ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:613/1443)

CIASTO IZA 181

Według mnie formy jaką użyłam nie pasuje do stefanki stąd mój pomysł na takie ciasto. Polecam spróbować robiłam go na Święta Bożego Narodzenia i wszystkim bardzo smakował. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru kryształ 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia Masa czekoladowa: 2 budynie czekoladowe 3/4 szklanki cukru kryształ 250 g margaryny (1 kostka) 1/2 litra(...)kakao i esencję rumową. Przełożenie - biszkopt przekroić na 3 części. Na dolny biszkopt rozsmarować cienką warstwę dżemu porzeczkowego na to 1/3 część masy czekoladowej. Następnie przykryć drugim blatem biszkopta i powtórzyć czynności jak poprzednio. Boki ciasta posmarować masą. Na koniec wierzch i boki ciasta obsypać startą gorzką czekoladą. Przepis autorski

Ciastka - domowe słodkości
Daktylowe brownie 42

Masz trochę daktyli – zrób daktylowe brownie zupełnie bez dodatku białego cukru. Daktylowe brownie jest wilgotne, mięsiste i smakuje rewelacyjnie wciągająco 🙂 A przepis jest łatwy i szybki. Składniki na ciasto: 250 g daktyli bez pestek 50 g masła 50 g czekolady 100% (możesz użyć też czekolady 70%) 1 średni banan 1 łyżka kakao 3 pełne łyżki masła orzechowego (u mnie crunchy(...)składniki umieszczam w misce i miksuję do połączenia się składników. Tak przygotowane ciasto wykładam na blaszkę 25×12 cm wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekę 25 minut. Następnie odstawiam ciasto do wystygnięcia. Wystygnięte brownie polewam czekoladą. Składniki na polewę czekoladową: 30 g czekolady 70% 1 łyżeczka oleju Przygotowanie: Olej i czekoladę umieszczam

Słodki sentyment
CIASTO BALOWE 181

cieście i ruszyłam do boju. Biszkopt przygotowałam wg mojego starego, niezawodnego przepisu, do tego ciasteczka petit beurre, krakersy, masa krówkowa i górna warstwa czekoladowej masy śmietanowej (u mnie na bazie kremówki i mascarpone). Ciasto ponoć zwie sie balowe, taką informację pozyskałam przed wprowadzeniem przepisu, tak więc go zamieszczam. Mimo niezbyt zdrowych składników, ciasto naprawdę godne polecenia, wszak nie zajadamy się

Smaczne Zdrowe
Czekoladowe ciasto migdałowe Cookie Monster | bez glutenu / mąki / białego cukru | 160

kobietki!  Wszystkiego najlepszego w dniu naszego Święta :) Przepis wymyślony pod wpływem chwili, natchniona dopiero co zakupionymi migdałami stworzyłam POTWORA...Ciasteczkowego Potwora :)  Ciasto nie zawiera mąki dlatego nie rośnie wysokie. Jest mocno czekoladowe, słodkie i urocze dzięki dekoracji. Ciasteczka "sklepowe" można pominąć lub dodać swoje ulubione np. owsiane. Cieszmy się naszym dniem przy kawałku pysznego ciasta. (Lekko koślawe, wybaczcie

Czarnawisienka
Babka piaskowa kokosowa 162

Jest to proste ciasto, a właściwie babka kokosowa krojona na kromki. Ciasto ze sporym dodatkiem wiórków kokosowych i moją ulubioną polewą czekoladową zachowuje świeżość przez kilka dni, gdy przykryjemy je luźno folią aluminiową. W dłuższym zachowaniu świeżości pomaga również właśnie ta polewa, nie pozwalając ciastu na szybkie wyschniecie. Dodatek mąki ziemniaczanej sprawia, że ciasto jest sypkie, jak babka piaskowa

Posadzone i zjedzone
Ciasto japońskie 1158

Niedawno miałam okazję spróbować nieznanego mi wcześniej ciasta japońskiego (zachęcona wyglądem skusiłam się na zakup kawałeczka na spróbowanie). Co to za ciasto, zapytacie? Otóż jest to rodzaj sernika na zimno na czekoladowym spodzie z dodatkiem wiśniowej frużeliny. Zainspirowana jego pysznym smakiem postanowiłam zrobić swoją własną wersję. Spód wykonałam z najlepszego znanego mi przepisu na ciasto kakaowe, do masy serowej dodałam

MyCookBook.pl
Mazurek z lemon curd i polewą 145

Pyszne, delikatne ciasto na kruchym spodzie z cytrynowym kremem i polewą czekoladową. Przepyszny mazurek, który koniecznie musisz wypróbować w te Święta!  Składniki: 200 gram mąki pszennej  120 gram masła  2 białka 1 łyżka kwaśnej śmietany  szczypta soli  2 łyżki cukru pudru  Lemon curd: sok z 1 cytryny  3 żółtka  80 gram masła(...)gram cukru  skórka z cytryny  Dodatkowo polewa czekoladowa: 2-3 łyżki masła  1 łyżka wody  1 łyżka kakao  1 łyżka cukru  migdały w płatkach  Z mąki pszennej, masła, białek, kwaśnej śmietany, soli i cukru pudru zagniatam jednolite, gładkie ciasto. Ciasto schładzam w lodówce przez 30 minut a następnie wałkuję, umieszczam w formie

Mango Papaja
Batoniki orzechowe z czekoladą 141

posiekaną czekoladę oraz mleko. Całość podgrzewać w kąpieli wodnej lub mikrofalówce, aż czekolada się rozpuści i powstanie gęsta, błyszcząca polewa. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Schłodzone ciasto orzechowego wyjąć z lodówki i polać letnią polewą czekoladową. Całość ponownie schłodzić w lodówce przez około godzinkę. Przed podaniem pokroić w kwadraty lub prostokąty. Smacznego! Inspiracja/ źródło: klik

Nastoletnie Wypiekanie
Babka z czekoladą i wiśniami 157

Jakoś dziwnym trafem okazuje się, że zającowi uszy kończą się gdzieś w okolicy pasa ;) Ale na wszystko jest rada! Ostatnio czekoladowe zające u nas w domu zaczęły znikać ze spiżarni, by pojawić się w całkiem nowej postaci - jako składnik ciasta. Sprawdzają się doskonale. Z takim właśnie zającem upiekłam małą babkę, do której dodałam też garść mrożonych wiśni. Mleczna czekolada(...)tortownica 21 cm 10 dkg cukru pudru 10 dkg miękkiego masła 3 jajka (osobno żółtka i ubite białka) 10 dkg mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 zając czekoladowy 80 g (lub 80 g mlecznej czekolady w tabliczce) 100 g wiśni bez pestek (mrożonych lub świeżych) Piekarnik nagrzać do 175°C . Formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą

Posadzone i zjedzone
Babeczki z budyniem 128

Babeczki z budyniem można dowolnie modyfikować. Można użyć ciasta półkruchego albo francuskiego, zamiast waniliowego budyniu użyć czekoladowego, śmietankowego czy też dżemu truskawkowego, wszystko zależy od Waszego pomysłu i aktualnego smaku. Choć przyznam Wam szczerze, że jednak klasyk o klasyk, w wersji waniliowej te babeczki jak dla mnie smakują najlepiej. Nic więc dziwnego, ze pojawiaja się w moim domu co najmniej

Słodkie Przyjemności
Sernik przekładany – kuchnia podkarpacka 682

Najpierw piecze się biszkopt, a dopiero później przekłada się go masą serową i ponownie wstawia do piekarnika. Dodatkową atrakcją jest polewa czekoladowa, którą wylewa się na biszkoptowe blaty przed nałożeniem masy serowej. Dzięki temu otrzymujemy smaczne, lekkie ciasto serowe z nutą kakao, które nie tylko smakuje, ale i ładnie się prezentuje. Zachęcam do wypróbowania przepisu, bo warto :) Przepis na sernik(...)serowej. Pieczemy w temperaturze 170 stopni C przez około 50 minut. Po upieczeniu dowolnie dekorujemy, na przykład cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Sernik przekładany - kuchnia podkarpacka Zapraszam również do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA , gdzie znajdziecie przepisy na inne regionalne ciasta i nie tylko

Trzeci talerz
10 najlepszych ciast bez pieczenia 38

także moje oryginalne pomysły na ciasta. Ciasta bez pieczenia na Wielkanoc, jak i Boże Narodzenie, asortyment jest szeroki, a ja polecam tylko 10 z nich. Ciasta bez pieczenia z efektem wow Każdy z nas zna to uczucie gdy goście zachwycają się naszym ciastem i nie tylko pod względem wizualnym, ale i smakowym. Ciasto bez pieczenia z efektem wow dużo łatwiej(...)zrobić latem niż zimą. Bogactwo owoców pozwala nam tworzyć prawdziwe cudeńka, ale to nie znaczy, inną porą roku nie możemy być twórczy. Ciasta bez pieczenia Dieta Moja Pasja, zapraszam. 🙂   10 najlepszych ciast bez pieczenia Dakłas wykwintne ciasto z daktylami i orzechami w połowie składa się z jasnej w połowie z ciemnej masy. A wszystko to w kompozycji z herbatnikami

Dieta moja pasja
Fale Dunaju 37

Fale Dunaju to przepyszne ciasto z jabłkami, delikatnym kremem śmietankowym i czekoladową polewą. Artykuł Fale Dunaju pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Babka na oleju Siostry Anastazji 45

macie ochotę na coś słodkiego do kawy, a lubicie nieskomplikowane, domowe ciasta. Babka na oleju Siostry Anastazji udaje się za każdym razem - jest puszysta, mięciutka i delikatna, przypomina skrzyżowanie biszkoptu z tradycyjną babką. Naprawdę nie sposób jej zepsuć. Gotowe ciasto można obsypać cukrem pudrem albo oblać polewą czekoladową lub kakaową. Jeśli nie macie kakao, możecie upiec babkę w białej wersji(...)polewa czekoladowa na wierzch babki Babka na oleju Siostry Anastazji, przepis: Formę na babkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Białka ubić na sztywno. Stopniowo, łyżka po łyżce, dodawać cukier i dokładnie miksować po każdym dodaniu. Dodać kolejno po jednym żółtku, a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia na przemian z olejem. Do formy przelać około 3/4 ciasta, do reszty

Lekcje w kuchni
Keks z owocami lata 39

białą porzeczkę, poziomki, borówkę amerykańską czy żurawinę. Ważne, aby to były małe owoce i nie krojone, bo wtedy nie wylatuje z nich sok i nie rozmiękają ciasta tworząc zakalec. Dodałam również małe czipsiki czekoladowe dla podkręcenia smaku. Można użyć tabliczkę czekolady pokrojoną na drobne kawałki. Wyszedł wyśmienity, lekko kwaskowy z nutką czekolady! Polecam do eksperymentowania z różnymi owocami. Składniki

To co kocham
ciasto puszek prosto z PRL-u 193

ocet i miksujemy na wolnych obrotach tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą formy (tortownicy) z kominem. Pieczemy w ok. 175 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 50 min. Upieczone i wystudzone ciasto oprószamy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową lub lukrem. inspiracja z bardzo starego „Poradnika Domowego

Domowy Smak Jedzenia
Likier czekoladowy 68

czekoladowy to błyskawiczny pomysł na likierem, nalewkę, którą przygotujemy dosłownie w 5 minut. Likier składa się z kilku prostych składników i może być pity zaraz po przygotowaniu. Ten likier przygotujemy na bazie zagęszczonego, słodzonego mleka, więc wykorzystam gorzką czekoladę. Ja wolę słabsze likiery, więc wykorzystam tylko wódkę, ale jak wolicie odrobinę mocniejsze to zastąpcie część wódki spirytusem. Zalety likieru czekoladowego(...)miksera. Następnie cienką stróżką do mleka i czekolady wlewamy wódkę. Całość miksujemy do połączenia się składników, a następnie przelewamy do butelki i chowamy w lodówce. Pyszny, czekoladowy smak likieru najlepiej smakuje podany do ciasta, ale koniecznie schłodzony w lodówce. Jeśli nie możecie się doczekać, to możecie go pić od razu po przygotowaniu. Na zdrowie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
plywajaca babka 51

połowę ciasta. Nierównomiernie rozprowadzamy. Pozostałe ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej wsypujemy kakao a do drugiej mak. Mieszamy. Dużą łyżką wykładamy na zmianę raz ciasto z makiem a raz kakaowe ciasto. Wstawiamy blaszkę z ciastem do nagrzanego piekarnika i w temperaturze 180 stopni pieczemy około 40-45 minut. Przestudzone ciasto wyjmujemy z formy i oblewamy polewą czekoladową. Posypujemy płatkami

w mojej kuchni
plywajaca babka 77

połowę ciasta. Nierównomiernie rozprowadzamy. Pozostałe ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej wsypujemy kakao a do drugiej mak. Mieszamy. Dużą łyżką wykładamy na zmianę raz ciasto z makiem a raz kakaowe ciasto. Wstawiamy blaszkę z ciastem do nagrzanego piekarnika i w temperaturze 180 stopni pieczemy około 40-45 minut. Przestudzone ciasto wyjmujemy z formy i oblewamy polewą czekoladową. Posypujemy płatkami

mojej kuchni
Sernik z mlekiem w proszku 62

Przygotowanie Zmielony ser+cukry, żółtka, sól, budynie zmiksować, tylko do połączenia składników. Następnie dać olej, oba mleka zmiksować chwilę. Na koniec ubite białka lekko wmieszać rózgą. Ciasto wylać na dowolny spód. U mnie czekoladowe herbatniki. Piec 1 godz. w 150°C studzić w piekarniku. Po 15 min od upieczenia uchylić drzwiczki piekarnika. Sernik jest bardzo delikatny i puszysty. Prawie wcale

Wasze Przepisy
RECENZJA KSIĄŻKI FRANCUSKIEGO MISTRZA KUCHNI JOËLA ROBUCHON „TOUT ROBUCHON” 108

sétoise), Cassoulet, Bouillabaisse, zupa z pistou. A wśród deserów   zachęcają do wypróbowania   przepisy na magadalenki, w wersji klasycznej ale również pistacjowej i czekoladowej, jak również na suflet mirabelkowy czy ciasto Charlotte. Książka ta jest prawdziwym niezbędnikiem, istną skarbnicą wiedzy na temat tradycyjnej kuchni francuskiej, to ponadczasowe dzieło, które budzi chęć do gotowania jak profesjonalista. Dumna z polskiego wydania

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
10 przepisów na udany sernik 90

ciasto, które kochają wszyscy. Nie może go więc zabraknąć na świątecznym stole. Mimo, że wygląda na skomplikowany, jego przygotowanie jest naprawdę banalnie proste. Głównym składnikiem sernika jest twaróg, lub serek homogenizowany. Sernik można upiec na kruchym spodzie, na biszkopcie, na herbatnikach lub bez ciasta. Każdy sernik można także wzbogacić dekorując wierzch ciasta ulubionymi owocami i galaretką, lub polewą czekoladową

BabskiePorady.pl - Przepisy
Amerykańskie ciasteczka czekoladowo-kawowe 85

wraca na właściwe tory! 🙂 Postaram się, aby nowe przepisy pojawiały się parę razy w ciągu tygodnia, blog czeka także parę większych lub mniejszych zmian. Amerykańskie ciasteczka czekoladowo-kawowe -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Amerykańskie ciasteczka czekoladowo-kawowe 85

wraca na właściwe tory! 🙂 Postaram się, aby nowe przepisy pojawiały się parę razy w ciągu tygodnia, blog czeka także parę większych lub mniejszych zmian. Amerykańskie ciasteczka czekoladowo-kawowe -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Zupa gyros 116

fakt, ja jednak nie pogardziłabym odrobiną śniegu i zimowej aury. Zwłaszcza, że w kuchni jest nadal zimowo i rozgrzewająco. Rządzi domowy fast food, przerabianie figurek czekoladowych ze świąt na wszelkie musy czy ciasta oraz herbaty z goździkami i imbirem. Jeszcze chcę pozostać w tym klimacie. Przepisów na zupę gyros jest sporo w internecie. Ja jednak pozwoliłam sobie przygotować

My simple kitchen
Piernik najlepszy - prosty, bez miksera 105

jest mięsisty, gęsty i wilgotny, a im starszy tym smaczniejszy. Oprócz tradycyjnych przypraw korzennych delikatnie aromatyzowany kawą zbożową Inką, ona też nadaje ciastu głębokiej, ciemnej barwy. Ciasto przełożone jest powidłami śliwkowymi i oblane czekoladową polewą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dieta ketogeniczna – przykładowy keto jadłospis 193

jajeczne (Paleo, LowCarb) Marmurkowe keto serniczki (Paleo, LowCarb, bez nabiału) Keto sałatka z cukinii (Paleo, LowCarb) Keto omlet z boczkiem i szpinakiem (Paleo, LowCarb) Keto crêpes czekoladowe z sosem truskawkowym (Paleo, LowCarb) Keto ciasto z truskawkami (Paleo, LowCarb) Keto gofry śniadaniowe (Paleo, LowCarb) Keto roladka z cukinii z łososiem (Paleo, LowCarb, AIP) Keto placki z cukinii z łososiem (Paleo, LowCarb

Modern Cave Girl
Keto deser- Kokosowe donuty (Paleo, LowCarb) 156

zachętę dodam, że ten keto deser odznacza się wyjatkowo niską zawartością węglowodanów- jedynie 2,3 g węglowodanów netto na sztuce! Kokosowy zawrót głowy Tym razem nie czekoladowe, lecz kokosowe z polewą jagodową. Do ciasta oprócz obowiązkowego trio w postaci mąki , oleju i mleka kokosowego trafiły także wiórki kokosowe. Polewa zaś to mus kokosowy z nierafinowanym olejem kokosowym i sproszkowanymi jagodami

Modern Cave Girl
Sernik z mlekiem skondensowanym 95

zblendować, tak, żeby będą miały konsystencję grubego piasku. Jeśli nie macie dostępu do blendera, to pokruszone ciastka możecie wsypać do woreczka foliowego i rozwałkować wałkiem do ciasta, a następnie wymieszać z masłem. Polewa czekoladowa - przepis 100 g czekolady (gorzka lub deserowa lub pół na pół) 3 łyżki mleka 50 g masła opcjonalnie kilka kropel aromatu rumowego lub migdałowego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Mazurek " Pisanka wielkanocna" Helenki 110

zeszłorocznym wielkanocnym stole, a dopiero teraz doczekał się publikacji. Mazurek w kształcie dużej pisanki, nie potrzebujesz do jego upieczenia żadnej foremki. Rant skręciłam z dwóch ruloników ciasta i tak powstało obramowanie, które utrzymuje czekoladowe wypełnienie mazurka. Dekoracja mazurka to następne dzieło mojej wnuczki Helenki. Helenka do dekoracji wykorzystała płatki migdałowe, posiekane orzechy laskowe i wiórki kokosowe

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kakaowe ciastka z pomarańczowym kremem 89

Pyszne, kruche markizy przełożone orange curdem . Znikają bardzo szybko, ale nie od dziś wiadomo, że smaki czekoladowy i pomarańczowy to zgrany duet :) Składniki : Ciasto : - szklanka mąki pszennej, - 2 czubate łyżki kakao, - 1/2 szklanki cukru pudru, - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, - 2 żółtka, - 100 g masła. Przepis na orange curd z nutą cytryny znajduje się tutaj Wykonanie : Wszystkie składniki szybko zagnieść

Przepisy Mikołaja
Pomarańczowiec z brzoskwiniami 156

masę, następnie stopniowo dodajemy po łyżce ostygniętego budyniu.  Brzoskwinie odsączamy z soku, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do masy. Ostudzone biszkopty przekładamy masą. Wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową

kulinarne odsłony pati
Rolada biszkoptowa z kremem czekoladowym 118

się, że źle przygotowuję ciasto na biszkopt. I on mi albo nie rośnie, lub rośnie i zaraz opada. Z roladą jest na tyle prościej, bo ciasto robi […] Artykuł Rolada biszkoptowa z kremem czekoladowym pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Naleśniki czekoladowe 132

Mleko wlewamy do rondelka i stawiamy na palnik. Kiedy się ogrzeje dodajemy połamaną na kostki czekoladę. Zdejmujemy z palnika i mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Gdy czekoladowe mleko przestygnie dodajemy pozostałe składniki, miksujemy. Ciasto odstawiamy na 30-40 minut. Po tym czasie, na minimalnej ilości oleju, smażymy cienkie placki (osobiście wylewam kilka kropel oleju mniej więcej co 3 naleśnik). Serek

Smaki Na Talerzu
Przepis #165 Czekoladowy chlebek bananowy - bez mąki, jajek i mleka 124

Witajcie, dzisiaj mam dla Was kolejny bardzo prosty przepis na ciasto a raczej chlebek bananowy o smaku czekoladowym. Uwielbiam tego typu słodkości bo są na prawdę szybkie i proste do zrobienia ze składników, które praktycznie zawsze znajdą się w naszej kuchni. Kilka przepisów na chlebki bananowe możecie już znaleźć: tradycyjny oraz z malinami.   Do chlebków dołącza teraz czekoladowa wersja

Health-Fit-Life
Fit ciasteczka czekoladowo-bananowe 186

Przedstawiam kolejny przepis na proste, szybki i pyszne ciasteczka bananowe. Tym razem w wersji czekoladowej. Pół banana rozgniatamy i dodajemy do ciasta, natomiast drugie pół kroimy w drobną kostkę, które razem z gorzką czekoladą stanowi dodatek do ciastek i sprawia, że bardzo fajnie się prezentują. Jeśli ktoś chcę to ciastka można dosłodzić ksylitolem lub miodem, choć moim zdaniem

Healthy food explorer
CIASTO Z KWIATAMI LILAKA 202

lilaka również zrywam, aby wykorzystać go w kuchni. W tym celu wybieram te o silnym zapachu, aby aromat przeniósł się do ciasta. Teraz widzę, że moje ciasto wygląda jak chleb ;) Myślę, że jakaś czekoladowa polewa i owocowe ozdoby nadadzą mu stylu słodkiego wypieku, ale w takiej czystej formie smakowo sprawdza się bardzo dobrze, a to najważniejsze! Czytaj więcej

Kasia Sarna
Sernikobrownie (Cheesecake Brownie) 380

ciasta w jednym, czyli połączenie sernika i czekoladowego brownie to efektowne ciacho, które  zachwyca swoimi smakami. Do serowej warstwy użyłam pysznego włoskiego sera ricotta, ale śmiało możecie zamiast niego użyć nasz tradycyjny twaróg. Zapewniam, że będzie równie apetycznie.  Składniki na formę 20x20 cm: na brownie: 100 g gorzkiej czekolady 120 g masła 1/2 szkl. cukru 2 jaja

wyzwania kuchenne
CIASTO TARTE Z JABŁKAMI PLEŚNIAK 141

bezę i przykrywamy je jasnym ciastem również ścierając je na tarce o grubych oczkach ciasto pieczemy około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C gotowe ciasto studzimy i zimne polewamy przygotowaną polewą czekoladową tworząc z niej esy floresy. Źródło: Zapiski Babci Gerdy

Słodkie zapomnienie
Piernik 183

tłuszczem oraz wysypać bułką tartą, wylać ciasto, wyrównać jego powierzchnię. Piec 40 minut w temp. 180 stopni. Sprawdzić czy ciasto jest dopieczone za pomocą patyczka. Przestudzone ciasto wyjąc z foremki. Można polać polewą czekoladową przygotowana z rozpuszczonej czekolady z dodatkiem śmietanki

Kuchenne aromaty
Piernikowe brownie Thermomix 179

łyżce odmierzony wcześniej cukier. Następnie ustawiamy czas 3 min/obr.3 i dodajemy łyżka po łyżce mąki wymieszanej z przyprawą do piernika. Na sam koniec dodajemy przestudzoną masę czekoladową i mieszamy czas 30s/obr.3. Wyciągamy motylek, ciasto wylewamy na blaszkę o wymiarach 24×30 . Ciasto rozprowadzamy równomiernie po blaszce. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez 20 min . Piernikowe brownie jest niskie

Themo przepisy
Przepisy na zdrowsze słodycze 170

masłem orzechowym, chia i płatkami owsianymi Mus czekoladowy z awokado Mus czekoladowy z aquafaby Czekoladowy budyń z kaszy manny Czekoladowy budyń z kaszy manny z bakaliami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Ciasto owsiane Pieczona owsianka z czekoladą Pieczona owsianka pomarańczowa Pieczona owsianka z gruszką Pieczona owsianka z kokosem i orzechami włoskimi Pieczona owsianka z suszonymi śliwkami i masłem

Moja smaczna kuchnia
Rolada biszkoptowa z kremem czekoladowym 152

się, że źle przygotowuję ciasto na biszkopt. I on mi albo nie rośnie, lub rośnie i zaraz opada. Z roladą jest na tyle prościej, bo ciasto robi […] Artykuł Rolada biszkoptowa z kremem czekoladowym pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Czekoladowe ciasto z fasoli 147

cieście zostało wspomnienie. I przepis :) Ciasto z fasoli, absolutnie nie brownie! Ale czekoladowe, aż do czekoladowego nieba :) 1,5 szklanki ugotowanej fasoli (ostatecznie konserwowa też może być) 1/2 szklanki mleka (u mnie migdałowe) 10 daktyli wcześniej namoczonych (zalać wrzątkiem, odstawić na 15 minut, odcedzić) 2 płaskie łyżki mąki lnianej 1 porcja odżywki białkowej (lub 2 płaskie łyżki mąki

Kucharzyca
Ciasto Leniwej Gospodyni 106

wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piekarnik rozgrzewamy. Blaszkę z ciastem wkładamy do piekarnika i pieczemy w 170 stopniach przez 45 min. do suchego patyczka. Ciasto możemy dodatkowo po upieczeniu polać polewą czekoladową

kulinarne odsłony pati
Puszysty piernik z malinową konfiturą 217

gazowej, piekąc w piekarniku elektrycznym w grzaniu góra-dół ciasto będzie gotowe po około 30-35 minutach. Zachowujemy zasadę tzw. suchego patyczka.  Po upieczeniu wystudzone ciasto obsypujemy cukrem pudrem lub oblewamy polewą czekoladową. Smacznego

Słodkie okruszki
Proste ciasto z konfiturą jagodową 279

użyjecie okrągłej formy o powierzchni mniejszej niż moja forma prostokątna, ciasto może wymagać dłuższego czasu pieczenia). Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż na pół, posmarować konfiturą, ponownie złożyć. Ciasto można posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową, udekorować orzechami, owocami lub wiórkami kokosowymi

Zasmakuj Kuchni
Tureckie ciasto z suszonymi figami i orzechami 243

formy o wymiarach 20 x 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 60-65 minut, w połowie pieczenia wierzch ciasta przykryć folią aluminiową. Wystudzić. Udekorować polewą czekoladową. Smacznego :) Polewa czekoladowa - W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia, natychmiast zdjąć z ognia. Dodać posiekaną czekoladę, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać

Domowa cukiernia Ewy
Krem miętowy 137

Gęsty, pyszny krem z orzeźwiającą miętową nutką- bez dodatku żelatyny, na bazie śmietanki i serka mascarpone. Świetnie nadaje się do ciast, tortów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami lub oblany polewą czekoladową- zamieni się w pyszny deser. Smacznego! 🙂 SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: [na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu] 500 […] Artykuł Krem miętowy pochodzi

Domowe Torty
“Pyszne do pudełka”-recenzja 141

azjatycki, zupa z selerem i kukurydzą z puszki czy z soczewicy i zielonego curry, sałatka z ciecierzycy i fasoli Jaś. Na deser możemy sobie spakować herbaciane ciasto z wiśniami, holenderski deser z rabarbarem, czekoladowe muffiny z cukinią i sernik w słoiku. Mocną stroną tej książki są ładne ilustracje. Z ładną zastawą, eleganckimi lunchboxami, z dobrej jakości zdjęciami. Przecież nie trzeba

Ugotowane pozamiatane
Cake pops 163

czekolady - kolorowa posypka do dekoracji Przygotowanie: Biszkopt łamiemy / kruszymy lub przekładamy do miski malaksera, następnie miksujemy na okruszki, dodajemy dżem musimy dokładnie wymieszać. Formujemy kulki z ciasta, nadziewamy na patyki, oblewamy je polewą czekoladową następnie posypujemy kolorowymi posypkami.  Dobrze jest je schłodzić w lodówce

Życie zaczyna się w kuchni
Ptasie mleczko w świątecznej szacie 177

krótko miksować dodać pokrojone w kostkę owoce. Jedną część ciasta wyłożyć w blaszce na to wylać masę śmietanową. Gdy zacznie tężeć nałożyć na górę drugą część ciasta makowego. Na wierzchu obficie polać polewą czekoladową. Polewa czekoladowa 100gram czekolada mleczna 100gram czekolada mleczna 180-200ml śmietanka kremówka Czekoladę rozpuścić w garneczku na parze dodając stopniowo śmietankę regulując gęstość polewy

W garach u Gosi
Wykwintny sernik wg Aleex 428

masę serową, wyrównać powierzchnię. 12. Sernik piec w temperaturze 170ºC około 1 godziny. Studzić w lekko uchylonym piekarniku, następnie włożyć na noc do lodówki. 13. Wierzch ciasta dowolnie ozdobić. Ja wykorzystałam błyszczącą polewę czekoladową. 14. Sernik można przechowywać w lodówce do 7 dni. Najlepiej kroi się schłodzony, cienkim, ostrym nożem. Smacznego

W mojej kuchni
Keks z owocami lata 110

amerykańską czy żurawinę. Ważne, aby to były małe owoce i nie krojone, bo wtedy nie wylatuje z nich sok i nie rozmiękają ciasta tworząc zakalec. Dodałam również małe czipsiki czekoladowe dla podkręcenia smaku. Można użyć tabliczkę czekolady pokrojoną na drobne kawałki. Wyszedł wyśmienity, lekko kwaskowy z nutką czekolady! Polecam do eksperymentowania

To co kocham
Prosty chlebek bananowy 170

będzie bardzo gęste. Przelewamy ciasto do keksówki, na wierzchu układamy plasterki bananów i pieczemy około godziny, do suchego patyczka. Może się okazać, że zostanie wam trochę ciasta, wtedy możecie usmażyć małe placuszki czekoladowo-bananowe, też pycha! Post Prosty chlebek bananowy pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Brownie z kawałkami czekolady 175

Mega czekoladowe brownie z kawałkami rozpływającej się czekolady- ciasto idealna na jesienną chandrę :) Składniki: 190 g gorzkiej czekolady, 100 g mlecznej czekolady, 180 g masła, 250 g cukru, 30 g kakao (bez cukru), 80 g mąki, 2 jajka, posypka Blask Pereł Dr. Oetker. Przygotowanie:  W rondelku na małym ogniu rozpuszczamy masło z połamaną gorzką czekoladą, ciągle mieszamy. W misce

Aga w kuchni
Krem miętowy 237

Krem mietowy – wykonany przez DomoweTorty.com Gęsty, pyszny krem z orzeźwiającą miętową nutką- bez dodatku żelatyny, na bazie śmietanki i serka mascarpone. Świetnie nadaje się do ciast, tortów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami lub oblany polewą czekoladową- zamieni się w pyszny deser. Smacznego! SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: [na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu

Domowe Torty
Ciasto z kokosowym nadzieniem. 210

upieczony spód ostrożnie wykładamy masę, a na nią białe ciasto. Całość wkładamy do piekarnika i pieczemy do zarumienienia (i suchego patyczka) czyli około 20 minut. Gotowe ciasto studzimy. Przed podaniem dekorujemy dowolną polewą czekoladową i płatkami migdałów lub płatkami kokosa. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Sernik z mlekiem w proszku 173

białek. Całość wyłożyć na ciasto, wyrównać, posypać pozostałym ciastem. Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.  Pozostawić w wyłączonym piekarniku na kilkanaście minut. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową wg dowolnego przepisu

Praktyczna pl
Brzoskwiniowe ciasto Agnieszki 155

Dodać masło i wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Do zimnego kremu dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Masę wylać na połowę biszkoptu, przykryć drugim i wstawić do lodówki. Ciasto można posypać cukrem pudrem bądź polać czekoladową polewą

Magiczne Życie Marty
Sernik z białą czekoladą i serduszkiem 127

ugryzienia nawet jeśli nie jesteście zwolennikami białej czekolady ;) Ja wpadłam po uszy.... Udanych Walentynek Wam życzę. SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ Składniki: spód : 300 g pokruszonych herbatników czekoladowych lub pierników (opcjonalnie może być np.stare ciasto przeznaczone na bajaderkę, u mnie to był piernik) 150 g masła masa serowa : 500 g twarogu (ale nie serka z wiaderka!!!) 135 g białej czekolady

Bon appetit mon amie
Kinder kanapka/Mleczna kanapka w wersji fit 442

diecie lub osób zdrowo się odżywiających to ciasto będzie nie tylko objawieniem, ale i zaskoczeniem jak dobrze smakuje. To najlepszy dowód, że ciasto może być także dietetyczne :) Ps. Jeżeli macie ochotę możecie dodatkowo wierzch oblać polewą czekoladową np. z gorzkiej czekolady. Składniki na 4 sztuki o wymiarach  6x10,5 cm: ciasto: puszka białej fasoli (240g po odsączeniu

Fabryka pomysłów
Ciasto Milky Way 479

cukrem waniliowym, a następnie pozostawiamy je do ostudzenia. Margarynę ucieramy na puch dodając wystudzone mleko oraz mleko w proszku mieszając krem aż uzyuska jednolitą masę Polewa : Ciasto przekładamy masą a na górę polewamy czekoladową polewę , którą uzyskamy roztapiając czekoladę z 6 łyżkami mleka

W Moim Magicznym Domu
Świąteczny czekoladowiec z kumkwatami 105

ciasto zrobi furorę na świątecznym stole. Mocno czekoladowe, przełamane gorzko - słodką nutą kumkwata podbije niejedno podniebienie.  Składniki 300 g mąki pełnoziarnistej lub gofio  400 ml mleka  15 szt. kumkwata  35 g kakao  50 g amarantusa  5 łyżek płatków czekoladowych  6 łyżek ksylitolu  1 jajko  1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka proszku pieczenia

My Chcemy Jeść
Cafe HECA w Lublinie 152

pomarańczy czy po prostu wodę mineralną.   A czym byłaby kawiarnia bez czegoś do jedzenia. W Hecy można spróbować croissanty, muffiny, tarty i przeróżne ciasta, ciasteczka (w tym moje ulubione ciastko czekoladowe z migdałami). Przyzwoite ceny zachęcają do powrotu do kawiarni aby delektować się pyszną kawą i jednocześnie porozmawiać z bardzo miłą obsługą na temat świata kawy

Right Behind The Kitchen
Ciasteczka Xbox 156

piszcie w komentarzach! :) ). Składniki na ciasteczka Składniki na lukier: 1 białko 3/4 szklanki cukru pudru + cukierki do dekoracji, u mnie: M&Msy, draże czekoladowe, czekoladowe karmelki, żółty i zielony barwnik spożywczy Ciasto przygotowujemy według przepisu . Po wyrobieniu można je schłodzić przez 15 – 20 minut w lodówce, dzięki temu łatwiej będzie je rozwałkować i nie trzeba będzie dodawać zbyt

Ciastkozercy
KRUCHE CIASTECZKA Z CHAŁWĄ 134

łyżek cukru pudru  1 jajko Przygotowanie: Mąkę, proszek do pieczenia i sodę przesiewamy. Dodajemy cukier i cukier waniliowy. Do miski kruszymy chałwę waniliową i czekoladową, margarynę dzielimy na małe kawałki. Wysiekać ciasto do momentu kruszonki. Zrobić kopczyk w kopczyku dołeczek wbić jajko.. Wmieszać nożem, po czym zagnieść ciasto.Ciasto odkładamy w chłodne miejsce lub do lodówki na 30 minut

Ciastka - domowe słodkości
Odchudzone ciasto z pomarańczowo dyniowym musem pod serową kołderką 184

miejsce ciąg dalszy moich eksperymentów dyniowych i jednym z nich, swoją droga moim nieskromnym zdaniem bardzo udanym, pragnę się dziś z Wami podzielić - jest to lekkie ciasto z musem dyniowo-pomarańczowym na czekoladowym spodzie. Ciacho to, dzięki niewielkiej zawartości cukru i tłuszczu, może śmiało nominować do fit deseru. Spód na bazie płatków owsianych świetnie komponuje się z aromatycznym musem dyniowo

Cynamonowe szczęście
ciasto pocieszenia – tylko dla dorosłych ;) 5383

jabłka oraz cukier, doprowadzamy do wrzenia i smażymy ok. 10 min. Następnie wsypujemy suchą galaretkę i mieszamy do momentu rozpuszczenia galaretki. Odstawiamy i delikatnie schładzamy. Wykonanie ciasta: biszkopt – masa jabłkowa – masa kokosowa – polewa czekoladowa (inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka z masłem orzechowym i M&M's 130

dwoma rodzajami cukru. Dodajemy masło orzechowe i miksujemy. Następnie wbijamy jajko, dodajemy ekstrakt oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą. Miksujemy. Wsypujemy połowę cukierków czekoladowych (resztę powciskamy na wierzchu ciastek). Z ciasta formujemy małe kuleczki (orzeszki) i odkładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Delikatnie spłaszczamy ciasteczka dłonią, a następnie wciskamy na górę

Mania Wypiekania
Gostyńska krówka z dżemem porzeczkowym 494

układamy warstwy:  herbatniki masa budyniowa herbatniki gotowa masa krówkowa z puszki krakersy dżem porzeczkowy bita śmietana z żelatyną Chłodzimy 3 godziny w lodówce. Na gotowym cieście można zrobić esy floresy z polewy czekoladowej przygotowanej z 3 kostek gorzkiej czekolady z dodatkiem śmietany, bądź przed podaniem posypać tartą czekoladą

Kuchenne aromaty
Kulki drożdżowe z kremem czekoladowo - orzechowym 106

miski, dodać drożdże, jajka, sól, cukier, oliwę i wodę. Wyrobić. Odstawić pod przykryciem na 30 minut. Ponownie wyrobić i znowu odstawić na 30 minut. Odrywać kawałki ciasta, rozgniatać na dłoni, kłaść łyżeczkę kremu czekoladowo orzechowego, lepić kulkę z kremem w środku. Odkładać na deskę oprószoną mąką na kilka minut. Kulki smażyć partiami w gorącym tłuszczu, aż uzyskają złoty kolor. Olej

królestwo garów
Fale Dunaju 239

garnka i zagotować , w drugiej połowie rozmieszać budynie i żółtka . Wlać do mleka i gotować aż zgęstnieje. Masę budyniową wyłożyć na zimny placek. Na wierzchu ciasta można zrobić esy floresy z polewy czekoladowej lub po prosty zetrzeć na tarce czekoladę. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Sezam 169

budyń i wiórki kokosowe.  Na spód kładę ciasto z sezamem, wykładam połową masy budyniowej, przykrywam ciastem z orzechami, wykładam pozostałą  masę i całość przykrywam ciastem z kokosem. Wierzch ozdobiłam kleksami polewy czekoladowej

Ciasteczkowy Potwór
Karpatka 242

dodałam cukier waniliowy. Ugotowany budyń (Karpatkę) wystudzić. Masło utrzeć na krem, dodawać powoli wystudzony budyń, dobrze przy tym ucierając. Gotowym kremem przełożyć upieczone i wystudzone placki. Ciasto można posypać cukrem pudrem, albo polewą czekoladową porobić tzw. esy-floresy

In my kitchen
Orzechowa kokosanka z jabłkami 210

zagotować wszystko razem. Gotować 2-3 minuty. Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć, cały czas ucierając dodawać po łyżce chłodnego budyniu. Gotowy krem rozsmarować na biszkoptach. Wierzch ciasta posypać startą czekoladą lub polać polewą czekoladową. Moje uwagi: Gorący budyń gotuję dzień wcześniej. Po ugotowaniu budyń nakrywam bezpośrednio na jego powierzchni folią spożywczą. Wówczas mamy pewność, że na wierzchu budyniu nie utworzy

In my kitchen
ŻARŁOSTACJA - szkoda, że już po :( 125

Najlepiej smakuje między posiłkami. Mleczna kanapka Malinowa królowa. Rolada malinowa Powiało chłodem, zapachniało truskawkami. Truskawkowy sernik na zimno CanelaKabakSuprise, czyli zgadnij kotku co mam w środku. Ciasto z cukinią i cynamonem Toffik. Sernik czekoladowy z toffi E-kler. Eklerki z truskawkami SweetTube. Rurki z kremem Pestka. Dyniowe Muffiny Wszystkie załączone zdjęcia dzięki uprzejmości naszego fotografa Arkadiusz Kornacki Fotografia . Większa fotorelacja

Kuchnia w opałach