chleb - 25827 przepisów (strona:553/1722)

Zupa z fasoli i szczawiu 46

będą Ci potrzebne: 660g białej fasoli (3 puszki), słoik przecieru szczawiowego, 3 marchewki, 2 pietruszki, cebula, por, 3 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, 2 ząbki czosnku, 6 kromek chleba razowego, łyżka oliwy z oliwek, sól i pieprz do smaku. 1. Do garnka włóż obrane marchewki i pietruszki, dodaj cebulę, pora oraz przyprawy, zalej wszystko wodą i ugotuj bulion(...)garnka z wywarem, zagotuj, po czym wlej przecier ze szczawiu, dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze 5 minut. 6. Na koniec zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. 7. Kromki chleba skrop oliwą i włóż na kilka minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Przed podaniem zupy nie zapomnijcie dodać odrobiny jogurt lub mleka - wapń zawarty w tych produktach wiąże

Z notatnika dietetyka
Jaki typ mąki wybrać? Przewodnik kuchenny 38

wahań poziomu glukozy we krwi. Z powodzeniem można nią zastępować mąkę pszenną. Świetnie sprawdzi się w przypadku pierogów, makaronu, naleśników. Można piec z niej również ciasta, a nawet chleb. Jej atutem jest mniejsza zawartość kalorii, a wyższa białka. Jeśli na dobre wprowadzisz ją do swojej kuchni, możesz mieć pewność, że kondycja Twoich włosów i paznokci wyraźnie się poprawi. Wszystko dzięki(...)witaminy A. Jest doskonałym źródłem również witamin z grupy B. Możesz wykorzystać ją do przygotowywania niemalże wszystkich dań. Sprawdza się bardzo dobrze w przypadku ciast, upieczesz z niej doskonały chleb. Jest dobra do naleśników, możesz nią również zagęszczać sosy i zupy. Obecnie z jej zakupem nie ma większych problemów. *artykuł sponsorowany The post Jaki typ mąki wybrać? Przewodnik kuchenny first

Słodkie okruszki
Bruschetta z pieczoną papryką i burratą 45

gorące pieczywo, rozpływający się ser oraz pieczona papryka… Do tego odrobina świeżego rozmarynu dla podkręcenia smaku i jestem w niebie Smak tkwi w prostocie! Składniki: 4 kromki ulubionego chleba (lub ciabatta, bułka paryska) 2 papryki czerwone 1 burrata 1 duży ząbek czosnku gałązka świeżego rozmarynu oliwa z oliwek sól pieprz Przygotowanie: Papryki przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne(...)wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C na około 25 minut. Następnie ostudzić, zdjąć skórkę i pokroić w paski. Przełożyć do miseczki i dodać sól oraz pieprz. Wymieszać. Kromki chleba skropić oliwą z oliwek i podpiec w piekarniku lub na patelni. Następnie natrzeć czosnkiem, rozsmarować burratę, położyć paski papryki, skropić odrobiną oliwy z oliwek i posypać posiekanymi listkami rozmarynu. Smacznego

Oryginalny smak
Pampuchy 42

pampuchy zazwyczaj przygotowuję na świeżych drożdżach, mam wrażenie, że ciasto na nich znacznie lepiej wyrasta. Drożdże instant natomiast wykorzystuje do przygotowania chociażby pieczywa. Zobaczcie jak szybki i prosto przygotować chleb codzienny, albo chleb pszenny foremkowy. Na moim blogu kulinarnym znajdziesz również inne przepisy na pyszne ciasta drożdżowe, chyba taką klasyką jest domowa chałka drożdżowa. Koniecznie musicie spróbować tego przepisu. Pampuchy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Udka z kurczaka w kremowym sosie paprykowym 322

kremowym, mocno paprykowym sosie. Dużo przypraw, którymi natrzemy kurczaka doda wyjątkowego smaku potrawie, a wytworzony sos świetnie nada się do polania nim ryżu, klusek, ziemniaków czy zjedzenia z chlebem przez "tąkanie" jak mówią Ślązacy, czyli maczanie chleba w sosie. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Dżem z gruszek 68

Jesień to czas przygotowania dżemu z gruszek. Gruszki najczęściej zjadamy na surowo, czasami przygotowujemy ciasta z gruszkami, ale czy robicie z nich dżem? Dżem z dodatkiem

SprawdzonaKuchnia.pl
GULASZ WIEPRZOWY Z PIECZARKAMI 41

Wykorzystując puszkę, dolej 2 puszki wody. Zamieszaj. 11. Zagotuj, zmniejsz ogień i duś na wolnym ogniu pod przykryciem około 30 minut. 12. Serwuj z ziemniakami, kaszą lub pajdą chleba. Print GULASZ WIEPRZOWY Z PIECZARKAMI I MARCHEWKĄ Zimno? To może gulasz wieprzowy z pieczarkami i marchewką? Jeśli późna jesień kojarzy się Tobie z szarówką, wilgocią i przeszywającym chłodem, ten gulasz(...)pomidorów z bazylią. Wykorzystując puszkę, dolej 2 puszki wody. Zamieszaj. Zagotuj, zmniejsz ogień i duś na wolnym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Serwuj z ziemniakami, kaszą lub pajdą chleba. SMACZNEGO! Artykuł GULASZ WIEPRZOWY Z PIECZARKAMI pochodzi z serwisu Globus Kulinarny

globuskulinarny
Gulasz węgierski 104

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ten aromatyczny i pełen smaku gulasz po węgiersku można podawać na wiele różnych sposobów. Tradycyjnie z ziemniakami i surówką, ale także z chlebem czy plackami ziemniaczanymi. Przyznam szczerze, że w naszym domu ta ostatnia wersja pojawia się najczęściej. Serdecznie zachęcam do wypróbowania przepisu na pyszny gulasz po węgiersku. Idealny na obiad dla całej rodziny. Zapraszam! PRZEPIS(...)minut. Po upływie czasu w 100 ml wody rozpuścić łyżkę mąki. Całość wlać do gotującego się gulaszu. Gotować, mieszając do momentu zgęstnienia sosu. Gotowy gulasz podawać z ziemniakami, chlebem lub plackami ziemniaczanymi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Gulasz węgierski pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Curry z brokułami i dynią 36

wiele innych smacznych przepis na to danie, wystarczy, że w wyszukiwarce wpiszecie curry . Innym smacznym elementem curry są dodatki. Na ogół podaję to danie do ryżu. Piekę również naan. Chleb jest nieodzownym elementem kuchni hinduskiej, ponieważ służy do zagarniania potrawy. Do dzisiejszego curry upiekłam chapati, które jest pakistańskim odpowiednikiem na indyjskie naan. Proste curry z brokułami i dynią(...)żeliwnej około 20 s po każdej stronie. Podczas pieczenia pojawiają się charakterystyczne dla podpłomyków bąble. Gorące placki owinąć w ściereczkę i włożyć do foliowego woreczka. Chapati podaje się ciepłe. Chleb można zamrozić.     The post Curry z brokułami i dynią appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Keto placki twarogowe wysokobiałkowe (bezglutenowe) 42

węglowodanów << >> Przepisy Low Carb (10-25 g węglowodanów) << A może coś keto na słono? Keto naleśniki na mascarpone Bułki z babki jajowatej Keto chleb z siemieniem lnianym Frittata ze szpinakiem Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Sos serowo-śmietanowy Keto bułki z siemieniem lnianym Puree z kalafiora Bułki bez drożdży Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle

WegePrzepis
Zdrowy chleb dla wszystkich - zalety mąki orkiszowej 69

Chleb z mąki pszennej to produkt powszechnie dostępny w sklepach. Jeśli chodzi o mąkę pszenną, to lepiej jest ją zastąpić mąką orkiszową. Można z niej przygotować smaczny domowy chleb z chrupiącą skórką. Wystarczy znaleźć prosty przepis. Jest to super pomysł w czasach, gdy na każdym kroku okazuje Czytaj więcej

Di gotuje
Zupa z dyni 37

Sezonowa, pyszna zupa krem z dyni z dodatkiem ziemniaków. Podana z kwaśną śmietaną i chrupiącącymi grzankami. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 2-4 osób Trudność przygotowania: łatwe SKŁADNIKI : chleb 1kg dyni (waga po pokrojeniu) 250g ziemniaków 1 cebula 1 ząbek czosnku mały kawałek korzenia imbiru 700ml bulionu warzywnego 200g śmietany 18% 3-4 łyżki oleju 1 łyżeczka kurkumy(...)łyżeczka słodkiej papryki szczypta chili szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz 1. Zaczynamy od przygotowania grzanek. Chleb kroimy w małe kwadraciki rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy na złoty kolor. 2. W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, ząbek czosnku trochę startego korzenia imbiru i kurkumę. 3. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę

karolgotuje
Dyniowe bajgle 33

Dyniowe bajgle Nie od dziś wiadomo, że domowe pieczywo jest najlepsze. Chleby na zakwasie piekę już od dawna i w sumie nie jemy już kupnego pieczywa. Upieczone bochenki dzielę, a następnie mrożę. Taki chleb na zakwasie idealnie się przechowuje w zamrażarce, oczywiście można również mrozić bułki. A dziś mam dla Ciebie apetyczne dyniowe bajgle, które upiekłam na drożdżach, pszennej chlebowej

Kulinarne przygody Gatity
Ser zgliwiały z Rymanowa – kuchnia podkarpacka 38

jajecznicy odróżniał je też smak – mocny, ostry, trochę kwaśny, z lekką nutką goryczy. Ser doprawiano solą i kminkiem, co zapewniało pełną harmonię smaków. Podawano go na gorąco z chlebem. Ser zgliwiały, podobnie jak sery dojrzewające czy pleśniowe, to danie dla wielbicieli tego typu smaków. Przepis który przytaczam, otrzymałam od Radosława Anczakowskiego z Rymanowa. W jego rodzinie danie to ma swoich(...)niego woda. Wówczas ser solimy i dodajemy kminek. Kiedy ser zacznie lekko przywierać, dodajemy do niego surowe jajka, dobrze mieszamy i jeszcze chwilę razem smażymy. Podajemy na gorąco z chlebem. Ser zgliwiały z Rymanowa – kuchnia podkarpacka   Więcej wyjątkowych specjałów z naszego regionu znajdziecie w zakładce KUCHNIA PODKARPACKA Zapraszam

Trzeci talerz
Sałatka Cezar + film 145

mała główka sałaty rzymskiej lub połowa dużej 3 pojedyncze filety z kurczaka ( około 500 g ) 1 łyżeczka słodkiej papryki 10-12 pomidorków koktajlowych lub papryczkowych 4-5 kromek chleba tostowego olej do smażenia czarny pieprz sól sos 3-4 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1-2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka musztardy 1 łyżka czosnku granulowanego czarny pieprz(...)minut na rozgrzanej patelni grillowej posmarowanej olejem z obu stron na złoty kolor a następnie zdejmujemy z ognia i studzimy. Wystudzoną pierś kroimy w większe paski. Kromki chleba tostowego kroimy w niewielką kostkę a następnie przekładamy na patelnię z niewielką ilością rozgrzanego oleju i krótko rumienimy na złoty kolor, często mieszając. Sałatę rzymską kroimy na mniejsze części. Umyte pomidorki koktajlowe

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania