Ciasto a'la Kopiec kreta

Ciasto a'la Kopiec kreta

Ciasto a'la Kopiec kreta

Wcześniej to ciasto robiłam w typowym wydaniu, tzn. ciasto piekłam w okrągłej formie i po wyłożeniu kremu na takie dno i pokrycie go pokruszonymi kawałkami ciasto wyglądało dokładnie tak jak  prawdziwy kopiec kreta. Tym razem postanowiłam zmienić nieco wygląd . Piekłam ciasto w prostokątnej blaszce , gdzie krem ładnie rozłożył się po całości i też posypałam wierzch ciasta pokruszonymi kawałkami ciasta. Nic to nie ujmuje mu smaku a kremu jest ciut mniej w porcji ;)Wymiary blaszki: 24 x 29 cmCzas pieczenia:... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkości i nie tylko

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

monikaSmakoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pieczenie, banan, krem, budyń, kakao, ciasta z kremami, czekolada, bananowe, czekoladowa, jogurt, mąka, placki, cukier, ciasto z kremem, jajko, jogurtu, cukier puder, biszkopt, ciasto na żelatynie, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z białek , ciasto z bananami, lekkie ciasto, krem czekoladowy, ciasto bananowe, ciasto z bananem, ciasto z masa, dania na gorąco

Inne przepisy z Słodkości i nie tylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
kruszyna, 11 listopada 2013 14:24:45

Fantastyczne ciacho! I nie ważny kształt ono jest zawsze pyszne :))

COOLinarna Strefa, 11 listopada 2013 14:35:35

Jaka sceneria :) A kopczyk kreta przepysznie i wygląda i smakuje.

Karmel, 11 listopada 2013 14:57:43

to świetny pomysł , na taką prostokątną formę! ja chyba też bym takie zrobiła, poręczniej się je kroi :)

quchniakaroli, 11 listopada 2013 16:50:52

pięknie się prezentuje.

gin, 12 listopada 2013 20:58:05

Wieki tego ciasta nie jadłam, muszę kiedyś zrobić, bo bardzo lubimy :)