ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:603/1376)

EXPRESOWA KRÓWKA BEZ PIECZENIA + FILMIK 106

mają czasu piec a chcą zjeść pyszne, słodkie ciasto. SKŁADNIKI : 700 ml śmietany 30 %  1 puszka - 400 g  kajmaku 250 g mascarpone  2 cukry wanilinowe po 16 g  30 g cukru 8 g żelatyny spożywczej ( 1 łyżka z czubkiem )  300 g herbatniki czekoladowe 150 g herbatniki jasne  100 g czekolady deserowej

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto wiśniowe urodzinowe 535

gonitwie nie miałam czasu zrobić fajnego zdjęcia. Ciasto jest przepyszne, ale wymaga od nas jednak nieco cierpliwości przy jego przygotowywaniu. A to dlatego, że ciasto kruche musi się schłodzić, upiec, ostudzić, galaretka stężeć, masa czekoladowa ostudzić i również nieco stwardnieć, no i zanim położymy bezę na śmietanę, to też musi się ostudzić. Ale za to smak jest wyjątkowy, co nagradza

Passions hobbies life
Migdałowe ciasto z czekoladą – bez mąki, bez tłuszczu, bez glutenu 194

powietrzem. W przeciwnym wypadku ciasto podczas pieczenia może gwałtownie opaść) . Wstawić do nagrzanego pieca. Piec 30-40 minut do momentu, aż ciasto będzie sprężyste. Ciasto wyciągnąć z foremki dopiero po ostudzeniu. Można polać polewą czekoladową (rozpuścić w kąpieli wodnej 50 g czekolady gorzkiej i 50 g czekolady mlecznej z odrobiną mleka – gdyby polewa się nagle zamieniła w proszek

Moja Delicja
Czekoladowe ciasteczka popękane + filmik 107

Dziś zapraszam na przepis na przepyszne ciasteczka popękane obłędnie pachnące czekoladowo , przysłowiowe niebo w gębie . Nie są trudne w produkcji, wystarczy rozpuścić czekolady i potem zmiksować wszystko. Sekretem tego przepisu jest przechowywanie ciasta w lodówce - im dłużej tym lepiej, ale minimum dwie godziny, a najlepiej całą noc. A potem możemy rozkoszować się cudownym smakiem tych nieziemskich ciasteczek . I co najważniejsze(...)pozostawiamy do wystudzenia. Ale od czasu do czasu mieszamy, żeby ta czekoladowa masa nie stężała. 2. Do misy miksera wbijamy 4 jajka, dodajemy szczyptę soli, 250 g cukru, paczkę cukru waniliowego i miksujemy na puszystą jasną masę. 3. Gdy już jajka się ubiją, a masa czekoladowa ostygnie, to stopniowo dodajemy ją do ubitych jaj i miksujemy na najwolniejszych obrotach

Kawa z mlekiem
Tarta kremowa z mascarpone, mleczkiem kokosowym pod śmietanową kołderką 68

masę straciatella: 300 ml śmietany kremówki 30 % lub 36 % 100 gram białej czekolady -  u mnie Toblerone z migdałami w miodzie 50 gram drobno pokrojonej gorzkiej czekolady lub groszków czekoladowych Wykonanie: Biszkoptami wykładamy dno tarty. Nasączamy je obficie przygotowanym ponczem, odkładamy na czas przygotowania mas. Masa z mleczkiem kokosowym: Żelatynę zalewamy zimną wodą i odstawiamy, by napęczniała. Do sporej miski(...)groszki. Mieszamy i wykładamy równą warstwą na masę serową.  Wierzch ciasta proponuję posypać wiórkami startej gorzkiej lub białej czekolady. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki,  po dwóch, trzech godzinach można bez obaw kroić i podawać. Jak zauważyliście na fotografiach, spod biszkoptów wypływa czekolada. Nasączone biszkopty polałam ganaszem czekoladowym,  który szczelinami spłynął na dno tarty.  Nie polecam tego

Kronika Piekarnika
Kawowe brownie 207

piątkowy poranek naszła mnie genialna myśl: zrobię ciasto, a co tam :) Jak dobrze wiecie uwielbiam czekoladę i wszelakie czekoladowe desery. Tym razem również ona była głównym elementem  mojego pieczonego eksperymentu. Z założenia miało powstać brownie kawowe, wyszło migdałowe, ale i tak było przepyszne :) Składniki: Ciasto: 180g gorzkiej czekolady (2 tabliczki) 160g masła 4 jajka 1 i ¼ szklanki cukru

Kolizje Smaków
Łatwa babka majonezowa 73

zawartości tłuszczu. Smakuje absolutnie genialnie. Jeśli nie wierzycie - spróbujcie sami. Babka majonezowa jest tak samo pyszna posypana cukrem pudrem czy ozdobiona lukrem, jak polana polewą czekoladową, nawet bez tych dodatków jest doskonała. To uniwersalne ciasto z dodatkiem majonezu pasuje na każdą okazję, nie tylko na Wielkanoc. Łatwa babka z majonezem zawsze wychodzi, także tym, którzy pieką ciasto pierwszy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Karmelowe LOVE 121

Walentynki już minęły. Ale jak już wcześniej wspominałam, serduszkowe klimaty są u mnie na porządku dziennym. I można śmiało powiedzieć, że Walentynki dla mnie trwają cały

Moje Pyszne Siódme Niebo
Sernik gotowany 627

Pyszny i łatwy do zrobienia sernik gotowany na herbatnikach to kolejne ciasto bez pieczenia, które świetnie sprawdza się latem. Sernik jest niezbyt słodki z delikatną nutą wanilii i przyjemną w smaku polewą czekoladową. Po zastygnięciu świetnie się kroi i wspaniale smakuje. Latem staram się jak najrzadziej korzystać z piekarnika i na deser przygotowuję ciasta bez pieczenia. Dziś zrobiłam sernik gotowany(...)pokruszoną czekoladę, masło i cukier puder. Powinna powstać jednolita ciekła polewa czekoladowa.  Dobrym sposobem na rozpuszczenie czekolady, jest włożenie wszystkich składników na polewę do talerza i wstawienie go na kilka minut do mikrofali na program do rozmrażania. Po rozpuszczeniu wszystko mieszać, aż powstanie jednolita konsystencja. Zobacz również: ciasto Snikers bez pieczenia

Kuchcik gotuje
BROWNIE Z MASŁEM ORZECHOWYM (bez pieczenia) 135

się w gorzkiej czekoladzie) oraz mąki. Słodzone jest bananami, a także gorzką czekoladą, a rolę mąki spełniają tu płatki gryczane. Brownie jest mocno czekoladowe z akcentem bananowo-orzechowym, a góra to kremowa, sernikowa warstwa mocno orzechowa. Ciasto jest mega proste w przygotowaniu i robi się je w ekspresowym tempie, niestety też w takim samym tempie znika 😉 P.S. Pamiętajmy, aby wybierać(...)przekładamy do miski i dodajemy masło orzechowe. Całość łączymy za pomocą blendera. Gotową masę wykładamy na wyciągnięty z lodówki spód brownie.  Wierzch posypujemy orzeszkami ziemnymi i dekorujemy polewą czekoladową. Wkładamy do lodówki na około 1-2 godz. Przechowujemy w lodówce

Kuchnia MagdaLeny
Mazurek "jajo" z kajmakiem 201

łyżka śmietany kwaśnej Do dekoracji: 1/3 puszki kajmaku gotowego mielone orzechy gotowe dekoracje, np motylki czekoladowe kolorowe pisaki lub lukier inne - wedle uznania  Wykonanie: Mąkę przesiać, zimne masło pokroić w kostkę. Masło i mąkę posiekać nożem, dodać cukier, żółtko, śmietanę - szybko zagnieść ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, dodać więcej mąki. Ciasto uformować w kulę, owinąć folią spożywczą(...)rondelku - będzie łatwiej nałożyć go na ciasto. Tak przygotowany kajmak, wylać na kruche ciasto. Wierzch udekorować wedle uznania. Ja przykleiłam kurczaczka z kruchego ciasta, boki obsypałam mielonymi migdałami. Zrobiłam napis z lukru i przykleiłam motylki czekoladowe.   Smacznego

kolorowotorcikowo
Ciasto kinder bueno 958

Ciasto kinder bueno to jedno z pyszniejszych ciast bez pieczenia, jakie można zrobić samodzielnie w domu. Krem budyniowy z orzechami, aksamitna masa czekoladowa i chrupiące herbatniki.  - inspirowane znanym batonikiem - wspaniały deser dla miłośników słodkości - zamieniając herbatniki na biszkopt ciasto można podać jako tort

AniaGotuje.pl
Gofry 126

którego nadaje im gofrownica. Do tego możemy nakładać na nie różne farsze, przygotowywać na słodko z dodatkiem bitej śmietany, dżemów, konfitur, z sosami owocowymi, czekoladowymi, na słono, wytrawnie. Dziś zaprezentuję Wam przepis na ciasto na gofry, który kiedyś przeczytałam na jednej ze stron internetowych i zapamiętałam lekko go modyfikując - cała reszta należy do Waszej inwencji kulinarno

Zasmakuj Kuchni
Ciasto Flamengo 555

kieliszek spirytusu, Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej, 1 duża paczka herbatników, 2 kieliszki likieru czekoladowego, kakao do posypania. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt ciemny: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję żółtka oraz cukier. Następnie dodaję olej, mąkę, ocet oraz kakao i proszek do pieczenia. Ciasto przelewam na blaszkę o wymiarach 24cm(...)24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piekę około 25 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony biszkopt nasączam likierem czekoladowym. 2. Biszkopt jasny: Białka ubijam na sztywno. Nie przestając ubijać dodaję kolejno cukier, żółtka, olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto przekładam na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 20 minut w temperaturze 170 stopni. 3. Masa budyniowa

Tradycyjna kuchnia Kasi
Naleśniki czekoladowo- miętowe z serem 165

się że będę je musieć sama zjeść :) Mąż naleśnikowy nie jest w ogóle, nie wspominając o takich czekoladowych... Tym bardziej się zdziwiłam, że pochłonął ich kilka... Ciekawa jestem czy Wy takich próbowaliście i jak Wam smakowały? Pochwalicie się? Składniki: Na 10 naleśników Ciasto: 250 ml mleka 3.2% + 20ml ok. 300g mąki tortowej szczypta soli 2/3 tabliczki mlecznej czekolady Goplana(...)trzcinowego Dodatkowo: 1/2 szklanki do smażenia gotowych naleśników cukier puder do posypania po wierzchu bądź kilka kostek startej czekolady Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem 20ml mleka. Studzimy tak, by masa czekoladowa była nadal płynna. Resztę mleka wraz z jajkiem i białkiem ubijamy na puch. Dodajemy przesianą mąkę, cukier puder, olej oraz szczyptę soli

Kuchnia w czekoladzie
Antałki 153

budyń śmietankowy lub waniliowy 1 łyżeczka mączki ziemniaczanej 3/4 kostki masła 4-5 łyżek spirytusu 1 łyżka cukru Polewa czekoladowa 3/4 tabliczki czekolady 1/4 kostki masła 1 łyżka cukru pudru  cukier puder do posypania   Z podanych składników na ciasto kruche wyrobić szybko ciasto i włożyć je do lodówki na 30 minut. Następnie rozwałkować na trochę więcej niż(...)ubijać. Pozostawić do schłodzenia.   Na ciasteczka nakładać krem i składać je razem.   Składniki polewy czekoladowej delikatnie podgrzać i rozpuścić. Nie gotować. Polać ciasteczka i pozostawić i stężenia polewy. Z papieru (najlepiej pergaminu, gdyż jest cienki) wyciąć małe serwetki. Serwetkę nałożyć na ciasto i za pomocą małego sitka oprószyć cukrem pudrem. Serwetkę należy ściągać bardzo delikatnie aby nie zniszczyć

Jadło i czytadło