Wcześniej to ciasto robiłam w typowym wydaniu, tzn. ciasto piekłam w okrągłej formie i po wyłożeniu kremu na takie dno i pokrycie go pokruszonymi kawałkami ciasto wyglądało dokładnie tak jak prawdziwy kopiec kreta. Tym razem postanowiłam zmienić nieco wygląd . Piekłam ciasto w prostokątnej blaszce , gdzie krem ładnie rozłożył się po całości i też posypałam wierzch ciasta pokruszonymi kawałkami ciasta. Nic to nie ujmuje mu smaku a kremu jest ciut mniej w porcji ;)Wymiary blaszki: 24 x 29 cmCzas pieczenia:... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Fantastyczne ciacho! I nie ważny kształt ono jest zawsze pyszne :))
Jaka sceneria :) A kopczyk kreta przepysznie i wygląda i smakuje.
to świetny pomysł , na taką prostokątną formę! ja chyba też bym takie zrobiła, poręczniej się je kroi :)
Wieki tego ciasta nie jadłam, muszę kiedyś zrobić, bo bardzo lubimy :)