Czekoladowe muffinki w formie choinek (no, przynajmniej miały je przypominać;) są moją słodką propozycją na święta. Wiadomo, że pierniki to klasyka na Boże Narodzenie, ale zapewniam
Pink Envelopegorzkiej czekolady (lub gotowych dropsów czekoladowych) szczypta soli Przygotowanie: W misce dokładnie mieszamy mąkę, masło orzechowe, mleko roślinne, cukier oraz szczyptę soli. Na koniec dodajemy dropsy czekoladowe lub posiekaną drobno gorzką czekoladę. Ciasto powinno mieć raczej gęstą konsystencję. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia oraz posmarowanej olejem formujemy ciastka - nasza konsystencja była dość gęsta, ale po wyłożeniu na blachę lekko
Bananowe PoleIlość cukru dostosować do stopnia kwaśności czereśni. Po zagotowaniu czereśnie zdjąć z palnika i wsypać galaretki, mieszać do rozpuszczenia się galaretek. Masę wystudzić i lekko tężejącą przełożyć ciasto. Zobacz również: torcik wiśniowo-czekoladowy . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Kuchcik gotujepyszne, korzystajmy z sezonu, bo tak krótko trwa! Truskawki świetnie smakują nie tylko w daniach na słodko, przekonajcie się sami! Ciasto owsiane z truskawkami Ciasto z truskawkami Crumble z truskawkami Czekoladowy pudding chia z truskawkami, kokosem i migdałami Domowy kisiel truskawkowy Jaglany shake z truskawkami Koktajl bananowo - truskawkowy z zieloną sałatą Koktajl buraczkowo-truskawkowy z bananem Koktajl gruszkowo
Moja smaczna kuchniaPyszna czekoladowa babka w sam raz dla miłośników czekoladowych wypieków. Prosta i smaczna, można także upiec ja w foremce keksowej. składniki: 200 g mąki
Monia miesza i gotujeKocham czekoladowe wypieki, bardzo! Ta ciasteczkowa tarta bez pieczenia z musem czekoladowym z dodatkiem wiśni posypana krokantem z orzeszków arachidowych jest pyszna J
Wanilia i KardamonCzekoladowe salami (Salame di Cioccolato) pochodzi z Włoch i na pewno może kojarzyć się z naszym tradycyjnym blokiem czekoladowym, do którego jest podobne. To bardzo prosty
Poezja smakuKolejne świąteczne ciasto mojego autorstwa 😀 Tym razem postanowiłam połączyć smaki ciasta makowego z piernikiem. Moja propozycja to świąteczny tort makowy- biszkoptowe blaty makowe przełożone żurawiną i
Kuchnia MagdaLenynastępnie nie zdejmując z ognia - stopniowo dodawać masę makową. Całość mieszając gotować do zgęstnienia. (Potrwa to kilka minut.) Gorącą masą przełożyć przekrojony biszkopt. Po ostudzeniu ciasto można udekorować lukrem lub polewą czekoladową
Di gotujeuświadomiłam z czego są robione (odpadki). Są bardzo w obecnie panującym trendzie #nowaste, po naszemu „bezodpadów by brzmiało czy jakoś tak. Otóż te czekoladowe klopsy robi się z resztek ciast, ciasteczek, zakalców i wszystkich słodkich wypieków (z wyjątkiem tych z kremami i dużą ilością owoców) u mnie to był kawałek tego sernika , babki imbirowej i ciasta z marcepanem. Składniki
greenscarfciasto, które od bardzo dawna miałam w planach przygotować, ale się jakoś nie składało… Podoba mi się w tym cieście to, że to brownie 😀 czyli czekoladowe! O mniam! Co prawda zgodzę się z osobami, które… Artykuł Brownie z fasoli z żurawiną i polewą na miodzie
Kolorowy PrzepisownikBłyskawiczna czekoladowa rolada bez pieczenia. W smaku idealna. Robię ją dość często, aż zdziwiłam się kiedy okazało się, że nie zawitała jeszcze na moim blogu ;-) Składniki
Zielona KuchniaDomowy czekoladowo jagodowy serniczek z glazurą jagodową. Sernik jest pyszny, rozpływa się w ustach. Nie za słodki bo taki moja rodzina lubi. spód: 160 g ciastek
wesoła kuchniahoneycomb, czyli plastry miodu. Oprócz przepisów w tradycyjnej nie odchudzonej wersji znajdziemy tutaj też propozycj przepisów w wersji light :-) Większe słodkości to przepisy na banany w cieście naleśnikowym, zapiekane z czekoladą, blok czekoladowy, domową chałwę, tiramisu, szarlotkę w jabłku z pszczółkami, desery czy pieczony kajmak. Łakocie do picia to biła czekolada z malinami na gorąco, bubble tea, grzaniec bezalkoholowy
kruche babeczkijuż pokruszone ręcznie oreo następnie kolejna porcja masy i ponownie pokruszone herbatniki masę dociskamy delikatnie ręką i odkładamy do lodówki na min 2 h Ciasto można pokryć jeszcze delikatnie polewą czekoladową, ale jak dla mnie to już zbyt duża rozpusta by była. Smacznego
Gotowanie z pasją