ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:569/1376)

Łza słoniowa 152

masła • 3 łyżki cukru pudru • 1 cukier waniliowy • 1 szklanka mleka – 250 ml • 2 łyżki mąki pszennej Polewa czekoladowa • 100 g masła • 3 łyżki kakao • 3 łyżki cukru • 3 łyżki mleka oraz • 5 bananów, jak najbardziej prostych Wykonanie: Ciasto biszkoptowe • Białka ubić na sztywno, dodać cukier i chwilę poubijać. • Wbijać po jednym żółtku i mieszać(...)trzeba to je „wyprostować” odpowiednio przycinając, i położyć wzdłuż na samym środku biszkoptu. • Złożyć ciasto na pół, banan ma być na przekroju „oczkiem” zanurzonym w masie uformowanej łzy. Polewa czekoladowa • Do rondelka włożyć miękkie masło, mleko, kakao i cukier. • Na minimalnym ogniu podgrzewać bardzo delikatnie cały czas

To co kocham
Piernik staropolski z marmoladą z owoców leśnych 133

spokojnie - wystarczy wyciągnąć ciasto odpowiednio wcześniej, aby zdążyło dojść do temperatury pokojowej i zyskać na plastyczności :) Postanowiłam z ciasta zrobić zarówno piernik przekładamy marmoladą jak i małe pierniczki. Ciasto rozwałkowałam na grubość około 0,5 cm i wycięłam z niego 4 blaty o wymiarach. Blaty należy ułożyć jeden obok drugiego na blaszce i piec w piekarniku w temp(...)odstawić w chłodne miejsce, aby zmiękł. Po tym czasie - najlepiej po kilku dniach, można przyciąć brzegi piernika, aby miał idealnie równy kształt i polać polewą czekoladową, której przepis znajdziecie poniżej! :) Z pozostałej porcji ciasta można zrobić przepyszne minipierniczki! Ciasto wałkujemy również do grubości około 0,5 cm i wykrawamy małe kwadraty. Na środku każdego z nich umieszczamy odrobinę marmolady

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Kaszak bez pieczenia 52

Kaszak to bardzo proste ciasto bez pieczenia z kaszą manną w roli głównej. Idealne gdy nie mamy czasu na pieczenie, a ochota na coś słodkiego wielka. Składniki 1 litr mleka 1 szklanka kaszy mannej 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka kakao 1 kostka margaryny 5 opakowań herbatników Przygotowanie Blachę o wymiarach 36×26 cm wykładamy herbatnikami. Mleko(...)gotującego się mleka powoli wsypywać kaszę. Mieszać, żeby nie było grudek. Gotować, aż masa zgęstnieje. Gorącą równomiernie rozsmarować na herbatnikach. Przykryć kolejną warstwą herbatników. Polać polewą czekoladową i odstawić w chłodne miejsce aby ciasto ostygło. Autor przepisu: Sylwia Kukawka Artykuł Kaszak bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
"W krainie miodem płynącej..." - podsumowanie akcji 162

Durszlaku, na którym akcja pojawiła się po raz pierwszy, zgłosiliście 46 przepisów (wszystkie zaakceptowane). Zaproponowane przez Was dania były bardzo różnorodne - wytrawne i deserowe, dania główne, śniadaniowe, pieczywo, ciasta czy napoje. Były takie, w których miód odgrywał znaczącą rolę, jak i takie, w których był słodziwem do wyboru. Wszystkie znajdziecie niżej. Niezależnie od tego, jakie przepisy przesłaliście, bardzo Wam dziękuję(...)mleka) Rozgrzewajaca herbata z pomarańczą i goździkami Wzmacniająca herbata na zimowe wieczory Karnawałowe miodowe kuleczki (struffoli) KORZENNE KAKI z PATELNI (CACHI SPEZIATO in PADELLA) Ciasteczka mocno czekoladowe z chilli Winnie the Pooh – puchatkowe ciasto miodowe z kremem śmietankowym Pierniczki na śmietanie Szybkie pierniczki SAŁATKA ze świeżego szpinaku z suszonymi pomidorami i fetą Serek „nadziany” na pyszne śniadanie Tarta z ricottą

Weekendy w domu i ogrodzie
Niesamowity torcik naleśnikowy z masą z kaszy manny i sera 79

była to niespodzianka, musiałam się ekspresowo uwinąć z niespodzianką, zanim panowie otworzyli oczęta. Usmażyłam mega proste placki, do tego dodałam puszystą masę i uwieńczeniem to polewą czekoladową i orzeszkami w karmelu. Składniki na ciasto 3 jajka 4 łyżki mąki 1 pełna łyżka kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 płaskie łyżki cukru 1/2 szkl. mleka 1 łyżka roztopionego masła

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Mazurek z jabłkami – kuchnia podkarpacka 44

Dodatkowo : polewa czekoladowa (np. 125 g margaryny lub masła, 1/2 szklanki cukru, 3 łyżki kakao i 3 łyżki wody) Przygotowanie ciasta: Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy je na 3 części. Każdą część ciasta rozwałkowujemy na wielkość blaszki. Ciasto przekładamy na blaszki wyłożone papierem do pieczenia i wkładamy na około 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni(...)patelni. Ściągamy z ognia, dodajemy namoczoną żelatynę i mieszamy. Jabłka wykładamy na ciasto zanim wystygną. Składamy ciasto: na pierwszy placek wykładamy jabłka, które przykrywamy drugim plackiem, po czym wykładamy masę orzechową i przykrywamy ostatnim plackiem. Ciasto przykrywamy, żeby zmiękło (np. folią spożywczą). Na wystudzony placek wylewamy polewę czekoladową i dowolnie dekorujemy.   Więcej przepisów na regionalne słodkości w zakładce KUCHNIA

Trzeci talerz
Magiczne bułeczki orkiszowo-twarogowe wypełnione budyniem i dżemem 145

prawdziwą wanilią Delecta 500 gram mleka 35 gram cukru trzcinowego/ksylitolu dżem malinowy 100% owoców Do posypania:    karmel Delecta maczek truskawkowy Delecta kamyczki czekoladowe Delecta Przygotowanie: Pomieszaj ze sobą wszystkie suche składniki na ciasto (mąkę orkiszową, drożdże, cukier trzcinowy/ksylitol, cukier cytrynowy, przyprawę do sernika) Dodaj rozpuszczony, przestudzony olej kokosowy, jajka, kefir i rozgnieciony twaróg. Wyrób ciasto i odstaw(...)ostudź. W trakcie studzenia pamiętaj, żeby co chwilę mieszać, aby nie zrobił się kożuch. Z wyrośniętego ciasta fromuj placki, posmaruj je dżemem malinowym i wykładaj po łyżce budyniu. Uformuj bułki. Posmaruj bułki jajkiem i posyp część karmelem, część maczkiem truskawkowym i część kamyczkami czekoladowymi. Piecz w piekarniku w 150 stopniach piekarnika z termoobiegem przez 25 minut . Upieczone bułeczki wyjmij

Smiling Shrimp
Szarpaniec 153

był za niski i nie mogłam przekroić..tak więc zrobiłam co innego ..no i też ciut nie wyszło tak  jak trzeba..Miałam cieniutkie wafelki czekoladowe i postanowiłam zrobić z nich spód i wierzch ciasta..no i wafle rozmiękły [pokazuję na zdjęciach,ale wafli nie polecam ] i nie dało się dobrze ukroić, więc posypałam dodatkowo wiórkami, żeby ładniej wyglądało(...)osobna] i zostawić do zastygnięcia.Zastygnięta pokroić w kostkę.Ciasto pokroić w kawałki.Śmietanę osłodzić i ubić, dodać rozpuszczoną w 2 łyżkach wody żelatynę i wymieszać.Dodać pokrojone galaretki,owoce, biszkopt.Wymieszać i wylać na tortownicę.Odstawić do zastygnięcia.Wierzch dowolnie udekorować, może to być galaretka lub polewa czekoladowa

Moje domowe kucharzenie
Ciasto Ananasowy Migdałek 148

Ciasto Ananasowy Migdałek Moje ciasto z serków Danio było ostatnio bardzo popularne, dlatego postanowiłam zrobić podobne. Ciasto jest bez użycia mąki pszennej. Mąka została zastąpiona budyniami. Masa natomiast jest bardzo delikatna. Blaszka 24 cm x 24 cm Składniki na ciasto: ·        5 opakowań po 40 g budyniów czekoladowych(...)łączymy z masą jajeczną, chwile miksujemy. 4.   Masę budyniową wykładamy na dno tortownicy i pieczemy 30 minut w 180°C. 5.   W tym czasie, co pieczemy ciasto robimy masę. Schłodzoną śmietanę ubijamy mikserem, dodajemy serki Danio ( cały czas miksujemy) oraz schłodzoną galaretkę. 6.   Ananasy kroimy w kostkę i łączymy z masą, zostawiając dwa krążki do dekoracji

Kulinarna Chwila
Tort z kolorowych naleśników 55

Tort z naleśników nie tylko dobrze smakuje, ale również zachwycająco wygląda! Doskonały na różne przyjęcia. Składniki oraz sposób przygotowania: Przekładany twarogiem z kremem czekoladowym Lindt i dżemem jeżynowym własnej roboty. Do barwienia ciasta wykorzystałam bio barwniki które kiedyś kupiłam. 4 jaja, mleko, wode, troche cukru, troche oleju wymieszałam. Dodałam tyle mąki żeby ciasto było dosyć gęste. Podzieliłam na części dodałam

Wasze Przepisy
Serowo- kakaowa Kopuła 153

kryształu, 300g sera białego, 1 łyżka mąki pszennej, 1,5 łyżki budyniu waniliowego, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 3 jajka, Dodatkowo: ½ puszki masy krówkowej o smaku czekoladowym HELIO , 50g płatków migdałowych HELIO . PRZYGOTOWANIE 1. Ciasto ciemne: Masło, kakao, wodę oraz cukier przekładam do garnuszka. Zagotowuję i odstawiam do przestudzenia, Do zimnej masy dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem oraz żółtka. Miksuję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Wuzetka 109

blogu nie może zabraknąć ukochanego ciasta mojej bratanicy, a mianowicie Wuzetka. Biszkopty czekoladowe, posmarowane dżemem z czarnej porzeczki, przełożone grubą warstwą bitej śmietany, a to wszystko zwieńczone polewą czekoladową.   Składniki blaszka 23/33: biszkopt : jajka 8 szt, cukier 200 g, kakao 30 g, mąka pszenna 195g, Krem: śmietanka 36% 1 litr, cukier puder 7 łyżek, żelatyna 4 łyżeczki, polewa(...)słoik, Sposób przygotowania: Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodać cukier a następnie dodać po jednym żółtku. Suche składniki przesiać w oddzielnym naczyniu. Dodać do biszkopta i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 30 min w temp 170st.C. do suchego patyczka. Upieczony biszkopt odstawić do ostygnięcia, a następnie przekroić wzdłuż na pół. Kawę rozpuścić

kulinarne odsłony pati
Tort czekoladowy 885

syropieMascaropne i Nutellę (obie w temperaturze pokojowej) miksujemy…. i już :)! Na paterze układamy jeden blat ciasta i nasączamy go. Ja – nie mając pod ręką nalewki wiśniowej- dolałam do syropu z wiśni i odrobiny gruszkowego trochę rumu. Blat smarujemy 1/3 masy czekoladowej i układamy gruszki pokrojone w plastry, układamy drugi blat i nasączamy go. Smarujemy go 1/3 masy

UgotujmyTo.pl
Ciasto słonecznikowe 289

Ciasto biszkoptowe, krem budyniowy, a do tego prażony słonecznik i czekoladowa polewa. Czy może być coś lepszego? Jak dla mnie połączenie idealne. Nie wiem skąd wzięłam pomysł na takie ciasto. Po prostu nie pamiętam. Możliwe, że szukałam sposobu na coś innego z kremem budyniowym, lub ktoś coś podpowiedział. W każdym razie ciacho wyszło pyszne. Polecam :) PS. Ciasto słonecznikowe można zrobić

Smakowy Raj
OBRZYDLIWIE PYSZNE BABECZKI Z GLISTAMI NA HALLOWEEN 178

obleśne, że najnormalniej w świecie zebrało mi się na wymioty, kiedy je fotografowałam :DDD Póki nie położyłam tych paskudnych glist były śliczne, pięknie czekoladowe, z uroczą czapą soczystej zieleni i okruchami ciasta. Ale te glisty... bleee... to już przesada.. Nie sądziłam, że babeczki wyjdą takie obrzydliwe:D Idealne na Halloween! Oczywiście moje Dzieci były... ZACHWYCONE! No i chyba(...)chodzi w halloweenowych wypiekach, prawda? Babeczki w smaku są genialne: bardzo mocno czekoladowe, puszyste i delikatne, a w połączeniu z  kremem rozpływają się w ustach. Naprawdę, przepyszne! Nie wahajcie się przed ich zrobieniem:) Kto lubi, może zjeść ze smakiem obślizłą glistę, ja swoje wywaliłam z hukiem do kosza! Bleeee..... Bardzo polecam!SKŁADNIKI NA BABECZKI (10 dużych

Słodko-Słony Świat Ilony