Proponuję dziś przepis na prosty i przepyszny piernik , który jest aromatyczny, miękki i wilgotny , z polewą czekoladową . Jakość polewy zależy od masła. Tym razem na nagraniu widać, że polewa mi nie stężała, co może prowadzić do pytania "Ile jest masła w maśle?" . Przy dobrej jakości masła polewa zastyga i można wtedy ładnie kroić ciasto. Tym razem widać, że polewa jest cały czas płynna i przy krojeniu ciasta spływa po cieście. Ale ciasto jest pyszne i genialne w swej prostocie . Serdecznie poleca... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i wypiekać. Podaję przepisy krok po kroku z kuchni tradycyjnej, bezglutenowej, wegańskiej i wegetariańskiej.