Babka marmurkowa z daktylami.

Babka marmurkowa z daktylami.

Babka marmurkowa z daktylami. Składniki : 15 dkg margaryny 15 dkg cukru pudru 15 dkg mąki 10 dkg mąki ziemniaczanej 4 jajka 1 /2 opakowania cukru waniliowego olejek migdałowy lub rumowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 10-15 dkg kandyzowanych daktyli 2 łyżki ciemnego kakao cukier puder lub polewa czekoladowa    - dekoracja Sposób wykonania : Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie wbijamy po 1 jajku,dalej ucieramy. Jajka możemy rozbić widelcem. Mąkę pszenną mieszamy z mąką...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Autor

Krzysztof JaraczKrzysztof Jaracz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto 3 bit, mąka, ciasto, polewa, pieczenie, jajko, tarta, polewa czekoladowa, kakao, czekoladowa, babki, ciasto na niedziele, dekoracje, lukier , bułki, lekkie ciasto, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, sposoby na jajko, babka ziemniaczana, ciasto z masa, ciasta z masa, bułka pszenna, tarta czekoladowa, ciasto ucierane

Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.