działkowymi porzeczkami. Piękne, białe kuleczki gdzie nie gdzie urozmaicone swoimi czerwonymi siostrami stały się więc bohaterkami sobotniej słodkości w postaci muffinek z dodatkiem białej czekolady :) Puszyste ciasto pełne soczystych, maleńkich kwaskowatych porzeczek i czekoladowych kawałków, które pysznie równoważą owoce. Wierzch złotych muffinek zwieńczyłam pozostałą roztopioną białą czekoladą i kilkoma koralikami porzeczek. Urocze, bardzo proste, szybkie i pełne przedwiosennej świeżości - idealne(...)cukrem i proszkiem do pieczenia. 2. Dodaj mleko, roztopione masło i wbij jajka - wymieszaj dokładnie na gładką i jednolitą masę. 3. Czekoladę posiekaj w niewielką kostkę i dodaj do ciasta - wymieszaj. 4. Wsyp do ciasta owoce i delikatnie wymieszaj, aby się całe nie rozpadły. 5. Przełóż ciasto do foremek na muffiny do 3/4 wysokości. 6. Piecz w 190*C przez
Kuchnia w Słońcu Skąpanaweekend przygotowałam ciasto z gruszkami, bez m ą ki pszennej, za to z m ą k ą migdałową i mnóstwem gorzkiej czekolady. Ciasto wyszło niesamowicie wilgotne, aromatyczne i mocno czekoladowe. Serdecznie Wam polecam i życzę smacznego! **** Durante il nostro ultimo weekend ho preparato questa soffice torta con mandorle, cioccolato e pere. Un dolce(...)cukrem. Stopniowo dodajemy mąkę migdałową oraz przestudzoną czekoladę z masłem, dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę, po czym dodajemy je do ciasta. Całość dokładnie mieszamy. Formę do pieczenia o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przelewamy do formy. Obrane gruszki kroimy na pół
La grande e la piccola cuocawłasnych z limonką i wszędobylską kolendrą. W górach wszędzie na słońcu suszy się fasolę, papryczki, kawę.. Słodkie churros zjesz na ulicy, z dodatkiem sosów czekoladowych lub bez. Są i banany w cieście i ciasteczka kukurydziane które zapychają każdą dziurę w zębach he he he, takie smaczne. Banany, mini banany polecam nie unikać, smakują inaczej, lepiej. Prosto z drzewa(...)robiłam kilka podejść, ale jeżeli lubicie wołową gumę do żucia to polecam, koniecznie spróbuj. Wspomnieć należy o sosie mole na bazie gorzkiej czekolady z chilli, mniej lub bardziej czekoladowy lub migdałowy(SMACZNY) do piersi z kurczaka. Warte grzechu. A co do picia? Oczywiście tequila !! Im starsza tym lepsza !!! Mezcal i Reposado. Są i smakowe. Migdałowe... eh jedź i spróbuj. Rano
Pasje Jolkijuż za sobą, to wierzę , że zamroziliście trochę na zapas :) Dzisiejszy przekładaniec to kruche ciasto z niebiańską masą truskawkową, puszysty waniliowy krem z nutą ajerkoniaku, mocnoczekoladową polewa , a w środku ciacha bonus w postaci biszkoptów- co by ciastu dodać kilka centymetrów :) W końcu nawet ciasto musi wyglądać , aby zjednać sobie wielbicieli;) Najlepsze kolejnego dnia, gdy wszystkie smaki odpowiednio się „przegryzą(...)garnka, dodajemy cukier i gotujemy 2-3 minuty na małym ogniu. Wsypujemy suche galaretki. Gotujemy jeszcze 5 minut. Lekko studzimy. Dodatkowo: opakowanie okrągłych biszkoptów polewa czekoladowa wiórki waflowe do dekoracji WYKONANIE: blat ciasta kruchego masa truskawkowa biszkopty krem blat ciasta kruchego polewa + wiórki waflowe Smacznego! p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 115%; text-align: left
Domowe ciastaszklanki mocnej kawy parzonej VASPIATTA ESPRESSO za sklepu www.sklep.coffea.pl , 50g mielonych orzechów laskowych, ozdoby czekoladowe do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt ciemny: Białka ubijam na sztywną pianę. Naprzemiennie dodaję żółtka oraz cukier. Nadal ubijając dodaję olej, mąkę, kakao, ocet i proszek do pieczenia. Ciasto wylewam na tortownicę o średnicy 22 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę 35 minut w temperaturze(...)Następnie układam biszkopt jasny. Biszkopt smaruję 1/3 masy i układam drugi blat biszkoptu ciemnego. 5. Pozostałą masą smaruję boki i wierzch ciasta oraz dekoruję brzeg. Boki tortu obsypuję mielonymi orzechami. Wierzch tortu dodatkowo dekoruję ozdobami czekoladowymi. Do nasączenia biszkoptu oraz przygotowania masy użyłam kawy VESPIATTA ESPRESSO, którą otrzymałam ze sklepu: www.sklep.coffea.pl . Kawa nadała tortowi wspaniałego aromatu. Wszyscy zachwycali
Tradycyjna kuchnia Kasiskłada się z warstwy herbatników, oraz krakersów. Przełożone jest pyszną masą zrobioną na bazie mleka w proszku, i dodatkowo znajduje się jeszcze jedna warstwa masy krówkowej. Ciasto posypane jest orzeszkami i polane polewą czekoladową. Jest niezwykle pyszne. Polecam No to zaczynamy: SKŁADNIKI: *przepis na dużą blachę -1 opakowanie herbatników maślanych 400g -1/2 opakowania słonych krakersów(...)proszku -nie granulowanego -1 szkl mleka -3/4 szkl cukru -2 łyżki cukru waniliowego -1,5 kostki margaryny , lub 2 kostki jeśli używacie krówek a nie masy krówkowej -polewę czekoladową -zmielone orzechy włoskie 1 szkl Blachę wykładamy folią aluminiową i dno wykładamy herbatnikami maślanymi. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy. Wszystko mieszamy i zagotowujemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumomentu gdy zaczęłam się z Wami dzielić moimi przepisami. Dziękuję Wam bardzo, że tu zaglądacie i wracacie po więcej. W podziękowaniu mam dla Was przepis na pyszny sernik kokosowo-czekoladowy z jagodami. Częstujcie się <3 700 g zmielonego twarogu 2 łyżki syropu z agawy 100 g gorzkiej czekolady 70% 2 łyżki nierafinowanego oleju kokosowego łyżka mąki kokosowej 3 jajka(...)piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Schłodzone mleczko kokosowe chwilę miksujemy aby nie było grudek. Dodajemy cukier puder oraz zmiksowane na gładko jagody. Miksujemy 5 minut na największych obrotach. Kremem polewamy ciasto i całość wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp
Mienta blogJuż od jakiegoś czasu miałam ochotę zrobić to ciasto. Gdy niedawno poczęstowała mnie nim moja koleżanka to pomyślałam, że to jest to co tygrysy lubią najbardziej ;-) Chociaż z dzieciństwa pamiętam, że moja mama też robiła blok czekoladowy. Wyjadałam jej łyżeczką mleko w proszku. No to przypomnijmy sobie stare, dawne czasy.... Składniki: kostka masła 1 szklanka cukru(...)Wszystko dokładnie wymieszałam i przełożyłam połowę masy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Posypałam herbatnikami I przykryłam pozostałą resztą masy. Odstawiłam ciasto na 2-3 godziny do lodówki. Wyjęłam z formy i pokroiłam na kawałki. Zastrzegam ,że blokiem czekoladowym można się zasłodzić... ale o to chodzi prawda? ;) Herbatniki i bakalie chrupią a masa słodzi nasze podniebienia...pychotka! Jeśli lubicie słodkie
potrawyregionalnenajróżniejszych odcieniach czerwieni przedstawiam Wam przepyszny sernik, podwójnie czekoladowy, bo czy jest jakiś słodszy afrodyzjak? ;) I czy są pyszniejsze wąsy do zlizania, niż właśnie te czekoladowe? Do tego kwaskowate wiśnie, cudownie przełamujące słodycz ciasta i chrupiący, ciemny spód z ciasteczek Oreo. Dziś jest podwójne przyzwolenie na wzajemne rozpieszczanie, a więc nie żałujmy sobie czułości i pyszności...także w pozostałe(...)razem spędzacie ten dzień sami lub wcale nie obchodzicie Walentynek, to nic straconego! Przecież miłość do siebie, w tym rozpieszczanie podniebień, jest najważniejsza na co dzień! :D Podwójnie czekoladowy sernik z wiśniami Potrzebujesz: Spód 250g ciasteczek Oreo 70g rozpuszczonego masła Masa serowa 700g twarogu półtłustego 250g Mascarpone 4 łyżki mleka 200g białej czekolady 4 jajka 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
Kuchnia w Słońcu Skąpanakażdym razem, tylko do połączenia składników. Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki natłuścić, przełożyć ciasto. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na 3 krążki. Masa czekoladowa: 300 g gorzkiej czekolady 1/4 szklanki wody 3/4 szklanki cukru 200 ml śmietany 30% 150 g miękkiego masła(...)mieszać, aż do uzyskania gładkiej masy. Gotować kolejne 2 minuty. Zdjąć z ognia. Dodać połamaną czekoladę, wymieszać do jej rozpuszczenia, wystudzić. Wystudzoną masę czekoladową zmiksować z masłem, schłodzić w lodówce przez około 20 minut. Pierwszy krążek ciasta ułożyć na paterze, posmarować 1/3 kremu i posypać niewielką szczyptą soli. Przykryć drugim blatem, posmarować kolejną warstwą kremu i oprószyć solą. Położyć ostatni
Domowa cukiernia EwyZapodziały mi się kiedyś zdjęcia tej tarty, ale w końcu je odnalazłem, więc wstawiam dla Was ten przepis. Tarta wyszła przepyszna. Połączenie jasnego, kruchego ciasta wraz ze słodką masą karmelową z orzechami i ganache czekoladowym to jedno z lepszych połączeń według mnie. Tarta karmelowa z orzechami laskowymi i czekoladą -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikZapodziały mi się kiedyś zdjęcia tej tarty, ale w końcu je odnalazłem, więc wstawiam dla Was ten przepis. Tarta wyszła przepyszna. Połączenie jasnego, kruchego ciasta wraz ze słodką masą karmelową z orzechami i ganache czekoladowym to jedno z lepszych połączeń według mnie. Tarta karmelowa z orzechami laskowymi i czekoladą -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikduża ilością jagód mocno czekoladowy murzynek z jagodami. Ciacho to jest moim wspomnieniem dzieciństwa kiedy robiła je moja mama. ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej typ 500 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki kakao 4 jajka 3/4 szklanki cukru trzcinowego polewa: 50 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka masła 6 łyżek mleka
wesoła kuchniaPulchny biszkopt, puszysta masa i co najlepsze – chrupiąca, czekoladowa warstwa! Ten tort to prawdziwy przysmak dla smakoszów czekolady! : ) Biszkopt czekoladowy: 4 jajka, rozmiar 120 g
AleTorcikPulchny biszkopt, puszysta masa i co najlepsze – chrupiąca, czekoladowa warstwa! Ten tort to prawdziwy przysmak dla smakoszów czekolady Biszkopt czekoladowy: 4 jajka, rozmiar 120 g
AleTorcik