ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:554/1520)

SERNIK CYTRYNOWY NA CIASTECZKOWYM SPODZIE 191

Pyszne Ciasto - Sernik Cytrynowy na ciasteczkowym spodzie, w polewie czekoladowej. Robi się go szybko a smakuje idealnie.  Polecam :) SKŁADNIKI na 12 porcji: Spód 150 g,ciastek czekoladowych 4 łyżki masła roztopionego Polewa 4 łyżki mleka 1 tabliczka czekolady Ciasto 1 kg sera z wiaderka 4 jajka 1/2 szklanki cukru Sok z 1 cytryny 1 /2 szklanki rodzynek

Gotowanie Patki
Białka? I co dalej? 214

przepysznie!  Ciasto jest bardzo szybkie i łatwe więc może służyć jako awaryjne bo robi się je dosłownie 1 h - masa to czysta formalność a ciasto piecze się i stygnie w mig Torcik czekoladowy pieczenie ok 30 - 40 minut w 170 stopniach bardzo łatwe Składniki ciasto 6 białek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka zmielonych orzechów laskowych - zastąpiłam siekanymi  migdałami

sierotka maRysia w kuchni
Muffinki sowy :) 184

gładką masę. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 C przez ok 15 min. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy nasze czekoladowe muffinki na pewno się upiekły (ciasto nie powinno kleić  się do patyczka). Gdy babeczki są w piekarniku zabieramy się do przygotowania polewy na wierzch naszych babeczek. Do rondelka wlewamy mleko zagęszczone

W kuchennej krainie
Sernik z polewą czekoladową. 336

Dziś eksperymentowałam z serniczkiem bardzo zbliżonym do sernika z rosą, ale jednak z subtelnymi zmianami. Czekoladowa polewa dodaje niezwykłego smaczku. SKŁADNIKI: CIASTO: 3 żółtka 1/2 kostki margaryny 1 i 1/2 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 2 łyżki cukru MASA SEROWA: 1kg. sera 3x mielonego 4 jajka + 2 żółtka 1/2 szkl. oleju 1 szkl. cukru

Kuchnia Beaty
856. Czekoladowe ciasto z fasoli. 210

Czekolado-banowe ciasto z fasoli;  z gorzką czekoladą i wiśniami  Ciasto genialne, wilgotne i obłędnie czekoladowe. Nic dodać nic ująć.  Wytańczona. Z lekkim bólem nóg wróciłam sobie nad ranem. Spaś poszłam o tej o której zazwyczaj wstaje w tygodniu, ale za to z wielkim uśmiechem na twarzy. Bo naprawdę dobrze się bawiłam i w takich momentach żałuję(...)mąki żytniej 15-20g kakao szczypta sody oczyszczonej 1/3 łyzeczki proszku do pieczenia jajko cynamon coś do posłodzenia +gorzka czekolada (można dodać do środka, lub posypać nią ciasto już po upieczeniu) Fasolę zmiksować z bananem na gładką masę, wymieszać z resztą składników. Ew. Dodać pokrojoną czekoladę. Przełożyć do naczynka żaroodpornego. Piec w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni przez

More food, love and dreams
Piernik z suszonymi śliwkami 333

Piernik z suszonymi śliwkami to szybkie ciasto, które w przeciwieństwie do tradycyjnych pierników, nie potrzebuje leżakować - ani przed, ani po upieczeniu. Konsystencja piernika jest lekko wilgotna

Smakołyki Bereniki
Śliwkowiec 257

łyżki śmietany 18 %  Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Do białek wsypujemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem, kakao oraz żółtka. Ciasto przekładamy do formy o wymiarach 25 cm  35 cm i pieczemy w 180 C przez około 30 minut. W jednej szklance mleka rozpuszczamy budynie. Drugą szklankę mleka wraz z cukrami(...)następnie odsączone). Galaretkę rozpuszczamy w połowie porcji wody podanej na opakowaniu. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kompieli wodnej, dodajemy do niej resztę masła, śmietanę oraz lekko tężejącą galaretkę. Czekoladową masę przekładamy na wierzch ciasta i odstawiamy go w chłodne miejsce do zastygnięcia

Zainspirowana w kuchni
WUZETKA + FILMIK 96

Ciasto jak klasyk, każdy je zna i większość uwielbia. Dla mnie to ciasto bomba, smaczne, delikatne i czekoladowo- śmietanowe, prawdziwe cudo, idealne dla gości. Jest dużo przepisów na wuzetkę jednak ja mam swój ulubiony. Polecam. SKŁADNIKI :  5 dużych jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 duże łyżki ciemnego kakao(...)Następnie wlewamy żółtka, nadal ubijając. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao, mieszamy biszkopt delikatnie szpatułką. Formę na biszkopt 25/32 cm, smarujemy oliwą i leciutko posypujemy bułką tartą. Wylewamy ciasto, równo je formując i pieczemy 30 minut w temperaturze 170-180 *C, do suchego patyczka. Zimną śmietanę wlewamy do misy robota oraz dodajemy cukry i ubijamy na najwyższych obrotach

Kulinarne Fantazje Marioli
Amerykany czekoladowe z nutą pomarańczy 161

kawy, herbaty lub szklanki mleka. Podczas pieczenia zapach amoniaku nie należy do przyjemnych, ale po wystygnięciu ciastek już go nie czuć. Amerykany czekoladowe z nutą pomarańczy są mięciutkie, aromatyczne i bardzo smaczne. Warto je upiec! Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 1/2 szklanki mleka 1 szklanka cukru 3 jajka 120 g masła 100 g gorzkiej czekolady (74 % kakao) 2 łyżeczki amoniaku(...)szczypta soli Polewa czekoladowa: 100 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady skórka starta z 3/4 pomarańczy (na małych oczkach) 1/3 szklanki śmietany kremówki 30 % Przygotowanie: Ciasto: W rondelku roztopić masło z czekoladą i ostudzić. Jajka zmiksować z mlekiem, dodać mąkę, cukier, amoniak i szczyptę soli. Dodać zawartość rondelka i krótko zmiksować. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładać ciastka

Oryginalny smak
Torcik Wszystkiego Najsłodszego ! 172

Witam Was jesiennie i od razu zapraszam na coś na poprawę humoru:) Duuuża dawka czekolady wnet da nam wszystkim potrzebny zastrzyk serotoniny i pobudzi do życia

Domowe ciasta
Szybki piernik francuski Pain d’épices 98

Moja rodzina go uwielbia. Piernik francuski Pain d’épices świetnie smakuje z konfiturą, ale u mnie zazwyczaj pojawia się polewa czekoladowa, bo taką wersję uwielbiam wraz ze swoją rodziną. Koniecznie wypróbujcie ten przepis nie tylko na święta. Tym ciastem możecie zajadać się nawet na śniadanie. Wtedy już polecam konfiturę. Smacznego! Ps. Uprzedzając pytania. Tak, w przepisie nie ma jajek. Forma(...)wielu przepisach smaruje się konfiturą morelową oraz dekoruje kandyzowaną skórką pomarańczową i/lub bakaliami. Dla mnie i mojej rodziny ten wypiek najlepiej smakuje z polewą czekoladową, więc właśnie tak go podaję w formie ciasta na święta. Inspiracja: http://www.lesepicesrient.fr

Di gotuje
Kopiec kreta w wersji rodzinnej 429

wersji rodzinnej czyli na dużą blachę. W sam raz na większe i mniejsze uroczystości, podzielne i po prostu pyszne ciasto. Pychotka Składniki: Biszkopt:     5 jajek     szklanka cukru     2 budynie czekoladowe     1 łyżeczka kakao     2 łyżeczki proszku do pieczenia     3/4 szklanki mąki tortowej(...)ostygła po czym wąskim strumieniem wlewamy ją do naszej śmietanowej masy, ciągle miksując.  Na koniec dodajemy startą na grubych oczkach czekoladę. Na czekoladowym biszkopcie układamy plasterki bananów, następnie wykładamy masę i posypujemy pokruszonym wcześniej ciastemCiasto wkładamy do lodówki na około

Cukiernia Pychotki
Świąteczny murzynek w polewie czekoladowej. 130

proszkiem do pieczenia. Wymieszać dokładnie. Na samym końcu wmieszać delikatnie ubitą pianę z białek.  Ciasto przełożyć do foremki w kształcie gwiazdy lub zwykłej tortownicy. Piec w temp. 180C około 45 min. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto jest suche. Po ostygnięciu polać polewą czekoladową i posypać płatkami migdałowymi.    Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Piernik z suszonymi figami 64

kolejnym dniem stawał się lepszy.  Miękki, nie wilgotny, ale nie przesuszony. Doskonały do krojenia w plastry grubsze i cieńsze. Wyjątkowego aromatu dodają mu suszone owoce,  kakao gwarantuje czekoladowy posmak i piękny kolor,  miód i korzenne przyprawy - trwałość.  Trwałość tak naprawdę to niewielka zaleta,  przy podanych proporcjach zniknie - kromka po kromce, w kilka mroźnych poranków(...)piekłam w silikonowej ). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni ( grzałka góra - dół ) i pieczemy przez około 40 - 50 minut, aż wierzch stanie się  ciemno - czekoladowy, a patyczek wbity w środek ciasta wyciągniemy suchy. Po upieczeniu ciasto pozostawiamy w piekarniku około 5 minut,  wyjmujemy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Świeży jest doskonały - miękki, wyrazisty w smaku

Kronika Piekarnika

Proponowane wyszukiwania