Mieliśmy trochę tartego sera żółtego i nie bardzo miałem pomysł na dalsze wykorzystywanie go. To już robiliśmy, tamto zrobiliśmy, a sera wciąż jeszcze sporo zostało. Trochę
Marder&Marder ManufacturePowiem Wam, że ja nie mam umiaru. Zawsze jak gotuję, to jak dla pułku wojska. Ma to oczywiście swoje zalety, bo mamy jedzenie na kilka dni
Marder&Marder Manufactureblix.pl/sklep/biedronka . Pieczywo i przekąski Nie można zapomnieć o pieczywie, które doskonale komponuje się z wędlinami. Możesz podać chrupiące bagietki, grissini, krakersy czy też tradycyjny polski chleb. Pieczywo powinno być świeże i najlepiej, aby było różnorodne – różne rodzaje chleba, z ziarnami, orzechami czy suszonymi owocami, będą świetnym uzupełnieniem wędlin. Sosy i marynaty Na desce wędlin nie może zabraknąć sosów
RozdomowionaProste ciasto, które nie może nie wyjść. Jeśli uważasz, że nie bardzo odnajdujesz się w pieczeniu, że słodkie wypieki nie są tym co Ci wychodzi, że
Marder&Marder ManufactureNiedawno zamieszczałem przepis na placki warzywne z warzyw po gotowaniu rosołu. I pisałem wtedy, że jeszcze kilka przepisów na wykorzystanie takich warzyw się pojawi. Więc teraz
Marder&Marder ManufactureOstatnio trochę eksperymentuję z serem w ramach przekąsek. Bo jak już parę razy wspominałem zwykle weekendy spędzamy na leniwych rozmowach, słuchaniu muzyki, oglądaniu seriali, raczeniu się
Marder&Marder ManufactureLasagna to klasyk włoskiej kuchni, który podbija serca smakoszy na całym świecie. Danie to złożone jest z warstw makaronu, soczystego mięsa, aromatycznego sosu pomidorowego i kremowego
SprawdzonaKuchnia.plOd razu, na samym początku muszę zaznaczyć, że nie jest to przepis na taką pizzę jaką możecie zamówić w pizzerni. Nasz blog bazuje na domowych daniach
Marder&Marder Manufacturekilka minut, aż smaki się połączą, a sos zgęstnieje. Danie najlepiej podać z makaronem, ryżem lub ziemniakami. Tym razem zjedliśmy Stroganoffa z ryżem i chapati. Chapati to rodzaj pakistańskiego chleba pieczonego w postaci cienkich placków. Uwielbiam chapati zanurzone w kremowym sosie. Takim chlebkiem można wyczyścić talerz do ostatniej kropli sosu. Tradycja z nutą nowoczesności Stroganoff z kiełbasy to nie tylko(...)kostkę kiełbasę i smażyć przez 3 minuty. Dodać przecier pomidorowy, musztardę, przyprawy i zioła. Wlać śmietanę, wymieszać gulasz i gotować przez 15 minut. Podać Stroganoff z ryżem lub chlebem. Smacznego! Dodatkowe wskazówki Smak gulaszu zależy od rodzaju kiełbasy. Szwedzka kiełbasa falukorv przypomina polską parówkową lub mielonkę. Czy skorzystałeś już z tego przepisu? Daj znać jak Ci poszło? Otaguj mnie
codojedzeniaAnia czasami wyszukuje gdzieś różne przepisy (a to w jakichś gazetkach, a to w Internecie, a to sam nie wiem gdzie) i przesyła mi je z
Marder&Marder ManufactureDawno nie robiłem żadnego ciasta. Bardzo dawno. Kiedyś mieliśmy taką tradycję, że każdy weekend był pod znakiem jakiegoś ciasta. W sobotę piekłem, a potem przez kilka
Marder&Marder ManufactureŚwietna warzywna przekąska. A nawet może stanowić samodzielny pełnowartościowy obiad. Dobre na ciepło i na zimno. Wiem, bo tak właśnie zjedliśmy: najpierw na ciepło, od razu
Marder&Marder ManufactureShare Pinterest Print Tosty francuskie z bananami i sosem orzechowym to proste i szybkie śniadanie na słodko. Można je przygotować z bułki paryskiej, chałki, pieczywa tostowego a nawet zwykłego chleba pszennego. To świetny sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Koniecznie wypróbujcie! Tosty francuskie z bananami i sosem orzechowym Składniki: Tosty francuskie: 1 bułka paryska (lub chałka, chleb tostowy) 2 duże jajka
Oryginalny smakdużym garnku przez wiele godzin, aby smaki mogły się przegryźć. Każda rodzina ma swój własny przepis na bigos, a to danie smakuje jeszcze lepiej na drugi dzień. Podawany z chlebem i kieliszkiem wódki, bigos to prawdziwa uczta dla podniebienia. Żurek Żurek to zupa na bazie zakwasu żytniego, która jest esencją polskiej Wielkanocy. Kremowy, lekko kwaśny smak żurku jest niezwykle charakterystyczny(...)Podawany z białą kiełbasą, jajkiem i świeżym chlebem, żurek to danie, które rozgrzewa i dodaje energii. Wielkanoc bez żurku? To niemożliwe! Kotlet schabowy Kotlet schabowy, polska odpowiedź na schnitzela, to grubo tłuczony kotlet z panierką, który po usmażeniu staje się chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku. Podawany z ziemniakami i kapustą, jest jednym z najbardziej klasycznych obiadów w polskim
ProstePesto.pl