ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:546/1376)

ciasto kopciuszek 196

Ciasto zainspirowane przepisem siostry Anastazji. Połączenie biszkoptu jasnego z biszkoptem z dodatkiem maku. Przełożone lekką, delikatnie różową masą śmietankową oraz budyniową. Wierzch ciasta pokrywa warstwa nasączonych w alkoholu herbatników, oblanych polewą czekoladową. składniki na biszkopt jasny: 40 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 100 g cukru wykonanie: Białka ubijamy na sztywno(...)tężejącą galaretkę i miksujemy do połączenia. dodatkowo: herbatniki ok. 15 ml alkoholu (np. rumu, wódki) wykonanie ciasta: Na biszkopt jasny wykładamy równomiernie masę śmietankową. Przykrywamy biszkoptem z makiem. Na biszkopt z makiem wykładamy masę budyniową, którą przykrywamy nasączonymi herbatnikami. Całość polewamy polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Tartaletki z kremem wiśniowym 121

margaryny szczypta soli Krem: 500ml słodkiej śmietanki 30% 100g cukru pudru 500g serka mascarpone 300g odcedzonych wiśni deserowych Dodatkowo do dekoracji: kilkanaście wisienek ze słoiczka posypka czekoladowa mięta Sposób przygotowania: 1. Składniki na ciasto posiekać i zagnieść. Schłodzić 30 minut w zamrażarce, podzielić na 12 części i każdą wylepić przygotowane formy na mini tarty. Spody nakłuć widelcem, przykryć kawałkiem papieru

Kuchnia w czekoladzie
Sernik marmurkowy 175

opakowanie gotowej polewy czekoladowej najlepiej deserowej lub gorzkiej ·          Płatki migdałowe do dekoracji Sposób wykonania: Herbatniki  rozkruszyć blenderem, rozpuścić masło lub margarynę i dodać do herbatników, dodać łyżkę kakao i dokładnie wszystko wymieszać. Dużą tortownicę wysmarować tłuszczem a następnie ułożyć na dnie ciasto z herbatników i dokładnie docisnąć. Przygotować masę serową(...)drzwiczki piekarnika, sernik powinien tak jeszcze po leżakować w  piekarniku kilka minut. Powinno go to ustrzec przed opadnięciem.  Po tym  czasie wyjąć upieczone ciasto z piekarnika i wystudzić. Rozpuścić polewę czekoladową w kąpieli wodnej i polać nią wystudzony sernik, posypać płatkami migdałowymi.  Gdy polewa wystygnie, sernik wstawić do lodówki na minimum 3 godziny, po leżakowaniu

Na słodko lub wytrawnie
Sernik z musem czekoladowym i frużeliną malinową 196

herbatnikami *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 30 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 150’C i pieczemy jeszcze przez 40 minut . Wyłączamy piekarnik i ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Sernik po upieczeniu zawsze trochę opada. Aby był równy, po upieczeniu należy delikatnie oddzielić go nożem od brzegów blaszki (lub papieru do pieczenia), wówczas ciasto równo(...)patyczkiem wykonujemy wzorki delikatnie mieszając mus z frużeliną *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sernik z musem czekoladowym i frużeliną malinową pochodzi z serwisu Blog

Blog z Apetytem
Czekoladowe brioche 195

świeżych drożdży 400 ml mleka, podgrzanego do 37ºC 180 g miękkiego masła 1 żółtko Nadzienie czekoladowe 100 g + 50 g gorzkiej czekolady, u mnie 70% 6 łyżki golden syropu 2 łyżka śmietanki Rozpuść drożdże w podgrzanym mleku. Dodaj cukier, mąkę, żółtko i zagnieć ciasto. Używasz kuchennego robota użyj haka do mieszania. Kiedy już wszystkie składniki się połączą dodaj miękkie masło

codojedzenia
Fit brownie z batatów 168

brownie to idealne ciasto dla maniaków słodkości. Fantastycznie wilgotne w środku, mocno czekoladowe, a przy okazji w wersji fit. Bez grama białego cukru, a wszystko za sprawą słodkiego ziemniaka, daktyli i kilku innych zdrowych produktów. Z pewnością zaskoczy nie jednego z naszych gości, a my możemy delektować się bez większych wyrzutów sumienia. Przepis na fit brownie z batatów: Składniki(...)masę wylewamy na blachę i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 35 minut. Po upieczeniu ciasto odkładamy, aż ostygnie i na koniec dekorujemy cukrem pudrem i orzeszkami ziemnymi. Smacznego! Sprawdź również ten przepis – proste babeczki czekoladowe .   Artykuł Fit brownie z batatów pochodzi z serwisu Blog kulinarny | Ale Pysznie

ale Pysznie
Ciastka/babeczki "grzybki" 183

margaryna Dodatkowo: 1 białko mak niebieski kolorowe posypki (użyłam posypek z linii Decorada od Delecty: posypka smak owocowy, maczek smak truskawkowy, maczek smak mango, płatki czekoladowe) polewa smak mlecznej czekolady Delecta Sposób przygotowania: CIASTO: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy kawałki margaryny i śmietanę, całość siekamy nożem, a następnie zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto (gdyby nie chciało się połączyć dodajemy jeszcze(...)dokładnie oblepiamy. Foremki układamy w brytfannie i pieczemy do zrumienienia w 180 stopniach (około 20 minut). Spody układamy na papierze do pieczenia i także pieczemy do zrumienienia. Okrawki ciasta po wycinaniu ponownie zagniatamy i formujemy cienki wałek, rozcinamy go na około 2cm kawałki i formujemy ogonki - jeden koniec formujemy w dziubek, aby zmieścił się do dziurek w spodach grzybków (pamiętając

Kolorowy Przepisownik
Imprezowe Kruche Babeczki z Czekoladą 248

minut, aż ciasto się przyrumieni. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić babeczki do całkowitego ostygnięcia. Krem: 4. Do rondelka wlać śmietankę i zagotować. Czekoladę połamać i przełożyć do miseczki, zalać ją gorącą śmietanką. Odczekać 30 sekund i następnie mieszać, aż czekolada całkowicie się roztopi ( patrz FILM ). Krem czekoladowy nakryć folią spożywczą (na dotyk(...)przesiać cukier puder, wymieszać. 6. Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką (użyłam metalowej końcówki Wilton 1M), patrz FILM . 7. Kruche ciasto wyjąć z foremek i w każde nałożyć niedużą łyżeczkę konfitury. Wierzch ozdobić kremem czekoladowym, wyciskając piękne rozetki. Gotowe babeczki posypać kolorową posypką i złotym barwnikiem ( patrz FILM ). Babeczki przechowywać w lodówce, ale około 45 minut przed podaniem

Mała Cukierenka
Puszysty sernik 168

jajko,masa serowa:1 kg sera twarogowego,150 g margaryny,200 g cukru,7 jajek,1 budyń waniliowy,1 łyżka mąki ziemniaczanej,szczypta soli,dekoracja:polewa czekoladowa,płatki migdałowe. Przygotowanie:1. Przygotuj kruche ciasto: 100 gram   margaryny posiekaj, wymieszaj z mąką i cukrem pudrem, dodaj jako, zagnieć jednolite ciasto i włóż je do lodówki na 25 - 30 minut. Rozwałkuj

Aga w kuchni
Brownie z malinami 435

między słodyczą ciasta a wytrawnym smakiem gorzkiej czekolady i kakao. Do tego świetnie podbity smak słodko kwaśnych malin! Warto.. zdecydowanie warto upiec to brownie. Czekoladowe z owocami, jednak nieco lżejsze jest też ciasto murzynek brownie z porzeczkami . Gorąco polecam i ten przepis

AniaGotuje.pl
Czekoladowy brzoskwiniowiec 228

Czekoladowy brzoskwiniowiec to pyszne, wilgotne, podzielne ciacho – idealne gdy spodziewamy się gości (chociaż jestem pewna, że niejedna rodzina poradziłaby sobie z blaszką takiego ciasta, bez dodatkowej pomocy z zewnątrz ;)). Dwa biszkoptowe, czekoladowe blaty, przełożne brzoskwiniami i pysznym, śmietankowo-brzoskwiniowym kremem, oblane polewą czekoladową. W elemencie ozdoby bita śmietana oraz czekolada w postaci eleganckich zdobień, […] Artykuł Czekoladowy brzoskwiniowiec pochodzi

Domowe Torty
Sernik imbirowo-piernikowy 204

dałam upust kulinarnej fantazji i upiekłam dla Was sernik, imbirowy na kruchym spodzie o smaku piernika. Sos czekoladowo-pomarańczowy to kropka nad ” i „Święta bez dobrego sernika to wręcz niemożliwe. Jest elegancki i smaczny na pewno zdobędzie uznanie gości. Polecam gorąco! Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka ½ kostki masła 50 g cukru pudru 1 łyżka  przyprawy(...)serowa: 1 kg twarogu mielonego 1 szklanka cukru 2 łyżki miękkiego masła 1 łyżka startego świeżego imbiru 3 białka- z ciasta kruchego 4 jajka 1  budyń śmietankowy Dr.Oetker 100 ml śmietany 18% 2 łyżki mleka w proszku Sos czekoladowo-pomarańczowy: 10 dag gorzkiej czekolady 1/2 szklanki soku pomarańczowego z kawałeczkami owoców 150 ml śmietanki kremowej 2 łyżki cukru pudru

Wanilia i Kardamon
Cytrynowa babka na samych białkach 44

samych białkach Cytrynowa babka na samych białkach to świetny dodatek do kawy lub herbaty. Prosta w przygotowaniu, słodka, po prostu pyszna. Ja swoje ciasto oprószyłam tylko cukrem pudrem, ale śmiało możecie je polać lukrem lub czekoladową polewą. Spróbujcie. Taka babka na białkach to świetny pomysł na deser. Cytrynowa babka na białkach – jak zrobić? Składniki: 8 białek średnich jaj (około(...)tłuszczem i obsypać np. mąką. Ciasto pieczemy około 45 min w piekarniku nagrzanym do 180 st (grzanie góra-dół, bez termoobiegu).  Uwaga: Ciasto pieczemy na przedostatnim poziomie piekarnika. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, dlatego sprawdzamy ciasto patyczkiem. Przed podaniem babkę oprószamy cukrem pudrem. Babkę można też śmiało podać z czekoladową polewą lub lukrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Pomarańczowy sernik z czekoladą (Cheesecake all'arancia e cioccolato) 129

przepis dla wielbicieli serników oraz połączenia orzeźwiającej pomara ń czy i gorzkiego smaku czekolady.  Zapraszam Was na kremowy sernik, kt ó rego baz ą  s ą  czekoladowe ciasteczka idealnie komponuj ą ce się z delikatn ą  mas ą  serow ą   z wyczuwaln ą  nut ą  pomara ń czow ą. Kropk(...)Ciasto przelewamy do formy do pieczenia, wierzch ciasta wygładzamy. Pieczemy w kąpieli wodnej ok. 1 godz. i 35-45 minut. Upieczony sernik odstawiamy do wystygni ę cia, następnie schładzamy w lodówce co najmniej przez 6 godzin. Dekoracja Czekolad ę i mas ł o  rozpuszczamy  w k ą pieli wodnej, mieszamy i odstawiamy do wystygni ę cia. Ostudzone ciasto

La grande e la piccola cuoca