Piernik francuski Pain d’épices to proste ciasto miodowe, które wspaniale pachnie przyprawami korzennymi. Kiedyś był rodzajem chleba na zakwasie, który dojrzewał przez kilka miesięcy. Z czasem zaczęto dodawać do niego spulchniaczy, aby ten proces był szybszy. Czy francuski Pain d’épices przypomina nasz polski piernik? Dla mnie smakuje jak przepyszne, miodowe, miękkie, wilgotne i bardzo aromatyczne pieczywo. Moja rodzina go uwielbia. Piernik francuski Pain d’épices świetnie smakuje z konfiturą, ale u mnie zazwyczaj... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...