Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami to prosty sposób na smaczne smarowidło do chleba, które urozmaici codzienne śniadanie lub kolację. Jest bardzo smaczna, pożywna i długo zachowuje świeżość. Gotową pastę możemy przechowywać nawet przez kilka dni w lodówce. Przepis na pastę kanapkową z białej fasoli z suszonymi pomidorami jest bardzo prosty, szybki i składa się tylko z 2 podstawowych(...)dokładnie przepłukać. 2. Pomidory suszone odsączyć z zalewy. 3. Składniki przełożyć do blendera, dodać sól oraz pieprz i całość zblendować na gładką masę. 4. Pastę serwować na kromkach chleba lub grzankach. Artykuł Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu alledobre.pl
Alle Dobre!Musicie nam wybaczyć. W sezonie na bób, niezbyt często pojawiają się na blogu inne przepisy niż właśnie na bób. Bób jest niekończącą się kopalnią pomysłów i
Marder&Marder Manufacture🚙 Dowiedz się, kiedy i w jaki sposób dostarczane jest Twoje jedzenie! Dostawa diety pudełkowej pod drzwi to ogromne ułatwienie dla klientów. Firmy cateringowe dokładają wszelkich starań
SprawdzonaKuchnia.pldyni hokkaido (waga bez pestek) 1 cebula 1 mała główka czosnku 1 czubata łyżeczka curry spora szczypta mielonej chili (lub więcej) 1 łyżka ziaren słonecznika 3 kromki ulubionego chleba 2 łyżki jogurtu naturalnego pół pęczka poszatkowanej natki pietruszki sól olej rzepakowy (przepis na 4 porcje) Dynię myjemy, kroimy w grube plastry (dyni hokkaido nie trzeba obierać), nieobraną główkę czosnku kroimy(...)pół w poprzek, wszystko skrapiamy olejem, pieczemy w piekarniku 20 minut w 180 stopniach. W międzyczasie chleb kroimy w kostkę i smażymy do zrumienienia, pod koniec dodajemy pestki słonecznika, które również rumienimy. W garnku rozgrzewamy 1 łyżeczkę oleju, wrzucamy do niego kawałki cebuli, smażymy około 3 minut. Dodajemy do tego kawałki dyni i obrane ząbki czosnku, curry i bulion. Gotujemy
Kardamonovymożna to warzywo spokojnie upiec bez dodatków, jedynie z oliwą, nie musicie wydziwiać z kruszonką, której ja użyłam do przepisu. Polecam jednak powydziwiać. Składniki: 1 koper włoski duża kromka chleba razowego 4 suszone pomidory z zalewy 1 ząbek czosnku sól pieprz oliwa Chleb, pomidory i czosnek wrzucamy do blendera/rozdrabniarki i chwilę mielimy (aż do uzyskania kruszonki). Koper włoski myjemy
Kardamonovywyszło zacnie. Składniki: 700 ml bulionu warzywnego 450 g mrożonego groszku 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 g łososia wędzonego na zimno MOWI Pure mała garść kaparów 2 kromki chleba 1 gałązka koperku pół łyżeczki soku z cytryny sól pieprz 1 łyżeczka masła (przepis na 3 porcje) Cebulę i czosnek kroimy w mniejsze kawałki, obsmażamy na maśle na złoty(...)kolor. Wrzucamy do tego groszek, smażymy chwilę. Wszystko zalewamy bulionem i gotujemy dosłownie 5 minut, pod koniec doprawiamy solą i pieprzem (z solą uważajcie, kapary są słone). Chleb opiekamy w tosterze, kroimy w kostkę. Zupę blendujemy, dodajemy sok z cytryny, przelewamy z powrotem do garnka, podgrzewamy. Jeżeli zupa wyszła za rzadka, redukujemy ją, jeżeli za gęsta, dodajemy odrobinę wody. Gotowy
Kardamonovymieliście okazji jeść tego cuda, musicie to nadrobić. Jest genialna w swej prostocie, dla mnie to sałatka idealna. Składniki: 10 pomidorków koktajlowych 1 duży ogórek gruntowy 4 kromki czerstwego chleba 1 średnia czerwona cebula garść zielonych oliwek (ja użyłam drylowanych) 1 opakowanie małych kulek mozzarelli 1 łyżeczka suszonego oregano 2 łyżki oliwy extra virgin + do usmażenia grzanek 1 łyżka soku(...)cytryny (lub więcej) sól pieprz Chleb kroimy w kostkę, którą smażymy na oliwie do zrumienienia. Można też kromki upiec w tosterze i pokroić je później w kostkę. Pomidorki myjemy, kroimy na pół, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich cebulę pokrojoną w piórka, pokrojone w plasterki ogórek i oliwki. Do warzyw wrzucamy mozzarellę, oregano, wlewamy oliwę i sok z cytryny. Doprawiamy
Kardamonovymiała pomysłów i czasu. Pomysłów jak zwykle mam za wiele, czas też się znajdzie – Tola ma w końcu także tatę. Wiecie czym ostatnio uraczyłam moich bliskich? A chlebem, który zrobiłam sama. A do chleba zrobiłam dwie pasty warzywne. W tym wypadku jakiegokolwiek mięsne dodatki nie wchodziły w grę, powstała więc pasta z papryką i fetą, a także pasta
KardamonovyGdy tylko zaczyna się sezon na bób, my zaczynamy eksperymenty. Każdy normalny człowiek po prostu gotuje sobie bób, odcedza, przekłada do miseczki i zjada. A my
Marder&Marder ManufacturePosiłek – Czarna Kawa Posiłek – Shake Białkowy Serek Wiejski Białkowy 200g Czereśnie 100g Miód 25g Woda Przygotowanie – użyj blendera i zmiksuj. Posiłek – Grzanki z serem Chleb Tostowy Z Mąki Pełnoziarnistej 3 sztuki Ser zżółty wędzony 3 plastry Pomidory 3 plastry Rukola Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Przygotowanie – banalnie proste, chleb podpiecz w tosterze
RafalCookPasta z bobu – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Przysieki, gmina Skołyszyn, powiat jasielski Pasta z bobu to sposób gospodyń z Przysiek na smaczne smarowidło do chleba. Ugotowany i zmielony bób uciera się z masłem i doprawia przyprawami. Pasta ma intensywny posmak bobu, lecz jeśli zabraknie Wam w niej ostrości, możecie dodać surowy ząbek czosnku. Taka pasta to miła odmiana od zwykłego masła(...)mielimy w maszynce. Do boby dodajemy miękkie masło i ucieramy razem. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Pastę można zaostrzyć czosnkiem. Smarujemy nią chleb. Pasta z bobu – kuchnia podkarpacka Więcej przepisów na regionalne specjały znajdziecie w zakładce KUCHNIA PODKARPACKA Zapraszam
Trzeci talerzzielonych szparagów biała część cebuli dymki 1/2 łyżeczki płatków chili 1/3 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki 2 jajka 1 łyżka świeżych posiekanych ziół (koperek, natka pietruszki, zielona część dymki) świeży chleb/ grzanki do podania Sposób przyrządzenia: 1. W miseczce umieść jogurt i przeciśnięty przez praskę czosnek - dokładnie wymieszaj i dopraw solą do smaku (całość można delikatnie podgrzać w kąpieli wodnej(...)ułóż na wierzchu gorące szparagi, cebulkę i polej masłem z patelni. 6. Posyp całość siekanymi ziołami, udekoruj jadalnymi kwiatami jeśli chcesz i podawaj z grzankami lub świeżym chlebem. Smacznego! Turkish eggs with asparagus for 1 serving Ingredients: 150 g of natural (Greek) yogurt at room temperature 1/2 clove of garlic salt to taste 1/2 tablespoon of butter 1 tablespoon
Kuchnia w Słońcu Skąpanastanie przygotować z pomocą jednego urządzenia – multicookera Cook Go. Recenzja tego sprytnego sprzętu po prostu musi być pozytywna! Przygotowałam z nim pyszne śniadanie, czyli jajka sadzone, kiełbaski i chleb tostowy. Ustawienie mocy i czasu na panelu trwało dosłownie chwilę. Jedzenie robiło się samo, a ja przygotowywałam w tym czasie dodatki. Na pewno będę używać go do grillowania na balkonie(...)urządzenie . Na intuicyjnym panelu wybiera się moc od 1 do 5, a także czas. Teraz wiele zależy od tego, co się chce przyrządzić, np. wbić jajka, poukładać kiełbaski czy chleb tostowy. Płyta nagrzewa specjalną tackę w szybki sposób, działa to bardzo podobnie jak patelnia na indukcji . Jest tylko jedna różnica. Multicooker Cook Go możesz zabrać ze sobą wszędzie, gdzie jest
RozdomowionaPieczarki można wykorzystać na wiele sposobów. Można zrobić zupę pieczarkową, można zrobić pieczarki w cieście (o tak, zdecydowanie polecam, bardzo lubimy, a przepis znajdziecie TUTAJ ), można
Marder&Marder Manufacturecukru 1 łyżka soli 1 łyżka oleju 2 szkl. ciepłej wody Przygotowanie Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 1 godz. Wyrobić delikatnie ciasto, kształtując chleb, odstawić na 40 min pod ściereczką. Nagrzać piekarnik do 220 st z naczyniem żaroodpornym. Przerzucić chleb i piec ok. 40 min. Zdjąć pokrywkę i zmniejszyć temp. do 200 stopni. Piec
Wasze Przepisy