuszczamy razem ze śmietanką w kąpieli wodnej. Na masę wiórkową wylewamy polewę,w koło układamy herbatniki czekoladowe. Kandyzowany aloes kroimy w kosteczkę i dekorujemy wierzch ciasta, Torcik odstawiamy do zastygnięcia. Życzę smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliLekki torcik codzienny Nowa wersja czekoladowy torcik z mascarpone i truskawkami Składniki na biszkopt czekoladowy: 135 g mąki pszennej 25 g skrobii kukurydzianej (zamiennik mąka ziemniaczana) 20 g kakao 5 jajek 200 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno z solą. Dodajemy stopniowo cukier, cały czas ubijamy, dodajemy również(...)stopniowo żółtka i miksujemy. Następnie mieszamy mąkę pszenną, ziemniaczaną z kakao oraz proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy jajecznej, mieszamy przy pomocy np. plastikowej szpatułki. Ciasto przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy (24 cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Składniki na krem
Kocham Czekoladęoczywista - gotować! A tak się złożyło, że obie bardzo lubią słodycze. Musiało więc powstać jakieś ciasto. Po krótkiej naradzie - przecież każda już nie mogła się doczekać tego mieszania, ubijania, pieczenia - wybór padł na roladę. Dłużej się zastanawiałam nad nadzieniem. Dżem porzeczkowy z kremem czekoladowym? Może twarożek z wiśniami? Jolkę jednak kusił kajmak. Postanowione! Będzie rolada z kremem kajmakowym. A ponieważ(...)krówkowej Kukułka (użyłam firmy Helio ) opcjonalnie - łyżka koniaku do dekoracji: polewa czekoladowa, posypka kajmakowa Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania w 3 turach wsypać cukier. Ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku. Wsypać przesianą mąkę, delikatnie wymieszać łyżką. Dużą blachę (z wyposażenia piekarnika) wyłożyć papierem, wylać ciasto, równomiernie rozsmarować go na blasze. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec
Obiad gotowygotowanej wody, i mus truskawkowy, zmiksować, wyłożyć na masę agrestową, schłodzić w lodówce. Ułożyć na środku markizy orzechowe, a za nimi przy brzegu, resztę herbatników czekoladowych. Wierzch zalać musem truskawkowym, odstawić do całkowitego stężenia. Ciasto jest najlepsze na drugi i trzeci dzień, aż zmiękną ciastka. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return
Kuchnia Danusiwarta wysiłku. Składniki na ciasto podstawowe: 400 g mąki pszennej 1 jajo 2 łyżeczki octu szczypta soli 200ml wody Składniki na ciasto maślane: 500g masła lub margaryny 100g mąki do podsypania Składniki na krem czekoladowy: 650ml mleka 80g mąki pszennej 2,5 łyżki cukru 100g białej czekolady 170g masła lub margaryny 100g cukru pudru Sporządzić ciasto podstawowe. Wymieszać
Słodki Zakątekpolewę 1/2 kostki masła1/2 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 3 łyżki wody 2 łyżki kakao Składniki na bajaderki ok 500 g kawałków ciast kruchych, drożdżowych, biszkoptowych, suchych bez owoców, kremów ( ja użyłam drożdżowe i babkę czekoladową) 4 łyżki mleka 4 łyżki cukru 100g masła 2 łyżki kakao 4 łyżki dżemu 1 łyżeczka aromatu rumowego 4 herbatniki Ciasta rozkrusz
Kurnikowoblaszce, wyrównać. Ciasto posypać odrobiną kakao (proszę za dużo nie sypać, ponieważ podczas jeszcze można się zakrztusić, kakao nie wsiąka tak w masę czekoladową) i wstawić na około 5 godzin do lodówki, najlepiej na całą noc. Ciasto można również ozdobić startą lub roztopioną czekoladą, wtedy już proszę nie sypać kakao. 9. Ciasto proszę podawać w temperaturze pokojowej, czyli około
Mała Cukierenkaciasto i wstawiłam je do lodówki. 19 grudnia wyjęłam je i upiekłam. Składniki: nadzienie śliwkowa ZENTIS nadzienie z kiwi ZENTIS wiórka czekoladowe koloru żółtego, zielonego, różowego czekolada mleczna 400 g mleko 70 ml Wykonanie : Ciasto wyjmujemy z lodówki , ściągamy ściereczkę i folię spożywczą. Formę prostokątną do ciasta wykładamy papierem do pieczenia dno i boki. Przekładamy ciasto piernikowe
Różowa kuchniaPiernikowe Filizanki z Kremem Czekoladowym..przepis na tej stronie ..http://www.justmydelicious.com/2010/12/piernikowe-filizanki-z-kremem.html.........moje uszka do filiżanek są z ciasta piernikowego(...)wyrób dlonia na gladkie i miekkie ciasto. Gotowym ciastem wylóz gladkie formy na muffiny i piecz az beda rumiane w 180C. Przed wyjeciem poczekaj, az ostygna.,,,, ,, Skladniki na przygotowanie czekoladowego kremu : * 1 tabliczka czekolady mlecznej * 50g kremówki Czekolade rozpusc
w mojej kuchni